×
بین الملل
شناسه خبر : 218997
تاریخ انتشار : پنج‌شنبه 1404/01/14 ساعت 09:30
آغازجنگ تعرفه‌ای ترامپ؛ بازگشت یک فاجعه اقتصادی؟

نورنیوز از سقوط بازارهای مالی در آستانه شروع جنگ تعرفه‌ های ترامپ گزارش می‌دهد؛

آغازجنگ تعرفه‌ای ترامپ؛ بازگشت یک فاجعه اقتصادی؟

بازارهای مالی آمریکا در آستانه بحران تازه‌ای قرار دارند. سقوط شاخص‌های داو جونز و نزدک نشان‌دهنده نگرانی سرمایه‌گذاران از سیاست‌های تعرفه‌ای ترامپ است. تجربه گذشته نشان داده این سیاست‌ها هزینه‌های تولید را افزایش داده و اقتصاد را تحت فشار قرار می‌دهد. آیا تاریخ تکرار می‌شود.

نورنیوز- گروه بین الملل: سیاست‌های تعرفه‌ای دونالد ترامپ در دوره نخست ریاست‌جمهوری‌اش به‌عنوان یکی از جنجالی‌ترین تصمیمات اقتصادی آمریکا شناخته می‌شد. او با شعار حمایت از تولید داخلی و کاهش وابستگی به چین، سیاست جنگ تعرفه‌ای را علیه شرکای تجاری آمریکا، به‌ویژه چین، اجرا کرد. اما این رویکرد نه‌تنها به تقویت اقتصاد داخلی منجر نشد، بلکه آسیب‌هایی جدی به بازارهای مالی و تجاری آمریکا وارد کرد. نوسانات اخیر در بازار سهام آمریکا، که همزمان با انتظار برای اعلام سیاست‌های تعرفه‌ای جدید ترامپ رخ داده است، نشان می‌دهد که سرمایه‌گذاران همچنان نسبت به تکرار این استراتژی نگران هستند.

افت شاخص‌های داو جونز، اس‌اندپی ۵۰۰ و نزدک در روزهای اخیر، ناشی از عدم قطعیت درباره سیاست‌های تجاری ترامپ است. در دوره نخست، سیاست‌های تعرفه‌ای او موجب کاهش رشد اقتصادی، افزایش هزینه‌های تولید و کاهش رقابت‌پذیری کالاهای آمریکایی شد. حال، با بازگشت مجدد او به کاخ سفید، بازارهای مالی در تلاشند تا تأثیرات احتمالی این سیاست‌ها را پیش‌بینی کنند. تجربه گذشته نشان داده است که اعمال تعرفه‌های سنگین بر واردات چین، نه‌تنها به کاهش وابستگی آمریکا منجر نشد، بلکه باعث افزایش هزینه‌های مصرف‌کنندگان و ایجاد تورم شد. این مسئله، برخلاف ادعای ترامپ، فشار بیشتری بر طبقه متوسط و کسب‌وکارهای کوچک وارد کرد.

تأثیر بر بازارهای مالی و سرمایه‌گذاری

یکی از مهم‌ترین پیامدهای جنگ تعرفه‌ای، تزلزل در بازارهای مالی و از بین رفتن اطمینان سرمایه‌گذاران است. کارشناسان اقتصادی معتقدند که هرگونه سیاست تعرفه‌ای جدید می‌تواند موجی از نوسانات را در بازار ایجاد کند. سولیتا مارچلی، مدیر ارشد سرمایه‌گذاری در UBS، تأکید دارد که احساسات سرمایه‌گذاران همچنان شکننده است و هرگونه عدم شفافیت در سیاست‌های تجاری ترامپ می‌تواند وضعیت بازار را بحرانی‌تر کند. در این میان، تحلیلگران بانک آمریکایی گلوبال ریسرچ نیز هشدار داده‌اند که ادامه این شرایط ممکن است به کاهش بیشتر ارزش سهام منجر شود.

دلیل این نگرانی‌ها روشن است: جنگ تعرفه‌ای قبلی باعث شد بسیاری از شرکت‌های چندملیتی آمریکایی هزینه‌های سنگینی متحمل شوند و به‌ناچار تولید خود را به کشورهای دیگری مانند ویتنام و مکزیک منتقل کنند. در نتیجه، نه‌تنها مشکل وابستگی به چین حل نشد، بلکه فرصت‌های شغلی جدید نیز در داخل آمریکا ایجاد نشدند. در صورت بازگشت سیاست‌های مشابه، احتمال دارد که سرمایه‌گذاران خارجی از بازار آمریکا خارج شوند و رکود اقتصادی جدیدی شکل بگیرد.

رقابت استراتژیک با چین و پیامدهای جهانی

جنگ تعرفه‌ای ترامپ در دوره نخست، نه‌تنها روابط تجاری آمریکا با چین را متشنج کرد، بلکه سایر متحدان واشنگتن را نیز در موقعیت دشواری قرار داد. اعمال تعرفه‌های سنگین بر فولاد و آلومینیوم، نارضایتی شدید اتحادیه اروپا و کانادا را در پی داشت و آن‌ها را به اقدامات تلافی‌جویانه واداشت. این بار نیز، اگر ترامپ سیاست‌های تعرفه‌ای خود را از سر بگیرد، این احتمال وجود دارد که تنش‌های تجاری نه‌تنها میان آمریکا و چین، بلکه در میان دیگر اقتصادهای بزرگ نیز تشدید شود.

مایکل گرین، استراتژیست ارشد در Simplify Asset Management، معتقد است که عدم شفافیت در سیاست‌های جدید ترامپ، ریسک‌پذیری بازار را افزایش داده و شرکت‌ها را نسبت به سرمایه‌گذاری جدید محتاط‌تر کرده است. اگر تعرفه‌ها مجدداً افزایش یابند، چین احتمالاً با تقویت همکاری‌های اقتصادی با اتحادیه اروپا و سایر اقتصادهای نوظهور، فشار آمریکا را کاهش خواهد داد. چنین تحولی می‌تواند به تدریج جایگاه اقتصادی ایالات متحده را در رقابت جهانی تضعیف کند.

آینده جنگ تعرفه‌ای: راهبردی منطقی یا شکست قطعی؟

جنگ تعرفه‌ای ترامپ، چه در گذشته و چه در آینده، یک قمار اقتصادی پرریسک محسوب می‌شود. با توجه به تجربه پیشین، این سیاست نه‌تنها موجب کاهش وابستگی آمریکا به چین نشد، بلکه هزینه‌های اقتصادی گسترده‌ای را نیز به بار آورد. اکنون، در دور دوم ریاست‌جمهوری، اگر ترامپ بار دیگر به این سیاست‌ها متوسل شود، بازارهای مالی با ریسک‌های بیشتری روبه‌رو خواهند شد و سرمایه‌گذاران خارجی تمایل کمتری به ورود به بازار آمریکا خواهند داشت.

اگرچه ترامپ همچنان بر سیاست‌های حمایتی و ملی‌گرایانه خود تأکید دارد، اما تجربه نشان داده است که اقتصاد جهانی بیش از هر زمان دیگری به همکاری و ثبات نیاز دارد. در این شرایط، تکرار سیاست‌های جنگ تعرفه‌ای می‌تواند نه‌تنها آمریکا، بلکه کل اقتصاد جهانی را با چالش‌های جدیدی مواجه کند. آینده این سیاست‌ها به تصمیماتی بستگی دارد که ترامپ در هفته‌های آتی خواهد گرفت؛ اما بازارهای مالی نشان داده‌اند که هنوز اعتمادی به بازگشت این استراتژی ندارند.


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
اختصاص وام خرید خودرو داخلی به خانواده ایثارگران+ جزئیات
گفت وگوی تلفنی وزیران خارجه قطر و مصر و بررسی آخرین تحولات منطقه
شهید لاریجانی در دایره فضایل، در نقطه مرکزی آن قرار داشتند
سرانجام رونالدو النصر را قهرمان کرد
اطلاعات سپاه: فرضیات کاخ سفید درباره عملیات سریع علیه ایران غلط از آب درآمد
استاندار هرمزگان: حادثه میناب را به عنوان سومین جنایت جنگی آمریکا در جهان ثبت می‌کنیم
وقوع 14 تصادف در یک آزادراه؛ 38 خودرو درگیر شدند
رئیس آژانس بین‌المللی انرژی: بازار نفت ممکن است تابستان بحرانی شود
یمن: رژیم صهیونیستی، باوجود قدرت نظامی‌اش، نیرویی شکست‌ناپذیر نیست
ولایتی: جمهوری اسلامی ایران به تنهایی از عهده آمریکا برمی‌آید
واشنگتن سفیر ایران در لبنان را در فهرست تحریم‌ها قرار داد
کلاس‌های درس کارشناسی ارشد و دکتری دانشگاه‌ها حضوری شد
حزب‌الله: اهداف نظامی اسرائیل با پهپاد «ابابیل» هدف قرار گرفت
الحوثی: دشمنان به‌شدت در زمینه نفوذ امنیتی علیه جوامع اسلامی در حال فعالیت هستند
غرق‌شدگی 2 نفر در سد مهاباد
واشنگتن پست: آمریکا برای دفاع از اسرائیل نیمی از موشک‌های تاد خود را مصرف کرد
قضاوت در نظامی جمهوری اسلامی یک شغل نیست، مسئولیتی الهی است
معاون رئیس‌جمهور: مقاومت مردم نقشه‌های آمریکا و متحدانش را ناکام گذاشت
احضار مدیر مسئول خبرگزاری ایرنا به دادسرای فرهنگ و رسانه
رکورد مشترک مسی و پله در جام جهانی
آغاز ثبت‌نام بیمه تکمیلی بازنشستگان کشوری + جزئیات و نحوه ثبت نام
اعتراف مقام آمریکایی به ناتوانی در اسکورت کشتی‌ها در تنگه هرمز
گفت‌وگوی پوتین و شی درباره اورانیوم ایران در پکن
معرفی رهبر شهید انقلاب به عنوان «شهید شاخص سال»
جدال آمریکا، چین و روسیه بر سر غزه در شورای امنیت
بغداد با هرگونه اقدام تهدیدکننده امنیت منطقه برخورد خواهد کرد
وعده پرداخت وام ازدواج به همه متقاضیان تا پایان سال
ارسال 96 تن کمک‌های بشردوستانه به ایران
اعلام تعرفه گمرکی واردات تلفن همراه
ترامپ با تکرار ادعاها درباره ایران و تنگه هرمز: مذاکرات ادامه دارد
رد گمانه‌زنی‌های رسانه‌ای راجع به جزئیات مذاکرات مرتبط با خاتمه جنگ
عبور 31 کشتی از تنگه هرمز با تأمین امنیت نیروی دریایی سپاه
هند اعزام کشتی‌های سوخت را به بازگشت کشتی‌های گرفتار در هرمز مشروط کرد
هشدار چین به اروپا: اعمال محدودیت تازه، پاسخ تلافی‌جویانه به‌همراه دارد
تأکید مقام‌های پاکستان بر تداوم شراکت راهبردی با چین
آیت‌الله نوری همدانی: در اجتماعات خیابانی نباید ذره‌ای بوی اختلاف وجود داشته باشد
تلاش آلمان برای کاهش تنش در خاورمیانه با فعال‌سازی دیپلماسی منطقه‌ای
روبیو: نشانه‌های مثبتی در مذاکرات با ایران دیده می‌شود
اعزام آخرین گروه زائران ایرانی به عربستان
روسیه از پرتاب آزمایشی موشک‌های بالستیک، هایپرسونیک و کروز در رزمایش هسته‌ای خبر داد
افزایش مخالفت دموکرات‌ها با کمک نظامی به اسرائیل
تصویب قطعنامه‌ ضد ایرانی در پارلمان اروپا
پذیره‌نویسی نخستین صندوق پروژه نیروگاه خورشیدی در بورس انرژی
احضار رئیس سازمان سینمایی در پی اکران یک فیلم غیر اخلاقی
مخالفت فرانسه با نقش‌آفرینی ناتو در تنگه هرمز
مشارکت 28 هزار امدادگر هلال‌احمر در جنگ اخیر
حریق گسترده در انبار لوازم یدکی تهران
طلای ایزدی در پاراوزنه‌برداری الجزایر
صدور مجوز حرفه‌ای برای قرمزهای پایتخت
تخلیه و بارگیری 23 میلیون تن کالا در بنادر کشور