×
بین الملل
شناسه خبر : 218994
تاریخ انتشار : پنج‌شنبه 1404/01/14 ساعت 08:47
ترامپ علیه جهان ؛ جنگ تعرفه‌ای آمریکا با شریکان تجاری آغاز شد

نورنیوز بررسی می‌کند؛

ترامپ علیه جهان ؛ جنگ تعرفه‌ای آمریکا با شریکان تجاری آغاز شد

دونالد ترامپ بار دیگر سیاست‌های اقتصادی جنجالی خود را به میدان آورده است. با اعمال تعرفه‌های سنگین بر 185 کشور، جهان در آستانه یک جنگ تجاری تازه قرار گرفته است. این تصمیم که با واکنش‌های گسترده‌ای مواجه شده، می‌تواند زنجیره تأمین جهانی را مختل و اقتصاد آمریکا را با چالش‌های جدیدی روبه‌رو کند.

نورنیوز - گروه بین‌الملل : دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، با اعلام سیاست‌های جدید تعرفه‌ای، جنگ تجاری تازه‌ای را کلید زده است. تعرفه‌های وضع شده ترامپ بر ۱۸۵ کشور و دولت بجز روسیه اعمال خواهد شد. هدف از این سیاست، کاهش کسری تجاری آمریکا و مقابله با آنچه ترامپ "تسلیم اقتصادی یک‌جانبه" خوانده، عنوان شده است. اما آیا این سیاست می‌تواند به نفع آمریکا باشد، یا چالشی جدید در اقتصاد جهانی ایجاد خواهد کرد؟

 

دلایل و اهداف جنگ تعرفه‌ای ترامپ

 مدت‌هاست که نسبت به عدم توازن تجاری بین آمریکا و سایر کشورها معترض است. او به‌ویژه بر این نکته تأکید دارد که چین و اتحادیه اروپا با سیاست‌های حمایتی و اعمال تعرفه‌های سنگین بر کالاهای آمریکایی، به اقتصاد این کشور ضربه زده‌اند. طبق داده‌های ارائه‌شده، چین ۶۷ درصد تعرفه بر واردات از آمریکا اعمال می‌کند، درحالی‌که تعرفه‌های متقابل آمریکا تنها ۳۴ درصد است. اتحادیه اروپا ۳۹ درصد تعرفه بر کالاهای آمریکایی وضع کرده، درحالی‌که آمریکا تنها ۲۰ درصد تعرفه متقابل دارد. تایوان ۶۴ درصد تعرفه بر واردات آمریکایی اعمال می‌کند، اما آمریکا تنها ۳۲ درصد برای کالاهای تایوانی در نظر گرفته است. هند ۵۲ درصد تعرفه دارد، درحالی‌که تعرفه آمریکا برای کالاهای هندی ۲۶ درصد است. کره جنوبی نیز ۵۰ درصد تعرفه برای کالاهای آمریکایی دارد، درحالی‌که آمریکا ۳۶ درصد تعرفه متقابل وضع کرده است. همچنین، اندونزی ۶۴ درصد، کامبوج ۹۷ درصد و بنگلادش ۷۴ درصد تعرفه بر واردات از آمریکا اعمال می‌کنند، درحالی‌که تعرفه‌های متقابل آمریکا برای این کشورها به ترتیب ۳۲ درصد، ۴۹ درصد و ۳۷ درصد است.

 

واکنش بازارهای بین‌المللی

 اعمال تعرفه‌های جدید می‌تواند پیامدهای اقتصادی گسترده‌ای داشته باشد. در کوتاه‌مدت، این سیاست ممکن است به افزایش هزینه‌های واردات برای شرکت‌های آمریکایی منجر شود که کالاهای اولیه و مواد خام خود را از کشورهای هدف تأمین می‌کنند. از سوی دیگر، واکنش متقابل کشورها به این سیاست‌ها می‌تواند به کاهش صادرات آمریکا و رکود در برخی از صنایع منجر شود. در همین راستا، اتحادیه اروپا و چین احتمالاً با اعمال تعرفه‌های تلافی‌جویانه پاسخ خواهند داد که این امر به تشدید تنش‌های تجاری خواهد انجامید.

پس لرزه‌های وضع تعرفه‌های جدید آمریکا علیه کشورهای جهان رویترز در گزارشی اعلام کرد در پی امضای فرمان اجرایی ترامپ و وضع تعرفه‌های جدید، سهام آلفابت ۳ درصد و علی بابا ۳.۹ درصد سقوط کردند. همچنین با اعلام تعرفه‌های جدید ترامپ، نفت خام آمریکا یک درصد افزایش یافت. سهام تسلا(متعلق به ایلان ماسک) ۳.۴ درصد پس از اعلام تعرفه ۲۵ درصدی ترامپ بر خودروها افزایش یافت. بازار رمزارزها هم با افت شدیدی مواجه شد و قیمت بیت کوین از ۸۸ هزار دلار به ۸۳ هزار دلار سقوط کرد.

 

پیامدهای داخلی برای آمریکا

 یکی از نگرانی‌های اصلی درباره سیاست‌های تعرفه‌ای ترامپ، تأثیر آن بر مصرف‌کنندگان آمریکایی است. افزایش تعرفه‌ها معمولاً منجر به بالا رفتن قیمت کالاهای وارداتی می‌شود که در نهایت مصرف‌کنندگان و صنایع داخلی را تحت تأثیر قرار خواهد داد. برای مثال، شرکت‌های خودروسازی که به قطعات وارداتی وابسته هستند، ممکن است هزینه‌های تولید خود را افزایش دهند که این امر می‌تواند قیمت خودروها را در بازار داخلی بالا ببرد. همچنین، برخی از صنایع مانند کشاورزی که به صادرات وابسته‌اند، ممکن است با کاهش تقاضا از سوی کشورهای دیگر مواجه شوند. به‌طور مثال، چین در پاسخ به سیاست‌های تعرفه‌ای قبلی، خرید محصولات کشاورزی از آمریکا را کاهش داده بود که این امر زیان‌های قابل‌توجهی به کشاورزان آمریکایی وارد کرد. پس از اعلام وضع تعرفه های جدید بر واردات ۱۸۵ کشور، وبگاه آکسویس خبر داد که مجلس سنای آمریکا قصد دارد برای لغو دستور ترامپ جهت اعمال تعرفه علیه کانادا رأی دهد.

 

واکنش‌های جهانی به تعرفه‌های جدید ترامپ

 اعلام سیاست جدید تعرفه‌ای ترامپ موجی از واکنش‌ها را در سطح جهانی به همراه داشت. بسیاری از رهبران و مقامات کشورهای مختلف نسبت به این اقدام موضع‌گیری کردند. نخست‌وزیر استرالیا این تصمیم را یک حرکت غیرقابل توجیه و نادرست توصیف کرد که می‌تواند پیامدهای جبران‌ناپذیری برای تجارت بین‌المللی داشته باشد. وزیر خارجه ایرلند از این تصمیم ابراز تأسف کرد و آن را اقدامی تنش‌زا در روابط اقتصادی جهان دانست.

وزیر خارجه ایتالیا نیز بر اهمیت جلوگیری از یک جنگ تجاری گسترده تأکید کرد و خواستار راه‌حلی دیپلماتیک برای حل این بحران شد. نخست‌وزیر کانادا با انتقاد شدید از سیاست‌های تجاری ترامپ، اعلام کرد که این تعرفه‌ها موجب تغییرات اساسی در نظام تجارت جهانی خواهد شد و احتمالاً باعث کاهش رشد اقتصادی در کشورهای متکی به صادرات می‌شود.

مقامات بریتانیا نیز اعلام کردند که در تلاش هستند تا با اتخاذ رویکردی محتاطانه و بررسی گزینه‌های مختلف، تأثیرات این سیاست را مدیریت کنند. رئیس‌جمهور سوئیس نیز اظهار داشت که دولت این کشور با دقت شرایط را بررسی کرده و تصمیمی خواهد گرفت که منافع بلندمدت اقتصادی را حفظ کند.

 

آیا این سیاست نتیجه خواهد داد؟

سابقه تاریخی نشان می‌دهد که جنگ‌های تجاری معمولاً به نفع هیچ‌یک از طرفین تمام نمی‌شوند. سیاست‌های تعرفه‌ای ممکن است در کوتاه‌مدت به افزایش درآمدهای دولت کمک کند، اما در بلندمدت، تأثیرات منفی آن بر زنجیره تأمین جهانی و اقتصاد داخلی آمریکا مشهود خواهد شد. اگرچه ترامپ به‌دنبال افزایش تولید داخلی و کاهش وابستگی به واردات است، اما این رویکرد ممکن است شرکت‌های آمریکایی را با مشکلاتی مانند کمبود مواد اولیه و افزایش هزینه‌ها مواجه کند.

 


نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
خطر آلودگی پلاستیکی برای قلب و عروق
انقلابی جدید در درمان پیرچشمی
جمع‌آوری 115 هزار خودروی چینی از بازار
درخواست 20 کشور اروپایی برای استرداد مهاجران غیرقانونی افغان
مرشایمر: تاماهاوک چاره مشکلات اوکراین نیست
اعتراضات در وین علیه جنگ اوکراین
مخالفت قطر با اقدامات رژیم صهیونیستی در غزه، قدس و جولان اشغالی
افت شدید ورودی آب به سدها
183 هزار میلیارد تومان خسارت خاموشی در سال گذشته
وزیر کشور: خسارت خودروهای آسیب‌دیده در جنگ 12 روزه پرداخت می‌شود
مخالفت دولت لبنان با خواسته کاخ‌سفید درباره آینده حزب الله
مدودف: زلنسکی تحت هیچ شرایطی پیروز نخواهد شد
هشدار حزب‌الله: هر گونه کانال مذاکراتی با رژیم صهیونیستی مسدود خواهد شد!
وزیر آموزش و پرورش نیز به پویش «بساز مدرسه» پیوست
نامه به سران قوا‌؛ 95 میلیارد دلار ارز صادراتی بازنگشته است
احتمال سقوط قیمت نفت به 55 دلار
عکس های منتخب ایران، شنبه 26 مهر 1404
هاشمیان: نتیجه دیدار با خیبر عادلانه نبود
نتانیاهو با بازگشایی گذرگاه رفح مخالفت کرد
درویش استعفا کرد
احتمال دیدار ترامپ با رئیس کره شمالی قوت گرفت
ایران اقدام رژیم صهیونیستی در نقض آتش‌بس در غزه و کشتار زنان و کودکان را محکوم کرد
​​​​​​​نامه روسیه، ایران و چین درباره خاتمه قطعنامه 2231 به سازمان ملل
هاشمیان در آستانه برکناری !
هوای ناسالم تهران در روزهای آینده
پیام غریب آبادی درمورد دیپلماسی ایران و همگرایی کشورهای مستقل در دفاع از حاکمیت قانون
اعتراض به ترامپ هم‌زمان با هجدهمین روز از تعطیلی دولت
معاون رئیس‌جمهور: تعطیلی پنجشنبه‌ها فعلاً ممکن نیست
جدول لیگ برتر در هفته هفتم پس از بازی پرسپولیس
پایان 10 سالگی برجام در آینه رسانه‌های اروپا
اوربان: دیدار پوتین-ترامپ، شانس توافق درباره اوکراین را افزایش می‌دهد
آغاز بازگشایی گذرگاه رفح از دوشنبه
پزشکیان: در کنار رسیدگی به تخلفات افراد، اجازه ندهیم حقوق او تضییع شود
2-0 | سیتی بدون رودری هم درخشان است
بزرگداشت استاد محمود فرشچیان در وین؛ شاعر رنگ و عشق در خاطره‌ها ماندگار خواهد ماند
رایزنی تلفنی وزیر خارجه مصر با عراقچی، گروسی و ویتکاف
خیبر (2)- پرسپولیس (1) | پرسپولیس در دقیقه 97 تسلیم خیبر شد + خلاصه بازی
1-0 | پیکان هم در برابر آلومینیوم شکست خورد+ خلاصه بازی
کشته و زخمی شدن 210 تن در حملات پاکستان به اسپین‌بولدک افغانستان
واگذاری سایپا رسما کلید خورد
47 بار نقض آتش بس در غزه از سوی رژیم صهیونیستی
عارف: المپیک 2028 فرصت حیثیتی برای کشورمان است
چرا برای پرونده نیشکر هفت‌تپه کیفرخواست جدید صادر شده است؟
برقراری پرواز رشت- آستراخان از فردا
پیروزی پرگل تیم فوتبال نوجوانان مقابل قرقیزستان در بیشکک
زلزله‌ای به بزرگی 6.2 ریشتر جنوب فیلیپین را لرزاند
حمله پهپادی رژیم اسرائیل به جنوب لبنان
مطالبات گندمکاران تسویه شد
واکنش حماس به تشدید حملات صهیونیست ها به کرانه باختری
اخراج ژنرال ارشد چین و 8 مقام نظامی دیگر به‌اتهام فساد
X
آگهی تبلیغاتی