×
بین الملل
شناسه خبر : 218919
تاریخ انتشار : چهارشنبه 1404/01/13 ساعت 18:30
تحقیر دادگاه لاهه در قلب اروپا؛ واکنش تند اتحادیه‌اروپا به مجارستان

تحقیر دادگاه لاهه در قلب اروپا؛ واکنش تند اتحادیه‌اروپا به مجارستان

اتحادیه اروپا در واکنشی کم‌سابقه، بی‌اعتنایی مجارستان به حکم دیوان کیفری بین‌المللی مبنی بر بازداشت «بنیامین نتانیاهو» نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی را به باد انتقاد گرفت.

نورنیوز - گروه بین‌الملل: اتحادیه اروپا در واکنشی کم‌سابقه، بی‌اعتنایی مجارستان به حکم دیوان کیفری بین‌المللی مبنی بر بازداشت «بنیامین نتانیاهو» نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی را به باد انتقاد گرفت و با تأکید بر اجرای بی‌قید و شرط احکام دادگاه لاهه، از تمامی کشورهای عضو خواست به تعهدات بین‌المللی خود پایبند باشند.

«آنیتا هیپر» سخنگوی ارشد کمیسیون اروپا در نشست خبری روزانه این نهاد در بروکسل، در پاسخ به سوال خبرنگاری درباره سفر احتمالی نخست وزیر رژیم صهیونیستی به بوداپست و سرپیچی دولت مجارستان از اجرای حکم بازداشت دیوان کیفری بین‌المللی گفت: «موضع ما در قبال دیوان کیفری بین‌المللی کاملاً روشن است. اتحادیه اروپا از دیوان کیفری بین‌المللی و اصول مندرج در اساسنامه رم حمایت می‌کند. ما همچنین به استقلال و بی‌طرفی این نهاد احترام می‌گذاریم و قویاً متعهد به عدالت کیفری بین‌المللی و مبارزه با مصونیت از مجازات هستیم.»

وی با اشاره به بیانیه شورای اروپا افزود: «ما از تمام کشورها می‌خواهیم تا با دیوان همکاری کامل داشته باشند، از جمله از طریق اجرای سریع احکام بازداشت.»

«هیپر» در پاسخ به پرسشی درباره گزارش‌ها مبنی بر تصمیم احتمالی مجارستان برای خروج از دیوان کیفری بین‌المللی تصریح کرد: «ما از چنین تصمیمی رسمی از سوی مجارستان مطلع نشده‌ایم، اما بدیهی است که در صورت وقوع، عمیقاً ابراز تأسف خواهیم کرد.»

وی یادآور شد که طبق ماده ۱۲۷ اساسنامه رم، خروج از دیوان تنها با اطلاع‌رسانی کتبی رسمی به دبیرکل سازمان ملل امکان‌پذیر است و این خروج، تا یک سال پس از ابلاغ رسمی، اجرایی نخواهد شد. سخنگوی کمیسیون اروپا تأکید کرد: «خروج احتمالی یک کشور از دیوان، وظایف جاری آن کشور برای همکاری با دیوان در روندهای قضایی را ملغی نمی‌کند.»

اظهارات سخنگوی کمیسیون اروپا در شرایطی مطرح شده که «ویکتور اوربان» نخست‌وزیر مجارستان علناً اعلام کرده قصد دارد نتانیاهو را در بوداپست بپذیرد و از اجرای حکم بازداشت دیوان کیفری بین‌المللی سر باز زده است. این رویکرد در تضاد آشکار با تعهدات قانونی کشورهای عضو این نهاد و اصول عدالت بین‌المللی است.

«اریکا گوئه‌وارا-روساس» رئیس بخش پژوهش و سیاست‌گذاری جهانی سازمان عفو بین‌الملل در بیانیه‌ای اعلام کرد: «نتانیاهو متهم به ارتکاب جنایات جنگی و جنایت علیه بشریت است. اگر وارد خاک یک کشور عضو دیوان کیفری شود، باید دستگیر و به این دادگاه تحویل داده شود. دعوت از نتانیاهو توسط مجارستان، نوعی بی‌اعتنایی آشکار به عدالت بین‌المللی و اهانت به قربانیان جنایات در غزه است.»

به گفته وی، این اقدام توهینی به اصول بنیادین حقوق بین‌الملل است و نشان می‌دهد که حتی مظنونان جنایات جنگی نیز می‌توانند آزادانه در خاک یک کشور عضو اتحادیه اروپا تردد کنند.

به‌رغم این اعتراض‌ها، دولت مجارستان تهدید به خروج از دیوان کیفری بین‌المللی کرده و مدعیست که احکام صادره از سوی این دادگاه سیاسی و مداخله‌جویانه است. سخنگوی دیوان کیفری بین‌المللی هم در واکنش به این موضع تصریح کرده است که طرف‌های عضو نمی‌توانند صلاحیت حقوقی دیوان را یک‌جانبه زیر سوال ببرند.

بر اساس اساسنامه رم، کشورهایی که عضو دیوان کیفری هستند موظف به اجرای حکم‌های بازداشت صادرشده از سوی آن بوده و هرگونه تخطی از این وظایف می‌تواند به رسیدگی حقوقی در چارچوب نظارتی دیوان منجر شود.


ایرنا
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
قرارداد اسرائیل و آلمان برای سیستم دفاعی «آرو 3»
تیم ملی فوتبال مراکش قهرمان جام کشورهای عربی شد
توقف پروازها در بندرعباس به دلیل طوفان شدید
واکنش ایران به اشغالگری اسرائیل در سوریه
تحلیل دقیق الجزیره از جنگ 12 روزه
سازمان ملل : اسرائیل از نقض حاکمیت سوریه خودداری کند
سخنگوی داعش خراسان بازداشت شد+ جزئیات دستگیری
هشدار درباره افزایش مصرف گاز با برودت هوا
تلاش سران اروپا برای توافق بر سر بلوکه کردن دارایی‌های روسیه
ترخیص 4 میلیون تن نهاده دامی/ شرایط برای استمرار تولید فراهم است
هفته نوزدهم لیگ برتر فوتسال؛ گیتی‌پسند صدرنشینی را حفظ کرد
کری‌خوانی اسکوچیچ برای پرسپولیس؛ خدا پاسخ شادی‌های تحریک‌آمیزتان را داد
اشغال سوریه توسط اسرائیل صدای فرانسه و انگلیس را در آورد
هشدار احتمال وقوع طوفان و سیلاب در بوشهر
نورنما | گرفتار شدن گوسفندها زیر برف
واکنش دیوان کیفری بین‌المللی به تحریم آمریکا علیه دو قاضی
سقوط هواپیما در ایالت کارولینای شمالی آمریکا
پزشکیان: آن‌چه را که می‌نویسیم، عمل می‌کنیم
24 کشته و زخمی در واژگونی مرگبار اتوبوس در محور اصفهان–نطنز + شناسایی هویت 9 جان‌باخته
میامی؛ میزبان مرحله دوم مذاکرات آتش‌بس غزه
نورنما | دلی به وسعت دریا،زیر باران رحمت الهی!
یورش شهرک نشینان به مسجدالاقصی
فعال شدن دو سامانه به اندازه 6 برابر همه باران کشور
اخطار قرمز هواپیمایی / آماده‌باش فرودگاه‌ها با تشدید بارش‌ها
حریق واحد مسکونی در عظیمیه دو مصدوم بر جای گذاشت
تحریم دو قاضی دیوان کیفری بین‌المللی به دلیل صدور حکم علیه اسرائیل
شارژ اعتبار مرحله دوم طرح یسنا ویژه شب یلدا
کره شمالی تلاش‌های ژاپن برای بازنگری اصول غیرهسته‌ای خود را محکوم کرد
تجمع 20 هزار نیروهای مورد حمایت عربستان در مرز یمن
تحریم های جدید آمریکا علیه کشتی‌ها و شرکت‌های مرتبط با ایران
فعالیت «سامانه موشکی اورشنیک» روسیه در بلاروس آغاز شد
تقویت همکاری بین عمان و هند با امضای پیمان شراکت اقتصادی جامع
معاون وزیر بهداشت: داروی آنفلوانزا بیش از میزان نیاز در کشور موجود است
تراکتور 1 (8) - پرسپولیس 1 (7) | صعود تراکتور در ماراتن پنالتی‌ها + فیلم خلاصه بازی
خبر معاون وزیر نفت از بازطراحی ساختار شرکت ملی پالایش و پخش
سردار رادان: دشمن در پی ایجاد اغتشاش از طریق فضای مجازی در کشور است
واکنش ایران به دلسوزی مزدورانه واشنگتن برای ایرانیان
مصر از طرح ترامپ برای برقراری صلح در سودان حمایت کرد
وزیر کار: قزوین پدر تجارت ایران است
باکو صادرات سوخت را به ارمنستان کلید زد
فرانسه میزبان کنفرانس بین‌المللی برای تقویت ارتش لبنان شد
هشدار مسکو به توکیو درباره رزمایش‌هایش با آمریکا
بانک‌مرکزی: 15 نفر 6 میلیارد دلار را ناپدید کردند
روسیه خواستار خویشتنداری برای جلوگیری از تحولات غیرقابل پیش‌بینی پیرامون ونزوئلا شد
سرمای گزنده به جان آوارگان غزه افتاده است
فحاشی در ورزشگاه‌ها کار دست تیم‌ها می‌دهد
فرصتی که نباید عادی یا تشریفاتی شود
هشدار بانک مرکزی به وزارت صمت درباره اختلال در واردات در مقابل صادرات
جنجال سیاسی در رژیم صهیونیستی؛ نتانیاهو رئیس «کمیته سرپوش بر شکست هفتم اکتبر»
ظهور دوباره داعش در جنوب ادلب/ ایست‌های بازرسی مسلحانه با شعارهای داعشی‌ها
X
آگهی تبلیغاتی