×
بین الملل
شناسه خبر : 218919
تاریخ انتشار : چهارشنبه 1404/01/13 ساعت 18:30
تحقیر دادگاه لاهه در قلب اروپا؛ واکنش تند اتحادیه‌اروپا به مجارستان

تحقیر دادگاه لاهه در قلب اروپا؛ واکنش تند اتحادیه‌اروپا به مجارستان

اتحادیه اروپا در واکنشی کم‌سابقه، بی‌اعتنایی مجارستان به حکم دیوان کیفری بین‌المللی مبنی بر بازداشت «بنیامین نتانیاهو» نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی را به باد انتقاد گرفت.

نورنیوز - گروه بین‌الملل: اتحادیه اروپا در واکنشی کم‌سابقه، بی‌اعتنایی مجارستان به حکم دیوان کیفری بین‌المللی مبنی بر بازداشت «بنیامین نتانیاهو» نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی را به باد انتقاد گرفت و با تأکید بر اجرای بی‌قید و شرط احکام دادگاه لاهه، از تمامی کشورهای عضو خواست به تعهدات بین‌المللی خود پایبند باشند.

«آنیتا هیپر» سخنگوی ارشد کمیسیون اروپا در نشست خبری روزانه این نهاد در بروکسل، در پاسخ به سوال خبرنگاری درباره سفر احتمالی نخست وزیر رژیم صهیونیستی به بوداپست و سرپیچی دولت مجارستان از اجرای حکم بازداشت دیوان کیفری بین‌المللی گفت: «موضع ما در قبال دیوان کیفری بین‌المللی کاملاً روشن است. اتحادیه اروپا از دیوان کیفری بین‌المللی و اصول مندرج در اساسنامه رم حمایت می‌کند. ما همچنین به استقلال و بی‌طرفی این نهاد احترام می‌گذاریم و قویاً متعهد به عدالت کیفری بین‌المللی و مبارزه با مصونیت از مجازات هستیم.»

وی با اشاره به بیانیه شورای اروپا افزود: «ما از تمام کشورها می‌خواهیم تا با دیوان همکاری کامل داشته باشند، از جمله از طریق اجرای سریع احکام بازداشت.»

«هیپر» در پاسخ به پرسشی درباره گزارش‌ها مبنی بر تصمیم احتمالی مجارستان برای خروج از دیوان کیفری بین‌المللی تصریح کرد: «ما از چنین تصمیمی رسمی از سوی مجارستان مطلع نشده‌ایم، اما بدیهی است که در صورت وقوع، عمیقاً ابراز تأسف خواهیم کرد.»

وی یادآور شد که طبق ماده ۱۲۷ اساسنامه رم، خروج از دیوان تنها با اطلاع‌رسانی کتبی رسمی به دبیرکل سازمان ملل امکان‌پذیر است و این خروج، تا یک سال پس از ابلاغ رسمی، اجرایی نخواهد شد. سخنگوی کمیسیون اروپا تأکید کرد: «خروج احتمالی یک کشور از دیوان، وظایف جاری آن کشور برای همکاری با دیوان در روندهای قضایی را ملغی نمی‌کند.»

اظهارات سخنگوی کمیسیون اروپا در شرایطی مطرح شده که «ویکتور اوربان» نخست‌وزیر مجارستان علناً اعلام کرده قصد دارد نتانیاهو را در بوداپست بپذیرد و از اجرای حکم بازداشت دیوان کیفری بین‌المللی سر باز زده است. این رویکرد در تضاد آشکار با تعهدات قانونی کشورهای عضو این نهاد و اصول عدالت بین‌المللی است.

«اریکا گوئه‌وارا-روساس» رئیس بخش پژوهش و سیاست‌گذاری جهانی سازمان عفو بین‌الملل در بیانیه‌ای اعلام کرد: «نتانیاهو متهم به ارتکاب جنایات جنگی و جنایت علیه بشریت است. اگر وارد خاک یک کشور عضو دیوان کیفری شود، باید دستگیر و به این دادگاه تحویل داده شود. دعوت از نتانیاهو توسط مجارستان، نوعی بی‌اعتنایی آشکار به عدالت بین‌المللی و اهانت به قربانیان جنایات در غزه است.»

به گفته وی، این اقدام توهینی به اصول بنیادین حقوق بین‌الملل است و نشان می‌دهد که حتی مظنونان جنایات جنگی نیز می‌توانند آزادانه در خاک یک کشور عضو اتحادیه اروپا تردد کنند.

به‌رغم این اعتراض‌ها، دولت مجارستان تهدید به خروج از دیوان کیفری بین‌المللی کرده و مدعیست که احکام صادره از سوی این دادگاه سیاسی و مداخله‌جویانه است. سخنگوی دیوان کیفری بین‌المللی هم در واکنش به این موضع تصریح کرده است که طرف‌های عضو نمی‌توانند صلاحیت حقوقی دیوان را یک‌جانبه زیر سوال ببرند.

بر اساس اساسنامه رم، کشورهایی که عضو دیوان کیفری هستند موظف به اجرای حکم‌های بازداشت صادرشده از سوی آن بوده و هرگونه تخطی از این وظایف می‌تواند به رسیدگی حقوقی در چارچوب نظارتی دیوان منجر شود.


ایرنا
نظرات

آخرین اخبار
توافق دولت لبنان با رژیم صهیونیستی محکوم و چیزی جز تسلیم نیست
ایران 3 - کوبا یک
قالیباف: پایان جنگ لبنان در صدر تفاهم‌نامه ایران و آمریکا قرار دارد
بروجردی: پاسخ ایران به نقض آتش‌بس فوری و قاطع خواهد بود
زمان امتحانات دانشگاه تهران دوباره تغییر کرد+ جزئیات جدید
برف تابستانی سبلان را سفیدپوش کرد
بیانیه فاطمیون در پاسخ به ادعاهای رسانه‌های صهیونیستی منتشر شد
رکورد جدید واردات طلای چین؛ بیش از 163 تن در یک ماه
مشروعیت از آنِ مقاومت است، نه دولت لبنان
برترین بازیکنان مرحله گروهی جام جهانی 2026 معرفی شدند/دو بازیکن از ایران در جمع برترین ها
محبوبیت صدراعظم آلمان به پایین‌ترین سطح رسید
محدودیت تردد کامیون‌ها در روز تشییع رهبر شهید
جنجال بزرگ جام جهانی 2026؛ شایعه تبانی در بازی اتریش و الجزایر و حذف ایران
جزئیات توافق جدید ایران و ارمنستان؛ توسعه نوردوز در دستور کار قرار گرفت
خون‌هایی که هندسه روایت جهان را تغییر داد
درخواست هلال احمر برای همکاری و کمک مردم به پیشگیری ازگرمازدگی در تجمعات
سعید اخباری : با دست خالی برای سهمیه آسیا می‌جنگیم
سهمیه بازیکنان خارجی لیگ برتر نصف شد؛ شوک بزرگ به استقلال، پرسپولیس و تراکتور
قیمت نقره امروز یکشنبه 7 تیر 1405 + جدول
سقوط مرگبار بالگرد آرامکو در عربستان؛ همه سرنشینان کشته شدند
نورویدئو | لبنان؛ میان توافق ادعایی، امنیت وعده داده شده و معادله خلع سلاح
جزئیات طرح جدید غذای دانشجویی؛ راه‌اندازی رستوران‌های مکمل در دانشگاه‌ها
اقتصاد ایران پس از تفاهم؛ فرصتی برای اصلاح خطاهای گذشته
نوراینفو | شرایط ثبت نام وام بازنشستگان تامین اجتماعی
کنایه زلاتان به دیدار اتریش و الجزایر: نمی‌دانم از حذف ایران متاسف باشم یا نه
جزئیات تازه از آخرین ساعات زندگی دکتر کمال خرازی ؛ در بیمارستان چه گذشت؟
شرکت‌کنندگان مراسم تشییع رهبر شهید بیمه می شوند
اعلام جزئیات خدمات اتوبوسرانی به زائران مراسم تشییع رهبر شهید در تهران
نوراینفو | آمار عجیب از رشد مصرف دخانیات در ایران
دادگستری نوشهر: اموال ساعدی‌نیا توقیف و حساب‌های بانکی وی مسدود شد
حضرتی: مراسم تشییع رهبر شهید نماد انسجام ملی خواهد بود
دیدار پزشکیان با خانواده شهیدان خطیب و موسوی
سفر عراقچی؛ پیام آشکار ایران برای معادلات امنیتی منطقه چیست؟
ابراز نگرانی اتحادیه اروپا از نقض آتش بس؛ غفلت از نقش واشنگتن و تل‌آویو
آماده‌باش 1100 مجتمع بین‌راهی برای مراسم تشییع رهبر شهید
گفت‌وگوی تلفنی قالیباف و نبیه بری
مخبر: حافظه تاریخی حاکمان آمریکا مانند عمر تعهداتشان کوتاه است
علت ایجاد موانع موقت و جدید در معابر تهران چیست؟
بقائی: توافق بدون پایان اشغالگری لبنان ناپایدار است
حادثه تلخ در دریای طوفانی بابلسر؛ پایان غم‌انگیز شنای دختر 14 ساله
توصیه‌های مهم ایمنی برای حضور در جمعیت‌های میلیونی
شوینده‌ها گران می‌شوند؟تولیدکنندگان منتظر چراغ سبز دولت
دستور قضایی برای توقف ساخت‌وسازهای غیرمجاز در حیران
رهبر معظم انقلاب: مردم باید آثار عدالت را در زندگی روزمره خود ببینند
قیمت سکه پارسیان امروز یکشنبه 7 تیر 1405 +جدول
هشدار هواشناسی؛ باد شدید و رگبار در راه تهران
پیام مشترک مراجع به دولت ؛ حمایت از مذاکره و تقویت وحدت ملی
اختلالات بانکی چه زمانی برطرف می‌شود؟
نورنما | هوش مصنوعی پشت در کلاس درس
ده‌ها محموله موبایل در انتظار رجیستری