×
سیاسی
شناسه خبر : 218881
تاریخ انتشار : چهارشنبه 1404/01/13 ساعت 10:47

نورنیوز زمینه‌ها و مستندات اظهارات جنجالی لاریجانی را بررسی می‌کند؛

آیا لاریجانی از تغییر سیاست هسته‌ای ایران خبر داد؟

اظهارات علی لاریجانی، مشاور مقام معظم رهبری، درباره احتمال تغییر سیاست‌های هسته‌ای ایران در صورت تهدیدات نظامی آمریکا و رژیم صهیونیستی بازتاب‌های گسترده‌ای در داخل و خارج داشت. لاریجانی تأکید کرد که ایران طبق فتوا و سیاست‌های رهبری از ساخت سلاح هسته‌ای خودداری می‌کند، اما فشار خارجی ممکن است ایران را به سمت بهره گیری از احکام ثانویه و ساخت سلاح سوق دهد.

نورنیوز-گروه سیاسی: اظهارات اخیر علی لاریجانی، مشاور مقام معظم رهبری، در خصوص تغییر احتمالی سیاست‌های هسته‌ای ایران در واکنش به تهدیدات آمریکا و رژیم صهیونیستی، در سطح داخلی و خارجی بازتاب گسترده‌ای داشته است. لاریجانی در گفتگوی ویژه تلویزیونی بر این نکته تاکید کرد که در صورت تهدید نظامی گسترده از سوی آمریکا، ایران ممکن است تحت فشار افکار عمومی به سمت تغییر سیاست‌های هسته‌ای خود حرکت کند. این اظهارات به‌ویژه با توجه به حساسیت‌های موجود در سیاست‌های هسته‌ای ایران و فتوای مقام معظم رهبری در خصوص حرام بودن ساخت و استفاده از سلاح هسته‌ای ضمن آن که ابهاماتی را بدنبال داشته از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.

 

تحلیل دقیق اظهارات لاریجانی و چالش‌های تفسیر نادرست

در حالی که برخی تحلیلگران و مسئولین کشور اظهارات لاریجانی را نقد کرده‌اند، ضروری است که به دقت و صحت این اظهارات توجه شود. لاریجانی در سخنان خود به صراحت بیان کرده  که ایران طبق فتوا و راهبرد اصولی مقام معظم رهبری، از ساخت و استفاده از سلاح هسته‌ای خودداری می‌کند. اما او تاکید کرده است که تهدیدات خارجی، به ویژه از سوی آمریکا و رژیم صهیونیستی در شرایطی که موجودیت و کیان نظام اسلامی را مورد هجمه قرار دهد، ممکن است ایران را در شرایطی قرار دهد که مجبور به تغییر این سیاست‌ها شود. این تغییر نه به‌عنوان یک انتخاب ارادی از سوی ایران، بلکه به‌عنوان یک واکنش به فشارهای خارجی و تهدیدات علیه امنیت ملی مطرح است. بنابراین، هرگونه تحلیل یا تفسیر که بخواهد رویکرد لاریجانی را به‌عنوان تغییر موضع اصولی ایران در حوزه هسته‌ای توصیف کند، نادرست خواهد بود.

 

تأکید بر احکام ثانویه و ضرورت حفظ کیان نظام

لاریجانی به‌طور دقیق اشاره کرده است که در شرایط بحرانی و تهدید امنیت ملی، ایران می‌تواند از احکام ثانویه فقهی بهره‌برداری کند. این احکام می‌توانند حتی برخی واجبات اولیه دین را معلق کنند. این اشاره به احکام ثانویه به معنای تطبیق با شرایط اضطراری است که در آن حفظ نظام اسلامی و کیان کشور از اوجب واجبات به شمار می‌رود. جمله معروف حضرت امام (ره) که فرمودند "حفظ نظام اسلامی از اوجب واجبات است" نیز تأییدکننده این رویکرد فقهی و راهبردی است. بنابراین، در شرایط تهدیدات جدی، ایران می‌تواند به‌طور موقت از برخی اصول اولیه عبور کند تا بقای نظام اسلامی را تأمین کند.

اظهارات لاریجانی ضمن آن که از نقطه نظر فقهی مستندات غیر قابل انکار دارد از منظر راهبردی نیز کاملا قابل فهم و پذیرفته شده است.

نه تنها ایران بلکه هر نظام سیاسی در جهان در شرایطی که در معرض تهدید خارجی قرار بگیرد و موجودیت آن با مخاطره روبرو شود به عنوان اقدامی مشروع و پذیرفته شده از همه ابزارهای بالقوه و بالفعل برای دفاع از خود بهره خواهد برد

 

واکنش به نقدهای مطرح‌شده و اهمیت تقویت بازدارندگی

در روزهای اخیر، برخی تحلیلگران و مسئولین کشور نسبت به اظهارات لاریجانی واکنش نشان داده‌اند و آن را نقد کرده‌اند. این واکنش‌ها می‌تواند ناشی از سوءتفاهمات یا برداشت‌های نادرست از اظهارات او باشد. اما نکته حائز اهمیت این است که اظهارات لاریجانی در حقیقت به ضرورت تقویت اصل بازدارندگی در شرایط بحران اشاره دارد. این اصل بازدارندگی در واقع بیانگر توانایی ایران در مواجهه با تهدیدات خارجی است و لاریجانی به‌درستی اشاره کرده است که عدم توجه به این اصل می‌تواند ایران را در معرض خطرات جدی قرار دهد. در شرایط بحرانی، اتخاذ تدابیر بازدارنده ضروری است تا دشمنان نتوانند از تهدیدات خود بهره‌برداری کنند.

 

تهدیدات ترامپ و پیامدهای آن برای سیاست هسته‌ای ایران

تهدیدات اخیر دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، مبنی بر بمباران گسترده ایران، نگرانی‌های عمیقی را در سطح جهانی و به‌ویژه در داخل ایران ایجاد کرده است. ترامپ در مصاحبه‌ای با شبکه NBC، به‌طور صریح اعلام کرد که اگر ایران به سمت توسعه سلاح هسته‌ای حرکت کند، آمریکا آماده است تا حملات نظامی گسترده‌ای را علیه ایران انجام دهد. این تهدیدات در حالی مطرح می‌شود که لاریجانی به‌درستی هشدار داده است که چنین اقداماتی نه‌تنها باعث توقف برنامه هسته‌ای ایران نخواهد شد، بلکه ممکن است ایران را به سمت تسریع در دستیابی به تسلیحات هسته‌ای سوق دهد. این وضعیت نشان‌دهنده تغییرات اساسی در رویکرد ایران به‌دلیل فشارهای خارجی است و مسئولیت این تحولات به‌طور کامل بر عهده آمریکا و متحدانش خواهد بود.

 

نقش رژیم صهیونیستی در تشدید تنش‌ها

لاریجانی همچنین اشاره کرده است که رژیم صهیونیستی یکی از عوامل اصلی تشدید تنش‌ها در منطقه است. اسرائیل که سال‌ها به دنبال تغییر ساختار امنیتی خاورمیانه به نفع خود بوده، اکنون با بحران‌های داخلی و مشکلات اقتصادی روبه‌رو است. رژیم صهیونیستی با تحریک آمریکا به انجام اقدامات خصمانه علیه ایران، به دنبال مدیریت بحران‌های داخلی خود است. اما تجربه نشان داده است که سیاست‌های تهاجمی اسرائیل تنها به افزایش ناآرامی‌ها در منطقه و تشدید بحران‌های امنیتی منجر خواهد شد. این سیاست‌ها نه تنها به نفع رژیم صهیونیستی نیست، بلکه امنیت منطقه و جهان را در معرض خطر قرار می‌دهد.

 اظهارات علی لاریجانی به‌عنوان یک هشدار راهبردی درباره تأثیرات تهدیدات خارجی بر سیاست‌های هسته‌ای ایران و ضرورت تقویت بازدارندگی در شرایط بحران مطرح شده است. ایران تحت هیچ شرایطی به‌طور ارادی به سمت تولید سلاح هسته‌ای نمی‌رود، اما تهدیدات مستمر از سوی دشمنان می‌تواند شرایطی را ایجاد کند که ایران را به سمت اتخاذ تصمیماتی سوق دهد که تاکنون از آن اجتناب کرده است. از این رو، توجه به این واقعیت که تغییرات در سیاست‌های هسته‌ای ایران ناشی از فشارهای خارجی است، به‌ویژه در برابر تهدیدات نظامی آمریکا و رژیم صهیونیستی، اهمیت زیادی دارد. برای جلوگیری از این تحولات، تقویت اصل بازدارندگی و اتخاذ تدابیر استراتژیک در برابر تهدیدات خارجی ضروری است.


نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
منچسترسیتی با گل‌های فراوان ولورهمپتون را در هم کوبید
از سرگیری پروازهای «قطر ایرویز» به ایران پس از دو ماه وقفه
افشای گاف امنیتی؛ اسناد مذاکرات ترامپ با پوتین در هتل جاماند!
«شال سیاه» به اسکار نزدیک‌تر شد
حمایت تلویحی ترامپ از تجزیه خاک اوکراین
آغاز کوچ اجباری در غزه؛ ارتش اسرائیل دستور تخلیه شهر را صادر کرد
سه فوتبالیست ایرانی در فهرست بهترین‌های آسیا/نام چه کسانی در این لیست قرار دارد؟
چین راهی فینال بسکتبال کاپ آسیا شد/ تلاش شاگردان مانولوپولوس برای مقام سومی
وقوع انفجار شدید در مرکز دمشق
قیمت بنزین سوپر وارداتی از مرز 50 هزار تومان عبور می‌کند؟
زلنسکی با واگذاری دونباس به روسیه مخالفت کرد
قطع سهمیه آرد 138 نانوایی در تهران؛ رئیس اتحادیه برکنار شد
تضمین حضور معلم در تمام کلاس‌ها؛ هیچ کلاسی بدون معلم نخواهد بود
تصمیم‌های نسنجیده ترامپ و ریسک پیامدهای آن
آمریکا صدور ویزای سفر برای ساکنان غزه را تعلیق کرد
مقام صهیونیستی: به ازای هر کشته اسرائیلی در 7 اکتبر باید 50 فلسطینی کشته شود!
یارانه مردادماه به حساب سرپرستان خانوار دهک‌های یک تا 3 واریز شد
تاس: همکاری اقتصادی با روسیه به سود آمریکاست
تهدید تعرفه 50 درصدی آمریکا بر 70 درصد کالاهای صادراتی هند
حماس: حمایت آمریکا از نتانیاهو، راه را برای ادامه جنایات اشغالگران هموار کرد
نشست پوتین ـ ترامپ در آلاسکا از نگاه تحلیلگر روسی
شگفتی باستان‌شناسان؛ مقبره یک شوالیه زیر بستنی‌فروشی کشف شد
تعلیق افزایش قیمت بلیت کنسرت؛ انتظار برای ابلاغ نرخ‌های جدید
ابراز رضایت پوتین از سفر به آلاسکا
تاکید مصر، آلمان و فرانسه بر حل‌ مسالمت‌آمیز پرونده هسته‌ای ایران
کارنامه ملاک انتخاب رشته کنکور 1404 چه زمانی منتشر می شود؟
هشدار دوباره ستاد کل نیروهای مسلح به دشمنان
پوتین در ازای کنترل دونتسک، پیشروی در اوکراین را متوقف می‌کند
روزهای گرم تهران در آخرین روزهای مرداد ادامه دارد
نامه تمجیدآمیز رئیس‌جمهور روسیه به رهبر کره شمالی
عارف: امنیت اجتماعی و اقتصادی دو مسیر اصلی سازمان تأمین اجتماعی است
عراقچی: پیوند دوستی ایران و ارمنستان ریشه‌دار و پایدار است
زلنسکی: صلحی می‌خواهیم که پایدار باشد
کاهش 16 درصدی جانباختگان در طرح ترافیکی اربعین 1404
باکیچ بالاخره پرسپولیسی شد
وزارت اطلاعات پایگاه یکپارچه شناسایی اتباع خارجی ایجاد می‌کند
سنگ‌اندازی‌های بدون استدلال در مسیر عادی‌سازی پرونده ایران در FATF
امکان شرکت در امتحانات پیام‌نور بدون محدودیت جغرافیایی فراهم شد
واکنش رهبران اروپایی به ملاقات ترامپ و پوتین در الاسکا
اضافه شدن 250 مگاوات ظرفیت جدید به شبکه برق کشور
بررسی تحولات غزه و پرونده هسته‌ای ایران در مکالمه وزرای خارجه مصر و آلمان
بازگشایی جاده چالوس بصورت دو طرفه
وضعیت بحرانی سوء تغذیه در غزه؛ 40 هزار کودک در معرض خطر جدی هستند
موفقیت تیم ملی المپیاد علوم زمین ایران با کسب 4 نشان برنز در چین
نتایج نهایی انتخاب رشته متقاضیان دانشگاه‌های فرهنگیان و تربیت دبیر شهید رجایی اعلام می شود
پزشکیان: دولت همه توان خود را برای توقف سوزاندن گازهای مشعل به کار گرفته است
پیکر استاد فرشچیان روز دوشنبه به اصفهان منتقل می شود +اعلام جزئیات مراسم
اخبار مرتبط قیمت طلا و سکه امروز شنبه 25 مرداد 1404 +جدول
آغاز لیگ برتر با کسر امتیاز سه تیم و محرومیت بازیکنان کلیدی
محمد حسین طاهری آکردی سرپرست جدید ستاد امر به معروف و نهی از منکر کشور شد
X
آگهی تبلیغاتی