×
اقتصادی
شناسه خبر : 218825
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1404/01/12 ساعت 19:29
حباب سکه می ترکد؟/هیجانی طلا نخرید

نورنیوز قیمت سکه و طلا را تا پایان تعطیلات بررسی کرد

حباب سکه می ترکد؟/هیجانی طلا نخرید

گرانی قیمت طلا وسکه در ایران از اونس جهانی بالاتر رفته است. این موضوع نشان می دهد حباب چه بر سر بازار سکه و طلا در ایران می آورد.

نورنیوز-گروه اقتصادی: افزایش قیمت طلا و سکه دربازار داخلی در روزهای گذشته و با وجود تعطیلی بازار ها در حالی است که  فعالان بازار هشدار ترکیدن حباب و ریزش قیمت ها تا پایان تعطیلات نوروزی را می دهند.

طلا به عنوان سرمایه امن نقش پر رنگی در جامعه دارد. اما وضعیت اقتصاد ایران و تبعیت بازار از تحولات سیاسی منطقه و تحریم ها و  نرخ ارز موجب فوران قیمت ها در بازار می شود.

قیمت+طلا
 

براین مبنا قیمت سکه که قبل از تعطیلات نوروزی در کانال 80 میلیون تومان بود امروز که روز تعطیل هم به شمار می رود به قمیت 102 میلیون و 500 هزار تومان فروخته شد.

هر چند تاثیری پذیری بازار طلای ایران از اونس جهانی جدا نیست اما لفاظی های دونالد ترامپ درباره اقدام نظامی علیه ایران و افزایش تعرفه های تجاری در کنار افزایش قیمت ارز؛ موجب خرید هیجانی و انفجار قیمت ها در بازار داخلی شده است.

این انفجار قیمت البته به گفته فعالان بازار بزودی فروکش خواهد کرد و کسانی که اقدام به خرید هیجانی طلا و سکه در بازار کرده بودند باید منتظر ضرر و زیان باشند چرا که قیمت ها در بازار واقعی و شفاف نیست.

***تحلیلگران و فروشندگان چه می گویند؟

برخی از تحلیلگران بازار با اشاره به تاثیر اونس جهانی و قیمت ارزمعتقدند که اگر روند صعودی قیمت اونس جهانی ادامه یابد و نوسانات نرخ ارز در داخل ایران ادامه پیدا کند، قیمت طلا و سکه در بازار داخلی احتمالاً افزایش بیشتری خواهد داشت.

در مقابل برخی دیگر هشدار می‌دهند که ممکن است پس از این افزایش‌ها، اصلاح قیمت‌ها و کاهش حباب قیمتی در بازار اتفاق بیفتد.

همچنین برخی از فروشندگان مصنوعات طلا در بازار هم معتقدند که این قیمت ها واقعی نیست و قطعا کاهش خواهد یافت. بنابراین به مردم توصیه شود از بازار‌هایی که دارای هیجان و حباب است دوری کنند و در معاملات خود دقت کنند تا متضرر نشوند و زمانی که در بازار ثبات قیمت وجود دارد اقدام به خرید طلا و سکه کنند.

*** روابط ایران و آمریکا و پیش‌بینی قیمت طلا

در حال حاضر، قیمت طلا در بازار داخلی به عوامل کلیدی همچون نرخ جهانی اونس و نرخ ارز، به ویژه دلار، وابسته است. در صورت وقوع توافق و بهبود روابط بین‌المللی، انتظار می‌رود که نرخ ارز کاهش یابد و این امر می‌تواند منجر به افت قیمت طلا در بازار داخلی شود.

اگر فرض شود که با دستیابی به توافق، نرخ دلار ۱۰ درصد کاهش یابد، بالطبع قیمت طلا و سکه نیز تحت تأثیر این تغییر قرار خواهند گرفت. در کل، دستیابی به توافق میان ایران و آمریکا می‌تواند به کاهش قیمت طلا و سکه در بازار داخلی منجر شود. با این حال، شدت این کاهش بستگی به شرایط بازار جهانی طلا، نوسانات نرخ ارز و دیگر مولفه‌های اقتصادی دارد.

طلا و سکه امروز چند بود؟

در بازار داخلی امروز سکه طرح جدید ۱۰۲ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان فروخته و طرح قدیم نیز ۹۵ میلیون تومان قیمت‌گذاری شد.

همچنین نرخ نیم‌سکه ۶۵ میلیون تومان، ربع سکه ۳۵ میلیون تومان و سکه یک گرمی ۱۵.۵ میلیون تومان اعلام شده بود.

انس جهانی طلا با عبور از رکورد ۳۱۳۳ دلار، افزایش ۲۱ دلاری و ۸۸ سنتی داشت؛ هر گرم طلای ۱۸ عیار هم ۲۲ هزار و ۵۲۱ تومان افزایش یافت و با نرخ ۸ میلیون و ۳۲۲ هزار تومان به فروش رسید.

***پیش بینی قیمت جهانی طلا

در همین حال گلدمن ساکس (Goldman Sachs) در واکنش به رشد مداوم قیمت طلا و افزایش تقاضا از سوی بانک‌های مرکزی آسیا، پیش‌بینی خود را برای قیمت پایان سال این فلز گران‌بها افزایش داد.

جذابیت طلا در میان نگرانی‌های ناشی از جنگ تجاری که بر دارایی‌های سنتی و حتی بیت‌ کوین تأثیر منفی گذاشته است، باعث شد گلدمن ساکس پیش‌بینی قیمت پایان سال این فلز را بازنگری کند. بر اساس گزارش رویترز، این بانک سرمایه‌گذاری محدوده پیش‌بینی خود را از ۳,۱۰۰ تا ۳,۳۰۰ دلار، به ۳,۲۵۰ تا ۳,۵۲۰ دلار افزایش داد.

گلدمن ساکس دلیل این بازبینی را خریدهای گسترده طلا توسط بانک‌های مرکزی آسیایی عنوان کرده است؛ روندی که انتظار دارد طی سه تا شش سال آینده ادامه یابد. همچنین، افزایش غیرمنتظره ورود سرمایه به صندوق‌های ETF مرتبط با طلا از دیگر عوامل این بازبینی صعودی اعلام شده است.

همچنین فدرال رزرو نیز نوشت: قیمت طلا روز سه‌شنبه به بالاترین سطح تاریخی خود رسید، زیرا نگرانی‌ها از اعمال تعرفه‌های جدید توسط دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، بازارها را به سمت دارایی‌های امن سوق داد. سرمایه‌گذاران از بیم تأثیرات تورمی این تعرفه‌ها و کاهش رشد اقتصادی، به خرید طلا روی آورده‌اند.

براساس گزارش رویترز، هر اونس طلا در معاملات روز سه‌شنبه با ۰.۶ درصد افزایش، به ۳۱۴۳.۰۵ دلار رسید و در مقطعی از جلسه معاملاتی به رکورد ۳۱۴۸.۸۸ دلار هم دست یافت. این روند صعودی پس از ثبت قوی‌ترین عملکرد سه‌ماهه طلا از سال ۱۹۸۶، همچنان ادامه دارد.

ترامپ قرار است روز چهارشنبه از یک طرح تعرفه‌ای گسترده رونمایی کند که آن را «روز آزادی» نامیده است. این تعرفه‌ها شامل تمامی کشورها خواهد شد و سرمایه‌گذاران در حال حاضر به دلیل عدم قطعیت درباره جزئیات این سیاست، به سمت دارایی‌های امن مانند طلا متمایل شده‌اند.

تحلیلگران معتقدند در حالی که طلا از لحاظ تکنیکال در محدوده خرید بیش از حد قرار دارد، اما ابهام درباره تعرفه‌ها می‌تواند این روند صعودی را حفظ کند. برخی سرمایه‌گذاران به دنبال آزمایش مجدد سطح ۳۲۰۰ دلار برای هر اونس هستند.


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
اعمال محدودیت‌های ترافیکی در محورهای شمالی؛ چالوس یک‌طرفه می‌شود
پایتخت‌نشینان در بهمن ماه چند روز هوای قابل قبول تنفس کردند؟
واردات روغن افزایش یافت
در صورت عدم توافق با ایران اتفاقات بسیار بدی برای آنها خواهد افتاد
ساپینتو ماندنی شد
دانمارک مدعی شد: یک کشتی با پرچم ایران را توقیف کردیم
زندگی در فضا، مغز فضانوردان را جابه‌جا می‌کند
توصیه‌های تغذیه‌ای برای ماه رمضان
کدام کشورها رسانه‌های اجتماعی را برای کودکان ممنوع کرده‌اند؟
توزیع 100 آمبولانس جدید در طرح ارتقای اورژانس
رایزنی غریب آبادی با سفرای روسیه و چین درباره گفتگوهای ژنو
علی کریمی تهدید به سوزاندن قرآن کرد
آمریکا پایگاه نظامی با 5000 سرباز در غزه می‌سازد
فیفا به غزه کمک می‌کند
اردوغان: ترکیه ناوهواپیمابر بومی می سازد
صدرنشینی مس کرمان در لیگ برتر هندبال
واکنش حماس به نشست شورای صلح غزه در واشنگتن
اتصال شبکه بانکی به سیستم استعلام وضعیت طرح دعوای چک
بحران غزه تنها با رویکرد ترامپ قابل حل بود
معترضان آمریکایی:غزه فروشی نیست!
خروج بخشی از نیروهای آلمان از اربیل
6 هکتار از اراضی تالاب انزلی طعمه حریق شد
10 مصدوم در تصادف بزرگراه آیت‌الله سعیدی
آمریکایی‌ها خواهان پایان جنگ‌ و مداخلات خارجی هستند
سفر هیأت عراقی به ایران برای تأمین گاز
مخالفت قانونگذاران آمریکایی با سیاست‌های جنگ‌طلبانه ترامپ علیه ایران
آغاز ثبت‌نام تکمیل ظرفیت آزمون استخدامی دستگاه‌های اجرایی کشور
گزارش تصویری| محفل انس با قرآن با حضور رهبر انقلاب
ونس هیات صلح غزه را به عنوان پیروزی دولت ترامپ تبلیغ کرد
گفتگوی سفرای ایران، روسیه و چین در وین با گروسی
دستگیری 34 اغتشاشگر و تروریست خیابانی
معاون رئیس‌جمهور: هدف دولت توزیع عادلانه ثروت ملی است
سرمایه‌گذاری 10 میلیارد دلاری امریکا برای بازسازی غزه
اروگوئه به دنبال برگزاری دیدار دوستانه با ایران؟
تعجب فرانسه از حضور نماینده کمیسیون اتحادیه اروپا در شورای صلح
برنامه لیگ برتر والیبال در رمضان اعلام شد
باشگاه استقلال اطلاعیه داد
نتانیاهو: آمریکا با خلع سلاح حماس موافق است
شتاب‌ ساخت آزادراه قائم‌شهر-ساری با بودجه 500میلیاردی
اسارت بیش از 9300 فلسطینی و عرب در زندان‌های رژیم صهیونیستی
دیپلماسی تنها مسیر پایدار برای حل مساله هسته‌ای ایران
حال و هوای تئاترهای خصوصی در آخرین ماه سال
بازدید وزیر ارتباطات ایران از نمایشگاه هوش مصنوعی هند
معاونت کمیته ویژه منشور ملل متحد به ایران رسید
قیمت نفت باز هم بالا رفت
بارندگی کم و وضعیت دشوار منابع آبی پایتخت
نقش 10 سرویس اطلاعاتی خارجی در اغتشاشات دی ماه
افززایش تعداد شهدای غزه در ماه رمضان
روابط ایران و مصر وارد مرحله جدید شد
اعلام قیمت جدید مرغ توسط وزارت جهادکشاورزی + جدول