×
سیاسی
شناسه خبر : 218819
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1404/01/12 ساعت 17:33
پشت پرده خبر استعفای 43 نماینده مجلس/اعلام جرم علیه مدعی دروغین استعفای ماینده‌ها

نورنیوز بررسی می کند؛

پشت پرده خبر استعفای 43 نماینده مجلس/اعلام جرم علیه مدعی دروغین استعفای ماینده‌ها

دادستانی تهران علیه فردی که ادعای استعفای جمعی از نمایندگان مجلس را منتشر کرده بود اعلام جرم کرد.

نورنیوز-گروه سیاسی-بنابر اعلام مرکز رسانه قوه قضاییه - فردی با انتشار مطلبی در شبکه ایکس مدعی استعفای ۴۳ نفر از نماینده‌های مجلس شد. ادعای دروغین مورد اشاره به سرعت در فضای مجازی فراگیر شد تا اینکه رئیس مرکز ارتباطات، رسانه و امور فرهنگی مجلس خبر استعفای ۴۳ نماینده مجلس را تکذیب کرد.

با توجه به اهتمام جدی دستگاه قضایی در برخورد جدی با برهم زنندگان امنیت روانی جامعه و مردم، دادستانی تهران علیه فرد مورد اشاره اعلام جرم کرد.

خبر استعفای 43 نماینده جبهه پایداری به دلیل عدم ابلاغ قانون حجاب، موجی از واکنش‌ها را در فضای مجازی به همراه داشت. اما مجلس این خبر را تکذیب کرد. گمانه‌زنی‌ها حاکی از آن است که این شایعه، همزمان با برخورد فراجا با تجمع‌کنندگان مقابل مجلس، با هدف داغ کردن فضا منتشر شده است.

در روزهای اخیر، خبری مبنی بر استعفای ۴۳ نماینده مجلس، عمدتاً منتسب به جبهه پایداری، به دلیل عدم ابلاغ قانون حجاب، فضای سیاسی کشور را تحت تأثیر قرار داد. این شایعه در شبکه‌های اجتماعی بازتاب گسترده‌ای داشت و برخی رسانه‌ها نیز به آن دامن زدند. اما آیا واقعاً چنین اتفاقی رخ داده است؟

تکذیب رسمی مجلس

ایمان شمسایی، رئیس مرکز ارتباطات، رسانه و امور فرهنگی مجلس، در واکنش به این خبر، آن را تکذیب کرد و در شبکه‌های اجتماعی نوشت: «ظاهراً دروغ سیزده جایش را به دروغ ۱۱ داده است. استعفایی در کار نیست.» وی تأکید کرد که با چند نماینده مرتبط نیز گفت‌وگو کرده و آنان این ادعا را بی‌اساس دانسته‌اند.

واکنش نمایندگان

یکی از چهره‌های مطرح در این ماجرا، امیرحسین ثابتی، نماینده مجلس بود که در واکنش به خبر استعفایش در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: «الآن مهدی کوچک‌زاده تماس گرفت و گفت خبری منتشر کرده‌اند که ۴۳ نفر از نمایندگان جبهه پایداری استعفا داده‌اند. گفتم خب؟ گفت عکس من و شما را هم زده‌اند! گفتم ما که اصلاً عضو پایداری نیستیم. بعد هم چیزی که آرزو دارند را تحت عنوان خبر منتشر می‌کنند، چون دروغ گفتن در این کشور هزینه ندارد.»

ارتباط با تجمع مقابل مجلس

به نظر می‌رسد این شایعه با هدف داغ کردن موضوع برخورد نیروی انتظامی با تجمع‌کنندگان غیرقانونی در مقابل مجلس شورای اسلامی منتشر شده است. این تجمع که در اعتراض به عدم اجرایی‌سازی قانون حجاب شکل گرفته بود، با واکنش فراجا مواجه شد و نیروهای انتظامی به‌منظور حفظ نظم و جلوگیری از تجمعات بدون مجوز، اقدام به پراکنده کردن معترضان کردند. این اقدام، واکنش‌های متفاوتی را در پی داشت و برخی نمایندگان وابسته به جبهه پایداری نسبت به آن اعتراض کردند.

حاشیه‌سازی رسانه‌ای

در شرایطی که برخورد فراجا با معترضان، خود به بحثی داغ در فضای سیاسی کشور تبدیل شده بود، انتشار خبر جعلی استعفای ۴۳ نماینده، باعث شد تا این ماجرا ابعاد جدیدی پیدا کند. برخی تحلیلگران معتقدند که این نوع خبرسازی، با هدف ایجاد التهاب در فضای سیاسی و تغییر جهت بحث از موضوع تجمعات مقابل مجلس به سمت تنش‌های داخلی مجلس انجام شده است.

با وجود انتشار گسترده این خبر، مستندات روشنی درباره صحت آن ارائه نشده و واکنش‌های رسمی و نمایندگان نشان می‌دهد که چنین استعفایی صورت نگرفته است. به نظر می‌رسد این شایعه در راستای جریان‌سازی رسانه‌ای و تأثیرگذاری بر افکار عمومی پیرامون مسئله حجاب و عملکرد نیروی انتظامی مطرح شده باشد.


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
چه زمانی باید نگران تب در کودکان شویم؟
یوونتوس 2 - پارما 0؛ دومین برد متوالی بانوی پیر با کلین‌شیت
پیام تبریک فرمانده کل سپاه به قهرمانان نوجوان والیبال ایران
الاعرجی: عراق می‌خواهد پل ارتباطی ایران و آمریکا باشد
گردنه پرخطر «نارمنج» دشتستان ایمن شد
تدوین برنامه عملیاتی برای ساختن «ایران هرچه قوی‌تر»
سومین رکورد دوومیدانی بانوان شکست؛ محیطی‌زاده تاریخ‌ساز شد
ادعای آمریکا درباره لبنان؛ دولت تنها مرجع تصمیم‌گیری معرفی شد
غریب‌آبادی: بازگشایی هرمز منوط به اجرای تعهدات آمریکاست
ایران از فینال هندبال نوجوانان آسیا جا ماند
برنامه قطعی برق استان البرز فردا 8 شهریور + لینک سامانه خاموشی
اولین ناکامی النصر با قایدی
انفجار مرگبار در کارگاه آزادگان؛ یک کارگر کشته شد
قرائت سوگندنامه ورزشکاران در بازی‌های آسیایی ناگویا
تیراندازی در کارولینای جنوبی؛ 2 افسر پلیس زخمی شدند
روایت موسیقایی میلاد پیامبر(ص) با «جانِ جهان‌ها»+فیلم
انتشار پیام رهبر انقلاب به مناسبت هفته وحدت
دبیرکل سازمان ملل خواستار ممنوعیت جهانی آزمایش‌های هسته‌ای شد
تاتنهام 0-2 نیوکسل/ کلاغ‌ها تاتنهام را در خانه نقره‌داغ کردند
بلومبرگ: جمهوری‌خواهان به‌دلیل جنگ علیه ایران از ترامپ ناامید شده‌اند
قاهره و رم برای مهار تنش‌های منطقه‌ای وارد رایزنی شدند
10 میلیارد تومان پاداش برای دختران طلایی ایران در ناگویا
اولین زن گلف ایران در بازی‌های آسیایی+فیلم
قالیباف: جوانان ایرانی ثابت کردند هیچ قله‌ای دست‌نیافتنی نیست
شلیک خمپاره به حومه دمشق؛ تجاوزات اسرائیل در سوریه ادامه دارد
فجرسپاسی شیراز0-0 ذوب‌آهن اصفهان/ قفل دروازه‌ها باز نشد
مس شهر بابک0-0 صنعت نفت آبادان/ حملات بی‌اثر و حسرت برد
پرسپولیس 3-0 ملوان/ ملوان اسیر طوفان سرخ شد
افتخارآفرینی نوجوانان والیبال ایران؛ قهرمانی جهان با درخشش سه ستاره
پیش بینی قیمت طلا و سکه فردا یکشنبه 7 شهریور؛ سکه به 220 میلیون می رسد؟
وزیر علوم: بازگشت دانشگاهیان اخراجی در مسیر بازسازی اعتماد بود
تبریک رئیس‌جمهور ایران به جهان اسلام در سالروز ولادت پیامبر رحمت(ص)
توافق مخفیانه نظامی میان هلسینکی و تل‌آویو
تیم والیبال نوجوانان ایران قهرمان جهان شد؛ شکست فرانسه در فینال
شرط العامری برای واگذاری کامل سلاح به دولت عراق
چرا با سقوط اونس، قیمت‌ها در تهران بالا رفت؟
احضار سفیر اوکراین در آنکارا؛ هشدار ترکیه درباره امنیت دریانوردی
پرداخت 40 هزار میلیارد ریال خسارت به خودروهای آسیب‌دیده از جنگ
آمادگی مترو تهران برای جابه‌جایی شرکت‌کنندگان جشن «امت احمد»
نورویدئو | کنفرانس وحدت اسلامی در مسیر کارآمدی
پیش بینی قیمت دلار فردا یکشنبه 8 شهریور؛ دلار به 207 هزار تومان می‌رسد؟
نبیه بری: هیچ جایگزینی برای حضور بین‌المللی در جنوب لبنان وجود ندارد
رایزنی قطر و ترکیه برای کاهش تنش‌های منطقه‌ای
پاسخ قالیباف به ادعاهای تحریمی وزیر خزانه‌داری ترامپ
تاتنهام 0-0 نیوکاسل/ترکیب متفاوت تاتنهام برای کسب سه امتیاز
نخست‌وزیر اسلواکی : صلح پایدار در اروپا بدون روسیه امکان‌پذیر نیست
باند خرید سکه با کارت ملی جعلی در سمنان متلاشی شد
هشدار فلسطین درباره تشدید فشار صهیونیست‌ها بر روستای المغیر
صف‌های بنزین در جنوب کرمان شکست
نورنما | بزرگداشت شهدای دولت، شهیدان رجایی و باهنر