نورنیوز-گروه سیاسی-بنابر اعلام مرکز رسانه قوه قضاییه - فردی با انتشار مطلبی در شبکه ایکس مدعی استعفای ۴۳ نفر از نمایندههای مجلس شد. ادعای دروغین مورد اشاره به سرعت در فضای مجازی فراگیر شد تا اینکه رئیس مرکز ارتباطات، رسانه و امور فرهنگی مجلس خبر استعفای ۴۳ نماینده مجلس را تکذیب کرد.
با توجه به اهتمام جدی دستگاه قضایی در برخورد جدی با برهم زنندگان امنیت روانی جامعه و مردم، دادستانی تهران علیه فرد مورد اشاره اعلام جرم کرد.
خبر استعفای 43 نماینده جبهه پایداری به دلیل عدم ابلاغ قانون حجاب، موجی از واکنشها را در فضای مجازی به همراه داشت. اما مجلس این خبر را تکذیب کرد. گمانهزنیها حاکی از آن است که این شایعه، همزمان با برخورد فراجا با تجمعکنندگان مقابل مجلس، با هدف داغ کردن فضا منتشر شده است.
در روزهای اخیر، خبری مبنی بر استعفای ۴۳ نماینده مجلس، عمدتاً منتسب به جبهه پایداری، به دلیل عدم ابلاغ قانون حجاب، فضای سیاسی کشور را تحت تأثیر قرار داد. این شایعه در شبکههای اجتماعی بازتاب گستردهای داشت و برخی رسانهها نیز به آن دامن زدند. اما آیا واقعاً چنین اتفاقی رخ داده است؟
تکذیب رسمی مجلس
ایمان شمسایی، رئیس مرکز ارتباطات، رسانه و امور فرهنگی مجلس، در واکنش به این خبر، آن را تکذیب کرد و در شبکههای اجتماعی نوشت: «ظاهراً دروغ سیزده جایش را به دروغ ۱۱ داده است. استعفایی در کار نیست.» وی تأکید کرد که با چند نماینده مرتبط نیز گفتوگو کرده و آنان این ادعا را بیاساس دانستهاند.
واکنش نمایندگان
یکی از چهرههای مطرح در این ماجرا، امیرحسین ثابتی، نماینده مجلس بود که در واکنش به خبر استعفایش در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: «الآن مهدی کوچکزاده تماس گرفت و گفت خبری منتشر کردهاند که ۴۳ نفر از نمایندگان جبهه پایداری استعفا دادهاند. گفتم خب؟ گفت عکس من و شما را هم زدهاند! گفتم ما که اصلاً عضو پایداری نیستیم. بعد هم چیزی که آرزو دارند را تحت عنوان خبر منتشر میکنند، چون دروغ گفتن در این کشور هزینه ندارد.»
ارتباط با تجمع مقابل مجلس
به نظر میرسد این شایعه با هدف داغ کردن موضوع برخورد نیروی انتظامی با تجمعکنندگان غیرقانونی در مقابل مجلس شورای اسلامی منتشر شده است. این تجمع که در اعتراض به عدم اجراییسازی قانون حجاب شکل گرفته بود، با واکنش فراجا مواجه شد و نیروهای انتظامی بهمنظور حفظ نظم و جلوگیری از تجمعات بدون مجوز، اقدام به پراکنده کردن معترضان کردند. این اقدام، واکنشهای متفاوتی را در پی داشت و برخی نمایندگان وابسته به جبهه پایداری نسبت به آن اعتراض کردند.
حاشیهسازی رسانهای
در شرایطی که برخورد فراجا با معترضان، خود به بحثی داغ در فضای سیاسی کشور تبدیل شده بود، انتشار خبر جعلی استعفای ۴۳ نماینده، باعث شد تا این ماجرا ابعاد جدیدی پیدا کند. برخی تحلیلگران معتقدند که این نوع خبرسازی، با هدف ایجاد التهاب در فضای سیاسی و تغییر جهت بحث از موضوع تجمعات مقابل مجلس به سمت تنشهای داخلی مجلس انجام شده است.
با وجود انتشار گسترده این خبر، مستندات روشنی درباره صحت آن ارائه نشده و واکنشهای رسمی و نمایندگان نشان میدهد که چنین استعفایی صورت نگرفته است. به نظر میرسد این شایعه در راستای جریانسازی رسانهای و تأثیرگذاری بر افکار عمومی پیرامون مسئله حجاب و عملکرد نیروی انتظامی مطرح شده باشد.
نورنیوز