×
بین الملل
شناسه خبر : 218730
تاریخ انتشار :

ایران چگونه به ماجراجویی آمریکا و اسراییل پاسخ خواهد داد؟

سفیر و نماینده ایران در سازمان ملل در نامه‌ای به شورای امنیت نسبت به هرگونه ماجراجویی نظامی هشدار داد و اعلام کرد که ایران به هرگونه اقدام تجاوزکارانه یا حمله‌ای از سوی آمریکا یا عامل نیابتی آن اسرائیل، علیه حاکمیت، تمامیت ارضی یا منافع ملی خود، به سرعت و قاطعانه پاسخ خواهد داد.

نورنیوز - گروه سیاسی: امیرسعید ایروانی سفیر و نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران نزد سازمان ملل متحد در پی تهدیدات اخیر دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا علیه ایران و تهدید به بمباران ایران به خانم کریستینا مارکوس لاسن رئیس شورای امنیت و آنتونیو گوترش دبیرکل سازمان ملل متحد نامه نوشت.

 نقض فاحش حقوق بین‌الملل و منشور ملل متحد

در این نامه آمده است: متعاقب دستور دولت متبوعم و در ادامه نامه‌های پیشین جمهوری اسلامی ایران، از جمله نامه مورخ ۱۷ مارس ۲۰۲۵، مکاتبه حاضر پیرامون نقضی دیگر، فاحش و آشکار حقوق بین‌الملل و منشور ملل متحد توسط ایالات متحده آمریکا ارسال می‌شود. رئیس‌جمهور ایالات متحده آمریکا در مصاحبه‌ اخیر خود با شبکه خبری ان.بی‌.سی مورخ ۳۰ مارس ۲۰۲۵، بار دیگر متوسل به ادبیات تهدید و زور شده و به‌صراحت جمهوری اسلامی ایران را به اقدام نظامی تهدید کرده است. وی اظهار داشت: «اگر توافق نکنند، بمباران خواهند ‌شد؛ بمبارانی که نظیر آن را هرگز پیش از این ندیده‌اند.»

ترامپ کلیه هنجارها و اصول بین‌المللی را نقض کرده است

در این نامه عنوان شده است: چنین اظهارات بی‌پروایانه و خصمانه‌ای، نقض فاحش حقوق بین‌الملل و اصول بنیادین منشور ملل متحد به‌ویژه بند ۴ ماده ۲ آن به‌شمار می‌رود، که به‌ صراحت تهدید به زور یا استفاده از آن علیه تمامیت ارضی یا استقلال سیاسی هر کشوری را ممنوع می‌شمرد. رئیس‌جمهور ایالات متحده آمریکا، از زمان تصدی سمت ریاست‌جمهوری در ژانویه ۲۰۲۵، کلیه هنجارها و اصول بین‌المللی که پایه و اساس تأسیس سازمان ملل متحد را تشکیل می‌دهند، نادیده گرفته و نقض کرده است. وی به‌ صورت مستمر کشورهای مستقل را تهدید به توسل به زور می‌کند؛ الگویی که موجب ایجاد رویه‌ای خطرناک در روابط بین‌الملل می‌شود. ایروانی در این نامه خاطرنشان کرده است: جای بسی تأسف و نگرانی است که ایالات متحده آمریکا، به‌رغم عضویت دائم در شورای امنیت ملل متحد، به‌طور آشکار تعهدات خود ذیل منشور ملل متحد را نادیده گرفته و از قدرت نظامی به‌عنوان ابزار اصلی اعمال فشار برای پیشبرد اهداف سیاسی و ژئوپلیتیکی خود بهره می‌جوید.

 شورای امنیت تهدیدات ترامپ را محکوم کند

در نامه مذکور آمده است: با عنایت به نقض‌های فاحش فوق‌الذکر و پیامدهای بالقوه آن، جمهوری اسلامی ایران از شورای امنیت می‌خواهد که مسئولیت خود را براساس منشور ملل متحد در قبال حفظ صلح و امنیت بین‌المللی ایفا کند. شورای امنیت می‌بایست بدون ابهام، تهدیدهای رئیس‌جمهور ایالات متحده را به‌عنوان نقض حقوق بین‌الملل و منشور ملل متحد محکوم کرده و از ایالات متحده بخواهد تا به تعهدات حقوقی خود ذیل حقوق بین‌الملل و منشور ملل متحد پایبند باشد. در نامه مذکور تصریح شده است: شورای امنیت و جامعه بین‌المللی نباید در برابر چنین تحریکات جنگ‌طلبانه‌ای سکوت اختیار کنند. قصور در اقدام، خطر پیامدهایی فاجعه‌بار نه تنها برای منطقه، بلکه برای صلح و امنیت بین‌المللی را در پی خواهد داشت.

 ایران هیچ‌گونه تمایلی به درگیری یا تنش‌افزایی ندارد

سفیر و نماینده دائم ایران پر سازمان ملل در این نامه عنوان کرده است: جمهوری اسلامی ایران همچنان قویاً متعهد به صلح، ثبات و امنیت منطقه‌ای بوده و هیچ‌گونه تمایلی به درگیری یا تنش‌افزایی ندارد. با این حال، جمهوری اسلامی ایران نسبت به هرگونه ماجراجویی نظامی هشدار جدی می‌دهد و اعلام می‌کند که به هرگونه اقدام تجاوزکارانه یا حمله‌ای از سوی ایالات متحده یا عامل نیابتی آن، مشخصاً رژیم اسرائیل، علیه حاکمیت، تمامیت ارضی یا منافع ملی خود، سریعاً و قاطعانه پاسخ خواهد داد. وی در این نامه تصریح کرده است: مسئولیت کامل عواقب وخیم هرگونه اقدام خصمانه، به‌طور کامل متوجه ایالات متحده آمریکا خواهد بود.

به گزارش نورنیوز،  در پی شرارت‌های مستمر رژیم صهیونیستی در منطقه و تهدیدات ترامپ صبح دوشنبه ۱۱ فروردین‌ماه سرپرست سفارت سوئیس در تهران در غیاب سفیر این کشور به عنوان حافظ منافع آمریکا توسط دستیار وزیر و مدیرکل آمریکای وزارت خارجه جمهوری اسلامی ایران به این وزارتخانه احضار و یادداشت رسمی هشدار ایران به وی ابلاغ شد.

عیسی کاملی مدیرکل آمریکای وزارت امور خارجه در این جلسه ضمن محکوم‌ کردن و رد اظهارات تنش‌زا و خلاف حقوق بین‌الملل و منشور ملل متحد، یادداشت رسمی هشدار ایران در قبال هرگونه شرارت و عزم جمهوری اسلامی ایران برای واکنش قاطع و فوری به هر تهدیدی را به وی ابلاغ کرد.


نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
سرپرست سفارت ایران در کابل پاسخ داد؛ اخراج یا بازگشت داوطلبانه اتباع افغانستان
حقوق بازنشستگان تناسبی با تورم ندارد
مخفی شدن سارق دارای پابند الکترونیکی در کانال کولر
زلنسکی خواستار تغییر رژیم در روسیه و مصادره دارایی‌های مسکو شد
قیمت دلار و سایر ارز ها امروز پنج‌شنبه 9 مرداد 1404
هوای تهران در وضعیت قرمز قرار گرفت
ازسرگیری پروازهای مستقیم ایرفلوت روسیه از مسکو به تهران از 15 مرداد
گوگل از هوش مصنوعی برای شناسایی کاربران زیر 18 سال استفاده می‌کند
آتش سوزی شدید در محدوده بیمارستان قائم مشهد + فیلم
سفارت ایران در پاکستان اخبار جعلی درباره صدور روادید را تکذیب کرد
جزییات نرخ جدید حق بیمه درمانی اعلام شد
همکاری نزدیک موکب‌های ایرانی و عراقی در مراسم اربعین سامرا
نشست وزیران خارجه سوریه و رژیم صهیونیستی در باکو
95 درصد کشتی‌ها از پهلوگیری در بندر ایلات امتناع می‌کنند
سرژ اوریه به صورت رسمی به پرسپولیس پیوست
فرونشست و بحران آب نتیجه توسعه بدون توجه به محیط زیست است
قیمت خودرو امروز پنج‌شنبه 9 مرداد 1404 +جدول
پزشکیان: تهران در آستانه بحران جدی آب / چمن‌کاری ممنوع!
ایران رکورد دمای زمین را شکست/ امیدیه با 51 درجه، داغ‌ترین نقطه کره زمین
در صورت گم‌شدن گذرنامه اربعین در عراق چه کنیم؟
حریق اتوبوس مسافربری بدون مصدوم در محور سمنان-مشهد
تحریم یا جنگ؟ خزانه‌داری آمریکا زیرساخت‌های اقتصادی ایران را نشانه گرفت
«کریدور زنگزور» ابزار خفگی ژئوپلیتیکی ...
واکنش هند به تعرفه‌های ترامپ: از منافع خود دفاع می‌کنیم
افزایش 75 درصدی واردات برنج
ایران‌نما | معرفی جاذبه‌های گردشگری شهرهای ایران(60) «بِزَنجان»
تا وقتی با هم هستیم، هیچ‌ قدرتی نمی‌تواند ما را زمین‌گیر کند
پنج ضلعی افکار ایرانیان از جنگ 12 روزه
بازتعریف روابط با قاهره
بازگشایی پارکینگ بزرگ اربعین در مرز مهران
حمله به مقر نظامی ارتش سوریه در لاذقیه
برنامه مسابقات ورزشی امروز 9 مرداد +پخش زنده
صدور کارت ملی برای نوزادان در آستانه تصویب نهایی +فیلم
واکنش «ترامپ» به اقدام کانادا در به رسمیت شناختن کشور فلسطین
راهپیمایی اعتراضی زائران پاکستانی در واکنش به ممنوعیت سفر زمینی اربعین
شرط ازسرگیری مذاکرات با آمریکا/ برای برنامه هسته‌ای ایران راه‌حل نظامی وجود ندارد
آیا همدلی روزهای جنگ را به شکاف در دوره صلح تبدیل می‌کنیم؟
سقوط جنگنده اف 35 نیروی دریایی آمریکا +فیلم
کانادا قصد دارد فلسطین را به رسمیت بشناسد
وضعیت آب و هوا امروز پنج‌شنبه 9 مرداد 1404 + وضعیت استان‌ها
فیلم‌های سینمایی امروز تلویزیون | پنج‌شنبه 9 مرداد
چرا اظهارات ایلان ماسک درباره جنگ نگران‌کننده است؟
فردا؛ اولین سفر وزیر خارجه دولت موقت سوریه به روسیه
فاکس نیوز: از غزه تا گرینلند، مکرون برای بحران‌های جهانی راهی متفاوت از ترامپ پیش گرفت
نقش نوشابه‌های رژیمی در ایجاد دیابت نوع 2
انفجار نخستین موشک ماهواره‌بر استرالیا تنها 14 ثانیه پس از پرتاب +فیلم
تهدید هوایی از یمن با نفوذ پهپاد به اراضی اشغالی
جنگ اقتصادی واشنگتن با تهران با هدف گیری شبکه فروش و انتقال نفت
ثبت‌نام سفر عمره 1404 از 11 مرداد آغاز می‌شود + جزئیات اعزام
زمان و مکان آزمون عملی هنر در کنکور 1404 اعلام شد + جزییات
X
آگهی تبلیغاتی