×
سیاسی
شناسه خبر : 218708
تاریخ انتشار : دوشنبه 1404/01/11 ساعت 23:03
لاریجانی: خطای آمریکا، ایران را به سوی ساخت سلاح هسته‌ای می‌برد

لاریجانی: خطای آمریکا، ایران را به سوی ساخت سلاح هسته‌ای می‌برد

علی لاریجانی مشاور رهبر انقلاب گفت فتوای رهبری ، نداشتن سلاح هسته‌ای است امااگر خطایی از آمریکا صورت بگیرد، ایران با فشار مردم مجبور می‌شود به سمت ساخت سلاح هسته‌ای برود.

نورنیوز - گروه سیاسی: علی لاریجانی در گفت‌وگوی زنده تلویزیونی به محتوای نامه دونالد ترامپ به رهبر انقلاب، محتوای آن و نحوه واکنش ایران پرداخت.

لاریجانی گفت: محتوای نامه تقریبا همان چیزی است که مرتب آقای ترامپ می‌زند. با زبان دیپلماتیک مطرح شده است. من نمی‌توانم محتوای آن را بگویم چون در روابط دیپلماتیک مرسوم نیست که نامه‌ای را علنی کنند. این، جلوی کار مذاکراتی و دیپلماتیک را می‌گیرد ولی در موقع ، علنی خواهد شد.

مشاور رهبر انقلاب افزود: در نامه هم مانند بیاناتش تهدید می‌کند. آقای ترامپ در تجارت خود با استعداد بوده که اینقدر پولدار شده . بنابر این محاسبه می کند این حرفهایی که می‌زند برایش هزینه دارد. 

لاریجانی اظهار داشت: علت اینکه رهبری هم فرمودند خیلی احتمال نمی‌دهیم دقیق است. البته چون فرماندهان نظامی ما، بسیار  باتجربه هستند و تجربه جنگ و منطقه‌ای را دارند، برای احتمال کم هم آمادگی پیدا می کنند. آمادگی ما کامل است. اما چرا احتمال کم می‌دهیم؟ برای اینکه این کار چه نفعی برای آمریکا دارد؟ آمریکا در افغانستان تقریبا دو هزار میلیارد دلار خرج کردند که طالبان نباشد. خب الان طالبان نیست؟ طالبان که الان در آنجا حاکم است.

فتوای رهبری و فشار مردم
 

 لاریجانی گفت: فتوای رهبری این است که ما به سمت سلاح نمی‌رویم. فتوا غیر از دستورات سیاسی است و نامه ایشان هم یک‌بار در سازمان ملل ثبت شده است.

او یادآور شد: چند روز پیش دیدم که رئیس جامعه اطلاعاتی آمریکا گفته بود ما اطلاع داریم ایران سمت سلاح نرفته است. آمریکا اشتباه استراتژیکی می‌کند. هم فتوا موجود است و هم زیر نظر آژانس کار می‌کنیم و به سمت سلاح نمی‌رویم اما اگر آنان در مسئله هسته‌ای ایران کار اشتباهی کنند ایران را مجبور می‌کنند به سمت این موضوع برود، چون باید از خودش دفاع کند.

مشاور رهبر انقلاب تاکید کرد: آنان با دست خودشان این کار را می‌کنند؛ ایران نمی‌خواهد این کار را انجام دهد، ولی وقتی آنان فشار بیاورند آن‌وقت توجیه ثانویه پیدا می‌کند. مردم فشار می‌آورند که تصمیم گیران برای امنیت کشور باید این کار را انجام دهند و این کار هم به نفع آمریکا نیست.

لاریجانی تصریح کرد: ما الان هم می‌گوییم که به سمت سلاح نمی‌رویم و نظارت‌های آژانس هم می‌تواند تا ابد ادامه داشته باشد. ما مشکلی نداریم چون حرف گزافی نمی‌خواهیم بزنیم اما وقتی آنان به سمت بمباران ایران از سوی خودشان یا اسرائیل بروند، ایران را مجبور می‌کنند که جور دیگری تصمیم بگیرد که این هم به نفع‌ آمریکا نیست؛ بنابراین هرطور حساب کنند نفع آنان در این نیست و آنچه ما می‌گوییم این است که آمریکا می‌تواند راه دیگری پیدا کند و به جای ستیز با ایران یک‌بار رفتارش را عوض کند.

ایران در مقام عمل توانست اقتدار خود را در منطقه حفظ کند 

 به گزارش نورنیوز ، لاریجانی گفت: این نامه ممکن است دلایل پشت پرده زیادی داشته باشد. خود ترامپ ویژگی های شخصیتی دارد که میخواهد همه چیز را به نام خود تمام کند. همچنین ایران در این سالها از ظرفیت ویژه ای برخوردار است. 

وی ادامه داد: علاوه بر این ایران در مقام عمل توانست اقتدار خود را در منطقه حفظ کند و در بین قدرت های جهانی حرفی برای گفتن دارد. برخی از قدرت ها مانند روسیه و چین اعلام کردند که مایلند با این قدرت منطقه ای کار کنند و از همین رو نیز ایران با این قدرت ها شروع به کار کرد. برخی نظیر اروپا اگرچه میخواستند با ایران کار کنند اما تحت تاثیر آمریکا بودند. اما آمریکا چون ایران را زمانی در دست داشت شروع کرد به دشمنی با ایران و این بسیار پیشتر از زمان لانه جاسوسی بود تا جایی که حتی جنگ را نیز آمریکا راه انداخت  و به عراق کمک های ویژه ای کردند. حتی در کودتای نوژه نیز نقش داشتند. 

لاریجانی افزود: در دو قرن اخیر اکثر قریب به اتفاق جنگ هایی که در ایران راه افتاد باعث شد تا بخش هایی از ایران جدا شود اما شاهد بودیم در این سالها هرگز نتوانستند بلکه قدرتی در منطقه شد علی رغم تحریم های شدیدی هم که اعمال شد. به همین دلیل هم به دنبال این هستند که به ایران سخت بگیرند. علاوه بر این رژیم صهیونی یک رژیم دردسر سازی است که اگر فرصت یابد اوضاع کل منطقه را برهم میزند شاهد بودیم که چه بلایی سر سوریه آورد تا مرزهای عراق هم آمده است و تمام زیر ساخت های سوریه را نیز از بین برده است.

ما در سوریه بر منافع ملی خود کار کردیم

وی خاطر نشان کرد: ما در سوریه بر منافع ملی خود کار کردیم و مساله مبارزه با تروریست برای کشورهای منطقه مساله امنیت ملی بود. ما ایران را بیمه کردیم و دشمن را خارج از مرزهای ایران سرکوب کردیم. 

لاریجانی افزود: در این ماجراجویی هم رژیم صهیونی نقش دارد و هم قدرت ایران نقش بسزایی دارد و وسوسه ای دارند که در این یکسال اخیر که ما تنش های زیادی داشتیم در تلاشند تا به ایران ضربه بزنند و از همین رو نیز رژیم صهیونی در تلاش است تا آمریکا را به سمت درگیری با ما هل دهند. شاهد مثال این امر هم صحبت های رهبر انقلاب است که به خوبی اشاره داشتند این تنها نیروی نیابتی در منطقه است. 

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام بیان کرد : رژیم صهیونی ضربه سختی خورده است و یکسال است که درگیر است و صدها هزار نفر از شهرک های این رژیم مهاجرت کردند. 

لاریجانی افزود: محتوای نامه ترامپ همین صحبت هایی است که ترامپ بیان میکند . در امور دیپلماتیک مرسوم نیست که محتوای نامه ها علنی شود اما در کل همان حرفهایی است که مدام بر زبان می آورد. علت اینکه رهبر انقلاب هم فرمودند که ما احتمال درگیری نمی دهیم این است که ترامپ فرد تاجری است و  میداند این خطا چقدر برایش هزینه دارد اما فرماندهان نظامی ما در آمادگی کامل هستند . اما این حمله هیچ نفعی برای آمریکا نیز ندارد زیرا هرچقدر در منطقه هزینه جنگ پرداختند صرفا خسارت دیدند. مگر اینکه ترامپ بخواهد بر سر جان نظامیان خود قمار کند. 

اگر اقدام اشتباهی کنند ایران مجبور میشود که به سمت هسته ای برود 

رئیس پیشین مجلس بیان کرد: البته مرام ایران این نیست که به دنبال جنگ طلبی باشد . ترامپ گفته است که به دنبال صلح است در حالی که حرف از جنگ می زند. یا آمریکا میخواهد بر سر مسائل اقتصادی کار کند که میتواند به نفع هر دو کشور باشد اما اگر به سمت جنگ برود برای خودش نیز هزینه دارد. مساله هسته ای ایران نیز پذیرفته شده است که تابع قوانین آژانس است . حتی پروتکل الحاقی را نیز پذیریفتیم که همین ترامپ آن را برهم زد. 

وی تصریح کرد: فتوای رهبری بر این است که ما به سمت سلاح هسته ای نخواهیم رفت و این حتی در سازمان ملل هم ثبت شده است و خودشان واقفند که این امر درست است. اما اگر اقدام اشتباهی کنند ایران را مجبور خواهید کرد که به سمت هسته ای برود  که این اصلا به نفع آمریکا نیست. پنجاه سال با ایران در جنگ هستند و نتیجه اش را هم دیدند به نظر بهتر است که روند خود را تغییر دهند. 

یکسال و نیم با آمریکا مذاکره کردیم اما یک فرد توانست آن را برهم بزند که نشان میدهد متعهد نیستند 

عضو مجمع بیان کرد: اینها سابقه خوبی در مذاکره ندارند . حرف از مذاکره میزنند ما هم گفتیم باشد غیر مستقیم صحبت میکنیم ببینیم حرفتان چیست که این حرف درستی است. بوش هم مدام این حرف ها را میزد که باعث شد فرماندهان نظامی این کشور به بوش نامه بزنند و اعلام کنند این حرف ها اول از همه به ضرر آمریکاست .عقلای آمریکا این را فهمیده بودند اما بازهم شاهدیم که این حرف تکرار میشود. 

وی با اشاره به بدعهدی آمریکا بیان کرد: یکسال و نیم مذاکره کردیم اما یک فرد توانست آن را برهم بزند که نشان میدهد متعهد نیستند این تعهد ویژگی ایران است که همواره به تعهدات خود پایبند است حتی اگر به ضررش باشد و این ویژگی حکومت دینی است. این بدعهدی ها برای آمریکا تبعاتی داشته که هیچکس نمیتواند بر حرف هایشان حساب کند. 

مردم اگرچه مشکلات اقتصادی دارند اما دست از انقلاب برنمیدارند

لاریجانی افزود: مردم اگرچه مشکلات اقتصادی دارند اما دست از انقلاب برنمیدارند زیرا این انقلاب متعلق به مردم است و نسبت پدر فرزندی با مردم دارد. جمهوری اسلامی ظرفیت مردمی دارد و خود میتواند مشکلات خودش را حل کند. 

وی با اشاره به تنفر منطقه ای نسبت به آمریکا بیان کرد: برژنسکی در کتاب خود آورده است که در غرب آسیا یک نفرتی نسبت به آمریکا به دلیل رفتارهایش وجود دارد و این نفرت ربطی به جمهوری اسلامی ندارد. الان به نسبت رفتار آمریکا این تنفر عالم گیر شده و حتی به درون خود این کشور هم کشیده شده است.

آمریکایی ها اگر عقل داشته باشند سر به سر یمن نمی‌گذارند

 مشاور مقام معظم رهبری  با اشاره به وضعیت یمن بیان کرد: یمن تا به حال چندین جنگ در تاریخ را به خود دیده که هر کس وارد آن شده است گرفتار شده. یمنی ها در جنگ بسیار باهوش و قوی هستند. یمنی ها اگر با کشورهای عربی درگیر شوند خیلی ضربات سنگین به آنها وارد می‌کنند. درگیری با یمن را آمریکایی ها از ابتدا آغاز کردند و یمن جواب آنها را می‌دهد یمنی ها مردم خیلی سلحشوری هستند و به نفع آمریکا نیست با آن بجنگدآمریکایی ها اگر عقل داشته باشند سر به سر یمن نمی‌گذارند. گروه های مقاومت دائم به دنبال تقویت خود هستند چون به آتش‌بس های اسرائیل اعتماد ندارند.

وی افزود: رژیم صهیونیستی نسبت به مسئله آتش‌بس کاملا ابزاری برخورد می‌کند. همه کشورها می‌دانند این آتش‌بس ها از طرف اسرائیل چندان اعتبار ندارد. کسی از کشورهای عربی و غربی دلش برای کشورهای اسلامی منطقه نسوخته است . از دل نشست های کشورهای عربی چیزی برای حمایت از مسلمانان در برابر اسرائیل در نمی‌آید. راه حل نجات از حملات اسرائیل فقط مبارزه است و راه دیگری ندارد.

 


نورنیوز
اخبار مرتبط
آیا ایران به سمت ساخت سلاح هسته‌ای خواهد رفت؟
سه‌شنبه 1404/01/12 ساعت 11:54
رمزگشایی از اعلام موضع صریح لاریجانی؛
آیا ایران به سمت ساخت سلاح هسته‌ای خواهد رفت؟
اظهارات اخیر دونالد ترامپ در مصاحبه با شبکه NBC مبنی بر تهدید ایران به بمباران گسترده، نگرانی‌های عمیقی درباره امنیت ملی ایران ایجاد کرده است. این تهدید در حالی مطرح می‌شود که علی لاریجانی، مشاور رهبر انقلاب، هشدار داده است که چنین اقداماتی می‌توانند ایران را تحت فشار افکار عمومی به سمت تغییر سیاست‌های هسته‌ای سوق دهند.
توضیح وزارت امور خارجه در مورد حواشی رسانه‌ای مرتبط با تبادل نامه بین ایران و آمریکا
یکشنبه 1404/01/10 ساعت 12:15
توضیح وزارت امور خارجه در مورد حواشی رسانه‌ای مرتبط با تبادل نامه بین ایران و آمریکا
روابط عمومی وزارت امور خارجه در واکنش به اظهار نظرهای رسانه‌ای راجع به نحوه تبادل نامه بین آمریکا و ایران خاطرنشان کرد: حفظ محرمانگی مذاکرات و مکاتبات بین‌المللی و عدم انتشار جزئیات روندهای دیپلماتیک، یک رفتار حرفه‌ای و در راستای مصالح ملی است و مادامی‌که منافع کشور اقتضاء کند ادامه خواهد داشت.
نظرات

آخرین اخبار
پایان عمر باتری‌های لیتیومی؛ رونمایی از شاهکار جدید چینی‌ها در قلب انرژی هسته‌ای
قیمت طلا و سکه امروز پنجشنبه 1 مرداد+ جدول قیمت ها
پیش‌بینی هوای تهران؛ کاهش نسبی دما و رگبار در ارتفاعات
قیمت دلار و سایر ارزها امروز پنجشنبه 1 مرداد 1405
اقدام قاطع مرزبانان در مواجهه با تروریستها
سیدبندی لیگ قهرمانان آسیا اعلام شد + سیدبندی گل‌گهر
تسهیل آتش بس در دستور کار اسلام آباد
آخرین خبر از نقل و انتقالات پرسپولیس امروز پنجشنبه 1 مرداد 1405
راز سقوط بازار کار؛ چه بر سر اقتصادهای بحران‌زده آمد؟
جزئیات ترور وحشتناک شهردار مکزیکی در قلمرو کارتل‌های مواد مخدر
سرقت مسلحانه 40 هزار دلاری در معامله صوری
رکورد 420 میلیون تنی پکن؛ رمزگشایی از رکورد بی‌سابقه تولید نفت چین
واکنش ایران به تهدید آمریکا برای حمله به زیرساخت‌های غیرنظامی
شعله‌های سرکش آتش 2 هزار هکتار از اراضی فرانسه را بلعید
پیش بینی قیمت دلار و ارز پنجشنبه 1 مرداد؛ دلار زیر سایه مذاکرات و تنش‌ها
سناریوهای تازه ایران برای دفاع از کشور
قیمت خودرو داخلی و خارجی امروز پنجشنبه 1 مرداد + جدول
عبور از گیت‌ها فقط در 4 ثانیه؛ آخرین جزئیات از موج خروج زائران اربعین از مرزها
پیش بینی قیمت دلار، طلا و سکه پنجشنبه 1 مرداد؛ خیز بلند طلا برای فتح کانال 19 میلیونی
کریدور عمان چگونه غیر فعال شد؟
سواحل مکران در مدار توسعه؛ 700 میلیارد تومان سرمایه پای چرخ‌های تولید کنارک
جزئیات مذاکره چراغ‌خاموش الهلال با فوق‌ستاره فرانسوی
رایزنی مهم ایران و روسیه در مسکو؛ از اوکراین تا قفقاز جنوبی
«علی الزیدی» در تهران؛ آغاز فصل جدیدی از مناسبات راهبردی ایران و عراق
الازرق نماد افزایش هزینه همراهی با سنتکام
غمض عین از دشمن‌شناسی
واکنش سخنگوی وزات خارجه ایران به جنایات جنگی ترامپ
آیا ساماندهی وضعیت کودکان کار اتفاق می افتد؟
آیا وکلای مادورو می‌توانند دیوارهای دادگاه منهتن را فرو بریزند؟
آزمون بزرگ ماشاریپوف در استقلال؛ ستاره ازبک می‌ماند یا می‌رود؟
رقابت نفس‌گیر 17 هزار پزشک در آزمون دستیاری 53
نخستین مأموریت ملی رسانه
برگزاری اولین انتخابات درون لیستی: چپ اسرائیل بازمی‌گردد؟
چرا باتری‌های مخابراتی حریف قطعی‌های دو ساعته برق نمی‌شوند؟
نوراینفو | 5 اشتباه مهلکی که پاوربانک شما را به آتش می‌کشد
رونمایی از نقشه راه جدید دولت برای مدیریت هوشمند آب و فاضلاب
نورنما | ابتکار زیبای مردم اسپانیا برای نشان دادن حمایت خود از فلسطین
ستیز اسپانیا با اسراییل، از میدان سیاست تا زمین فوتبال
وضعیت آب و هوا امروز پنجشنبه 1 مرداد+ وضعیت استان ها
وزارت راه ضوابط فروش بلیت پروازهای اربعین 1405 را ابلاغ کرد
در سوگ شیرمحمد اسپندار، راوی فرهنگ موسیقایی اصیل سیستان و بلوچستان
حمله به شناورهای امدادی ناجی در آب‌های هرمزگان
بازگشت اجساد 4 نظامی آمریکایی به واشنگتن؛ نمایش ترامپ برای کاهش فشارها و انتقادات
قرعه مرگ برای امیدهای ایران؛ همگروهی با غول‌های شرق و غرب در ناگویا
آخرین وضعیت راه‌های کشور؛ترافیک سنگین در محورهای چالوس و هراز
130 آتش نشان کشور در خدمت زائران اربعین
بازدید معاون اجرایی رئیس‌جمهور از پل B1 کرج
کشف 45 کیلوگرم طلا از معاون بازداشتی وزیر نفت عراق
انفجارهای دزفول کنترل شده است؛مردم نگران نباشند
تجاوز دوباره آمریکا به خاک ایران/ پاسخ مقتدرانه نیروهای مسلح به دشمن در کویت و اردن