×
اجتماعی
شناسه خبر : 218520
تاریخ انتشار : یکشنبه 1404/01/10 ساعت 15:31
افزایش نگران‌کننده آمار معلولیت در کشور و نقش تصادفات جاده‌ای

نورنیوز بررسی می کند؛

افزایش نگران‌کننده آمار معلولیت در کشور و نقش تصادفات جاده‌ای

طبق آخرین پیمایش ملی شیوع‌شناسی معلولیت که در بین 297 هزار خانوار تحت پوشش سازمان بهزیستی انجام شده است، بیش از 10 میلیون نفر از جمعیت کشور، معادل 11 درصد، دارای نوعی از معلولیت هستند. این آمار نشان‌دهنده روند رو به رشد تعداد افراد دارای معلولیت در کشور است که به دلایل مختلف، از جمله تصادفات جاده‌ای، افزایش می‌یابد.

نورنیوز- گروه اجتماعی: معاون امور توانبخشی سازمان بهزیستی کشور اعلام کرده است که هر سال حدود ۶۰ هزار نفر دیگر نیز به این جمعیت افزوده می‌شوند. از این تعداد، ۳ هزار نفر دچار آسیب‌های نخاعی می‌شوند که به معنای خروج بخشی از نیروی انسانی فعال از چرخه کار و تولید است. این روند نه‌تنها برای خانواده‌های افراد آسیب‌دیده بلکه برای کل جامعه تبعات اقتصادی و اجتماعی جبران‌ناپذیری به همراه دارد.

تصادفات جاده‌ای؛ عاملی مهم در افزایش تعداد معلولان

تصادفات جاده‌ای یکی از عوامل اصلی ایجاد آسیب‌های جسمی شدید، از جمله قطع نخاع و معلولیت دائمی، محسوب می‌شود. در بازه زمانی ۲۵ اسفند تا ۵ فروردین، آمارهای رسمی نشان می‌دهد که ۳۵۵ نفر در تصادفات رانندگی جان خود را از دست داده‌اند و بیش از ۲۷ هزار نفر مصدوم شده‌اند. از میان این مصدومان، بیش از ۹۲۰۰ نفر دچار صدمات شدید شده‌اند که برخی از آن‌ها منجر به قطع نخاع، نقص عضو یا بستری طولانی‌مدت در بیمارستان‌ها شده است.
علیرضا رئیسی، سخنگوی پویش ملی «نه به تصادف!»، با اشاره به این آمار، تأکید کرده است که رعایت قوانین راهنمایی‌ورانندگی، از جمله حفظ سرعت مطمئنه، پرهیز از سبقت‌های غیرمجاز و عدم استفاده از تلفن همراه هنگام رانندگی، نقش بسزایی در کاهش این حوادث دارد. او اعلام کرد که در روزهای اخیر، با افزایش نظارت‌های پلیس و رعایت بیشتر قوانین از سوی رانندگان، میزان تصادفات تا حدی کاهش یافته است.

لزوم اقدامات پیشگیرانه؛ راه‌اندازی پویش‌های آگاهی‌بخش

با توجه به آمار بالای تصادفات و آسیب‌های جانی و مالی ناشی از آن، سازمان بهزیستی کشور پویش ملی «جاده‌های زندگی» را راه‌اندازی کرده است. این پویش با هدف فرهنگ‌سازی و افزایش آگاهی عمومی نسبت به ایمنی در جاده‌ها، تلاش دارد تا رانندگان را به رعایت قوانین و مسئولیت‌پذیری بیشتر ترغیب کند.
این پویش تأکید دارد که سفرهای نوروزی، تابستانی و دیگر تعطیلات سال، فرصتی برای خلق خاطرات زیبا و تجدید دیدارها هستند، اما تنها در صورتی که رانندگان با رعایت نکات ایمنی، از وقوع حوادث تلخ جلوگیری کنند. هر لحظه‌ای که پشت فرمان خودرو قرار می‌گیریم، فرصتی برای بازنگری در رفتارهای رانندگی و اتخاذ تصمیمات آگاهانه‌تر است.
هشدار پلیس هم‌زمان با تعطیلات عید فطر
با نزدیک شدن به تعطیلات عید فطر و افزایش سفرهای بین‌شهری، پلیس راهنمایی و رانندگی و مسئولان پویش‌های مرتبط از رانندگان خواسته‌اند تا با رعایت سرعت مطمئنه، پرهیز از سبقت‌های غیرمجاز و توجه به هشدارهای ایمنی، سفری ایمن برای خود و دیگران رقم بزنند.
آمارهای رسمی نشان می‌دهد که در ایام تعطیلات، میزان تصادفات به طرز چشمگیری افزایش می‌یابد و بخش زیادی از این حوادث به دلیل بی‌توجهی به قوانین رانندگی، خستگی و خواب‌آلودگی رانندگان رخ می‌دهد. بنابراین، رعایت قوانین و داشتن استراحت کافی پیش از رانندگی، می‌تواند به کاهش این آمار کمک کند.

ضرورت اقدامات پیشگیرانه

معلولیت، تنها به شرایط مادرزادی محدود نمی‌شود و بسیاری از افراد در اثر سوانح جاده‌ای، زندگی‌شان به‌طور اساسی تغییر می‌کند. این موضوع ضرورت اقدامات پیشگیرانه، فرهنگ‌سازی و نظارت‌های دقیق‌تر را دوچندان می‌کند. در حالی که سازمان‌های مختلف از جمله بهزیستی، پلیس راهور و پویش‌های اجتماعی در تلاش برای کاهش این آمار هستند، نقش تک‌تک رانندگان در رعایت قوانین و مسئولیت‌پذیری در جاده‌ها غیرقابل انکار است.
با رعایت نکات ایمنی و داشتن توجه کافی، می‌توان از بسیاری از این حوادث جلوگیری کرد و سفری امن و خاطره‌انگیز را برای خود و خانواده رقم زد.


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
42 نقطه حادثه‌خیز تهران زیر ذره‌بین پلیس + آمار فوتی تصادفات
گلوگاه غذایی جهان جایی فراتر از چاه‌های نفت
بازسازی تأسیسات آسیب‌دیده در دستور کار فوریتی وزارت نفت
بقایی: ادامه جنایات اسرائیل در لبنان و غزه، تبعات جهانی خواهد داشت
عجیب‌ترین تدابیر امنیتی تاریخ فوتبال برای تیم ملی انگلیس
منشأ صدای انفجار در بندرعباس مشخص شد
نورویدئو | سنگاپور؛ اجلاس امنیتی یا نمایشگاه فروش سلاح آمریکا؟
ثبت شاخص «خطرناک» در مشهد/گروه های حساس در خانه بمانند
پیش بینی قیمت دلار دوشنبه 11 خرداد 1405
قیمت گوشت قرمز امروز 11 خرداد 1405 + جدول
کدام داروها فروش غیرطبیعی دارند؟
جمهوری چک با ترکیبی از تجربه و جوانی به جام جهانی 2026 می‌رود
کوبا می‌تواند آغاز سقوط سیاسی آمریکا را رقم بزند
قیمت طلای جهانی امروز دوشنبه 11 خرداد 1405
پیش بینی قیمت طلا و سکه دوشنبه 11 خرداد 1405 + جدول
والدین برای سرویس مدارس به سامانه «سپند» مراجعه کنند
پزشکیان: نظام حمایتی باید مسیر استقلال اجتماعی و اقتصادی کودکان بی‌سرپرست را تضمین کند
مکزیک با «مرد شش‌گانه» به استقبال جام جهانی 2026 می‌رود
انتقاد قائم‌پناه از طولانی شدن روند رسیدگی به برخی پرونده‌های مرتبط با تعاونی های مسکن
ترامپ: ایران واقعاً می خواهد به یک توافق دست یابد
قیمت خودرو داخلی و خارجی امروز 11 خرداد 1405+ جدول
اژه ای: امروز وحدت و انسجام ملی ما در دنیا زبانزد است
جهش قیمت نفت/ برنت دریای شمال چقدر شد؟
جام حذفی فوتبال ایران متوقف شد
عقلانیت همسایگی در پساجنگ رمضان
تداوم عملیات علیه کانون‌های تجزیه‌طلب/ 81 حمله موشکی و پهپادی به پایگاه‌های مخالف ایران
هوای پاک همچنان مهمان آسمان پایتخت
ترامپ و بازی سه‌گانه
حماس: ملادینوف مسئول تشدید تجاوزات اسرائیل است
دوفوریتی | دانش آموز جابجا کن و پورسانت بگیر!
«توافق ابراهیم» برای اعراب و ایران یک قرص سمی است
مثلث پیروزی در جنگ رمضان
وزیر خارجه انگلیس خواستار توقف حملات اسرائیل به لبنان شد
برنامه مسابقات ورزشی امروز 11 خرداد 1405+ جدول پخش
پاسخ ایران به تجاوز آمریکا؛ سپاه: مبدأ حمله به دکل مخابراتی جزیره سیریک هدف قرار گرفت
شهادت 12 نفر در حملات هوایی رژیم صهیونیستی به جنوب لبنان
عامل ربایش و قتل ایلیا زادحسین، کودک گیلانی اعدام شد + جزئیات قتل
جزئیات اجرای حکم اعدام دو لیدر اغتشاشات دی‌ماه1404 در تهران
وضعیت آب و هوا امروز دوشنبه 11 خرداد 1405 + وضعیت استانها
متابولیسم ناسالم می‌تواند راه را برای سرطان باز کند
کشف جدید دانشمندان؛ چشم‌ها از سلامت بدن خبر می‌دهند
چگونه در روزهای آلوده راحت نفس بکشیم؟
علت خارش پیشانی چیست؟ + راه درمان
روغن زیتون فوق بکر؛ غذای طلایی برای سلامت مغز
هوش مصنوعی دستورالعمل ساخت باتری‌های لیتیوم-فلزی را نوشت
ژاپنی‌ها تراشه وای‌فای مقاوم در برابر تشعشعات شدید ساختند
زنبور باستانی 98 میلیون ساله به نام راننده مک‌لارن ثبت شد
اعتراف آمریکا به زخمی شدن نظامیانش در پاسخ ایران به نقض آتش‌بس
وعده سرپرست وزارت دفاع از شگفتانه ای که در راه است
هشدار مقام آمریکایی درباره پیامدهای ادامه درگیری با ایران