نورنیوز-گروه بین الملل: دادگاهی در آمریکا دولت ترامپ را از اخراج مهاجران و اعزام سریع آنها به کشورهایی که هیچ ارتباطی با آنجا ندارند، منع کرد.
قاضی برایان مورفی از دادگاه منطقه ای بوستون، دولت ترامپ را به طور موقت از اعزام مهاجران به کشورهایی که هیچ رابطه ای با آنجا ندارند، منع کرد.
با این حکم، امکان اعزام مهاجران به کشورهایی که آنها هیچ ارتباطی با آنجا نداشته باشند، از دولت سلب می شود.
این حکم پس از آن صادر شد که گروهی از مهاجران به نمایندگی از حامیان حقوق مهاجران دادخواستی را در دادگاه مطرح کرده و اعلام کردند هدف از این سیاست مهاجرتی اخراج سریع هزاران مهاجری است که از مراکز نگه داری از مهاجران آزاد شده اند.
در تاریخ 18 فوریه سال جاری، به مقامات قضایی دستور داده شد تا تمام پرونده های این دسته از مهاجران از جمله افرادی که شرایط آزادی خود را رعایت کرده بودند، به دلیل نگه داری دوباره در این مراکز و اخراج به کشور سوم، بررسی شود.
وکلای این مهاجران اعلام کردند با اجرای این سیاست، افراد زیادی در معرض خطر اخراج به کشورهایی قرار می گیرند که ممکن است در آنجا با خطرات زیادی روبرو شوند. حتی به این مهاجران این شانس داده نمی شود تا ادعای خود در این باره را مطرح کنند که در صورت فرستاده شدن به این کشورها، با شکنجه یا آزار و اذیت روبرو می شوند.
دونالد ترامپ در زمان کمپین های انتخاباتی و نیز پس از به قدرت رسیدن بارها اعلام کرده که بزرگترین عملیات اخراج گسترده مهاجران در خاک آمریکا را آغاز می کند. از این رو، از تاریخ 20 ژانویه یعنی در روز تحلیف رئیس جمهور، این عملیات آغاز شده است. وی با امضای فرمان های اجرایی، امکان دستگیری مهاجران غیر مجرم را برای ماموران اداره مهاجرت فراهم کرده است. همچنین طبق دستور ترامپ از دیگر نهادهای فدرال خواسته شده تا در این مسیر به اداره مهاجرت کمک کنند.
ترامپ ساعاتی پس از راه یابی به کاخ سفید، فرامین اجرایی و اقدامات مختلفی را برای مقابله با مهاجران غیرقانونی آغاز کرده است. توافق با ونزوئلا، گواتمالا، کوبا، هند، پرو و هندوراس، و انتقال مهاجران غیرقانونی با استفاده از هواپیماهای نظامی به این کشورها و نیز طرح انتقال مهاجران به خلیج گوانتانامو، و اعلام وضعیت اضطراری در مرکز مکزیک با آمریکا، از جمله این اقدامات بوده است.
منابع آگاه تصریح کردند در حالی که در اواخر ماه ژانویه روزانه 800 تا 1200 مهاجر دستگیر می شدند، این روند در ماه فوریه کاهش یافت زیرا مراکز نگه داری از این مهاجران کاملا پر شده و برخی نیروهای اجرایی کمکی به محل خدمت خود بازگشته اند.
آمارهای دولتی نشان می دهد تا ابتدای سال 2022، حدود 11 میلیون مهاجر غیرقانونی و یا با وضعیت موقتی در خاک آمریکا زندگی می کردند. برخی تحلیل گران بر این باورند که این رقم به 14 میلیون نفر رسیده است.
لغو دستور ترامپ برای منحل کردن آژانس حمایت از مصرف کنندگان
دادگاهی در آمریکا دستور دولت ترامپ برای منحل کردن آژانس حمایت از مصرف کنندگان را لغو کرد.
یک قاضی فدرال در آمریکا دستور داد تلاش های دولت ترامپ برای منحل کردن آژانس حمایت مالی از مصرف کنندگان متوقف شود.
براساس این گزارش، این قاضی با بررسی دادخواست مطرح شده از جانب اتحادیه کارگران و دیگر گروه های حامی مصرف کنندگان دستور داد تلاش های دولت برای منحل کردن این آژانس متوقف شود.
آنها در این دادخواست خواستار لغو دستور فوری تعطیلی این نهاد شدند که ماه گذشته صادر شده بود. تعطیلی این آژانس منجر به اخراج های دسته جمعی، فسخ قراردادها، تعطیلی دفاتر و توقف کار آن خواهد شد.
در همین حال سناتور دموکرات الیزابت وارن که به شکل گیری این آژانس برای پاسخگویی به بحران های مالی کمک کرده، این تصمیم را به شدت محکوم کرد.
این در حالی است که پس از اخراج رئیس این آژانس در ماه گذشته، دونالد ترامپ در جمع خبرنگاران اظهار کرد این نهاد باید تعطیل شود.
با این حال، پس از مطرح شدن این دادخواست، مقامات آژانس از برخی از مواضع خود عقب نشینی کرده و با حضور در دادگاه اعلام کردند که تمایلی به منحل کردن این نهاد ندارند و به کارکنان خود دستور دادند به سر کار خود بازگردند. اقدامی که منجر به حیرت کارکنان شد.
قاضی همچنین حکم داد که این آژانس اجازه پاک کردن هیچ گونه اطلاعات مربوط به کارکنان را ندارد تا بار دیگر کارکنان اخراج شده بتوانند به سر کار خود بازگردند و کار خود را از سر بگیرند.
دونالد ترامپ از زمان راه یابی به کاخ سفید برای کاهش هزینه ها و مقابله با کسری بودجه، دستور تعطیلی برخی نهادها را صادر کرده است. در تازه ترین اقدام هفته گذشته، دونالد ترامپ با امضای یک فرمان اجرایی، وزارتخانه آموزش و پرورش فدرال را منحل و آن را پر هزینه و ناکارآمد توصیف کرد.
ترامپ در مراسم امضای این فرمان در کاخ سفید اظهار داشت که وزارت آموزش و پرورش از زمان تأسیس خود در سال 1979 ناکارآمد بوده و هزینههای بالایی را به همراه داشته است. وی تأکید کرد که برنامههای مهمی مانند وامهای دانشجویی، کمکهای مالی پل (Pell Grants) و بودجه عنوان یک (Title I) حفظ خواهند شد، اما مدیریت آنها به مرور به سایر نهادهای فدرال منتقل میشود.
این تصمیم با واکنشهای تند دموکراتها و گروههای حقوق مدنی مواجه شده است. آنها نگرانند که این اقدام به آموزش عمومی آسیب رسانده و حمایت از دانشآموزان محروم را کاهش دهد. همچنین، برای انحلال کامل وزارت آموزش و پرورش نیاز به تصویب کنگره است که احتمالاً با چالشهای قانونی و سیاسی همراه خواهد بود.
پیش از امضای این دستور، گروهی از دادستانهای کل دموکرات طرح شکایتی را به منظور ممانعت از تعطیلی این وزارتخانه و توقف اخراج حدود نیمی از کارمندان آن تنظیم کرده بودند.
یکی از فرامین اجرایی اولیه ترامپ، اجرای سیاست منقبض سازی و کاهش تعداد کارکنان فدرال بوده است. ترامپ از زمان راهیابی به کاخ سفید، ایلان ماسک را بهعنوان وزیر کارآمدی و بهرهوری معرفی کرده و به او دستور داده است تحقیقات و بررسیهای لازم را در تمام نهادهای آمریکا برای شناسایی موارد فساد و تقلب مالی و نیز کاهش تعداد کارکنان فدرال انجام دهد.
چندی قبل دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا یادداشتی را منتشر کرد که بر اساس آن از آژانسهای دولتی میخواهد که برنامه تعدیل نیرو گسترده را به علت «بدهی و هزینههای زیاد» در دستور کار قرار دهند.
براساس این یادداشت به آژانسهای فدرال دستور داده شد تا 13 مارس برنامههای خود را برای کاهش نیرو ارائه دهند. این اقدام نه تنها کارمندان را اخراج میکند، بلکه آن پست شغلی را نیز به کلی حذف میکند. در نتیجه میتواند تغییرات گستردهای در نحوه عملکرد دولت ایجاد شود.
تسنیم