×
فرهنگی
شناسه خبر : 218327
تاریخ انتشار : شنبه 1404/01/09 ساعت 09:15
فیلم‌هایی در سال 1403، کمتر از انتظار فروختند

فیلم‌هایی در سال 1403، کمتر از انتظار فروختند

کمدی «زودپز» با اینکه سومین فیلم پرمخاطب و پرفروش اکران 1403 بود اما با 4 میلیون و 100 هزار مخاطب و گیشه 230 میلیارد تومانی، کمتر از انتظار ظاهر شد.

 

نورنیوز-گروه فرهنگی: برخی از فیلم‌های این فهرست، قربانی فیلم‌سوزی شدند. برخی دیگر نیز از نمایش در زمان نادرست، ضربه خوردند. برخی مقهور تعطیلی‌ها شدند و بعضی دیگر در این رقابت، جا ماندند و نتوانستند استفاده بهینه‌ای از فرآیند تبلیغات داشته باشند.

سال ۱۴۰۳، سال عجیبی برای سینمای ایران بود. سالی که در آن، رکورد تعداد مخاطب پس از نزدیک به ۳ دهه شکسته شد و برخی فیلم‌ها توانستند بیشتر از آن چه از آنها انتظار می‌رفت ظاهر شوند؛ البته تعطیلات ناخواسته‌ای پیش آمد که به نفع سینما نبود.

در سالی که تعداد سالن به ۸۸۸ رسید باز هم اکران ۶۸ فیلم، تعادل در اکران را بر هم زد و این امر، روند فیلم‌سوزی را تداوم بخشید. مجموعه این رفتارها، سبب شد تا برخی از فیلم‌ها در اکران ۱۴۰۳، کمتر از آن چیزی که از آنها انتظار می‌رفت ظاهر شوند که در ادامه به برخی از این آثار خواهیم پرداخت.

کمدی «زودپز» با اینکه سومین فیلم پرمخاطب و پرفروش اکران ۱۴۰۳ بود اما با ۴ میلیون و ۱۰۰ هزار مخاطب و گیشه ۲۳۰ میلیارد تومانی، کمتر از انتظار ظاهر شد. اکران فیلم رامبد جوان که از ۱۷ مهر آغاز شده بود، با سرعتی خیره‌کننده ادامه داشت. سه هفته پس از اکران این فیلم، «صبحانه با زرافه‌ها» به روی پرده آمد که ترمز استقبال از «زودپز» را کشید.

با اکران «۷۰سی» از ۹ آذر، عملا بخش بزرگی از امکانات سالن «زودپز» به این فیلم اختصاص یافت و بهره‌وری فیلم به حداقل ممکن رسید. درحالی‌که اگر این فیلم در نیمه نخست امسال به نمایش درمی‌آمد، قطعا به جایگاه اول یا دوم جدول مخاطب سال ۱۴۰۳ صعود می‌کرد.

«صبحانه با زرافه‌ها» نیز ۲ میلیون نفر را به سینماها کشاند و ۱۲۱ میلیارد تومان نیز فروخت. فیلمی که به‌واسطه تعاریفی که از آن در جشنواره فجر شده بود و تیم بازیگری و البته اقبال بسیار خوب ساخته قبلی سروش صحت (مگه تموم عمر چند تا بهاره؟) انتظار یک استقبال خوب از آن می‌رفت اما متاسفانه این مهم به وقوع نپوست. هر چند که استقبال از این فیلم، آن را به رده پنجمین فیلم پرمخاطب سال ۱۴۰۳ رساند اما پتانسیل‌های فیلم، فراتر از این میزان بود.

به وقت سقوط آزاد چهره‌ها؛ از مدیری تا عطاران

کمدی «قیف» اما یک سقوط آزاد برای رضا عطاران بود. محسن امیریوسفی در تجربه‌ای جدید، «قیف» را جلوی دوربین برد که این فیلم با وجود اکران در بازه زمانی مناسب، نتوانست بیشتر از ۴۶۶ هزار مخاطب داشته باشد. فیلم، کمی بیشتر از ۲۷ میلیارد تومان فروخت تا مسیر سینمایی عطاران طی دو سال اخیر، همچنان متلاطم بماند.

«یادگار جنوب» از ۲۰ تیر به روی پرده رفت و هیچ رقیب دیگری در گونه خود نداشت. انتظار می‌رفت این فیلم به‌واسطه سوژه، بازیگران چهره و البته کارگردانان خوش‌نامش (پدرام پورامیری و حسین دوماری)، با استقبال خوبی مواجه شود اما درنهایت تنها توسط ۲۰۳ هزار مخاطب از روی پرده کنار رفت و نتوانست بیشتر از ۱۲ میلیارد و ۶۰۰ میلیون تومان بفروشد.

دومین ساخته مهران مدیری نیز یک سقوط‌ آزاد کامل را تجربه کرد. «ساعت ۶ صبح» درحالی‌که پخش‌کننده خوبی داشت و توانست سالن‌های زیادی در اختیار داشته باشد، با وجود تبلیغات بسیار نیز نتوانست بیشتر از ۱۰۷ هزار نفر را به سینما بکشاند. فیلم در نهایت با ۶ میلیارد و ۷۰۰ میلیون تومان به نمایش خود خاتمه داد تا بسیار کمتر از آن چیزی که انتظار می‌رفت، ظاهر شود.

«پرویزخان» در اکران سال گذشته، ۵۱ هزار مخاطب داشت و ۳ میلیارد و ۴۰۰ میلیون تومان فروخت. فیلمی که در جشنواره فجر با استقبال خوبی مواجه شده بود و در قالب اکران نوروزی به نمایش درآمد اما متاسفانه نتوانست از این فرصت خوب، تبلیغات مناسب و سوژه مهیجی که داشت بهره ببرد تا به یکی از ناکامان اکران ۱۴۰۳ تبدیل شود.

نام‌هایی که به داد فروش فیلم‌ها نرسیدند

«روزی روزگاری آبادان»، حداقل به‌واسطه بازیگران چهره‌ای که داشت، باید از استقبالی متوسط برخوردار می‌شد. فیلم حمیدرضا آذرنگ در نهایت با ۵۰ هزار مخاطب و ۳ میلیارد و ۱۰۰ میلیون تومان فروش که یک عملکرد ضعیف محسوب می‌شود، با پرده خداحافظی کرد.

«نیلگون»، نخستین ساخته سینمایی حسین سهیلی‌زاده بود که ناکامی بزرگی را در گیشه رقم زد. این فیلم تنها با استقبال ۸ هزار و ۷۰۰ مخاطب مواجه شد و نتوانست بیشتر از ۵۰۲ میلیون تومان بفروشد

«خائن‌کشی» با آن‌که پیش از اکران عمومی، در قالب مینی‌سریال عرضه شده بود اما باز هم نمی‌بایست در گیشه تا این اندازه مایوس‌کننده ظاهر شود. این فیلم با آن همه چهره و البته حضور مسعود کیمیایی در قامت کارگردان، تنها ۶ هزار و ۳۰۰ نفر را به سینما کشاند و ۳۴۷ میلیون تومان فروخت.

«مصائب شیرین ۲» قطعا نکته ابهام‌آور اکران ۱۴۰۳ است. حداقل این انتظار وجود داشت که مخاطب برای تماشای آخرین فیلم مرحوم رضا داوودنژاد بر روی پرده، به سینما بیاید اما این اتفاق برعکس پیش‌بینی‌ها، رخ نداد

فیلم‌های فرزاد موتمن عموما چندان رابطه خوبی با جریان اصلی اکران ندارند اما این عامل نمی‌تواند به ناکامی کامل فیلم بینجامد. موتمن سال گذشته «شبگرد» را به روی پرده داشت که این فیلم توسط ۴ هزار و ۳۰۰ نفر دیده شد و گیشه ۲۳۷ میلیون تومانی را به همراه داشت.

«مصائب شیرین ۲» قطعا نکته ابهام‌آور اکران ۱۴۰۳ است. فیلمی پرخاطره برای سینمادوستان که کارگردان محبوبی چون علیرضا داوودنژاد را پشت دوربین خود داشت. این فیلم در نهایت تعجب، تنها ۳ هزار و ۴۰۰ مخاطب داشت و ۱۷۱ میلیون تومان فروخت! حداقل این انتظار وجود داشت که مخاطب برای تماشای آخرین فیلم مرحوم رضا داوودنژاد بر روی پرده، به سینما بیاید اما این میزان استقبال نکته مبهمی است که پاسخ درخور علمی و تجربی برای علت آن پیدا نشد.

محمدعلی سجادی کارگردان محبوب سینمادوست‌ها نیز در اکران سال گذشته، یک تجربه ناموفق را از سر گذراند. «سودابه» اکران محدودی داشت و نتوانست بیشتر از ۲۷۰۰ مخاطب داشته باشد. گیشه این فیلم نیز به ۱۵۲ میلیون تومان رسید.

برخی از فیلم‌های این فهرست، قربانی فیلم‌سوزی شدند. برخی دیگر نیز از نمایش در زمان نادرست ضربه خوردند. برخی مقهور تعطیلی‌ها شدند و بعضی دیگر در این رقابت، جا ماندند و نتوانستند استفاده بهینه‌ای از فرآیند تبلیغات داشته باشند. اگر این فیلم‌ها متناسب با ظرفیت خود استقبال می‌شدند، قطعا میزان مخاطب و گیشه سال ۱۴۰۳، به‌مراتب پررونق‌تر از آمار کنونی بود.

این فرآیند نشان می‌دهد که مقوله اکران، مهندسی دقیقی را می‌طلبد که ۴ ضلع پخش‌کننده، تهیه‌کننده، سینمادار و البته مدیریت سینمایی باید طی یک عملکرد موثر، موجبات دیده شدن بیشتر یک اثر را فراهم آورند.


ایرنا
نظرات

آخرین اخبار
توافق روسیه و ویتنام برای ساخت اولین نیروگاه هسته‌ای
ناامنی در تنگه هرمز نتیجه حملات غیرقانونی به ایران
تنگه هرمز بهانه‌ ترامپ برای تشدید جنگ
وحید رهبانی، مهیا دهقانی، نعیمه نظام‌دوست در کنار اعضای جمعیت هلال احمر+ عکس
جنگ نسنجیده ترامپ به هژمونی آمریکا پایان می‌دهد
اتحادیه اروپا: با ایران در تماس مداوم هستیم
مقام ایرانی: ترامپ صلاحیت تعیین شروطِ مذاکرات را ندارد
خداوند دستور «جهاد خاص» با منافقان را صادر فرموده‌اند
برای کنترل تنگه هرمز به هیچ کشور فرامنطقه‌ای نیاز نداریم
جنگ با ایران، دموکرات‌ها را پیروز انتخابات میان‌دوره‌ای می‌کند
3 دلیل انتساب دروغ مذاکره به قالیباف
مسکو آماده میانجیگری جنگ آمریکا و رژیم صهیونیستی علیه ایران
گفت‌وگوی تلفنی وزرای خارجه ایران و پاکستان درخصوص آخرین تحولات منطقه‌ای
تبعات امنیتی و زیست‌محیطی حملات متجاوزان بر دریای خزر
نفت اوپک در مرز 143 دلار
هشدار سازمان هواشناسی/ کولاک برف در مناطق برف گیر
کنترل تنگه هرمز توسط ایران، نتیجه‌ای غیرقابل قبول برای ما دارد
اقامت 5000 مسافر نوروزی طی 3 روز نخست سال در فارس
روز سیاه بازارهای سهام در شرق آسیا
پرداخت‌ 700 همت به صنایع سرعت می گیرد
قیمت نفت در بازار واقعی نیست
«تهدید قریب‌الوقوع» دوهزار ساله ایران علیه آمریکا!؟
ثبات و آرامش کشور، مرهون تکیه بر داخل است
آخرین جزییات حمله دشمن آمریکایی-صهیونی به ایران
واکنش نویسنده «پایتخت» درباره حمله به زیرساخت‌های ایران
از ابتدای جنگ تاکنون در تهران چند شهید و مصدوم داشته‌ایم؟
پیام تسلیت آیت‌الله سیدمحمدرضا سیستانی به مناسبت شهادت دکتر علی لاریجانی
جنگی که قرار بود یک پیروزی سریع باشد تبدیل به باتلاق شده است
عبدالکریم سروش: سربازان و مدافعان مسلح کشور جهانیان را به حیرت انداخته‌اند
4 لژیونر دیگر به تیم ملی فوتبال ایران اضافه می‌شوند
تحقق شعار سال با اتکا به دانش بومی
نیروگاه‌های کشور آماده تولید برق هستند
بازی روانی ترامپ
حمایت از واحدهای تولیدی در شرایط جنگ
اولیانوف: ارکان ضروری آژانس نه‌تنها درباره اوکراین، درباره ایران نیز صدق می‌کند
گالووی: انجام مذاکره‌ میان ترامپ و ایران دروغ است
گفت‌وگوی تلفنی پوتین و نخست‌وزیر ارمنستان
دستگیری جاسوسان صهیونیستی در چهارمحال و بختیاری
اعلام خسارات جنگ در اسرائیل؛ چند نفر تاکنون آواره شدند؟
انگلیس: پایان سریع جنگ به نفع جهان است
کانون وکلا خواستار شد: پرونده تجاوز به ایران به شورای امنیت ارجاع شود
کشورهای منطقه در روابط با آمریکا بازنگری می‌کنند
هرج و مرج گسترده در اتحاد آمریکا و رژیم صهیونیستی
دولت‌های برادر و مسلمان در برابر ظلم تاریخی علیه سرزمین باستانی ایران بی‌تفاوت نباشند
واکنش محتاطانه اتحادیه اروپا به ادعای تازه ترامپ
کلید پایان جنگ در دست ایرانیان است
رونالدو از نیمار حمایت کرد
بر دست و بازوی نیروهای مسلح و مدافعان غیور وطن بوسه می زنم
آخرین وضعیت سوخت‌رسانی در استان‌های پرمسافر
هیچ مذاکره‌ای با آمریکا نشده است