×
بین الملل
شناسه خبر : 218285
تاریخ انتشار : جمعه 1404/01/08 ساعت 22:15
اتحادیه اروپا خبر داد: از مکاتبات واشنگتن و تهران آگاهیم

اتحادیه اروپا خبر داد: از مکاتبات واشنگتن و تهران آگاهیم

انور العونی گفت: «ما از اعلام آمادگی مقام‌های ایرانی برای ازسرگیری مذاکرات غیرمستقیم، همان‌طور که در رسانه‌ها گزارش شده، آگاه هستیم.»

نورنیوز-گروه بین الملل: سخنگوی ارشد کمیسیون اروپا با اشاره به اطلاع اتحادیه اروپا از مکاتبات اخیر میان ایالات متحده و ایران، تأکید کرد که در موضوع هسته‌ای ایران، تنها راه‌حل قابل‌اتکا، مسیر دیپلماسی است.

 انور العونی این مطلب را روز جمعه (۸ فروردین ۱۴۰۴) در نشست با خبرنگاران در بروکسل مطرح کرد و افزود: «ما از اعلام آمادگی مقام‌های ایرانی برای ازسرگیری مذاکرات غیرمستقیم، همان‌طور که در رسانه‌ها گزارش شده، آگاه هستیم.»

وی گفت: «همان‌گونه که نماینده عالی اتحادیه اروپا، خانم کایا کالاس، اخیراً در نشست شورای امنیت سازمان ملل متحد تأکید کرد، هیچ جایگزین قابل اتکایی برای یک راه‌حل دیپلماتیک وجود ندارد، و رویکرد چندجانبه‌گرایانه، همچون «برنامه جامع اقدام مشترک» یا همان برجام، ضروری است.»

وی در پاسخ به سوالی درباره مسئول پیگیری موضوع هسته‌ای ایران در اتحادیه اروپا، وظیفه‌ای که پیشتر بر عهده انریکه مورا معاون سابق دبیرکل سرویس اقدام خارجی اروپا بود، تاکید کرد: «از جانب اتحادیه اروپا، ما همچنان کانال‌های دیپلماتیک را با همه طرف‌ها باز نگه داشته‌ایم. در این مرحله وارد جزئیات یا نام‌بردن از افراد خاص نمی‌شوم، اما این کانال‌ها همچنان با هدف دستیابی به یک راه‌حل دیپلماتیک فعال هستند.»

دونالد ترامپ رئیس جمهوری ایالات متحده دو هفته پیش ۱۷ اسفند ماه ۱۴۰۳ در مصاحبه با شبکه خبری فاکس بیزینس از نگارش نامه به ایران خبر داد و اعلام کرد که مخاطب این نامه رهبر جمهوری اسلامی ایران و موضوع آن ابراز تمایل واشنگتن برای مذاکره با ایران و حصول توافقی متفاوت از برجام است.

در همین پیوند، انور قرقاش، مشاور دیپلماتیک رئیس امارات متحده عربی عصر روز چهارشنبه ۲۲ اسفند در راس هیاتی رسمی وارد تهران شد و با سید عباس عراقچی وزیر امور خارجه دیدار و گفت وگو کرد. قرقاش در این دیدار متن نامه ارسال شده از سوی دونالد ترامپ، رئیس جمهور ایالات متحده خطاب به رهبر انقلاب را به وزیر خارجه ایران تحویل داد.

طبق اعلام عراقچی، پاسخ رسمی ایران به نامه ترامپ چهارشنبه ۶ فروردین ماه ۱۴۰۴ از طریق کشور عمان ارسال شده است. وی در این باره گفت: «این پاسخ رسمی شامل نامه‌ای است که در آن دیدگاه‌های ایران در خصوص وضعیت جاری و نامه آقای ترامپ به طور کامل تشریح شده و به اطلاع طرف مقابل رسانده شده است.»

عراقچی تاکید کرد: «سیاست ما همچنان بر عدم مذاکره مستقیم در شرایط فشار حداکثری و تهدیدات نظامی قرار دارد اما مذاکرات غیرمستقیم، همان‌طور که در گذشته نیز وجود داشته، می‌تواند ادامه یابد. مذاکرات غیرمستقیم هم توسط دولت جناب آقای روحانی و هم توسط دولت شهید رئیسی صورت گرفته بود.»

به گزارش ایرنا، برنامه صلح‌آمیز هسته‌ای ایران همواره تحت فشارهای سیاسی و اتهامات بی‌اساس غرب قرار داشته است. پیش از برجام، کشورهای غربی با امنیتی‌سازی این موضوع، تلاش کردند با ابزار تحریم و تهدید نظامی علیه ایران اقدام کنند، اما بسته شدن پرونده «ابعاد احتمالی نظامی» (PMD) در سال ۱۳۹۴، این بهانه را از میان برداشت.

ایران پس از امضای برجام به تمامی تعهدات خود پایبند ماند، اما آمریکا در سال ۱۳۹۷ به‌طور یکجانبه از توافق خارج شد و اروپا نیز نتوانست تعهدات خود را اجرا کند. در نتیجه، ایران در چارچوب حقوق برجامی خود، گام‌هایی در کاهش تعهدات برداشت. مذاکرات احیای برجام نیز به دلیل تعلل و زیاده‌خواهی‌های غرب به نتیجه نرسید.

با این وجود، ایران همچنان به تعامل دیپلماتیک و همکاری با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی ادامه داده و تأکید کرده است که در صورت بازگشت طرف‌های مقابل به تعهدات خود، آماده احیای توافق است. مذاکرات اخیر با تروئیکای اروپایی در ژنو و گفت‌وگوهای سه جانبه پکن نیز نشان‌دهنده تمایل تهران به حل‌وفصل موضوع از طریق دیپلماسی، مشروط به ارائه ضمانت‌های واقعی برای رفع تحریم‌هاست.

ایران بارها تأکید کرده است که مسیر دیپلماسی تنها در صورتی نتیجه‌بخش خواهد بود که طرف‌های غربی اراده واقعی برای عمل به تعهدات خود داشته باشند و از فشارهای یکجانبه دست بردارند. مقامات جمهوری اسلامی تصریح دارند که برای دستیابی به توافقی پایدار و قابل‌اعتماد که تحریم‌ها را به‌صورت تضمین‌شده لغو کند و مانع از سوءاستفاده در آینده شود، آمادگی دارند


ایرنا
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
میدان صادقیه برچیده می‌شود + جزییات
بازگشت قطعنامه‌های لغو شده شورای امنیت وجاهت حقوقی ندارد
قیمت دلار و سایر ارزها امروز چهارشنبه 23 مهر 1404
قیمت انواع میوه در میادین میوه و تره بار تهران اعلام شد
خروج 800 میلیارد تومان پول از بورس
از رایزنی درباره پایگاه‌های روسیه تا مطالبه تحویل «بشار اسد»
موضع دولت درباره بنزین شفاف است
قیمت خودرو داخلی و خارجی امروز چهارشنبه 23 مهر1404+ جدول
هیچ محدودیتی در شبکه برق تهران وجود ندارد
موافقت مجلس با تشکیل شورای‌ملی راهبری هوش مصنوعی
نتانیاهو باز هم دادگاه را ترک کرد
آیا آمار کاهش بیکاری با واقعیت‌ها سازگار است؟
کشف کارگاه تولید محصولات غیربهداشتی تقلبی + فیلم
نشست خبری رئیس جمهور سه شنبه 29 مهر برگزار می شود
نورنما | مسیر موفقیت بچه‌های تیم ملی وزنه‌برداری ایران
ابلاغ قانون پرنده‌های هدایت‌پذیر و تشدید مجازات جاسوسی
پیرمرد همدانی رکورددار مزاحمت برای اورژانس
مرگ دلخراش 20 مسافر هندی در آتش‌سوزی اتوبوس
ایران نما | معرفی جاذبه های گردشگری شهرهای ایران(100) « بیله‌سوار»
مهم‌ترین اسرای فلسطینی که آزاد شدند، چه کسانی هستند؟
ترور یکی از نامزدهای انتخابات پارلمان عراق + فیلم
نتانیاهو امروز در دادگاه حاضر می‌شود
یارانه 8 میلیون نفر پردرآمد حذف شد
شو تبلیغاتی ترامپ
افول محور آتلانتیک در برابر خیزش آسیا
صدای انفجار در اطراف تبریز شنیده خواهد شد/ مردم نگران نشوند
خاورمیانه بدون تشکیل کشور فلسطین سرنوشت تاریکی خواهد داشت
سریال ایست قلبی و مرگ دانش‌آموزان
نبرد پایاپای تیم ملی پینگ پنگ ایران و کره جنوبی
پزشک برادرکش برای بار دوم به قصاص محکوم شد
ناکارآمدی و رؤیای ناممکن توسعه
پنجشنبه‌های استان کرمان تا پایان سال تعطیل شد
صبح نو ترامپ و توهم کرنش ایران
کریستیانو رونالدو در 40 سالگی رکورد زد!
تهدید ترامپ درباره خلع سلاح حماس یعنی جهنم به پا خواهد شد
پیام نوبل برای رشد ایران
بازگشایی دولت آمریکا رای نیاورد
ادارات و دستگاه‌های اجرایی لرستان پنجشنبه‌ها دورکار شدند
پایان «باند وحشت» در تهران؛ سه سارق مسلح بامداد امروز اعدام شدند+فیلم اعترافات
فهرست 28 تیم راه‌یافته به جام جهانی 2026
نتایج کامل دیدارهای سه شنبه انتخابی قاره اروپا
اقتصادنگار | مرغ و گوشت، کم‌کم از سفره‌ها خداحافظی می‌کنند
هواداران ایتالیا هنگام پخش سرود ملی اسرائیل هو کردند
پدر امیرمحمد خالقی از قصاص قاتل پسرش گذشت کرد
وضعیت آب و هوا امروز چهارشنبه 23 مهر 1404 + وضعیت استان‌ها
سفر آخر ناخدا
جلوگیری از زوال عقل با ترک سیگار در میانسالی
نزدیک شدن به سکونت در مریخ
گوگل به هند می‌رود
نوراینفو | همه چیز برای دویدن تازه کارها
X
آگهی تبلیغاتی