×
بین الملل
شناسه خبر : 218186
تاریخ انتشار : جمعه 1404/01/08 ساعت 10:09
توقف 11 نفتکش حامل نفت ایران در سواحل مالزی

بلومبرگ ادعا کرد

توقف 11 نفتکش حامل نفت ایران در سواحل مالزی

بلومبرگ در گزارشی ادعا کرد دستکم 11 نفتکش تحت تحریم ایالات متحده در نزدیکی مالزی با نفت خام ایرانی در حالت توقف هستند،

نورنیوز-گروه بین الملل: رسانه آمریکایی بلومبرگ همزمان با اعمال سیاست های فشار حداکثر دولت دونالد ترامپ علیه جمهوری اسلامی ایران ادعا کرد که دستکم ۱۱ نفتکش تحریم شده از سوی آمریکا، در سواحل مالزی متوقف شده اند یا با سرعت بسیار پایین حرکت می کنند.

 تارنمای بلومبرگ روز پنجشنبه به وقت محلی در گزارشی ادعا کرد دستکم ۱۱ نفتکش تحت تحریم ایالات متحده در نزدیکی مالزی با نفت خام ایرانی در حالت توقف هستند، و برخی از آنها بیش از یک ماه است که در این مرکز انتقال نفت مستقر شده‌اند که ممکن است نشانه‌ای از کند شدن روند لجستیکی صادرات حساس نفت ایران با چین باشد.

این رسانه آمریکایی مدعی شد: بر اساس داده‌های ردیابی کشتی‌های جمع‌آوری‌شده توسط بلومبرگ، حداقل ۱۱ نفتکش با با نفت خام از خلیج فارس این هفته یا در نزدیکی مالزی متوقف شده‌اند، یا با سرعت بسیار کم در حال حرکت هستند .

بلومبرگ نوشت: این کشتی‌ها که نزدیک به ۱۷ میلیون بشکه نفت حمل می کنند ، در منطقه‌ای در شرق شبه جزیره مالزی، محلی برای انتقال نفت کشتی به کشتی، ساکن مانده اند.

این رسانه آمریکایی مدعی شد، میزان نفت ایران که حداقل برای یک ماه در نزدیکی مالزی و سنگاپور توقف کرده، بالاترین میزان از ماه اوت است.

بلومبرگ ادعا کرد: تعداد کشتی‌هایی که با نفت ایرانی در حال توقف هستند، در هفته گذشته و همچنین در دو هفته گذشته رو به افزایش است. این اعداد ممکن است با افشای انتقال‌های دشوارتر برای ردیابی، مورد بازبینی قرار گیرند.

این رسانه آمریکایی مدعی شد: در حال حاضر، کاملاً مشخص نیست که آیا نفتکش‌های مملو از نفت در مالزی منتظر انتقال کشتی به کشتی هستند یا اینکه فقط منتظر خرید از پالایشگاه‌های خصوصی در چین.

در این گزارش ادعا شده است: افرادی که در زنجیره تامین نفت ایران دخیل هستند — از مالکان کشتی‌ها گرفته تا بنادر و پالایشگاه‌ها — پس از آخرین اقدام واشنگتن برای تحریم یک پالایشگاه خصوصی کوچک چینی، علاوه بر پایانه ذخیره‌سازی و تانکرها، در حالت آماده‌باش قرار دارند.

دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا که در دور دوم ریاست جمهوری خود بارها برای رسیدن به توافق با ایران ابراز امیدواری کرده است، ۴ فوریه ۲۰۲۵ برابر با ۱۶ بهمن ماه ۱۴۰۳ با امضای یادداشتی برای تداوم سیاست فشار حداکثری علیه جمهوری اسلامی ایران ادعا کرد که آماده گفتگو با رئیس جمهوری ایران است. او با بیان این ادعا که برای امضای این یادداشت «دچار تردید» بوده است، مدعی شد: «این برای ایران خیلی سخت است. امیدوارم مجبور نباشیم خیلی از آن استفاده کنیم.» باید دید آیا می‌توانیم به توافقی با ایران برسیم؟

رئیس جمهوری آمریکا برغم امضای یادداشت اعمال سیاست فشار حداکثری علیه تهران، هفتم مارس ۲۰۲۵ ( ۱۷ اسفند ماه ۱۴۰۳) در مصاحبه ای با شبکه خبری فاکس بیزینس این کشور اعلام کرد که نامه ای به رهبرعالی ایران ارسال کرده و درخواست مذاکره داده است.

سید عباس عراقچی وزیر امور خارجه ایران ۲۲ اسفند ماه ۱۴۰۳ اعلام کرد: عصر امروز (چهارشنبه به وقت تهران) پذیرای انور قرقاش مشاور دیپلماتیک رئیس کشور امارات متحده عربی بودم و علاوه بر گفت وگو در خصوص مناسبات دوجانبه و مسائل منطقه‌ای نامه‌ای نیز از طرف رئیس جمهور ایالات متحده دریافت شد.

این در حالی است که بر اساس اعلام وزارت خزانه داری آمریکا، چهار دور تحریم‌ علیه فروش نفت ایران از زمان صدور یادداشت امنیت ملی ریاست جمهوری در تاریخ ۴ فوریه ۲۰۲۵ به‌منظور فشار حداکثری به تهران اعمال شده است.

مقامات دولت آمریکا همچنان اظهارات متناقض خود علیه برنامه هسته ای ایران را تکرار و ضمن تهدید به اقدام نظامی، جمهوری اسلامی را به مذاکره دعوت می کنند. استیو ویتکاف نماینده ویژه آمریکا در امور خاورمیانه اخیرا در مصاحبه با تاکر کارلسون، مجری برکنار شده شبکه تلویزیونی فاکس نیوز، گفت که نامه اخیر ترامپ به دولت ایران به‌ قصد تهدید نبوده است.

او ادعا کرد که ترامپ دست برتر نظامی را داشته و طبیعی‌تر آن بود که ایرانی‌ها به دنبال راه‌حل دیپلماتیک می‌بودند، "در حالیکه اوست که پیگیر این موضوع است."

ویتکاف در مورد مضمون نامه ترامپ به ایران نیز گفت: کلاً گفته شده "من رئیس‌جمهور صلح هستم. این چیزی است که من می‌خواهم. دلیلی وجود ندارد که ما این کار را از راه نظامی انجام دهیم. ما باید گفت‌وگو کنیم. ما باید یک برنامه راستی‌آزمایی ایجاد کنیم تا کسی نگران کاربرد نظامی مواد هسته‌ای شما نباشد، زیرا (اقدام) جایگزین، جایگزین چندان خوبی نیست."

فرستاده ویژه آمریکا در امور خاورمیانه مدعی شد که گفتگوهای آمریکا با ایران از طریق "ارتباطات غیررسمی، از طریق چندین کشور و مجاری چندگانه" ادامه دارد و ترامپ "آماده فرصتی برای حل‌وفصل تمامی مسائل با ایران و بازگشت آنها به جهان و سرفراز شدن دوباره کشورشان است. او می‌خواهد با آنها اعتمادسازی کند."

ویتکاف ابراز امیدواری کرد که وی یا مقام دیگری از دولت ترامپ برای انجام مذاکرات راهی تهران شود.

اما پس از این مصاحبه ویتکاف، «مایک والتز» مشاور امنیت ملی دولت آمریکا اعلام کرد: دولت «دونالد ترامپ» خواهان برچیده شدن کامل برنامه هسته ای ایران است و فقط به محدود شدن غنی سازی هسته ای رضایت نخواهد داد.

او در گفت وگو با شبکه تلویزیونی «سی بی اس نیوز»، با بیان اینکه برچیده شدن کامل برنامه هسته ای ایران باید جلوی چشم جهانیان انجام شود، افزود: همه گزینه ها روی میز هستند و ایران باید از قصد خود برای دستیابی به سلاح اتمی دست بکشد.

این مقام آمریکایی گفت: پیام ما به ایران، این است که بیایید از طریق گفت و گو و دیپلماسی موضوع را حل کنیم اما اگر این اتفاق نیافتاد جایگزین آن جالب نخواهد بود.

این در حالی است که جمهوری اسلامی ایران اعلام کرده است هرگز خواهان دستیابی به بمب هسته ای نبوده و فتوای رهبر معظم انقلاب نیز موید همین موضوع است.


ایرنا
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
فوجیان، غول دریایی چین وارد میدان شد+فیلم
لاوروف: دستور پوتین درباره آزمایش‌های هسته‌ای در حال انجام است
پزشکیان به گلستان سفر می‌کند
گروسی: سایت‌های فردو، نطنز و اصفهان برای بازرسان ما غیرقابل دسترسی هستند
خبر بد در اردوی پرسپولیس
جدول لیگ برتر پس از اتمام بازی تراکتور و خیبر در هفته دهم
ارتش آمریکا یک میلیون پهپاد می‌خرد
وضعیت اسفناک فلسطینیان در زندان زیرزمینی اسرائیل
خیبر (2)- تراکتور (1) | شاگردان رحمتی رویای صدرنشینی را از تبریزی ها گرفتند+ خلاصه بازی
خارج‌ کردن توده 10 کیلویی از شکم یک بیمار
مصر خواستار انتقال به مرحله دوم توافق غزه و اجرای آتش‌بس در سودان شد
تاج: آمریکا به افسر امنیتی ایران ویزا نمی‌دهد؛ ولی تمام افراد باید حاضر باشند
نورنما | اسرار‌آمیز‌ترین افعی جهان
آبفا: سرانه مصرف آب در شمال تهران،860 لیتر برای هر نفر است!
بزرگترین کشف ماریجوانا سال جاری توسط پلیس ری
دمای 7 استان به صفر می‌رسد
قالیباف: هدف ما افزایش مبادلات ایران و پاکستان از 3 به 10 میلیارد دلار است
وزیر ارشاد: قصد مچ‌گیری از مدیران را نداریم
بیانیه وزارت کشور یمن در خصوص کشف یک شبکه جاسوسی+ فیلم
کشف شی تاریخی عصر آهن در اسلامشهر
رهگیری و انهدام 8 پهپاد اوکراینی از سوی روسیه
زمین‌گیر شدن بوئینگ‌های ام‌دی 2 شرکت معروف آمریکایی
دنیامالی: پاداش قهرمانان بازنگری می‌شود
کاخ سفید: بی‌بی‌سی ماشین تبلیغاتی است!
غزه تحویل گرفتن 15 پیکر شهید از رژیم صهیونیستی را تأیید کرد
کاهش 50 درصدی سقط جنین در کشور
امشب هر دو مسیر تونل رسالت مسدود است
پیروزی و صعود فوتسال ایران مقابل تاجیکستان + گل ها
محکومیت شرکت «بادران گستران» به دو سال ممنوعیت از فعالیت در حوزه رمزارز
آغاز تولید فصل سوم «کارآگاه علوی» با حضور وحید رهبانی
افزایش فشار ترامپ بر مخالفان سیاسی
دوگانگی غرب؛ از تطهیر جولانی تا تحریم غزه
دیدار تراکتور و پرسپولیس با تماشاگر برگزار می‌شود
مذاکرات کابل-اسلام‌آباد در نشست «استانبول» بی‌نتیجه ماند
300 پرونده قتل در 6 ماه اول سال منجر به سازش شد
احضار مدیرعامل و سرپرست رسانه‌ای استقلال به کمیته اخلاق
علوی: شایعه برگزاری شهرآورد بدون تماشاگر صحت ندارد
شش کشته در آتش‌سوزی کارخانه لوازم آرایشی در ترکیه+ فیلم
افشای دخمه‌های مرگ
رشد قیمت املاک نداریم
هشدار جدی درباره بحران آب در تهران؛ محدودیت‌ها آغاز شد
قیمت طلا و سکه امروز شنبه 17 آبان 1404 + جدول
هیچ تصمیمی برای حذف ارز ترجیحی کالاهای اساسی و دارو اتخاذ نشده است
جنگ 12 روزه آزمایشگاه واقعی برای تست گزاره‌های معیوب علیه ایران بود
آمار تکان‌دهنده سازمان ملل از حملات ژیم صهیونیستی به کرانه باختری
نخستین قطار باری روسیه به بندر خشک آپرین رسید + فیلم
عارف: دولت حق ندارد خلاف منویات مردم کاری کند
زندی در صدر رنکینگ جهانی تکواندو
واردات خودرو امسال به 50 هزار دستگاه هم نمی‌رسد
نبیه بری: عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی مطرح نیست
X
آگهی تبلیغاتی