×
فرهنگی
شناسه خبر : 218088
تاریخ انتشار : پنج‌شنبه 1404/01/07 ساعت 16:00
سریال‌های تلویزیونی نوروز 1404؛ روایت امید یا تکرار کلیشه؟

نورنیوز قاب‌های رمضانی و نوروزی تلویزیون گزارش می‌دهد؛

سریال‌های تلویزیونی نوروز 1404؛ روایت امید یا تکرار کلیشه؟

نوروز 1404 با حال‌وهوایی متفاوت تر از همیشه از راه رسیده است و هم‌زمانی‌اش با ماه رمضان، قاب تلویزیون را به صحنه‌ای خاص تبدیل کرده است. از «پایتخت 7» تا «مرز» و «بدل»، هر سریال وعده قصه‌ای تازه را می‌دهد. تلویزیون امسال در مسیر روایت‌های معنوی، اجتماعی و کمدی حرکت کرده و حالا باید دید کدام مجموعه‌ها در دل مخاطبان جا می‌گیرند و کدام‌ها به حاشیه رانده می‌شوند.

نورنیوز-گروه فرهنگی: نوروز ۱۴۰۴، که این بار با شب‌های قدر و ماه رمضان هم‌زمان شده است، تلویزیون را در موقعیتی خاص قرار داده است. انگار پرده‌ای از داستان‌های تازه بالا رفته و شخصیت‌های آشنا و غریبه، هرکدام در گوشه‌ای از این صحنه پرنور، نقش خود را بازی می‌کنند. از شهرک پردیسان قم گرفته تا کوچه‌های خاطره‌انگیز «پایتخت»، قرار است قصه‌هایی گفته شوند که دل بینندگان را به لرزه درآورند، خنده بر لبانشان بیاورند و شاید اشکی بر گوشه چشمشان بنشانند.

طلوع یک ذهن زیبا

محمدرضا خردمندان این بار با «ذهن زیبا» مهمان شبهای رمضانی بینندگان تلویزیون شد؛ قصه‌ای که از زندگی پروفسور حسین بهاروند، دانشمند حوزه سلول‌های بنیادی الهام گرفته شده است. امیرعلی دانایی و ساناز سعیدی در این قاب، نقش شخصیت‌هایی را بر عهده دارند که در مسیر علم و امید قدم برمی‌دارند. در شب‌های رمضان، وقتی نور شمع‌ها کم‌کم در دل تاریکی محو می‌شود، این روایت روشن ماند، همچون نوری در برابر تاریکی جهل و ناامیدی.

مرهمی برای روزهای انتظار

در کوچه‌های شهرک پردیسان قم، میان طلبه‌هایی که در کشاکش زندگی و درس، میان زمین و آسمان در حرکت‌اند، سریال «مرهم» جان گرفت. محمدرضا آهنج این بار نگاهش را به زندگی طلبه‌ها دوخته، با بازیگرانی چون نادر سلیمانی و نسیم ادبی که هرکدام در این پازل پیچیده، قطعه‌ای از تصویر کلی را کامل می‌کنند. داستانی که نه فقط برای ماه رمضان، بلکه برای همه روزهایی که امید به زندگی همچون چراغی کم‌سو شده، یک «مرهم» است.

در آستانه تحول، پشت مرزها

شبکه سه بعد از شب‌های قدر، یک مسیر متفاوت را نشان می‌دهد؛ «مرز»، مینی‌سریالی که روایتگر تحولات درونی است. فرهاد قائمیان، علیرضا جعفری و هلیا امامی، چهره‌هایی هستند که در این اثر به نقش‌آفرینی پرداخته‌اند. سیدجمال سیدحاتمی در این اثر، مرزهای بین تاریکی و نور را به تصویر می‌کشد و به این پرسش می‌پردازد که آیا انسان می‌تواند از خطی که در گذشته ترسیم کرده عبور کند؟

بازگشت یک بدل، پس از یک وقفه

«بدل»، سریالی که سال گذشته با یک وقفه تلخ روبه‌رو شد، حالا دوباره به کنداکتور شبکه سه برگشته است. علیرضا مسعودی در این اثر کمدی، با حضور شهرام قائدی، اشکان اشتیاق و هادی عامل‌هاشمی، تلاش کرا در میانه روزهایی که سایه غم بر جامعه افتاده بود، بار دیگر لبخند را به خانه‌ها بیاورد. سریالی که شاید نشان می‌دهد، حتی در تلخ‌ترین روزها، زندگی ادامه دارد و هر توقفی، سرآغاز یک بازگشت باشکوه است.

پایتختی که همیشه هست

اما بی‌شک، ستاره این شب‌ها، «پایتخت ۷» است. سریالی که با هر فصلش، ریشه‌هایش را محکم‌تر در خاطرات مردم فرو می‌برد. حالا نقی معمولی و خانواده‌اش، راهی مشهد شده‌اند و قرار است ماجراهای تازه‌ای را تجربه کنند. بعد از چهار سال انتظار، بینندگان دوباره شاهد شوخی‌ها، دردسرها و لحظات عاطفی خانواده‌ای هستند که دیگر از یک مجموعه تلویزیونی فراتر رفته و به بخشی از زندگی مردم تبدیل شده است. سه قسمت ابتدایی پایتخت ۷ که تاکنون روی آنتن شبکه یک سیما رفته اظهار نظرهای متناقض قابل توجهی را بدنبال داشته است.

قولی که مردانه داده شد

و در آخر، «قول مردونه»، سریالی کمدی که قربان‌علی طاهرفر کارگردانی آن را بر عهده دارد. ایرج محمدی این مجموعه را تهیه کرده تا در ایام نوروز، به‌عنوان یکی از آثار شاد و مفرح تلویزیون، فضایی متفاوت از سایر آثار مناسبتی خلق کند.

این شب‌ها، هر سریال دریچه‌ای است به دنیایی دیگر، جایی که روایت‌ها همچون نخ‌هایی نامرئی، ذهن و دل مخاطبان را در هم می‌تنند. رمضان و نوروز امسال، در قاب تلویزیون، نه فقط زمان‌هایی برای سرگرمی، که لحظاتی برای اندیشیدن، خندیدن و شاید حتی گریستن خواهند بود.


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
حمله پهپادی رژیم صهیونیستی به جنوب لبنان
قیمت طلا و سکه امروز سه شنبه 23 تیر 1405
سرلشکر صفوی: رهبری شهید 15 سال قبل به بستن تنگه هرمز به عنوان یک ابزار نگاه می‌کردند
استقرار بیش از 230 اتوبوس برای جابه‌جایی زائران اربعین
خبر خوش برای مستأجران؛ ودیعه با 25 درصد افزایش بازپرداخت می‌شود
تهدید ترامپ درباره تنگه هرمز به ضرر آمریکا تمام می‌شود
نتایج وام ضروری 75 میلیون تومانی بازنشستگان اعلام شد
فرانسه: قصد ورود به هیچ جنگ جدیدی در خاورمیانه را نداریم
رئیس‌جمهور: دولت با تمام ظرفیت در کنار فعالان اقتصادی است
ماجرای سه شهروند بحرینی که به اتهام همکاری با سپاه به حبس ابد محکوم شدند
قیمت دلار و سایر ارزها امروز سه شنبه 23 تیر 1405
پلیس تهران از بازداشت متهم به جمع‌آوری اطلاعات نقاط حساس کشور خبر داد
وزیر خارجه عمان: تهدید اصلی امنیت خلیج فارس, خارج از منطقه است
شفاف‌سازی دولت درباره مالیات املاک مازاد بانک‌ها
بازگشت 55 ماهیگیر ایرانی بازداشت‌شده در امارات آغاز شد
تهران ترامپ را با قواعد خودش وارد بازی کرده است
هواشناسی گیلان: بارش، رعد و برق و وزش باد در راه است
آخرین جزئیات پرونده تتلو؛ درخواست مرخصی و رأی باز در انتظار نظر دادگاه
ساعت کاری ادارات قم از 24 تیر تغییر کرد
چین از ایران و آمریکا خواست آتش‌بس را حفظ کنند
هشدار درباره فتنه داخلی؛ موضع جدید نبیه بری در قبال مذاکرات
تهران در انتظار باد شدید و گرد و خاک؛ گرما همچنان ماندگار است
ایران اقدام انگلیس علیه سپاه را خصمانه و مغایر حقوق بین‌الملل دانست
تجاوز مجدد تروریست‌های آمریکایی به شهرهای ساحلی ایران؛ پاسخ فراگیر و مستمر نیروهای مسلح
قیمت ارز اربعین در بانک‌ها هنوز از بازار آزاد گران‌تر است
خبر خوش برای تهرانی‌ها؛ مترو و اتوبوس تهران رایگان ماند
تهیه‌کننده پیشگام سینمای هنگ‌کنگ در 75 سالگی درگذشت
گام مهم پارس جنوبی برای کاهش آلایندگی‌های زیست‌محیطی
نورنما | پت و مت های قرن بیست و یکم در خلیج فارس!
پارلمان مجارستان به برکناری رئیس‌جمهور رأی مثبت داد
معاون شورای عالی امنیت ملی: خون رهبر شهید، مقاومت را استوارتر کرد
جنگ روانی قبل از نیمه‌نهایی جام جهانی؛ آرژانتین دوباره سراغ خاطره «دست خدا» رفت
سخنگوی ارتش: بازگشایی تنگه هرمز در گرو احترام به حقوق ملت ایران است
اتصال کارت‌های بانکی به سامانه سوخت به‌زودی اجرایی می‌شود
ماجرای دود سیاه در فردیس چه بود؟ پاسخ پلیس به نگرانی شهروندان
سرپرست وزارت دفاع: پاسخ صنعت دفاعی به جنگ، تداوم پیشرفت و جهش فناورانه است
ترامپ پرواز مستقیم از کنگو به آمریکا را ممنوع کرد
ضربه تجاری به شهرک‌های اسرائیلی با موافقت اکثریت اعضای اتحادیه اروپا
پایان تلخ جست‌وجو در رودخانه کشکان؛ نوجوان 15 ساله به خانه بازنگشت
چرا قوانین بازنشستگی نیازمند اصلاح است؟
خواهر گراهام با زدوبند راهی سنا شد
چند درصد آمریکایی ها با جنگ این کشور با ایران مخالف هستند؟
تغییرات قیمت نجومی زعفران در بازار ایران
هشدار گرمای 50 درجه‌ای در خوزستان؛ توده هوای گرم مستقر شد
خبر خوش برای کاربران اینترنت؛ زمان قطعی برق پایداری اینترنت برقرار می شود؟
چندین کشته و مصدوم در بارش‌های سنگین پاکستان
زمان مسابقه تیم نساجی تغییر کرد
وقوع حادثه دریایی در سواحل عمان
رازگشایی پلیس از قتل عجیب در گچساران؛قاتل چگونه گرفتار شد؟
دبیر انجمن غلات: انبارهای کشور از کالاهای اساسی پر شده‌اند