×
سیاسی
شناسه خبر : 218068
تاریخ انتشار : پنج‌شنبه 1404/01/07 ساعت 12:48
عراقچی: روز قدس علیه اشغالگری، آپارتاید و کوچ اجباری فلسطینیان است

یادداشت وزیر امور خارجه در روزنامه الاخبار لبنان؛

عراقچی: روز قدس علیه اشغالگری، آپارتاید و کوچ اجباری فلسطینیان است

وزیر امور خارجه نوشت: آزادی فلسطین رویای دوری نیست. هیچ سیستم آپارتاید، هیچ اشغال نظامی و هیچ پروژه استعماری نمی‌تواند برای همیشه دوام بیاورد. صدای میلیون‌ها نفری که در سراسر جهان برای فلسطین تظاهرات می‌کنند، گواه این است که مبارزه برای عدالت زنده و غیرقابل توقف است و وجدان‌های بیدار تا رسیدن به این هدف والای انسانی و اخلاقی آرام نمی‌گیرند.

نورنیوز-گروه سیاسی: سیدعباس عراقچی، وزیر امور خارجه کشورمان در یادداشتی با عنوان «سه نه بزرگ بین المللی به موجودیت صهیونیستی: نه به اشغال، نه به آپارتاید، نه به آوارگی» که در روزنامه الاخبار لبنان منتشر شده است، نوشت: روز جهانی قدس میراث بی نظیر امام خمینی (رحمه الله علیه) برای آزادی بیت المقدس است. میراثی برخاسته از شناخت عمیق بنیانگذار کبیر انقلاب اسلامی از قدرت نرم و معنوی دین مبین اسلام از یک سو و درایت و شجاعت یک رهبر بزرگ بین المللی از سوی دیگر. در جوامع و نظام های سیاسی مختلف، امیدها و اندیشه های بسیاری وجود دارد که همه مطلوب و لازم است. اما عقایدی که اولاً مورد پذیرش عمومی قرار نمی‌گیرند و به برنامه عمل یا اعمال تبدیل نمی‌شوند، ثانیاً صرفاً رویاهای زیبایی باقی می‌مانند که به درد جوامع نمی‌خورد. بی شک روز قدس یکی از بارزترین مصادیق تحقق یک اندیشه در ابعاد مختلف و تبدیل آن به برنامه عملی برای جوامع مسلمان و حتی غیرمسلمان جهان است.

وی ادامه داد: امروز دیگر صرف سازماندهی تجمعات اعتراضی یا ابراز همدردی با مردم فلسطین کافی نیست. ما به همت حضرت امام خمینی (رحمه الله علیه) از این مرحله عبور کرده‌ایم. باید از استقبال بین‌المللی از ایده روز جهانی قدس برای ترغیب دولت‌های سراسر جهان برای اتخاذ تدابیر حقوقی، اقتصادی و بین‌المللی علیه جنایات رژیم اشغالگر استفاده کرد. خوشبختانه در دسامبر ۲۰۲۳، به لطف ابتکار آفریقای جنوبی برای ارائه پرونده نسل کشی علیه فلسطینیان به دست رژیم صهیونیستی به دیوان بین المللی دادگستری، بسیاری از کشورهای جهان از جمله کشورهای غیر اسلامی از این اقدام حمایت کردند. چنین اقداماتی باید با قدرت، مؤثرتر و مستمرتر تا پایان اشغال ادامه یابد.

وزیر امور خارجه خاطرنشان کرد: در این روز بزرگ که همبستگی جهانی با مردم فلسطین را جشن می‌گیریم، باید به وضوح سه «نه» بزرگ در سطح جهانی علیه سیاست‌های رژیم صهیونیستی مطرح کنیم: نه به اشغال، نه به آپارتاید و نه به محو فلسطین. این «سه» به دلایل زیر است:

اول، نه به اشغالگری

عراقچی افزود: بیش از هشت دهه است که فلسطین تاریخی از اشغال صهیونیست‌ها رنج می‌برد و هر روز بخشی از آن به رژیم اشغالگر ضمیمه می‌شود. تا امروز تنها ۷ درصد از فلسطین تاریخی باقی مانده است. این اشغال وحشیانه نه تنها مغایر با موازین متعدد بین المللی است، بلکه با قطعنامه‌های متعدد صادره از سوی شورای امنیت و مجمع عمومی سازمان ملل متحد، از جمله قطعنامه‌های ۳۳۸، ۴۷۶ و ۲۳۳۴ شورای امنیت علیه رژیم اشغالگر صهیونیستی، علاوه بر رد ده‌ها قطعنامه غیر الزام آور مصوب مجمع عمومی سازمان ملل، محکوم شده است. شهرک‌های ایجاد شده توسط نهاد اشغالگر در سرزمین فلسطین نقض آشکار کنوانسیون ژنو تلقی می‌شود و دیوان بین‌المللی دادگستری ساخت دیوارها را غیرقانونی اعلام کرده است. آنچه جامعه جهانی امروز باید انجام دهد، اعلام «نه» قاطع و جامع به این اشغالگری است. مبانی قانونی برقرار است و امروز دیگر کافی نیست مواضع نمادین در حمایت از آزادی اتخاذ شود، باید اقدام قاطع انجام شود.

دوم، نه به آپارتاید

وزیر امور خارجه کشورمان گفت: آپارتاید طبق قوانین بین المللی جنایت علیه بشریت است؛ کنوانسیون بین المللی ۱۹۷۳ آپارتاید را به عنوان یک جنایت بین‌المللی به رسمیت شناخت و اقدامات سرکوبگرانه نژادپرستانه را محکوم کرد. اساسنامه رم دادگاه کیفری بین المللی (ماده ۷) نیز آپارتاید را به عنوان جنایت علیه بشریت طبقه بندی می‌کند که مستلزم پاسخگویی کیفری است. منشور سازمان ملل متحد (مواد ۱ و ۵۵) برابری و حقوق بشر را تأیید می‌کند. قطعنامه ۱۷۶۱ مجمع عمومی سازمان ملل متحد آپارتاید در آفریقای جنوبی را محکوم کرد و از کشورهای عضو خواست آن را تحریم کنند. در همین راستا، کمیسیون تحقیق سازمان ملل که توسط شورای حقوق بشر تأسیس شد، در سال ۲۰۲۲ گزارش داد که سیاست‌های رژیم اشغالگر صهیونیستی در قبال فلسطینی‌ها باعث ایجاد یک سیستم آپارتاید شده است. در همان سال، عفو بین‌الملل در گزارشی این رژیم اشغالگر را یک رژیم آپارتاید دانست. در سال ۲۰۲۱، دیده بان حقوق بشر این واقعیت را تأیید کرد و رژیم صهیونیستی را رژیم آپارتاید توصیف کرد. امروزه در ماهیت غیرانسانی رژیم آپارتاید اسرائیل تردیدی وجود ندارد و علی‌رغم اثبات آن در گزارش‌ها و تحقیقات معتبر بین المللی، به نظر می‌رسد که حامیان این نهاد همچنان از این واقعیت سرپیچی کنند.

سوم، نه به کوچ اجباری و محو فلسطین

عراقچی ادامه داد: اخراج یا انتقال اجباری مردم جنایت جنگی و جنایت علیه بشریت است. کنوانسیون چهارم ژنو (ماده ۴۹) اخراج جمعیت در سرزمین‌های اشغالی را ممنوع می‌کند. اساسنامه رم دادگاه کیفری بین المللی (ماده ۷ و ۸) جابجایی اجباری را به عنوان جنایت جنگی و جنایت علیه بشریت طبقه بندی می‌کند. کنوانسیون پیشگیری و مجازات جنایت نسل کشی (۱۹۴۸) نیز به صراحت بیان می‌کند که جابجایی اجباری، اگر به قصد نابودی یک گروه قومی یا مذهبی باشد، به منزله نسل کشی است. قطعنامه‌های سازمان ملل (مانند ۴۷/۱۹۹۳ در مورد بوسنی) اخراج اجباری قومی را به عنوان پاکسازی قومی محکوم کرد.

وزیر امور خارجه گفت: کشورهای عربی منطقه باید بدانند که مقاومت نه تنها در لبنان و فلسطین، بلکه در سراسر جهان عرب، عامل بازدارنده و مانعی در برابر جاه طلبی‌های بی پایان غرب و رژیم صهیونیستی است. حوادث میدانی ثابت کرده است که در صورت تضعیف مقاومت، نه تنها سرزمین‌های اشغالی، بلکه سایر نقاط جهان عرب نیز در برابر تهدید تجاوز و تهاجم رژیم صهیونیستی آسیب پذیر خواهند شد. در این زمینه، جامعه جهانی می‌تواند و باید گام‌های مشخصی برای مقابله با سیاست‌های رژیم صهیونیستی و حمایت از مردم فلسطین بردارد:

۱. حمایت از حق تعیین سرنوشت ملت فلسطین و رهایی از اشغال و آپارتاید.

۲. تلاش برای پایان دادن به نسل کشی کنونی غزه و عملاً مخالفت با آوارگی اجباری مردم فلسطین از سرزمین خود.

۳. پایان دادن به همکاری مستقیم و غیرمستقیم در جنایات رژیم اسرائیل از جمله توقف فروش تسلیحات، تعامل اقتصادی و حمایت دیپلماتیک که امکان ادامه اشغال و آپارتاید را فراهم می‌کند.

۴. محاکمه مستمر رهبران رژیم غاصب صهیونیستی و مجازات مؤثر آنها بر اساس قوانین بین‌المللی از طریق دیوان بین المللی کیفری (ICC) و دیوان بین المللی دادگستری (ICJ).

عراقچی در پایان گفت: آزادی فلسطین رویای دوری نیست. هیچ سیستم آپارتاید، هیچ اشغال نظامی و هیچ پروژه استعماری نمی‌تواند برای همیشه دوام بیاورد. صدای میلیون‌ها نفری که در سراسر جهان برای فلسطین تظاهرات می‌کنند، گواه این است که مبارزه برای عدالت زنده و غیرقابل توقف است و وجدان‌های بیدار تا رسیدن به این هدف والای انسانی و اخلاقی آرام نمی‌گیرند.


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
تراکتور بدون مجوز رسمی در دیدار جام حذفی حاضر نشد
کولاک برف در آزاد راه تهران - شمال ؛ از سفر غیر ضرور پرهیز کنید
روابط بغداد و واشنگتن باید بر اصل عدم مداخله استوار باشد
منطقه به جنگ تازه نیاز ندارد
ترامپ: پوتین با توقف یک هفته‌ای بمباران اوکراین موافقت کرد
روسیه آماده میانجیگری میان ایران و آمریکا است
نجات کشتی باری ایرانی «کاسپین شیوا» در نزدیکی بندر داغستان روسیه
اکثریت آلمانی‌ها خواستار بازگرداندن ذخایر طلای کشور از آمریکا شدند
هتک حرمت حرم سبزقبا چهره واقعی دشمنان ایران را آشکار کرد
حمایت مقاومت اسلامی بحرین از رهبر انقلاب و هشدار به آمریکا
امید عالیشاه در آستانه بازگشت به میادین
ریاست جمهوری عراق: مداخلات خارجی در امور سیاسی کشور قابل قبول نیست
هزینه تسلیم از جنگ کمتر نیست؛ تهران آماده است
پزشکیان: ایران در دفاع از خود تردید نمی‌کند
رئیس‌جمهور کلمبیا: آمریکای لاتین باید یک صدا بایستد
اروپا برای نخستین بار آمریکا را تهدیدی برای خود خواند
هرگونه دخالت خارجی در روند انتصابات غیرقابل قبول است
240 حقوقدان ایرانی خواستار تعقیب قضایی ترامپ و دولت آمریکا شدند
دستگیری 115 نفر از اغتشاشگران در رودبار
شکست چادرملو مقابل ملوان در انزلی
خودروسازان بدون مجوز حق افزایش قیمت ندارند
سامانه بارشی تا جمعه در زنجان فعال است
زمین‌لرزه 3.2 ریشتری بار دیگر حوالی پارسیان هرمزگان را لرزاند
ذوق زدگی تروریست‌های اسرائیلی از اقدام اروپا علیه سپاه پاسداران
وزیر امور خارجه: اروپا مرتکب یک اشتباه راهبردی بزرگ شد
همتی: نتایج مثبت یکپارچه‌سازی نرخ ارز به مرور زمان خود را نشان خواهد داد
بیانیه ستاد کل نیروهای مسلح در واکنش به تروریستی اعلام شدن سپاه پاسداران
ادعای الجزیره: ایران با چین و روسیه رزمایش دریایی برگزار می‌کند
هشدار هواشناسی اردبیل: بارش برف و باران با وزش باد شدید و کاهش دما
بازداشت 65 عامل اقدامات تروریستی و تخریبگر در هرمزگان
آسوشیتدپرس مدعی شد: ایران یکشنبه و دوشنبه در تنگه هرمز رزمایش برگزار می‌کند
قیمت جدید گندم تا هفته آینده اعلام می‌شود
اقدام سیاسی و غیرقانونی اتحادیه اروپا علیه سپاه
گفتگوهای تلفنی وزیر امور خارجه ایران با وزرای خارجه منطقه
نتایج نهایی آزمون استخدامی برخی دانشگاه‌های علوم پزشکی اعلام شد
جزئیاتی از زمان اجرای مرحله دوم طرح کالابرگ الکترونیکی
عارف: اسامی همه جانباختگان حوادث اخیر اعلام می‌شود/مذاکره فقط با تضمین واقعی
جدول لیگ برتر پس از پایان هفته هجدهم
برف و کولاک در راه ایران + نقشه
تاکید پاکستان بر اهمیت دیپلماسی و صلح
آتش‌سوزی در شهرک صنعتی کاوش البرز 2 کشته بر جا گذاشت
ارتش اسرائیل آمار 70 هزار شهید غزه را پذیرفت
سردار وحیدی: دشمن نه می‌تواند ملت ایران را بترساند، نه فریب دهد
حملات رژیم صهیونیستی به جنوب لبنان ادامه دارد
هشدار هواشناسی درباره افزایش موج در جنوب کشور
آوردن این همه دارایی به تیررس ایران؛ اطمینان‌خاطر ترامپ از کجاست؟
خیز حسن یزدانی برای اولین طلای وزن 97 کیلوگرم
بازار معاملات همچنان کساد است
اتحادیه اروپا بسته تحریمی جدید علیه ایران تصویب کرد
از سوی سایپا؛ فروش خودرو آریا برای اولین بار آغاز شد