×
سیاسی
شناسه خبر : 218065
تاریخ انتشار : پنج‌شنبه 1404/01/07 ساعت 12:09
خرازی: ایران همه راه‌ها را نبسته است

خرازی: ایران همه راه‌ها را نبسته است

وزیر خارجه پیشین ایران با بیان اینکه، جمهوری اسلامی ایران همه راه‌ها را نبسته است، گفت:ایران آماده مذاکره غیرمستقیم جهت ارزیابی طرف مقابل است.

نورنیوز-گروه سیاسی: وزیر خارجه پیشین ایران گفت که جمهوری اسلامی ایران همه راه‌ها را برای مذاکره نبسته، بلکه آماده مذاکره غیرمستقیم جهت ارزیابی طرف مقابل، اعلام شرایط خود و اتخاذ تصمیم مقتضی است.

 «سید کمال خرازی» رئیس شورای راهبردی روابط خارجی در تحلیل راهبرد مذاکراتی آمریکا و عدم استقبال جمهوری اسلامی ایران از آن گفت: آنچه امروز در رفتار هیأت حاکمه آمریکا مشاهده می‌شود، یک جنگ روانی با القای سیاست «یا جنگ یا مذاکره» از طریق ارسال پیام های متضاد از سوی مسئولین آمریکایی است.

خرازی اظهار داشت: مواضع اخیر آقای ترامپ و اشارات مبهم برخی از مسئولین آمریکایی به نامه وی و انتشار گسترده آن در رسانه‌های غربی و منطقه با هدف ایجاد نوعی خوش‌بینی خیالی، سردرگمی و نیز ایجاد فضای دو قطبی در کشور است.

وی افزود: به طوری که عده‌ای در داخل کشور فکر می‌کنند دریچه‌ای برای حل مشکلات تاریخی بین ایران و آمریکا فراهم شده و آقای ترامپ صادقانه خواستار بهبود روابط با ایران است، ولی البته، مخالفینی نیز در ساختار حکومتی آمریکا دارد.

رئیس شورای راهبردی روابط خارجی با طرح این پرسش که اما راهبرد واقعی آمریکا چیست؟ گفت: راهبرد آمریکا دعوت به مذاکره‌، در سایه تشدید تحریم‌های اقتصادی و تهدیدات نظامی است، با این هدف که ایران تحت فشار به مذاکره‌ای تن دهد که نه اصول حاکم بر آن روشن است و نه براساس تجارب گذشته، می‌تواند به وعده‌ها و امضاهای طرف مقابل خود اعتماد کند. نتیجه این راهبرد چیزی جز تحمیل خواست یک طرف به طرف مقابل در فضای تحکم و تهدید نیست.

 خرازی گفت: اگر آقای ترامپ ایران و روحیه ایرانی را می‌شناخت، از گذشته درس گرفته بود و صادقانه یا حتی کاسبکارانه برای منافع اقتصادی کشورش، خواستار حل مشکلات تاریخی ایران و آمریکا می‌بود نوع دیگری عمل می‌کرد:

۱- روحیه ایرانیان را می‌شناخت که به دلیل سابقه تمدنی هزاران ساله، ابدا تحقیر را نمی‌پذیرند و در برابر تهدید و فشار بیگانگان تسلیم نمی‌شوند، همان طور که در برابر نظام تا دندان مسلح بعث عراق و مورد حمایت همه قدرت‌ها، از جمله آمریکا، ایستادند و سرزمین خود را آزاد ساختند.

۲- می‌دانست که روحیه جوانمردی و عیاری ایرانیان به آنها اجازه نمی‌دهد تحکم و زورگویی دیگران را برتابند، ولی وقتی در طرف مقابل فروتنی و صداقت ببینند، متناسب با آن رفتار می‌کنند.

۳- می‌پذیرفت که ایران اسلامی نه تنها توانسته است جنگ، فشار سیاسی و تحریم‌های اقتصادی را پشت سر بگذارد، بلکه به عنوان یک قدرت منطقه‌ای، پایه‌های امنیت و استقلال خود را مستحکم سازد و لذا به این نتیجه می‌رسید که با چنین کشوری نباید زورآزمایی کند.

۴- به جای تکرار اشتباه‌های قبلی، صادقانه اصول حاکم بر یک مذاکره واقعی، یعنی اصل برابری، احترام متقابل و احتراز از تهدید و فشار را می‌پذیرفت و بدین ترتیب، اعتماد ایرانیان را جلب می‌کرد که خواستار مذاکره‌ای عادلانه و نه تحکم و زورمداری است.

رئیس شورای راهبردی روابط خارجی تصریح کرد: ولی واقعیت آن است که مسئولین جدید و تازه کار آمریکایی فاقد حافظه تاریخی از ناکامی روش‌های گذشته هستند و بر تکرار مواضع قلدرمابانه خود ادامه می‌دهند. آنها فکر می‌کنند می‌توانند ما را به مذاکره‌ای بکشانند که از قبل نتیجه آن مشخص شده است.

 


ایسنا
نظرات

آخرین اخبار
افشاگری هارتص از ربودن کودکان در غزه
مجروح شدن چند صهیونیست در پی تیراندازی از سوی نیروهای مقاومت فلسطین
گروهک‌های مسلح وابسته، به دنبال ایجاد ناامنی علیه غیرنظامیان در غزه است
حمله حزب الله لبنان به تجمع نظامیان صهیونیست
عراقچی: همسایگان ما اولویت ما هستند
4 توصیه درباره مصرف سبزیجات
تساوی میلان و یوونتوس در بازی حساس
سخنان نتانیاهو درباره حملات شدید به لبنان بیشتر جنبه «نمایش قدرت» دارد
«دریچه آتش بس یازمینه جنگ»
قدردانی سفیر ایران از دولت و مردم پاکستان برای میزبانی مذاکرات با آمریکا
جهش بی‌سابقه «کرک‌اسپرد» بنزین
عزم اسلام‌آباد برای ادامه ترانزیت کالا به ایران
درس امروز قالیباف به ترامپ؛ چه کسی کارت‌هایش تمام شده!؟
برقراری سفر رسمی چارلز سوم به ایالات متحده پس از بررسی‌های امنیتی
معاون رئیس‌جمهور : به هراقدام جنگی پاسخی چهار برابری خواهیم داد
وزارت خارجه ایران: عراقچی به روسیه سفر کرد/دیدار با پوتین در سن‌پترزبورگ
البوسعیدی رایزنی با عراقچی را مُثمر ثمر خواند
اعلام جزئیات فروش ارز به زائران حج
اینتر یک قدم دیگر به قهرمانی نزدیک شد
نفتالی بنت: نتانیاهو باید کنار برود
شگفتی از معماری ذخیره‌سازی نفت از سوی ایران
هشدار صنعا درپی جنایات رژیم صهیونیستی در فلسطین و لبنان
انتشار بیانیه منتسب به مظنون تیراندازی مراسم شام خبرنگاران کاخ سفید
تشکیل حزبی جدید برای رقابت با نتانیاهو در انتخابات
انتقاد عضو شورای شهر از تبلیغ جوایز میلیاردی در پیامک‌های شهرداری
اسلام‌آباد: به تلاش‌های خود برای پیشبرد صلح در منطقه ادامه خواهیم داد
کشته و زخمی شدن چند نظامی اسرائیل در حمله پهپادی به جنوب لبنان
اولیانوف: آمریکا اخاذی در برابر ایران را کنار بگذارد
نورنما | یادآوری یک نوای خاطره‌برانگیز از زبان کودکان دهه هشتاد
انتشار دستخطی از شهید علی لاریجانی از روزهای پایانی عمرش + تصویر
افزایش منابع قرض الحسنه اشتغال در سال 1405/ سهم هر استان چقدر است؟
برگزاری اجتماع بزرگ امام رضایی‌ها 9 اردیبهشت در تهران + جزئیات
برگزاری آزمون دکتری دانشگاه آزاد به‌صورت مجازی
نمایشگاه مجازی کتاب تهران چقدر تخفیف برای خریداران در نظر گرفته است؟
هاآرتص: موج خودکشی در نیروهای اسرائیلی؛ 11 مورد در کمتر از یک ماه
یورش پلیس به باند برادران قاچاقچی فروش سلاح
تجزیه‌طلبان با انتقاد از ترامپ به مزدوری و اختلاس اعتراف کردند
آمار شهدای لبنان از مرز 2 هزار و 500 نفر گذشت
صعود سخت چلسی به فینال جام‌ حذفی
عارف: آیین‌نامه جدید برای تعیین نرخ سوخت نیروگاه‌ها تصویب شد
تمام فرضیات ترامپ درباره ایران اشتباه از آب درآمد
مخبر: با کمک نخبگان می توان فرآیند بازسازی را کمتر کرد
سایت مصری از تیم ملی فوتبال ایران حریف تیم کشورش نوشت
ترامپ: جنگ با ایران به زودی پایان خواهد یافت
حزب‌الله: نه روی دیپلماسی شکست‌خورده حساب باز می‌کنیم و نه دولت
آغاز پرداخت حقوق کادر درمان بعد از چند روز وقفه
اعلام آخرین نرخ بیکاری؛ کاهش یا افزایش؟
دستگیری جاسوس موساد در لرستان
آزمون جامع دکتری به‌صورت مجازی برگزار می‌شود+ جزئیات
وزیر دفاع مالی در حمله‌ای مسلحانه کشته شد