×
اجتماعی
شناسه خبر : 218055
تاریخ انتشار : پنج‌شنبه 1404/01/07 ساعت 11:30
شگفتی های مرد درختی؛ راز عجیب‌ترین بیماری جهان در ایران!

نورنیوز گزارش می دهد؛

شگفتی های مرد درختی؛ راز عجیب‌ترین بیماری جهان در ایران!

در خاش، جایی که کویر و بادهای 120 روزه روایتگر زندگی‌اند، عبدالنصیر با بیماری‌ای نادر دست‌وپنجه نرم می‌کند. دستانش دیگر شبیه پوست درخت شده‌اند و این زائده‌های عجیب زندگی‌اش را فلج کرده‌اند. اما امید هنوز زنده است؛ یک ایرانی مقیم آمریکا وعده تأمین هزینه درمان او را داده است.

نورنیوز-گروه اجتماعی: در دل سیستان و بلوچستان، جایی که بادهای ۱۲۰ روزه تاریخ را با خود می‌برند، مردی زندگی می‌کند که پوستش گویی از جنس درخت شده است. عبدالنصیر، ۳۵ ساله، اهل شهر خاش، گرفتار بیماری‌ای شده که کمتر کسی در دنیا آن را تجربه کرده است: اپیدرمودیسپلازی ورموسیفورم، یا همان بیماری مرد درختی.

بدن عبدالنصیر زائده‌هایی زگیل‌مانند را حمل می‌کند که به طرز حیرت‌آوری شبیه پوست درخت‌اند. بیماری‌ نادری که تنها ۶۰۰ مورد از آن در جهان ثبت شده است. دست‌هایش دیگر مثل قبل نیستند؛ پوستی که روزی صاف و طبیعی بود، حالا به ساختاری عجیب و دردناک تبدیل شده است. هر بار که به آنها نگاه می‌کند، انگار زمین و طبیعت را روی خود حمل می‌کند. اما این فقط یک ظاهر غریب نیست؛ این زائده‌ها زندگی او را بلعیده‌اند.

دستانی که سنگین شدند

بیماری مرد درختی فقط یک مشکل پوستی نیست. درد، فشار، ناتوانی و حتی ترس از سرطان، سایه‌های سنگینی هستند که عبدالنصیر هر روز با آن‌ها روبه‌رو است. پوست او به شکلی تغییر کرده که گویی ریشه‌های یک درخت بر دستانش رشد کرده‌اند. زائده‌های کراتینی، ضخیم و سفت، روی پوستش جا خوش کرده‌اند، طوری که حرکت ساده دست‌ها هم برایش دشوار شده است.

این بیماری نادر در حالی زندگی عبدالنصیر را دگرگون کرده که علم پزشکی هنوز راهی قطعی برای درمان آن پیدا نکرده است. جراحی ممکن است بخشی از این زائده‌ها را حذف کند، اما عود مداوم آن‌ها کابوسی است که هیچ پایانی ندارد. هر بار که زائده‌ها برداشته می‌شوند، چند ماه بعد، دوباره رشد می‌کنند، بزرگ‌تر و دردناک‌تر از قبل.

راز ژنتیکی یک بیماری عجیب

علت اصلی این بیماری یک جهش ژنتیکی نادر است که باعث می‌شود بدن فرد در برابر ویروس پاپیلومای انسانی (HPV) بی‌دفاع شود. همین موضوع به رشد غیرقابل‌کنترل زائده‌های پوستی منجر می‌شود. عبدالنصیر، مثل بسیاری از بیماران دیگر، احتمالاً این جهش را از والدینش به ارث برده، اما بروز آن در او، یک تلخی نادر را رقم زده است.

پزشکان می‌گویند اگر این بیماری زود تشخیص داده شود، می‌توان تا حدی از شدت آن کاست، اما در مواردی مانند عبدالنصیر، زمانی که علائم دیر آشکار می‌شوند، دیگر راهی برای بازگرداندن اوضاع به حالت عادی باقی نمی‌ماند. تنها گزینه‌ای که می‌ماند، مدیریت مداوم بیماری و پیشگیری از عوارض خطرناک آن، به‌ویژه سرطان پوست است.

امید در سایه‌های سختی

زندگی با بیماری مرد درختی، برای عبدالنصیر به یک چالش روزانه تبدیل شده است؛ از نگاه‌های متعجب مردم گرفته تا مشکلاتی که در انجام کارهای ساده زندگی دارد. اما او هنوز امیدش را از دست نداده است. شاید روزی علم پزشکی راهی برای درمان قطعی این بیماری پیدا کند.

گفته می‌شود یک کارآفرین ایرانی مقیم آمریکا اعلام کرده که تمام هزینه‌های درمان این هموطن بلوچ را پرداخت خواهد کرد و بر این اساس شاید روزی او بتواند بدون درد، بدون نگاه‌های ترحم‌آمیز، و بدون ترس از آینده زندگی کند.

اما تا آن روز، عبدالنصیر همچنان با طبیعتی که در پوستش ریشه دوانده، زندگی می‌کند؛ مردی که درخت نشد، اما درخت در او رشد کرد.


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
خراسان رضوی در آتش گرما؛ ثبت دمای 45 درجه
مقام یمنی: ساعت‌ها را به وقت صنعا تنظیم کنید
زلزله 7.4 ریشتری مکزیک؛ هشدار سونامی صادر شد
محدودیت چهار ساله ترامپ برای دانشجویان خارجی
هشدار پلیس فتا درباره کلاهبرداری از سوالات امتحانات نهایی
حمله به اردوگاه النصیرات 8 شهید برجای گذاشت
هشدار صلیب سرخ درباره درگیری‌ها در ایران و منطقه
حملات تازه رژیم اسرائیل به غزه و شهادت 14 فلسطینی
مسیر دشوار سبحان حکیمی برای رسیدن به سکوی نخست
افسر سابق سیا: آمریکا تاریخ ایران را نخوانده و از جنگ‌ها درس نگرفته است
رکورد تاریخی تتر شکسته شد! قیمت‌ها به کجا می‌روند؟
استاندار سیستان‌وبلوچستان: حمله به مراکز خدماتی، نشانه ماهیت اقدامات دشمن است
سفارت ایران در وین: مهاجمان تاریخی محو شدند، ایران همچنان پابرجاست
دوران حمله بدون هزینه به ایران پایان یافته است
نفتکش «بلما ان آی 22» دوباره هدف حمله قرار گرفت
باکو و مسکو پس از تنش‌ها به مسیر عادی‌سازی بازگشتند
نیروی دریایی سپاه: تحرکات نیروهای آمریکایی در منطقه زیر نظر است
بنر حاشیه‌ساز آرژانتین علیه انگلیس در جام جهانی
احتمال «سوپر ال‌نینو» و پاییز پربارش در راه است
ناتو: خرید تاماهاوک آلمان دفاعی است
راز بازگشت «تقلب انتخاباتی» به ادبیات ترامپ چیست؟
شهادت مظلومانه دو برادر دارای معلولیت در هرمزگان
درخشش والیبالیست‌های ایران در قهرمانی جهان
تردد در محور لارستان-بندرعباس برقرار شد؛ جزئیات آسیب به پل کهورستان
فینال جام جهانی زیر سایه دود
جنگ ترامپ با رسانه‌های آمریکا؛ تهدید به لغو مجوز پخش!
گام بلند آلمان به سوی سلاح‌های هسته‌ای
هشدار روسیه: تنگه هرمز و باب‌المندب در معرض خطر!
تلاش برای ترمیم زخم‌های بندرخمیر با عیادت از مجروحان
تغییر مسیر قطارها پس از حمله دشمن در محور بندرعباس
پروژه «نایت‌فال» و جنگنده‌های گریپن؛ انگلیس بازی خطرناکی را در اوکراین آغاز کرد
پیام تکان‌دهنده امام جمعه نجف؛ سرنوشت ما و ایران یکی است
جایگاه ایران در لیگ ملت‌ها قطعی شد؛ نتیجه‌ای که خیال همه را راحت کرد
صعود خیره‌کننده تیم ملی بانوان به جایگاه هفتم جهان؛ رکوردشکنی در چین
از نبرد نابغه‌ی شطرنج تا رازهای تکان‌دهنده؛ دو اثر دراماتیک در رادیو نمایش
پاسخ تند پاکستان به حملات انتحاری؛ عملیات پاکسازی در خیبرپختونخوا
تکلیف تردد در محورهای آسیب‌دیده هرمزگان؛ پل‌ها کی بازگشایی می‌شوند؟
جست‌وجوی گنجینه‌های فارسی در قرقیزستان با کمک هوش مصنوعی!
تشر تند ایران به امارات در نشست بریکس
برنهام نخست‌وزیر شد؛ پایان عصر استارمر
تنگه هرمز در آستانه فلج کامل؛ رکوردشکنی در توقف کشتی‌ها
پیشروی ابولا در کنگو به مرز هشدار رسید
صالحی: کشورهای منطقه بازی مقصرنمایی را کنار بگذارند و گفت‌وگو کنند
تهران تا جنوب یکپارچه؛ هشدار سخت سردار موسوی به دشمن درباره تداوم حملات هدفمند
هشدار قرمز در لرستان؛ موج گرمای مرگبار تا چه زمانی ادامه دارد؟
چه کسی باید هزینه‌های راهبرد جدید آمریکا در جنگ را بپردازد؟
پاسخ سازمان حفاظت محیط زیست به اخباری درباره آهوهای جزیره خارگ
حمله موشکی مجدد به مقر کُردهای تجزیه طلب در شمال عراق
انتقاد شدید علی‌اکبر ولایتی از نخست‌وزیر عراق
بندر لافت قشم تعطیل نشد،بازسازی پل‌های هرمزگان ادامه دارد