×
بین الملل
شناسه خبر : 218041
تاریخ انتشار : پنج‌شنبه 1404/01/07 ساعت 09:27
چالش‌های جدید بغداد؛ چرا برخی مقامات عراقی در زمین آمریکا بازی می‌کنند؟

نورنیوز بررسی می کند؛

چالش‌های جدید بغداد؛ چرا برخی مقامات عراقی در زمین آمریکا بازی می‌کنند؟

مواضع اخیر برخی مقامات عراقی درباره ایران، نشانه‌ای از فشارهای خارجی بر بغداد است. ادعای وزیر نفت این کشور درباره صادرات نفت ایران و اظهارات وزیر خارجه درباره مقاومت، بیش از آنکه ناشی از یک سیاست مستقل باشد، به نظر می‌رسد در راستای منافع آمریکا قرار دارد. آیا این رویکرد به سود عراق خواهد بود؟

نورنیوز-گروه بین الملل: اظهارات اخیر برخی مقامات عراقی، به‌ویژه وزیر نفت و وزیر خارجه این کشور، نشان‌دهنده چالشی جدی در سیاست منطقه‌ای بغداد است. درحالی‌که عراق طی سال‌های اخیر به‌واسطه حمایت‌های ایران از امنیت و یکپارچگی خود بهره‌مند شده، اکنون شاهد مواضعی است که به نظر می‌رسد بیش از آنکه برآمده از یک استراتژی ملی باشد، تحت تأثیر فشارهای آمریکا و تحولات منطقه‌ای قرار دارد.

ادعای وزیر نفت عراق مبنی بر استفاده ایران از اسناد جعلی برای دور زدن تحریم‌ها، نه‌تنها فاقد پشتوانه مستند است، بلکه تلاش آشکاری برای مشروعیت‌بخشی به سیاست‌های واشینگتن علیه تهران محسوب می‌شود. این در حالی است که ایران، برخلاف آمریکا که در برهه‌های حساس نقش مخربی در عراق ایفا کرده، همواره در مسیر تأمین امنیت و ثبات این کشور گام برداشته است.

بغداد و چالش تصمیم‌گیری میان ایران و آمریکا

تحولات اخیر منطقه، از تهاجمات رژیم صهیونیستی به غزه و لبنان گرفته تا نقش مستقیم آمریکا در حملات علیه یمن، فضایی را ایجاد کرده که عراق را در موقعیتی حساس قرار داده است. مواضع وزیر خارجه عراق، که تلاش دارد بغداد را از محور مقاومت جدا نشان دهد، در تضاد با واقعیت‌های میدانی و خواست عمومی مردم این کشور است.

تجربه جنگ با داعش نشان داد که امنیت عراق بدون همکاری منطقه‌ای، به‌ویژه با ایران، قابل تحقق نیست. اما اکنون برخی در بغداد، به‌جای تقویت این روابط، در مسیر تقویت روایت‌های واشینگتن گام برمی‌دارند. فواد حسین با اشاره به تهدیدات آمریکا علیه عراق و کشورهای منطقه، تلویحاً از فشارهای واشینگتن برای تغییر سیاست‌های بغداد سخن گفته است. این امر نشان می‌دهد که عراق، بیش از هر زمان دیگری، در معرض مداخله‌های مستقیم آمریکا قرار دارد.

نتایج احتمالی و لزوم تصمیم‌گیری مستقل بغداد

موضع‌گیری‌های اخیر بغداد در قبال ایران، بیش از آنکه راهبردی باشد، به نظر می‌رسد که نتیجه اشتباهات محاسباتی برخی از مقامات عراقی است. تصور اینکه ایران در منطقه تضعیف شده و آمریکا قادر به تحمیل سیاست‌های خود خواهد بود، یک تحلیل اشتباه است. مقاومت فلسطین، لبنان و یمن همچنان به‌عنوان یک قدرت تعیین‌کننده در معادلات منطقه‌ای نقش‌آفرینی می‌کند و ایران نیز، برخلاف تبلیغات آمریکا، جایگاه استراتژیک خود را حفظ کرده است.

از سوی دیگر، دل بستن به وعده‌های واشینگتن برای حفظ امنیت عراق، به‌ویژه پس از تجربه حضور نظامی آمریکا در این کشور، تصمیمی پرریسک خواهد بود. عراق باید از تاریخ خود درس بگیرد و به‌جای قرار گرفتن در مسیر سیاست‌های واشینگتن، دیپلماسی متوازن و مبتنی بر منافع ملی خود را دنبال کند. در غیر این صورت، تکرار تجربه‌های تلخ گذشته، همچون سقوط موصل و بحران‌های امنیتی، محتمل خواهد بود.


نورنیوز
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
جوانسازی مغز با انجام کارهای ساده
میکروب دهان عامل سرطان پانکراس
هشدار مهم به افراد دیابتی درباره یک بیماری خطرناک
اسیران فلسطینی چگونه شکنجه می‌شدند؟
برنامه اروپا برای حضور در شورای صلح غزه
نگرانی اسرائیلی‌ها از جاه‌طلبی نتانیاهو
میراثی که نصفش را جاده بلعید / در تپه نوسنگی بئی‌باغلی اردبیل چه خبر است؟
نتایج کامل دیدارهای امشب انتخابی جام جهانی اروپا
کاهش جمعیت؛ فاجعه‌ای که خطر هویتی برای ایران دارد
آۀمان 1- 0 ایرلند | آلمان، بر خلاف فشار زیاد همچنان برنده می‌ماند + خلاصه بازی
مکرون: غزه روزانه به هزار کامیون کمک نیاز دارد
صدراعظم آلمان: ترامپ می‌تواند در اوکراین هم مانند غزه صلح برقرار کند
وزیر امور خارجه به اوگاندا سفر می کند
در تبادل اسرا چند فلسطینی آزاد شدند؟
مدودف: درگیری در غزه ادامه خواهد داشت
تکذیب یک خبر درباره شورای شهر اهواز
صادرات با کارت های جدیدالصد‌ور فقط با ضمانتامه
نا امیدی اسرائیلی‌ها از ترامپ/ شکست در انتظار رژیم صهیونیستی
شگفتی در فوتبال آفریقا! / کیپ‌ورد بالاتر از کامرون به جام جهانی رسید
پناهندگان ایرانی به کشور باز گردند/پناهندگی جرم نیست
تغییر نسل ملی‌پوشان فوتبال ایران / بدترین شرایط تیم ملی از نگاه قلعه‌نویی
مرگ صهیونیست زخمی‌ در حمله موشکی ایران
نورنما | پرتاب عجیب بازیکن اوکلاهاما در پیش فصل
درخواست فوری و جدید رژیم صهیونیستی از اروپا
ماجرای دعوت FATF از ایران چه بود؟
حقوق دانشجویان پزشکی چقدر افزایش می یابد؟
عکس های منتخب ایران، دوشنبه21 مهر 1404
ادعاهای تازه ترامپ درباره ایران!
نرخ خرید تضمینی جدید گندم تعیین شد
واکنش تند مقتدی صدر به حضور عراق در نشست شرم‌الشیخ
پیشنهاد تازه عراق برای حل تنش‌های ایران و غرب
آغاز پرداخت معوقات بیمه تکمیلی درمان بازنشستگان کشوری
ترامپ: سه هزار سال طول کشید تا ما به این نقطه رسیدیم
هشدار تند اردوغان درباره نتانیاهو کارساز شد
خوش‌شانسی تیم ملی فوتبال ایران در جام جهانی 2026
فاش شدن جزئیاتی از دیدار محرمانه فرستادگان ترامپ با رهبران حماس
درخشش پاراوزنه‌بردار ایرانی در جهان
آلمان: احتمال رویارویی نظامی روسیه با اروپا بالاست
قتل کارمند دانشکده علوم دانشگاه تهران توسط همسرش
رکوردزنی ادامه دار قیمت طلا و نقره در جهان
وزیر جهاد کشاورزی: ذخایر کالاهای اساسی 3 برابر میزان مصوب تامین شد
هوای تهران سه درجه سرد می‌شود/ماندگاری گردوخاک تا پایان هفته
سارقی که پس از مرگ، زنده دستگیر شد
وقوع انفجار در شرق قاهره قبل از برگزاری اجلاس شرم‌الشیخ
عون: سیاست تجاوزکارانه اسرائیل علیه لبنان ادامه دارد
چین: دولت ترامپ اشتباهات تعرفه ای خود را اصلاح کند
عارف: صادرات به کشورهای همسایه و منطقه در اولویت دولت قرار دارد
زخم‌های عمیق غزه؛ وقتی آتش‌بس پایان کابوس نیست
النخاله: آزادی اسرای فلسطینی با جانفشانی مردان مقاومت حاصل شده است
«بچه مردم» از 30 مهر اکران می‌شود
X
آگهی تبلیغاتی