×
بین الملل
شناسه خبر : 218033
تاریخ انتشار : پنج‌شنبه 1404/01/07 ساعت 08:13
پشت پرده جدید ترین گزارش نهادهای اطلاعاتی آمریکا درباره ایران

نورنیوز گزارش سازمان اطلاعات ملی آمریکا درباره فعالیت هسته ای ایران را بررسی می کند؛

پشت پرده جدید ترین گزارش نهادهای اطلاعاتی آمریکا درباره ایران

-انتشار گزارش اخیر نهادهای اطلاعاتی آمریکا درباره ایران، نمایانگر راهبرد چندلایه و پیچیده‌ای است که واشینگتن در قبال تهران دنبال می‌کند.

نورنیوز-گروه بین الملل: این گزارش ضمن تأکید بر اینکه ایران به دنبال ساخت سلاح هسته‌ای نیست، همزمان با برجسته‌سازی تهدیدات سایبری، همکاری با روسیه و چین، و حمایت تسلیحاتی از مسکو، تلاش دارد سیاست فشار حداکثری را توجیه کند. از سوی دیگر، برجسته‌سازی مذاکرات آمریکا و روسیه در ریاض به‌عنوان الگویی برای سازش‌های دیگر، از جمله کشاندن کشورهای غرب آسیا به مذاکره با رژیم صهیونیستی، نشان می‌دهد که واشینگتن همچنان بر ترکیب دیپلماسی و فشار تأکید دارد.

ابهام‌سازی هسته‌ای و استمرار سیاست فشار

یکی از تاکتیک‌های همیشگی آمریکا در مواجهه با ایران، ایجاد فضای ابهام در خصوص برنامه هسته‌ای تهران است. این سیاست، به‌ویژه در گزارش‌های اطلاعاتی آمریکا، همواره به‌عنوان ابزاری برای توجیه تحریم‌ها و فشارهای اقتصادی علیه ایران به کار رفته است. در گزارش اخیر نیز، ضمن اذعان به اینکه "رهبری ایران مجوز برنامه تسلیحات هسته‌ای را صادر نکرده است"، همزمان ادعا شده که تهران ممکن است تحت فشار، این برنامه را از سر بگیرد. این دوگانه‌گویی هدفی جز تداوم سیاست ایران‌هراسی و حفظ فشارهای بین‌المللی علیه ایران ندارد.

در همین راستا، گزارش به‌طور غیرمستقیم القا می‌کند که احتمال تغییر راهبرد هسته‌ای ایران وجود دارد، در حالی که این اتهام‌زنی‌ها بدون ارائه هیچ‌گونه سند و مدرک معتبر انجام شده است. چنین رویکردی، نه‌تنها در سیاست‌های دولت ترامپ، بلکه در راهبردهای کلان واشینگتن در قبال تهران به چشم می‌خورد.

ترامپ و چهره‌سازی به‌عنوان "مرد صلح"

ترامپ و مقامات ارشد دولت او بارها تلاش کرده‌اند که سیاست‌های سختگیرانه خود علیه ایران را در چارچوب "دیپلماسی صلح" توجیه کنند. در حالی که تحریم‌ها علیه ایران دوباره تشدید شده است، مقامات آمریکایی همچنان مدعی هستند که آماده مذاکره با تهران هستند. این رویکرد، بخشی از راهبرد واشینگتن برای حفظ فشار حداکثری در کنار نمایش آمادگی برای گفتگو است.

گزارش اخیر نهادهای اطلاعاتی آمریکا نیز در همین راستا تنظیم شده است. از یک سو، ایران به‌عنوان تهدیدی علیه امنیت سایبری و منطقه‌ای معرفی می‌شود و از سوی دیگر، سیاست‌های ترامپ به‌عنوان تلاش‌هایی در راستای حفظ صلح جهانی جلوه داده می‌شود. این تناقض آشکار، نشان‌دهنده آن است که واشینگتن بیش از آنکه به‌دنبال راه‌حل واقعی باشد، به‌دنبال تحمیل شروط خود بر تهران است.

توجیه فشار حداکثری و ایجاد اجماع بین‌المللی

نوع تنظیم گزارش‌های اطلاعاتی آمریکا نشان می‌دهد که هدف اصلی آنها مشروعیت‌بخشی به فشارهای اقتصادی و تحریمی علیه ایران است. در گزارش اخیر، ضمن اشاره به "تهدیدات سایبری ایران" و "حمایت تسلیحاتی از روسیه"، تلاش شده تا تصویری از تهران به‌عنوان بازیگری مخرب در نظام بین‌الملل ترسیم شود. این فضاسازی، می‌تواند مقدمه‌ای برای تحریم‌های جدید یا اقدامات محدودکننده دیگر علیه ایران باشد.

علاوه بر این، ادعای همکاری تهران با چین، روسیه و کره شمالی، در راستای تلاش آمریکا برای ایجاد یک اجماع بین‌المللی علیه ایران قابل تفسیر است. واشینگتن به‌خوبی می‌داند که تنها با همراه کردن متحدان خود می‌تواند سیاست‌های فشار حداکثری را کارآمدتر کند. در این میان، ادعاهای مربوط به فعالیت‌های بیولوژیکی و حملات سایبری نیز، تلاشی برای گسترش دامنه تهدیدات انتسابی به ایران است تا کشورهای بیشتری را علیه تهران بسیج کند.

فرار از بحران‌های داخلی با ایران‌هراسی

 یکی از دلایل برجسته‌سازی تهدید ایران در گزارش‌های آمریکایی، تلاش برای انحراف افکار عمومی از بحران‌های داخلی واشینگتن است. ناکامی ترامپ در عمل به وعده های داده شده در مورد شکوفایی اقتصادی و ریزش مستمر بازار سرمایه در این کشور و مواجهه جدی کتنادا، مکزیک،پاناما و اروپا با زیاده خواهی های ترامپ کاخ سفید را در موقعیت دشواری قرار داده است. در چنین شرایطی، یکی از راهبردهای قدیمی آمریکا، استفاده از "سپر بحران" برای فرار از مشکلات داخلی است.

گزارش اخیر نهادهای اطلاعاتی آمریکا، بیش از آنکه بر مبنای واقعیت‌های میدانی باشد، در راستای راهبردهای کلان واشینگتن برای حفظ فشار حداکثری علیه ایران و ایجاد یک اجماع جهانی تنظیم شده است. سیاست دوگانه آمریکا، که از یک‌سو ایران را به مذاکره فرامی‌خواند و از سوی دیگر به تحریم و تهدید ادامه می‌دهد، نشان‌دهنده عدم صداقت واشینگتن در مسیر دیپلماسی است.


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
فریادهای نماینده کنست رژیم صهیونیستی بر سر نتانیاهو و دولتش: این جنگ را پایان دهید
ادامه موج 37 عملیات وعده صادق4/ اصابت مکرر موشک های ایرانی به نقاط مختلف در سرزمین اشغالی
جفری ساکس: حملات اسرائیل و آمریکا به تهران هدفمند نیست، بلکه یک بمباران کامل است
منابع آمریکایی: دولت ترامپ در برآورد واکنش ایران دچار اشتباه شد
گفتگوی تلفنی وزیر امور خارجه با دبیرکل سازمان ملل متحد
گفت وگوی تلفنی وزرای امور خارجه ایران و روسیه
اسپانیا، صدراعظم آلمان را به نوکری ترامپ متهم کرد
آلمانی‌ها برای هر باک بنزین 9 یورو بیشتر پرداخت می‌کنند
سناتور آمریکایی اعتراف کرد: به هیچ یک از اهدافمان علیه ایران نخواهیم رسید!
حضور عارف در ایست‌های بازرسی بسیج
مرد دوم کاخ سفید، معاون اول ترامپ کجاست؟
ورود اعضای تیم فوتبال بانوان به مالزی با استقبال سفیر
اطلاعیه سازمان تأمین اجتماعی درباره زمان‌ پرداخت حقوق بازنشستگان و مستمری‌بگیران
شبکه خبر: شهادت کارمندان یک بانک در تهران در حمله شبانه آمریکایی صهیونی
مارک کارنی: کانادا در تهاجم به ایران مشارکت نخواهیم کرد
یحیی سریع: ملت ایران به رهبری مومن، حکیم و شجاع اقتدا کردند
حملات جدید آمریکایی- صهیونیستی به تهران و مناطق مختلف کشور/حمله به ساختمان مسکونی
پیام‌های تبریک مقامات خارجی در پی انتخاب رهبر جدید انقلاب
آزادسازی ذخایر راهبردی یک شوخی و اثر آن کوتاه‌مدت است
سخنگوی کاخ سفید: پنتاگون گزارش مربوط به حمله به مدرسه دخترانه را منتشر خواهد کرد
کشورهای خلیج فارس از کمبود موشک‌های رهگیر و پاسخ جالب آمریکا نگران شدند
امضا قرارداد بوئینگ برای تحویل بمب‌های هوشمند به رژیم اسرائیل
هشدار سخنگوی سازمان ملل درباره پیامدهای گسترده حمله به ایران
بقایی: متجاوز شکست‌خورده است
کره شمالی حملات آمریکایی-صهیونی به ایران را محکوم کرد
ویتکاف: مذاکره‌کنندگان ایرانی از همان ابتدا موضع سرسختی اتخاذ کردند
ادعای وزیر جنگ آمریکا در پی حمله به شناورهای ایرانی
نیروی دریایی آمریکا: قادر به اسکورت کشتی‌ها نیستیم
گفت‌وگوی عراقچی و لاوروف درباره تجاوز نظامی آمریکا و رژیم صهیونیستی علیه ایران
حدود 150 نظامی آمریکایی در جنگ با ایران زخمی شده‌اند
نامه رئیس سازمان محیط‌زیست به دبیرکل سازمان ملل درباره پیامدهای زیست‌محیطی حمله به ایران
تشکیل جلسه شورای امنیت سازمان ملل روز چهارشنبه درباره پایان درگیری‌ در خاورمیانه
عراقچی: ما تازه شروع کرده‌ایم
ایروانی: جامعه بین‌المللی باید برای متوقف ساختن این جنگ خونین علیه مردم ایران اقدام کند
درخواست پاکستان و چین برای کاهش تنش‌ها در خاورمیانه و منطقه
سردار موسوی: دشمن به زودی با شگفتی‌های جدیدی روبه‌رو خواهد شد
واکنش ترامپ به شایعات و ادعای دروغ مین‌گذاری ایران در تنگه هرمز
گفت‌وگوی تلفنی عراقچی و دبیرکل سازمان ملل متحد درباره آخرین تحولات منطقه
زاخارووا: در پی حملات به ایران کنسولگری روسیه در اصفهان آسیب دید
قرارگاه مرکزی خاتم الانبیاء:تهاجم به زیرساخت‌ها و کشتار غیرنظامیان ایران بی‌پاسخ نمی ماند
گفت و گوی تلفنی وزرای امور خارجه ایران و هند در خصوص تحولات منطقه
عراقچی: ادعای حمله ایران به ایالات متحده دروغ محض است
نتانیاهو: جنگ با ایران بسیار پرهزینه است
بیانیه ها و پیام های بیعت با آیت‌الله سیدمجتبی خامنه‌ای رهبر معظم انقلاب اسلامی ایران
استاندار: خدمات و زیرساخت‌های حیاتی تهران در وضعیت پایدار قرار دارد
تأکید وزیران خارجه روسیه و عربستان بر ضرورت توقف فوری درگیری‌ها در منطقه
عملیات سایبری علیه دوربین های امنیتی رژیم صهیونیستی
مشکلات خود را با سامانه فواد 128 درمیان بگذارید
تمدید تمام مجوزهای کسب و کار به مدت سه ماه
واژگونی اتوبوس در یزد درپی لغزندگی اسیدی جاده 5 کشته داشت