×
سیاسی
شناسه خبر : 217950
تاریخ انتشار :

ایروانی: ایران در هیچ اقدامی علیه سوریه مشارکت ندارد

نماینده ایران نزد سازمان ملل متحد در نشست شورای امنیت در خصوص سوریه تاکید کرد که ایران در هیچ اقدام بی‌ثبات‌کننده‌ای در سوریه یا منطقه مشارکت ندارد.

نورنیوز-گروه سیاسی: امیر سعید ایروانی سفیر و نماینده دائم ایران در سازمان ملل گفت: جمهوری اسلامی ایران خشونت های گسترده علیه مردم در لاذقیه و طرطوس سوریه را که به کشتار جمعی غیرنظامیان منجر شده است، بشدت محکوم می کند و مقامات موقت سوریه باید اقدامات قاطعی برای پایان دادن به تمام اشکال خشونت و حفاظت از غیرنظامیان و تضمین دسترسی بدون مانع به کمک های بشردوستانه اتخاذ کنند.

امیر سعید ایروانی سفیر و نماینده دائم ایران در سازمان ملل روز سه شنبه به وقت محلی در نشست شورای امنیت پیرامون وضعیت خاورمیانه با موضوع سوریه افزود: جمهوری اسلامی ایران به‌شدت خشونت‌های گسترده علیه مردم در لاذقیه و طرطوس از تاریخ ۶ مارس را که به کشتار جمعی غیرنظامیان انجامیده است محکوم می‌کند. مقامات موقت باید اقدامات قاطع برای پایان دادن به کلیه اشکال خشونت، حفاظت از غیرنظامیان و تضمین دسترسی بدون مانع به کمک‌های بشردوستانه اتخاذ کنند.

دیپلمات ارشد جمهوری اسلامی ایران تصریح کرد: حقوق تمامی جوامع باید محترم شمرده و تضمین شود، و هرگونه تلاش برای کوچاندن اجباری اقلیت‌ها، به‌ویژه علویان و شیعیان، باید فوراً متوقف گردد. ما از بیانیه ریاستی شورای امنیت مورخ ۱۴ مارس استقبال می‌کنیم که به‌شدت این کشتار را محکوم کرده و خواستار تحقیقی سریع، معتبر، شفاف، مستقل و جامع شده است. مقامات موقت موظف‌اند زمینه پاسخگویی کامل را فراهم آورند و عاملان این جنایات را فوراً به دست عدالت بسپارند.

متن کامل سخنان سفیر و نماینده دائم ایران در سازمان ملل به شرح زیر است:

بسم الله الرحمن الرحیم

سپاسگزارم خانم رئیس، از آقایان پدرسن، نماینده ویژه دبیرکل، و تام فلچر، معاون دبیرکل، به‌خاطر گزارش‌های روشنگرشان تشکر می‌کنم. سخنان خانم جومانا سیف را با دقت استماع کردیم.

در خصوص وضعیت کنونی در سوریه، مایلم نکات زیر را مطرح نمایم:

۱. جمهوری اسلامی ایران به‌شدت خشونت‌های گسترده علیه مردم در لاذقیه و طرطوس از تاریخ ۶ مارس را که به کشتار جمعی غیرنظامیان انجامیده است محکوم می‌کند. مقامات موقت باید اقدامات قاطع برای پایان دادن به کلیه اشکال خشونت، حفاظت از غیرنظامیان و تضمین دسترسی بدون مانع به کمک‌های بشردوستانه اتخاذ کنند. حقوق تمامی جوامع باید محترم شمرده و تضمین شود، و هرگونه تلاش برای کوچاندن اجباری اقلیت‌ها، به‌ویژه علویان و شیعیان، باید فوراً متوقف گردد. ما از بیانیه ریاستی شورای امنیت مورخ ۱۴ مارس استقبال می‌کنیم که به‌شدت این کشتار را محکوم کرده و خواستار تحقیقی سریع، معتبر، شفاف، مستقل و جامع شده است. مقامات موقت موظف‌اند زمینه پاسخگویی کامل را فراهم آورند و عاملان این جنایات را فوراً به دست عدالت بسپارند.

۲. ما بر ضرورت مبارزه با تروریسم در سوریه و تهدید جدی جنگجویان تروریست خارجی که امنیت منطقه‌ای و جهانی را به خطر انداخته‌اند، تأکید می‌کنیم. این تهدید فراملی، مستلزم اقدامی هماهنگ و جمعی است. جمهوری اسلامی ایران درخواست شورای امنیت از مقامات موقت برای اتخاذ تدابیر قاطع و پایبندی به تعهدات مبارزه با تروریسم را تکرار می‌کند. جنگجویان تروریست خارجی باید به کشورهای خود بازگردانده، تحت پیگرد قانونی قرار گرفته، و از ادامه بی‌ثبات‌سازی منطقه بازداشته شوند. جمهوری اسلامی ایران همچنان متعهد به مبارزه با تروریسم است و آمادگی دارد تا با شرکای مشروع بین‌المللی برای مقابله با این چالش همکاری نماید.

۳. ما نگرانی عمیق خود را نسبت به نقض‌های مکرر رژیم صهیونیستی علیه حاکمیت و تمامیت ارضی سوریه ابراز می‌داریم. حملات اخیر هوایی رژیم اسرائیل، از جمله به شهر درعا، منجر به تلفات غیرنظامیان و افزایش تنش‌های منطقه‌ای شده است. این تجاوزات، نقض فاحش حقوق بین‌الملل بوده و موجب تشدید بی‌ثباتی در منطقه می‌گردد. همچنین، ادامه اشغال بلندی‌های جولان توسط رژیم اسرائیل، مانعی اساسی در مسیر صلح و امنیت محسوب می‌شود. قطعنامه ۴۹۷ شورای امنیت، به‌صراحت اعلام می‌دارد که اعمال قوانین رژیم اسرائیل در بلندی‌های اشغالی جولان، «کان‌لم‌یکن از منظر حقوق بین‌الملل» است. ما از شورای امنیت می‌خواهیم تا اقدامی قاطع برای توقف این نقض‌ها اتخاذ کرده و رژیم اسرائیل را ملزم به عقب‌نشینی کامل از تمامی اراضی اشغالی سوریه نماید.

۴. سوریه با چالش‌های جدی انسانی و اقتصادی مواجه است که مستلزم بازسازی فوری و احیای خدمات اساسی می‌باشد. بااین‌حال، تحریم‌های ایالات متحده و اتحادیه اروپا همچنان مانع روند بهبود و بازسازی سوریه شده و بیشترین آسیب را به اقشار آسیب‌پذیر وارد کرده‌اند. ما از تصمیم اخیر اتحادیه اروپا برای تعلیق تحریم‌ها در بخش‌های حمل‌ونقل، انرژی و بانکی سوریه استقبال می‌کنیم، اما این گام ناکافی است. تمامی اقدامات غیرقانونی باید به‌طور کامل لغو شود تا روند بازسازی سوریه تسهیل شده و بازگشت ایمن پناهجویان تضمین گردد.

۵. آینده سوریه باید تنها توسط مردم این کشور و بدون هیچ‌گونه دخالت یا تحمیل خارجی تعیین شود. ایران از ایجاد دولتی فراگیر از طریق انتخابات آزاد و گفت‌وگوی ملی جامع که نمایندگی منصفانه همه جوامع سوری را تضمین کند، حمایت می‌کند. به‌منظور تحقق وحدت ملی، قانون اساسی موقت نیز باید به همه‌پرسی عمومی گذاشته شود. قانون اساسی باید عامل تقویت وحدت ملی باشد، نه ابزار تشدید اختلافات قومی یا مذهبی. ایران بر ضرورت یک فرایند سیاسی سوری‌-محور و با مالکیت سوریه، تحت تسهیل سازمان ملل متحد و مبتنی بر اصول قطعنامه ۲۲۵۴ شورای امنیت تأکید دارد؛ قطعنامه‌ای که نقشه راهی روشن برای تشکیل دولتی غیرقوم‌گرا و فراگیر از طریق انتخابات آزاد و منصفانه و گفت‌وگوی ملی همه‌جانبه ترسیم کرده است. ایران از تلاش‌های نماینده ویژه دبیرکل حمایت می‌کند و معتقد است که سازمان ملل باید نقش محوری در این فرایند ایفا نماید.

۶. ما از بازگشت سوریه به سازمان همکاری اسلامی پس از ۱۳ سال تعلیق استقبال می‌کنیم. این تحول، زمینه را برای ایفای مجدد نقش سوریه به‌عنوان عضوی مؤثر در این نهاد معتبر فراهم می‌سازد. جمهوری اسلامی ایران همچنان متعهد به حمایت از حاکمیت و تمامیت ارضی سوریه است و در مسیر تحقق صلح و ثبات پایدار در سوریه و منطقه، نقش سازنده‌ای ایفا خواهد کرد.

۷. در پایان، جمهوری اسلامی ایران اتهامات بی‌اساس مطرح‌شده توسط نماینده ایالات متحده را قاطعانه رد می‌کنیم. این اتهامات بار دیگر در جهت تحریف واقعیت‌ها و گمراه‌سازی جامعه بین‌المللی مطرح شده‌اند. سال‌هاست که ایالات متحده تحت پوشش مبارزه با تروریسم، حاکمیت و تمامیت ارضی سوریه را آشکارا نقض کرده، گروه‌های تروریستی را تقویت نموده و با حمایت از اشغالگری رژیم اسرائیل، اهداف ژئوپلیتیک خود را دنبال کرده است. نباید فراموش کرد که بحران انسانی شدید و مشکلات اقتصادی کنونی در سوریه، نتیجه مستقیم تحریم‌های غیرقانونی ایالات متحده و نقض سیستماتیک حقوق اساسی مردم سوریه است. این‌ها واقعیاتی انکارناپذیرند که نماینده آمریکا نمی‌تواند با فریب‌کاری، تحریف یا طرح اتهامات بی‌اساس علیه ایران، آن‌ها را پاک کند. جمهوری اسلامی ایران در پی تحقق ثبات و امنیت پایدار در سوریه است و در هیچ اقدام بی‌ثبات‌کننده‌ای در سوریه یا منطقه مشارکت ندارد.


نورنیوز
نظرات
آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
انتقال 43 ایرانی محبوس در زندان‌های عراق به کشور
ناپایداری جوی و رگبارهای شدید در مسیر تعطیلات نوروزی
نورنما | اینجا شیراز است؛ شیرازه تمدن،فراتر از رویا
دریاچه کم‌جان ارومیه+ فیلم
تعقیب گروگانگیران از سوی پلیس در نوشهر
جناب خان دوباره سوتی محسن کیایی رو گرفت+ فیلم
هشدار درباره خبرهای جعلی ثبت نام جدید سهام عدالت
تکرار سکانس معروف سریال یوسف پیامبر در پایتخت 7
سقوط یک هواپیما در استرالیا حین اجرای حرکات نمایشی+ فیلم
آغاز بارش‌های گسترده از چهارشنبه + فیلم
وکیل دانشجوی ایرانی: درودی هیچ جرمی مرتکب نشده است
هشدار درباره کلاهبرداری اینترنتی با پیامک فطریه 1404
اقتصادنگار | چرا متقاضیان ثبت نام خودرو در حال کاهش است؟
ایران در صدر اولویت های ترامپ؛ تهدید یا بازی قدرت؟
ترافیک سنگین چالوس و آزادراه تهران شمال
اعلام مبلغ کمک‌ معیشت ماهانه جانبازان و معلولان در سال 1404 + جدول
زلزلهٔ 7.7 ریشتری میانمار / تعداد کشته ها از 1000 نفر فراتر رفت+ فیلم
شامگاه 10 فروردین هلال ماه با چشم غیر مسلح دیده می شود
فیلم‌هایی در سال 1403، کمتر از انتظار فروختند
دیدار جولانی با هیاتی از جامعه شیعیان سوریه
زنگ خطر جمعیتی؛ چرا برخی استان‌ها جوان‌تر و برخی پیرتر شده‌اند+ جدول
پایتخت 7؛ توجه به مخاطب یا موفقیت اقتصادی تلویزیون؟
لبیک‌های ناتمام؛ وقتی ایران در خیابان بود و بیروت زیر تهدید
دیدار پزشکیان با علی نصیریان به مناسبت روز جهانی تئاتر/استاد نصیریان: شما گره گشا هستید
یوهان چین، مردمی که گرفتار ریزش ساختمان درپی زلزله شدید شدند+ فیلم
رهبر انصارالله: آمریکا به دنبال تحمیل ذلت و تسلیم به منطقه است
ایران و آمریکا؛ سرانجام چه می‌شود؟!
ابراز امیدواری حماس در خصوص دستیابی به توافق
حمله هوایی جدید آمریکا به یمن
ایران تجاوزات رژیم صهیونیستی به لبنان را محکوم کرد
جدیدترین لفاظی «ترامپ» درباره ایران/ترامپ: ترجیح می‌دهم با ایران به توافق برسم
نقص فنی هواپیمای تهران - کیش +جزئیات
آمریکا صعود تیم ملی فوتبال ایران به جام جهانی را تبریک گفت
دور جدید گفتگوهای ایران و تروئیکای اروپا در ژنو
505 کشته تصادفات جاده‌ای در 13 روز اخیر
اتحادیه اروپا خبر داد: از مکاتبات واشنگتن و تهران آگاهیم
نورنما | نوستالژی ترین موسیقی های متن کارتون های دهه 60 و 70 و سازنده های آن ها
جوزف عون: در آینده شاید پروازها از ایران برقرار شود
جنبش انصارالله تهدید کرد/ دبی و ابوظبی اهداف بعدی ما خواهند بود
طولانی ترین محاصره از زمان آغاز جنگ غزه در سه هفته گذشته
بازگشت ارونوف به تمرینات پرسپولیس
تصاویر اختصاصی نورنیوز از حضور اقشار مختلف مردم در راهپیمایی روز قدس
گفت‌وگوی سازنده ترامپ با نخست‌وزیر کانادا
برد پرگل کایسری با درخشش علی کریمی
حمایت اعضای بریکس از استفاده صلح‌آمیز ایران از انرژی هسته‌ای
عباس عراقچی: هرگز تحت فشار و تهدید مذاکره نخواهیم کرد
آمریکا تحریم‌های جدیدی علیه حزب الله لبنان اعمال کرد
اولین حمله رژیم صهیونیستی به بیروت بعد از آتش‌بس/5 شهید و 18 زخمی در حملات
مذاکره‌کننده روسیه: ادعاها درباره تهران ساختگی است
مصرف بنزین به مرز 140 میلیون لیتر رسید
X
آگهی تبلیغاتی