×
بین الملل
شناسه خبر : 217947
تاریخ انتشار : چهارشنبه 1404/01/06 ساعت 11:46
فراخوان اعتراضات گسترده در استانبول؛ شنبه سرنوشت‌ساز برای مخالفان اردوغان

نورنیوز گزارش می‌دهد؛

فراخوان اعتراضات گسترده در استانبول؛ شنبه سرنوشت‌ساز برای مخالفان اردوغان

اعتراضات در ترکیه علیه بازداشت اکرم امام اوغلو، شهردار استانبول و رقیب اصلی اردوغان، برای هفتمین شب متوالی ادامه یافت. بیش از 1400 نفر بازداشت شده‌اند و احزاب مخالف خواستار برگزاری انتخابات زودهنگام شده‌اند. دولت اما با اعمال محدودیت‌ها و برخوردهای امنیتی، تلاش دارد اوضاع را کنترل کند.

نورنیوز-گروه بین‌الملل : اعتراضات در ترکیه علیه بازداشت اکرم امام اوغلو، شهردار استانبول و رقیب اصلی رجب طیب اردوغان، همچنان ادامه دارد و وارد هفتمین شب خود شده است. ده‌ها هزار نفر از معترضان با حضور در خیابان‌های استانبول، علیه دولت شعار سر داده و خواستار آزادی امام اوغلو شده‌اند. این ناآرامی‌ها که از ۱۹ مارس آغاز شد، تاکنون به بازداشت بیش از ۱۴۰۰ نفر منجر شده و شدت درگیری‌ها میان معترضان و نیروهای امنیتی به زخمی شدن ده‌ها نفر انجامیده است.

فراخوان به اعتراضات گسترده‌تر

در ادامه این موج اعتراضات، «اوزگور اوزل»، رهبر حزب جمهوری‌خواه خلق ترکیه، اصلی‌ترین حزب مخالف دولت، از مردم خواسته است روز شنبه آینده در تجمعی گسترده مقابل ساختمان شهرداری استانبول شرکت کنند. هدف از این اعتراض، علاوه بر حمایت از امام اوغلو، فشار بر دولت برای برگزاری انتخابات زودهنگام عنوان شده است.

تظاهرات شب گذشته در استانبول با حضور گسترده دانشجویان همراه بود که بسیاری از آن‌ها برای جلوگیری از شناسایی، با ماسک و نقاب در خیابان‌های بخش اروپایی شهر راهپیمایی کردند. شاهدان محلی نیز از حمایت گسترده مردم از این معترضان خبر داده‌اند.

افزایش بازداشت‌ها و شدت برخورد پلیس

بر اساس گزارش‌های رسمی، تعداد بازداشت‌شدگان در اعتراضات اخیر به ۱۴۱۸ نفر رسیده است. علی یرلی‌کایا، وزیر کشور ترکیه، اعلام کرد که تنها طی پنج روز گذشته، بیش از ۱۱۰۰ نفر در سراسر کشور بازداشت شده‌اند. او همچنین از مجروح شدن ۱۲۳ نیروی پلیس در درگیری‌ها خبر داد.

مقامات دولتی تأکید کرده‌اند که تعدادی از بازداشت‌شدگان، وابسته به گروه‌های تروریستی مختلف هستند و برخورد قانونی با آن‌ها ادامه خواهد داشت. این در حالی است که معترضان و احزاب مخالف، این اتهامات را ساختگی دانسته و بازداشت امام اوغلو را اقدامی سیاسی برای حذف رقیب اصلی اردوغان از عرصه انتخابات ریاست‌جمهوری آینده می‌دانند.

محدودیت‌های جدید در استانبول

با ادامه اعتراضات، مقامات استانبول محدودیت‌هایی برای ورود و خروج از این شهر اعمال کرده‌اند تا از گسترش بیشتر ناآرامی‌ها جلوگیری شود. نیروهای امنیتی در نقاط کلیدی مستقر شده‌اند و کنترل‌های شدیدی در مناطق مختلف استانبول اعمال می‌شود.

اتهامات امام اوغلو؛ یک پرونده سیاسی؟

اکرم امام اوغلو، که به عنوان چهره‌ای تأثیرگذار در میان مخالفان اردوغان شناخته می‌شود، هفته گذشته به اتهام فساد و همکاری با گروه‌های تروریستی بازداشت شد. او اما تمامی این اتهامات را رد کرده و آن‌ها را «اتهامات ساختگی و سیاسی» توصیف کرده است. به باور بسیاری از ناظران، این اقدام دولت ترکیه تلاشی آشکار برای حذف او از صحنه رقابت‌های انتخاباتی آینده است.

به گزارش نورنیوز ، بازداشت امام اوغلو نه‌تنها استانبول، بلکه سایر شهرهای ترکیه را نیز به صحنه اعتراضات تبدیل کرده است. تحلیلگران سیاسی معتقدند که این بحران می‌تواند به یکی از جدی‌ترین چالش‌های اردوغان در سال‌های اخیر تبدیل شود و حتی بر آینده سیاسی او تأثیر بگذارد. اکنون، نگاه‌ها به روز شنبه دوخته شده است؛ روزی که مخالفان اردوغان قصد دارند قدرت خود را در خیابان‌های استانبول به نمایش بگذارند.


نظرات

آخرین اخبار
تمرینات سخت تیم ملی فوتبال برگزار شد
طلسم 15 ساله شکست؛ تالاب سولدوز دوباره لبریز شد
پاداش ویژه رئیس‌جمهور در انتظار صعود تیم ملی از گروه جام جهانی
دولت جنگ ، حکومت نظامیان نیست
هشدار معاون سابق ترامپ: آمریکا از اصول محافظه‌کاری فاصله گرفته است
گمانه‌زنی درباره سفر رئیس‌جمهور آمریکا به تل‌آویو
در نشست خبری جنبش خیابانی حفاظت از ایران
جلسه کابینه ترامپ چیزی جز یک نمایش آشفته نبود
انفجار در شمال شرقی میانمار 46 قربانی گرفت+فیلم
اعتراف مقام سابق آمریکایی به «شکست راهبردی» در برابر ایران
عبدالله‌خانی: رخدادهای 90 شب گذشته یک «جنبش اجتماعی و ملی» است
سپاهان از دریافت مجوز حرفه‌ای AFC بازماند
بازگشت سه سکوی پارس جنوبی به مدار تولید
گروسی: حمله به نیروگاه‌ هسته‌ای غیرقابل قبول است
بازگشت حجاج از فردا
عامل دود سیاه حوالی اتوبان ستاری تهران چه بود؟
وکلا و سردفتران در لیست قرمز مبارزه با پولشویی
نورنما | خجسته میلاد با سعادت امام هادی (ع) مبارک
نگرانی بازنشستگان از تأخیر سه‌ماهه در دریافت حقوق/ وعده‌ پایان مهلت تا 15 خرداد
تهدید عمان از سوی رئیس‌جمهور آمریکا ماهیت جنگی دارد
ترامپ «هنر معامله‌گر» در بن‌بست جنگی گرفتار شد
عضو کمیسیون امنیت ملی: هدف مذاکرات، توقف کامل درگیری‌هاست
سپاه از شناسایی محموله نظامی در منطقه مرزی ارومیه خبر داد
معاملات آنلاین مسکن مجوز قانونی گرفتند
تام باراک نماینده ویژه آمریکا در سوریه و عراق شد
پزشکیان: بدون همبستگی و تحمل سختی نمی‌توان از چالش‌های بزرگ عبور کرد
سازمان ملل ورشکست شد!
ویزا ندادند! سفر تیم ملی آفریقای جنوبی متوقف شد
مشکلات آزادراه تهران–شمال ظرف دو هفته تعیین‌تکلیف شود
رکورد بالاترین سرعت ثبت‌شده در تاریخ رقابت‌های موتو جی‌پی شکسته شد
حاجی دلیگانی : اعتبار کالابرگ باید متناسب با تورم افزایش یابد
لیست شوم پرسپولیس/ 5 ستاره محبوب در خطر اخراج
چه کسی پشت پرده زرادخانه مشترک واشنگتن- تل آویو ایستاده است؟
جنگ علیه ایران، موتور رشد صنایع چین را کند کرد
پیرصالحی: به دلیل افزایش هزینه‌های تأمین، ناچار به اصلاح قیمت‌ها هستیم
«غبار میمون» و «کروکودیل» در کمین جوانان
ثبت شرکت مستقل در روسیه بدون شریک بومی ممکن است
ترامپ قواعد سخت تری برای توافق روی میز ایران گذاشت
استقلال در بلاتکلیفی/ چشم امید آبی ها به باز شدن پنجره خرید بازیکنان
واکنش خبرساز قالیباف به حضور یک بانو در هیئت رئیسه مجلس
ایران قهرمان آسیا شد/ کشتی نوجوانان تاج طلا را بازپس گرفت
انتشار یک ترابایت از اطلاعات پایگاه‌های داده مرکز هولوکاست
نتایج اولیه دعوت به مصاحبه دکترای بدون آزمون دانشگاه آزاد اعلام شد
ایراد مجلس به منابع کالابرگ/ ابهام در حساب‌ها، مغایرت با قانون
آرمان الهی با شکست ژاپن مدال طلا گرفت
هشدار بلاروس به ارمنستان: خروج از اوراسیا خطرناک است
فرانسه: اشغال لبنان غیرقابل توجیه است
53 درصد آمریکایی‌ها از افزایش هزینه‌ها در دولت ترامپ می‌گویند
نتانیاهو: اشغال الشقیف بخشی از سیاست اسرائیل است!
آخرین وضعیت ترافیکی در محورهای مازندران