×
بین الملل
شناسه خبر : 217806
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1404/01/05 ساعت 08:12
عراقچی خطاب به همتای عراقی: مراقب فتنه‌انگیزی آمریکا باشید

عراقچی خطاب به همتای عراقی: مراقب فتنه‌انگیزی آمریکا باشید

وزیر امور خارجه ایران در گفت‌وگوی تلفنی با همتای عراقی با اشاره به تحریم‌های غیرقانونی آمریکا علیه صنعت نفت ایران، ادعاها و اتهام‌زنی‌های مقامات آمریکایی را فاقد اعتبار خواند و گفت: از کشورهای همسایه و دوست انتطار می‌رود مراقب فتنه‌انگیزی و تفرقه‌افکنی آمریکا باشند.

نورنیوز-گروه بین الملل: سیدعباس عراقچی و فؤاد حسین وزرای خارجه ایران و عراق دوشنبه شب چهارم فروردین‌ماه تلفنی درباره اوضاع منطقه گفت‌وگو کردند.عراقچی دوشنبه شب همچنین با هاکان فیدان وزیر خارجه ترکیه درباره اوضاع جاری منطقه و تجاوزات جدید اسرائیل علیه غزه، لبنان و سوریه و حملات آمریکا علیه یمن تلفنی گفت‌وگو کرد. رئیس دستگاه دیپلماسی ایران طی روزهای اخیر درباره وصعیت منطقه با وزرای خارجه عربستان سعودی، مصر و اردن هم گفت‌وگو کرد.
وزرای امور خارجه ایران و عراق در این گفت‌وگوی تلفنی درباره آخرین وضعیت منطقه‌ در پی از سرگیری حملات وحشیانه رژیم صهیونیستی علیه غزه و لبنان و همچنین تجاوز نظامی آمریکا علیه یمن، به رایزنی پرداختند.رژیم صهیونیستی با وجود برقراری آتش‌بس دور جدید حملات به غزه و لبنان را از سر گرفته است. در همین رابطه «ایمن الصفدی» وزیر خارجه اردن اعلام کرد که اسرائیل طی ۴۰ روز آتش بس، بیش از ۹۰۰ بار این توافق را در غزه نقض کرده است.

 سوءاستفاده آمریکا از پایگاه‌های منطقه

عراقچی ادامه نسل‌کشی رژیم صهیونیستی در غزه و تجاوزات مکرر علیه لبنان که با نقض فاحش توافق‌های آتش‌بس و چراغ سبز صریح آمریکا انجام می‌شود و کشتار زنان و کودکان بی‌گناه را به شدت محکوم کرد و خواستار تحرک فوری جامعه جهانی به‌ویژه کشورهای منطقه و اسلامی برای توقف این جنایات و تجاوزات و جلوگیری از ناامنی بیشتر در کل منطقه شد.وزیر امور خارجه ایران با اشاره به خطرات جدی مترتب سوءاستفاده آمریکا از پایگاه‌های مستقر در کشورهای منطقه و فضای هوایی آنها برای اقدامات تجاوزکارانه علیه ملت‌های منطقه، بر ضرورت اتخاذ تدابیر لازم از سوی همه کشورهای منطقه به منظور حراست از حاکمیت ملی خود و ممانعت از استفاده از قلمرو و امکانات آنها توسط نیروهای نظامی بیگانه در جهت ناامن‌کردن سایر کشورها تاکید کرد.

 مراقب فتنه‌انگیزی آمریکا باشید

عراقچی همچنین با اشاره به تحریم‌های غیرقانونی آمریکا علیه صنعت نفت ایران، تصریح کرد: ادعاها و اتهام‌زنی‌های مقامات آمریکایی که برای اعمال فشار علیه ایران انجام می‌شود، هیچ مبنا و اعتباری ندارد و از کشورهای همسایه و دوست انتطار می‌رود مراقب فتنه‌انگیزی و تفرقه‌افکنی آمریکا که نیتی جز تخریب روابط دوستانه بین کشورهای منطقه در راستای اهداف شوم رژیم صهیونیستی را ندارد باشند.دولت آمریکا در راستای سیاست فشار حداکثری و در ادامه تحریم‌های بکجانبه علیه ایران، اخیرا اقدام به تحریم‌ تعدادی از اشخاص حقیقی و حقوقی از جمله وزیر نفت جمهوری اسلامی ایران و چند نفت‌کش و شرکت تجاری کرد. اقدامی که از سوی ایران محکوم و نقض آشکار اصول و قواعد بنیادین حقوق بین‌الملل و تجارت آزاد خوانده شد.

نگرانی فؤاد حسین از روند تحولات منطقه

فؤاد حسین وزیر خارجه عراق هم در این تماس تلفنی با ابراز نگرانی شدید از روند تحولات در منطقه و خطرات جدی ناشی از ادامه تجاوزات علیه غزه، لبنان و سوریه، بر ضرورت همفکری و همکاری کشورهای منطقه برای کمک به کاهش آلام مردم مظلوم فلسطین و جلوگیری از به مخاطره ‌افتادن صلح و ثبات کل منطقه تاکید کرد. براساس اعلام وزارت بهداشت فلسطین در غزه، در پی ازسرگیری حملات اسرائیل به نوار غزه از ۱۸ مارس تاکنون، ۷۳۰ نفر شهید و هزار و ۳۶۷ نفر مجروح شده‌اند.از سوی دیگر رژیم صهیونیستی اقدام به حمله به لبنان کرده که بر اثر آن تعدادی از غیرنظامیان شهید و مجروح شدند و این حملات همچنان ادامه دارد. افدامی که از سوی ایران به شدن محکوم شد.


نظرات

آخرین اخبار
احکام بازنشستگان سال 1405 اصلاح شد
ادامه پاسخ کوبنده نیروهای مسلح ایران؛ انفجارهای همزمان در بحرین، قطر و اردن
قهرمانی در جام جهانی برای اسپانیا چقدر درآمد داشت؟
تمدید قرارداد علیرضا کوشکی با استقلال نهایی شد
انتقال بزرگ تابستانی استقلال؛ محمد خلیفه آبی‌پوش شد
حال پهلوان آواز ایران مساعد نیست
هشدار بحران آب در تهران؛ ذخایر سدها کمتر از حد نرمال
آمریکا در باتلاق جنگ با ایران گرفتار می‌شود
امتحانات نهایی 31 تیرماه در همه استان ها غیر از هرمزگان برگزار می شود
پاسخ کوبنده نیروهای مسلح ایران ؛از انهدام رادارهای آمریکا تا هدف قرار گرفتن زیرساخت آمازون
شکار گرداننده صفحه معاند در فضای مجازی
افت شاخص‌های بورس آمریکا؛ چشم بازار به تحولات ایران
پایان بازی سارق مسلح طلافروشی‌های تهران
عارف خواستار شتاب در اجرای طرح‌های فناوری برای آب، برق و دارو شد
ضربه سخت در راه است؛ هشدار سردار کرمی به ارتش متجاوز از خلیج فارس
درخشش بانوان تکواندوی ایران در کره؛ 5 مدال برای دختران ایرانی
بازی دوگانه ترامپ با پکن؛ حملات لفظی یا استراتژی برای آشتی؟
قیمت طلا و سکه امروز سه شنبه 30 تیر 1405+ جدول قیمت ها
سه داور ایرانی در لیگ قهرمانان بانوان آسیا قضاوت می‌کنند
ثبت‌نام زائر اربعین در سماح از یک میلون نفر گذشت
فاجعه در افغانستان؛ سیل ویرانگر در نورستان جان ده‌ها نفر را گرفت
اولین جلسه آزمایشی نشست مجازی مجلس برگزار شد
قیمت دلار و سایر ارزها امروز سه شنبه 30 تیر 1405
نورنما | برافراشته شدن پرچم فلسطین در جشن قهرمانی اسپانیا
اختلال در فرودگاه بن‌گوریون با ورود سوخت‌رسان های آمریکایی
پایان عصر مجازی برای نوجوانان در فرانسه
بحران انرژی در قلب آمریکا؛ خطر قطعی برق در 14 ایالت
برنهام وزرای دولت جدید انگلیس را منصوب کرد
بحران در سازمان ملل؛ تهدید آمریکا به قطع کمک‌های مالی به آژانس پناهندگان
جشنواره «لالایی‌های بیداری» برای افشای جنایات صهیونیست‌ها در میناب
حملات نظامی موضع ایران را تغییر نمی‌دهد
تجهیزات دارویی پویش «مرهم مهر» راهی عراق شد
فرانسه خواستار توقف واردات محصولات اسرائیلی به اتحادیه اروپا شد
چاپ نمونه اولیه گواهینامه موتورسیکلت برای بانوان
فروش بلیت پروازهای اربعین از فردا آغاز می‌شود
مدافع آلومینیوم اراک به استقلال پیوست
بلغارستان به دنبال استقرار سوخت‌رسان‌های آمریکایی در پایگاه نظامی
هشدار جدی هواشناسی؛ تلاطم شدید خلیج فارس و دمای 50 درجه در بوشهر
استقرار بیش از 250 موکب درمانی در مسیر نجف تا کربلا
انسداد محور هراز و ترافیک سنگین در ورودی‌های تهران
برنامه مرحله نهایی لیگ ملت‌های والیبال 2026 اعلام شد
تنگه هرمز همچنان بسته است؛ هشدار درباره تبعات اقدامات تنش‌زا در منطقه
یمن عربستان را تهدید به تشدید تنش دریایی کرد
رشد قیمت دلار توافقی امروز سه شنبه 30 تیر 1405
تب کریمه کنگو در کشور 5 قربانی گرفت+ توصیه‌های حیاتی
وقوع حادثه دریایی در شرق امارات
چطور از خودمان مراقبت کنیم؟ 7 راهکار مؤثر برای ساختن حال بهتر
نقره ناهید کیانی در تکواندو کره جنوبی؛ چشم امید به طلای حنا زرین‌کمر
هشدار زرد گردوغبار در یزد؛ توصیه‌های بهداشتی برای گروه‌های حساس
حمله موشکی آمریکا به تأسیسات هسته‌ای دارخوین و واکنش تند ایران در سازمان ملل