×
اجتماعی
شناسه خبر : 217706
تاریخ انتشار : دوشنبه 1404/01/04 ساعت 08:47
هر مترمربع چند؟

گزارش میدانی نورنیوز، از وضعیت ساماندهی دستفروشان در تهران؛

هر مترمربع چند؟

دستفروشی یکی از معضلات قدیمی شهر تهران است که در کنار تأمین معیشت هزاران نفر، چالش‌هایی همچون سد معبر، بی‌نظمی شهری و اعتراض کسبه را به همراه داشته است. حالا شهرداری تهران در تلاش است با اجرای طرح‌های ساماندهی، این مشاغل را به مسیر قانونی و پایدار هدایت کند.

نورنیوز-گروه اجتماعی: در خیابان ولیعصر، یکی از پرترددترین معابر تهران، بساط دستفروشان گسترده است. در کنار ایستگاه‌های مترو، بازارهای محلی و مراکز خرید، بسیاری از فروشندگان با پهن کردن بساط خود، اجناس مختلفی از پوشاک گرفته تا خوراکی و لوازم خانگی را به فروش می‌رسانند.
علی، یکی از دستفروشانی که بیش از ۱۰ سال در این شغل مشغول است، درباره تصمیم شهرداری برای ساماندهی می‌گوید:
"ما هم دوست داریم جای مشخصی برای کار داشته باشیم، اما بیشتر وقت‌ها شهرداری برخورد می‌کند و اجازه نمی‌دهد. اگر واقعاً فضایی با هزینه مناسب بدهند، استقبال می‌کنیم، ولی باید مطمئن شویم که شرایط پایدار است."
در میدان انقلاب، جایی که بسیاری از کتاب‌فروشان دستفروش فعالیت دارند، وضعیت متفاوت است. سجاد، یکی از فروشندگان کتاب‌های دانشگاهی، می‌گوید:"مغازه‌ها اجاره‌های سنگینی دارند و برای ما که توان مالی نداریم، دستفروشی تنها گزینه است. اگر جای بهتری بدهند که هزینه بالایی نداشته باشد، بد نیست، اما نمی‌دانیم چقدر عملی خواهد شد."

هر مترمربع فضا ۱۱ هزار تومان

مجتبی اقوامی‌پناه، مدیرعامل شرکت ساماندهی صنایع و مشاغل شهر تهران، درباره این طرح می‌گوید:"برنامه ما این است که ۲۰ هزار دستفروش تهران را ساماندهی کنیم و شرایطی برایشان فراهم شود تا بتوانند به مشاغل مولد و پایدار وارد شوند. همچنین با اجرای طرح‌هایی مانند شب‌بازارها و بازارهای محلی، به دنبال ایجاد فضای مناسب برای دستفروشان هستیم."
او تأکید می‌کند که هزینه هر مترمربع فضای تعیین‌شده برای دستفروشان ۱۱ هزار تومان خواهد بود و این مبلغ تنها برای تأمین زیرساخت‌های لازم مانند داربست و محل استقرار آن‌ها استفاده می‌شود.

واکنش شهروندان و کسبه

نظرات شهروندان و کسبه درباره این طرح متفاوت است. برخی از آن استقبال می‌کنند و آن را گامی مثبت در جهت کاهش بی‌نظمی شهری می‌دانند. نرگس، یکی از عابران در خیابان هفت‌تیر، می‌گوید:"اگر دستفروش‌ها جای مشخصی داشته باشند، هم برای خودشان بهتر است و هم برای ما که راحت‌تر می‌توانیم خرید کنیم."
اما برخی از کسبه نگرانی‌هایی دارند. علی‌رضا، صاحب یک مغازه پوشاک در خیابان جمهوری، می‌گوید:"دستفروش‌ها بدون پرداخت مالیات و اجاره، اجناس را با قیمت پایین‌تری می‌فروشند، در حالی که ما هزینه‌های زیادی داریم. اگر قرار باشد آن‌ها در فضاهای مشخص فعالیت کنند، باید شرایط برابر باشد."

ضرورت اجرای درست طرح ساماندهی دستفروشان

طرح ساماندهی دستفروشان اگر به‌درستی اجرا شود، می‌تواند هم به نفع فروشندگان و هم به نفع شهروندان و کسبه باشد. اما چالش اصلی این است که آیا این طرح در بلندمدت اجرایی و پایدار خواهد بود یا نه. همچنین، مهم است که این سیاست‌ها با در نظر گرفتن شرایط اقتصادی و معیشتی این قشر تدوین شود تا از آسیب‌های احتمالی جلوگیری شود.
در نهایت، باید دید که برنامه‌های شهرداری در ماه‌های آینده چقدر موفق خواهد بود و آیا می‌تواند به یک راهکار دائمی برای حل معضل دستفروشی در تهران تبدیل شود.


نورنیوز
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
خیابانی در تهران به نام «فریدون شهبازیان» شد
دادن مجوز واردات برنج و نهاده‌ها به افراد خاص منجر به انحصار می‌شود
سالگرد شکست حصر آبادان؛ آغاز تغییر موازنه و بلوغ مقاومت
استقلال و پرسپولیس در لیگ برتر کشتی حضور خواهند داشت
جهش چشمگیر بورس
مرکز آمار: تورم نقطه‌ای در شهریور 45.3 درصد شد
لیگ بی رمق | 6 گل در 7 بازی هفته پنجم لیگ برتر
کرونا در راس ویروس‌های تنفسی در شهریور ماه
سامانه ارز خدماتی آبان‌ماه فعال می‌شود
دورکاری پنجشنبه‌ها در یزد تا پایان سال
اورژانس اجتماعی کمتر از 300 خودرو دارد
وزیر ارتباطات: اتصال منازل و کسب و کارها به فیبر نوری از 100 درصد عبور کرد
قیمت طلا و سکه امروز شنبه 5 مهر + جدول
سایپا پیش‌فروش جدید خود را از امروز کلید زد
قیمت دلار و سایر ارزها امروز شنبه 5 مهر 1404
بازگشت قیمت نفت به 70 دلار
واکنش مقاومت عراق به تهدیدات نتانیاهو
پزشکیان: درخواست آمریکا غیرقابل قبول است
صعود والیبال بلغارستان به فینال قهرمانی جهان
مخالفت AFC با درخواست هند برای تغییر محل دیدار با سپاهان
وزیر راه و شهرسازی: مکانیسم ماشه چیز جدیدی نداشت
جنیفر لارنس: آنچه در غزه می‌گذرد «نسل‌کشی» است
وزیر خارجه بحرین: ساختار سازمان ملل باید تغییر کند
قیمت خودرو داخلی و خارجی امروز 5 مهر1404+ جدول
ماینر غیرمجاز گزارش دهید ، 300 میلیون پاداش بگیرید
نورنما | 5مهر سالروز شکست حصر آبادان گرامی باد
اعتراف زن جوان به قتل خواستگار مجازی
اوباما خواستار تأسیس کشور مستقل فلسطینی شد
رسیدگی به اعتراضات آنلاین جریمه‌های رانندگی توسط هوش مصنوعی
امکان پرداخت کالابرگ با 2 روش
صرفه‌جویی 3.5 میلیارد دلاری در واردات کالاهای اساسی
شکست طرح آمریکا برای ساخت هزاران پهپاد برای مقابله با چین
هشدار چین به جامعه تجاری ژاپن درباره فعالیت‌های مشکوک جاسوسی
اروپا دیوار پهپادی از محل دارایی‌های مسدود شده روسیه می‌سازد
عراق: ایران بارها تاکید کرده مطلقاً قصد داشتن سلاح هسته‌ای را ندارد
لاریجانی: مقاومت مایه افتخار همه جهان اسلام است
افتتاح حساب جدید برای دارندگان بالای 10 حساب ممنوع شد
هشدار رئیس جمهور مصر: هیچ کس نمی‌تواند مصر را مورد تجاوز قرار دهد
روزنامه عبری: صندلی‌های خالی جلوی نتانیاهو جایگاه اسرائیل را نشان داد
کناره‌گیری حدادی از امور اجرایی پرسپولیس
زلنسکی خواستار موشک‌های تاماهاوک از ترامپ شد
تشکیل پرونده قضایی برای برهم‌زنندگان ‌امنیت روانی جامعه
پزشکیان: ایران به ان‌پی‌تی متعهد است
واکنش حماس به سخنرانی نتانیاهو در مجمع عمومی سازمان ملل
شهادت دو مأمور پلیس استان مرکزی در درگیری با سارقان مسلح
انفجار در مرکز داده کره‌جنوبی و اختلال در صدها سیستم دولتی + عکس
اسلامی: آژانس باید حملات به مراکز هسته‌ای ایران را محکوم می‌کرد
درخواست ترامپ برای لغو حق شهروندی آمریکا بر اساس تولد
تا آزادی قدس شریف به حمایت از مقاومت ادامه می‌دهیم
وزیر دفاع پاکستان: اسلام آباد برای تنش زدایی بین ایران و آمریکا نقش‌آفرینی می‌کند
X
آگهی تبلیغاتی