×
اجتماعی
شناسه خبر : 217706
تاریخ انتشار : دوشنبه 1404/01/04 ساعت 08:47
هر مترمربع چند؟

گزارش میدانی نورنیوز، از وضعیت ساماندهی دستفروشان در تهران؛

هر مترمربع چند؟

دستفروشی یکی از معضلات قدیمی شهر تهران است که در کنار تأمین معیشت هزاران نفر، چالش‌هایی همچون سد معبر، بی‌نظمی شهری و اعتراض کسبه را به همراه داشته است. حالا شهرداری تهران در تلاش است با اجرای طرح‌های ساماندهی، این مشاغل را به مسیر قانونی و پایدار هدایت کند.

نورنیوز-گروه اجتماعی: در خیابان ولیعصر، یکی از پرترددترین معابر تهران، بساط دستفروشان گسترده است. در کنار ایستگاه‌های مترو، بازارهای محلی و مراکز خرید، بسیاری از فروشندگان با پهن کردن بساط خود، اجناس مختلفی از پوشاک گرفته تا خوراکی و لوازم خانگی را به فروش می‌رسانند.
علی، یکی از دستفروشانی که بیش از ۱۰ سال در این شغل مشغول است، درباره تصمیم شهرداری برای ساماندهی می‌گوید:
"ما هم دوست داریم جای مشخصی برای کار داشته باشیم، اما بیشتر وقت‌ها شهرداری برخورد می‌کند و اجازه نمی‌دهد. اگر واقعاً فضایی با هزینه مناسب بدهند، استقبال می‌کنیم، ولی باید مطمئن شویم که شرایط پایدار است."
در میدان انقلاب، جایی که بسیاری از کتاب‌فروشان دستفروش فعالیت دارند، وضعیت متفاوت است. سجاد، یکی از فروشندگان کتاب‌های دانشگاهی، می‌گوید:"مغازه‌ها اجاره‌های سنگینی دارند و برای ما که توان مالی نداریم، دستفروشی تنها گزینه است. اگر جای بهتری بدهند که هزینه بالایی نداشته باشد، بد نیست، اما نمی‌دانیم چقدر عملی خواهد شد."

هر مترمربع فضا ۱۱ هزار تومان

مجتبی اقوامی‌پناه، مدیرعامل شرکت ساماندهی صنایع و مشاغل شهر تهران، درباره این طرح می‌گوید:"برنامه ما این است که ۲۰ هزار دستفروش تهران را ساماندهی کنیم و شرایطی برایشان فراهم شود تا بتوانند به مشاغل مولد و پایدار وارد شوند. همچنین با اجرای طرح‌هایی مانند شب‌بازارها و بازارهای محلی، به دنبال ایجاد فضای مناسب برای دستفروشان هستیم."
او تأکید می‌کند که هزینه هر مترمربع فضای تعیین‌شده برای دستفروشان ۱۱ هزار تومان خواهد بود و این مبلغ تنها برای تأمین زیرساخت‌های لازم مانند داربست و محل استقرار آن‌ها استفاده می‌شود.

واکنش شهروندان و کسبه

نظرات شهروندان و کسبه درباره این طرح متفاوت است. برخی از آن استقبال می‌کنند و آن را گامی مثبت در جهت کاهش بی‌نظمی شهری می‌دانند. نرگس، یکی از عابران در خیابان هفت‌تیر، می‌گوید:"اگر دستفروش‌ها جای مشخصی داشته باشند، هم برای خودشان بهتر است و هم برای ما که راحت‌تر می‌توانیم خرید کنیم."
اما برخی از کسبه نگرانی‌هایی دارند. علی‌رضا، صاحب یک مغازه پوشاک در خیابان جمهوری، می‌گوید:"دستفروش‌ها بدون پرداخت مالیات و اجاره، اجناس را با قیمت پایین‌تری می‌فروشند، در حالی که ما هزینه‌های زیادی داریم. اگر قرار باشد آن‌ها در فضاهای مشخص فعالیت کنند، باید شرایط برابر باشد."

ضرورت اجرای درست طرح ساماندهی دستفروشان

طرح ساماندهی دستفروشان اگر به‌درستی اجرا شود، می‌تواند هم به نفع فروشندگان و هم به نفع شهروندان و کسبه باشد. اما چالش اصلی این است که آیا این طرح در بلندمدت اجرایی و پایدار خواهد بود یا نه. همچنین، مهم است که این سیاست‌ها با در نظر گرفتن شرایط اقتصادی و معیشتی این قشر تدوین شود تا از آسیب‌های احتمالی جلوگیری شود.
در نهایت، باید دید که برنامه‌های شهرداری در ماه‌های آینده چقدر موفق خواهد بود و آیا می‌تواند به یک راهکار دائمی برای حل معضل دستفروشی در تهران تبدیل شود.


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
هشدار شیوع یک عفونت ویروسی از طریق پشه
عواقب جبران‌ناپذیر مصرف خودسرانه داروهای افسردگی
دوش آب سرد، برای کودکان مبتلا به تب ممنوع
زخم‌پوش فوق‌نازک هوشمند به بازار آمد
کلاه کاهش ریزش مو ابداع شد
تاکید مسعود بارزانی بر لزوم استقلال عراق در تصمیماتش
سپاهان ایران(1) - الاهلی قطر (3) / باخت سپاهان در دوحه+ فیلم
گفت‌وگوهای غیررسمی واشنگتن با نوه رائول کاسترو
زلنسکی رئیس جمهوری بلاروس را تحریم کرد
درخواست عضو کنست برای برکناری نتانیاهو
محکومیت اقدام اخیر اسرائیل در غصب اراضی کرانه باختری
تاکید وزیر راه بر تطابق قیمت بلیت با خدمات ایرلاین‌ها
حمله نماینده سابق کنگره آمریکا به ترامپ در قبال ایران
گزافه‌گویی جدید ترامپ علیه ایران
طرح صلح با «پ.ک.ک» روی میز پارلمان ترکیه!
مسکو: پیشرفت مذاکرات تهران- واشنگتن به‌‌معنای یک توافق قریب‌الوقوع نیست
حمله پهپادی ترکیه به خودرویی در اقلیم کردستان عراق
ادامه یورش به مسجد الاقصی حتی در ماه مبارک رمضان
نامه مشترک نمایندگان ایران، چین و روسیه به گروسی
رئیس‌جمهور: عدالت آموزشی یک سرمایه‌گذاری راهبردی است
در ادامه بازی‌های لیگ نخبگان آسیا؛ اولسان از صعود بازماند
رکورد حداکثر دما در آذربایجان‌شرقی شکسته شد
انتشار سومین بیانیه مرکز اطلاعات مالی در پاسخ به شایعات مرتبط با FATF
سخنگوی وزارت خارجه آمریکا: ترامپ خواهان دستیابی به توافق با ایران است
زیرساخت‌های راه‌آهن آلمان مورد حمله سایبری قرار گرفت
گزارش تصویری | آماده شدن کشورهای اسلامی برای ماه مبارک رمضان در سراسر جهان
پیش‌بینی افزایش بی‌سابقه دما در مازندران/ هشدار درباره وقوع آتش‌سوزی
هلال ماه رویت شد
پاداش میلیون یورویی در انتظار طارمی
آمریکا از اقدام نظامی علیه ایران خودداری می‌کند
پزشکیان: بحران‌های ریشه‌دار اجتماعی و تربیتی، با نسخه‌های یک‌شبه درمان نمی‌شوند
آیت‌الله سیستانی نخستین روز ماه رمضان را اعلام کرد
جریمه سنگین برای دلال فوتبال
رئیس سازمان اطلاعات سپاه: حداقل 10 سرویس خارجی در اغتشاشات دی‌ماه نقش داشتند
رهبر معظم انقلاب: به راویان پیشرفت، افتخار و آن‌ها را دعا می‌کنم
تنش‌ها بین مصر و اسرائیل بر سر «سومالی‌لند» بالا گرفت
سپاهان قهرمان لیگ وزنه‌برداری شد
سناتور ضدایرانی آمریکا: تداوم قدرت ایران توافق ابراهیم را به خطر می‌اندازد
انفجار در یک معدن نیجریه 38 کشته بر جای گذاشت
چند داوطلب در انتخابات شوراهای روستا ثبت‌نام کردند؟
ای‌بی‌سی‌نیوز گزارش داد: آمریکا در حال بررسی لغو تحریم‌های ایران است
هشدار حماس درپی اخراج تعدادی از ائمه و خطیبان مسجد الاقصی
آلن ایر: تهران با تمام قدرت به هر حمله‌ای پاسخ خواهد داد
جام قهرمانی فوتبال امیدهای کشور به آلومینیوم اراک رسید
خبر خوش میدری درخصوص محصولات جدید سبد دارویی کشور
پیام پزشکیان به جشنواره ملی کتاب رشد
وزیر انرژی آمریکا: اجازه دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای را نمی‌دهیم!
میمند فارس لرزید
آغاز ثبت‌نام نخبگان برای عضویت در هیئت علمی از جمعه + لینک سامانه
توضیحات وکیل تاجزاده درباره حکم جدید موکلش