×
بین الملل
شناسه خبر : 217648
تاریخ انتشار : یکشنبه 1404/01/03 ساعت 10:18
افراطیون اسرائیل در رویای جنگ آخرالزمانی؛ چه آینده ای در انتظار منطقه است؟

نورنیوز تحولات سیاسی داخلی رژیم صهیونیستی را بررسی می‌کند؛

افراطیون اسرائیل در رویای جنگ آخرالزمانی؛ چه آینده ای در انتظار منطقه است؟

هم‌زمان، تحولات در کرانه باختری نیز متاثر از خوی جنگ طلبی دولت افراطی اسرائیل در مسیر افزایش تنش است. افزایش فشارهای امنیتی بر فلسطینیان، تشدید شهرک‌سازی‌ها و سرکوب اعتراضات مردمی، همگی به تشدید تنش‌ها در این منطقه منجر شده است.

نورنیوز - گروه بین‌الملل : بحران سیاسی و امنیتی اسرائیل وارد مرحله‌ای تازه شده است. جناح راست افراطی مذهبی، که در سال‌های اخیر نفوذ خود را در ساختار قدرت گسترش داده، اکنون در حال تکمیل فرآیند تسلط بر تمامی ارکان حکومت است. سیاست‌های جدید دولت نتانیاهو، که شامل بی‌اعتنایی به احکام دادگاه عالی، تضعیف نهادهای مستقل و تغییرات بنیادین در نظام انتخابات است، نه‌تنها ساختار سیاسی داخلی را دگرگون می‌کند، بلکه اسرائیل و به تبع آن منطقه را در مسیر یک بحران امنیتی گسترده قرار می‌دهد.

از مهندسی ساختار قدرت تا حذف مخالفان

اسرائیل همواره خود را یک دموکراسی معرفی کرده است، اما در ماه‌های اخیر، سیاست‌های دولت گامی آشکار به سمت تمرکز قدرت برداشته است. حملات شدید به دستگاه قضایی، تلاش برای تغییر در ترکیب کمیته انتخابات و اعمال محدودیت بر رأی‌دهندگان، همگی نشان می‌دهند که جناح راست افراطی به دنبال مهندسی نتایج سیاسی در بلندمدت است. این جریان، که متشکل از گروه‌های مذهبی افراطی و راست‌گرایان تندرو است، با حمایت نتانیاهو در حال تغییر چهره سیاست در اسرائیل است.

نمونه آشکار این روند، مقاومت دولت در برابر احکام دادگاه عالی درباره رئیس شاباک است. در شرایطی که حکم این دادگاه خواستار لغو برکناری رونن بار شده بود، نتانیاهو نه‌تنها این حکم را نادیده گرفت، بلکه فشارهای سیاسی علیه نهادهای قضایی را افزایش داد. این اقدام، در کنار حملات شدید رسانه‌ای به قضات دیوان عالی، نشانه‌ای روشن از مسیر اسرائیل به سوی اقتدارگرایی است.

بازگشت ایتمار بن گویر و آغاز جنگی دوباره

نشانه دیگر از قدرت‌گیری راست افراطی، بازگشت مجدد ایتمار بن گویر، وزیر دفاع سابق، به دولت و صحنه سیاسی است. او که پس از آتش‌بس با غزه و لبنان در اعتراض به سیاست‌های دولت استعفا داده بود، با تشدید درگیری‌ها در مرزهای شمالی و جنوبی دوباره در مرکز تصمیم‌گیری‌های امنیتی قرار گرفته است. بازگشت او نشان می‌دهد که جنگ، به‌عنوان ابزاری سیاسی، در دستور کار دولت قرار گرفته است.

با آغاز مجدد حملات به غزه و لبنان، مشخص شد که آتش‌بس تنها یک تاکتیک موقت بوده و اسرائیل، تحت رهبری نتانیاهو و متحدان افراطی‌اش، به دنبال یک راه‌حل نظامی برای تثبیت قدرت خود در داخل است. این سیاست، علاوه بر ایجاد ناآرامی در مرزها، خطر ورود اسرائیل به یک درگیری تمام‌عیارمنطقه ای را افزایش می‌دهد.

پیامدهای امنیتی در منطقه

سیاست‌های دولت اسرائیل نه‌تنها در داخل، بلکه در سطح منطقه نیز پیامدهای خطرناکی دارد. تشدید حملات به غزه و لبنان، احتمال گسترش درگیری‌ها را افزایش داده است. حزب‌الله لبنان و گروه‌های مقاومت فلسطینی، که پیش از این هشدارهایی درباره تجاوزات اسرائیل داده بودند، تاکنون با هدف مدیریت تنش دست به اقدامات تهاجمی نزده اند اما تداوم این روند می تواند زمینه ساز تصمیمات جدید از سوی مقاومت شود.

آینده‌ای نامشخص برای رژیم صهیونیستی

آنچه امروز در اسرائیل می‌گذرد، تنها یک بحران سیاسی معمولی نیست. این روند، بازتاب تغییرات عمیقی در ساختار قدرت و آینده سیاسی این رژیم است. درصورتی‌که راست افراطی مذهبی بتواند کنترل کامل را به دست بگیرد، دموکراسی در اسرائیل به یک مفهوم تشریفاتی تبدیل خواهد شد و سیاست‌های سرکوبگرانه در داخل، با ماجراجویی‌های نظامی در منطقه همراه خواهد شد.

اینکه رژیم صهیونیستی در نهایت به سمت یک دولت اقتدارگرا حرکت کند یا بتواند توازن قدرت را حفظ کند، به عوامل مختلفی بستگی دارد. اما آنچه مسلم است، اینکه مسیر کنونی، اسرائیل را به سمت یک بحران بی‌سابقه سوق داده است.


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
قیمت خودرو داخلی و خارجی امروز پنجشنبه 1 مرداد + جدول
عبور از گیت‌ها فقط در 4 ثانیه؛ آخرین جزئیات از موج خروج زائران اربعین از مرزها
کریدور عمان چگونه غیر فعال شد؟
پیش بینی قیمت دلار، طلا و سکه پنجشنبه 1 مرداد؛ خیز بلند طلا برای فتح کانال 19 میلیونی
سواحل مکران در مدار توسعه؛ 700 میلیارد تومان سرمایه پای چرخ‌های تولید کنارک
جزئیات مذاکره چراغ‌خاموش الهلال با فوق‌ستاره فرانسوی
رایزنی مهم ایران و روسیه در مسکو؛ از اوکراین تا قفقاز جنوبی
«علی الزیدی» در تهران؛ آغاز فصل جدیدی از مناسبات راهبردی ایران و عراق
الازرق نماد افزایش هزینه همراهی با سنتکام
غمض عین از دشمن‌شناسی
واکنش سخنگوی وزات خارجه ایران به جنایات جنگی ترامپ
آیا ساماندهی وضعیت کودکان کار اتفاق می افتد؟
آیا وکلای مادورو می‌توانند دیوارهای دادگاه منهتن را فرو بریزند؟
آزمون بزرگ ماشاریپوف در استقلال؛ ستاره ازبک می‌ماند یا می‌رود؟
رقابت نفس‌گیر 17 هزار پزشک در آزمون دستیاری 53
نخستین مأموریت ملی رسانه
برگزاری اولین انتخابات درون لیستی: چپ اسرائیل بازمی‌گردد؟
چرا باتری‌های مخابراتی حریف قطعی‌های دو ساعته برق نمی‌شوند؟
نوراینفو | 5 اشتباه مهلکی که پاوربانک شما را به آتش می‌کشد
رونمایی از نقشه راه جدید دولت برای مدیریت هوشمند آب و فاضلاب
نورنما | ابتکار زیبای مردم اسپانیا برای نشان دادن حمایت خود از فلسطین
ستیز اسپانیا با اسراییل، از میدان سیاست تا زمین فوتبال
وضعیت آب و هوا امروز پنجشنبه 1 مرداد+ وضعیت استان ها
وزارت راه ضوابط فروش بلیت پروازهای اربعین 1405 را ابلاغ کرد
در سوگ شیرمحمد اسپندار، راوی فرهنگ موسیقایی اصیل سیستان و بلوچستان
حمله به شناورهای امدادی ناجی در آب‌های هرمزگان
بازگشت اجساد 4 نظامی آمریکایی به واشنگتن؛ نمایش ترامپ برای کاهش فشارها و انتقادات
قرعه مرگ برای امیدهای ایران؛ همگروهی با غول‌های شرق و غرب در ناگویا
آخرین وضعیت راه‌های کشور؛ترافیک سنگین در محورهای چالوس و هراز
130 آتش نشان کشور در خدمت زائران اربعین
بازدید معاون اجرایی رئیس‌جمهور از پل B1 کرج
کشف 45 کیلوگرم طلا از معاون بازداشتی وزیر نفت عراق
انفجارهای دزفول کنترل شده است؛مردم نگران نباشند
تجاوز دوباره آمریکا به خاک ایران/ پاسخ مقتدرانه نیروهای مسلح به دشمن در کویت و اردن
ظرفیت نخستین پارکینگ اصلی قصرشیرین تکمیل شد
پیام مهم سپاه به مردم کویت؛ آمریکاست که تمامیت ارضی و سیادت شما را هتک کرده است نه ما
ترامپ به دنبال حمله به کشور مالی
واکنش تند دیپلمات روس به همراهی نخست‌وزیر جدید انگلیس با امریکا
وضعیت آب و هوا امروز پنجشنبه 1مرداد 1405 + وضعیت استان‌ها
انصراف 9 کشتی برای عبور از باب‌المندب
پنجمین هشدار آمریکا برای سفر شهروندان خود به خاورمیانه
عربستان حمله به نفتکش خود در دریای سرخ را تأیید کرد
قیمت نفت به 96 دلار رسید
پیام تبریک حجت الاسلام والمسلمین رحیمیان به رئیس جدید دفتر سیاسی حماس
تولید نسل جدید داروی هدفمند درمان سرطان در ایران
دیدار رؤسای موساد و سیا پیش از شروع دوباره تجاوز به ایران
تردد 180 هزار زائر از مرز مهران در هفته نخست ماه صفر
عطارد در حال کوچک‌شدن است
کنگره آمریکا بودجه 1.15 تریلیون دلاری جنگی را تصویب کرد
دو نفتکش سعودی در دریای سرخ هدف قرار گرفتند