×
بین الملل
شناسه خبر : 217648
تاریخ انتشار : یکشنبه 1404/01/03 ساعت 10:18
افراطیون اسرائیل در رویای جنگ آخرالزمانی؛ چه آینده ای در انتظار منطقه است؟

نورنیوز تحولات سیاسی داخلی رژیم صهیونیستی را بررسی می‌کند؛

افراطیون اسرائیل در رویای جنگ آخرالزمانی؛ چه آینده ای در انتظار منطقه است؟

هم‌زمان، تحولات در کرانه باختری نیز متاثر از خوی جنگ طلبی دولت افراطی اسرائیل در مسیر افزایش تنش است. افزایش فشارهای امنیتی بر فلسطینیان، تشدید شهرک‌سازی‌ها و سرکوب اعتراضات مردمی، همگی به تشدید تنش‌ها در این منطقه منجر شده است.

نورنیوز - گروه بین‌الملل : بحران سیاسی و امنیتی اسرائیل وارد مرحله‌ای تازه شده است. جناح راست افراطی مذهبی، که در سال‌های اخیر نفوذ خود را در ساختار قدرت گسترش داده، اکنون در حال تکمیل فرآیند تسلط بر تمامی ارکان حکومت است. سیاست‌های جدید دولت نتانیاهو، که شامل بی‌اعتنایی به احکام دادگاه عالی، تضعیف نهادهای مستقل و تغییرات بنیادین در نظام انتخابات است، نه‌تنها ساختار سیاسی داخلی را دگرگون می‌کند، بلکه اسرائیل و به تبع آن منطقه را در مسیر یک بحران امنیتی گسترده قرار می‌دهد.

از مهندسی ساختار قدرت تا حذف مخالفان

اسرائیل همواره خود را یک دموکراسی معرفی کرده است، اما در ماه‌های اخیر، سیاست‌های دولت گامی آشکار به سمت تمرکز قدرت برداشته است. حملات شدید به دستگاه قضایی، تلاش برای تغییر در ترکیب کمیته انتخابات و اعمال محدودیت بر رأی‌دهندگان، همگی نشان می‌دهند که جناح راست افراطی به دنبال مهندسی نتایج سیاسی در بلندمدت است. این جریان، که متشکل از گروه‌های مذهبی افراطی و راست‌گرایان تندرو است، با حمایت نتانیاهو در حال تغییر چهره سیاست در اسرائیل است.

نمونه آشکار این روند، مقاومت دولت در برابر احکام دادگاه عالی درباره رئیس شاباک است. در شرایطی که حکم این دادگاه خواستار لغو برکناری رونن بار شده بود، نتانیاهو نه‌تنها این حکم را نادیده گرفت، بلکه فشارهای سیاسی علیه نهادهای قضایی را افزایش داد. این اقدام، در کنار حملات شدید رسانه‌ای به قضات دیوان عالی، نشانه‌ای روشن از مسیر اسرائیل به سوی اقتدارگرایی است.

بازگشت ایتمار بن گویر و آغاز جنگی دوباره

نشانه دیگر از قدرت‌گیری راست افراطی، بازگشت مجدد ایتمار بن گویر، وزیر دفاع سابق، به دولت و صحنه سیاسی است. او که پس از آتش‌بس با غزه و لبنان در اعتراض به سیاست‌های دولت استعفا داده بود، با تشدید درگیری‌ها در مرزهای شمالی و جنوبی دوباره در مرکز تصمیم‌گیری‌های امنیتی قرار گرفته است. بازگشت او نشان می‌دهد که جنگ، به‌عنوان ابزاری سیاسی، در دستور کار دولت قرار گرفته است.

با آغاز مجدد حملات به غزه و لبنان، مشخص شد که آتش‌بس تنها یک تاکتیک موقت بوده و اسرائیل، تحت رهبری نتانیاهو و متحدان افراطی‌اش، به دنبال یک راه‌حل نظامی برای تثبیت قدرت خود در داخل است. این سیاست، علاوه بر ایجاد ناآرامی در مرزها، خطر ورود اسرائیل به یک درگیری تمام‌عیارمنطقه ای را افزایش می‌دهد.

پیامدهای امنیتی در منطقه

سیاست‌های دولت اسرائیل نه‌تنها در داخل، بلکه در سطح منطقه نیز پیامدهای خطرناکی دارد. تشدید حملات به غزه و لبنان، احتمال گسترش درگیری‌ها را افزایش داده است. حزب‌الله لبنان و گروه‌های مقاومت فلسطینی، که پیش از این هشدارهایی درباره تجاوزات اسرائیل داده بودند، تاکنون با هدف مدیریت تنش دست به اقدامات تهاجمی نزده اند اما تداوم این روند می تواند زمینه ساز تصمیمات جدید از سوی مقاومت شود.

آینده‌ای نامشخص برای رژیم صهیونیستی

آنچه امروز در اسرائیل می‌گذرد، تنها یک بحران سیاسی معمولی نیست. این روند، بازتاب تغییرات عمیقی در ساختار قدرت و آینده سیاسی این رژیم است. درصورتی‌که راست افراطی مذهبی بتواند کنترل کامل را به دست بگیرد، دموکراسی در اسرائیل به یک مفهوم تشریفاتی تبدیل خواهد شد و سیاست‌های سرکوبگرانه در داخل، با ماجراجویی‌های نظامی در منطقه همراه خواهد شد.

اینکه رژیم صهیونیستی در نهایت به سمت یک دولت اقتدارگرا حرکت کند یا بتواند توازن قدرت را حفظ کند، به عوامل مختلفی بستگی دارد. اما آنچه مسلم است، اینکه مسیر کنونی، اسرائیل را به سمت یک بحران بی‌سابقه سوق داده است.


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
افضل مقیمی، چهره ماندگار زبان‌شناسی ایران، درگذشت
ترکیب گل‌گهر برای دیدار با چادرملو
کشف 48 هزار قرص مخدر در خان‌یونس
زمان ثبت‌نام اربعین اعلام شد
حضور صدها خبرنگار و کنشگر رسانه‌ای خارجی در مراسم تشییع رهبر شهید
مرز دوغارون میزبان زائران افغانستانی مراسم وداع رهبر شهید خواهد بود
انزو مارسکا جانشین گواردیولا در منچسترسیتی شد
تصمیم جدید آموزش و پرورش برای دانش‌آموزان المپیادی
پیش بینی قیمت طلا و سکه سه شنبه 9 تیر 1405
اگر رادارها روشن باشند، موشک‌ها آماده باشند
پزشکیان: برخی تیم مذاکره‌کننده را «وطن‌فروش» و «ضددین» می‌خوانند
انفجار در دکل نفتی ونزوئلا؛ 8 کارگر زخمی شدند
تمهیدات سوخت‌رسانی پایدار در ایام مراسم تشییع رهبر شهید
معمای بند پنجم؛ چرا آمریکا مسیر دیگری را رفت؟
موضع وزیر خارجه عمان درباره دریافت هزینه در تنگه هرمز
قتل رفیق صمیمی فقط به خاطر یک کامنت زیر پست!
اسیدپاشی تلخ پدر به پسر؛ پرونده جنایت خانوادگی وارد مرحله جدید شد
نیویورک‌تایمز: شکاف در روابط آمریکا و اسرائیل عمیق‌تر شده است
سیروس پورموسوی سرمربی ذوب‌آهن شد
نوراینفو | هنگام ازدحام جمعیت در مراسم تشییع رهبر شهید چه کنیم؟
پایان سفر وزیر امور خارجه به عراق
ادعای رسانه عبری: اسرائیل برای حمله بزرگ به انصارالله یمن آماده می‌شود
نورنما | از ورم کاپوت خودرو تا ذوب شدن آسفالت خیابان ها
هفته سرنوشت‌ساز والیبال ایران؛ آخرین شانس صعود در لیگ ملت‌ها
پیش‌ بینی قیمت دلار سه شنبه 9 تیر 1405/ سیگنال دوحه ترمز دلار را کشید
بقائی: نجف نماد پیوندهای عمیق فرهنگی و عاطفی ایران و عراق است
چرا بزرگ‌ترین فرصت تاریخ فوتبال ایران از دست رفت؟
پرونده زیان شرکت‌های زیرمجموعه صندوق بازنشستگی به دیوان محاسبات ارجاع شد
عارف: ارتقای امنیت سایبری اولویت راهبردی کشور است
نبض جام | ویژه برنامه روزانه نورنیوز برای جام جهانی 2026 / قسمت بیست و یکم
حمل‌ونقل عمومی مشهد یک هفته رایگان شد
مرحله سوم ثبت‌نام مسکن استیجاری زوج‌های جوان/ فراخوان متقاضیان برای سه استان جدید
هشدار هواشناسی؛ وزش باد شدید و گردوخاک در راه تهران
بورس دوباره نزولی شد؛ افت بیش از 16 هزار واحدی شاخص کل
تیراندازی مرگبار در شمال آلمان؛ 5 نفر کشته شدند
واکنش البرادعی به انتقاد طارمی از شرایط سفر در جام جهانی
قیمت سکه پارسیان امروز دوشنبه 8 تیر 1405
هیئت منصفه دادگاه مطبوعات، صادق زیباکلام را مجرم دانست
اعلام جدیدترین آمار از شهیدان و مجروحان غزه
قیمت نقره امروز دوشنبه 8 تیر 1405
بازگشت سریال «مادران» به تلویزیون
ادعای ترامپ: فردا در دوحه با ایران دیدار می‌کنیم
پاکستان کاردار افغانستان را احضار کرد
حذف تیم ملی از جام جهانی؛ تلخ‌ترین ناکامی‌ تاریخ ایران
تورم نقطه‌به‌نقطه خرداد به 83.1 درصد رسید
هشدار هواشناسی؛ دمای کشور افزایش می یابد
نزاع خانوادگی با انگیزه انتقام به قتل ختم شد
رتبه تیم ملی فوتبال ایران در رنکینگ فیفا بدون تغییر ماند
حمایت رهبران جریان صدر و حکمت عراق از کمپین بازداشت مفسدان
آیا بانک‌ها روزهای 13 تا 15 تیر ماه تعطیل است؟