×
بین الملل
شناسه خبر : 217648
تاریخ انتشار : یکشنبه 1404/01/03 ساعت 10:18
افراطیون اسرائیل در رویای جنگ آخرالزمانی؛ چه آینده ای در انتظار منطقه است؟

نورنیوز تحولات سیاسی داخلی رژیم صهیونیستی را بررسی می‌کند؛

افراطیون اسرائیل در رویای جنگ آخرالزمانی؛ چه آینده ای در انتظار منطقه است؟

هم‌زمان، تحولات در کرانه باختری نیز متاثر از خوی جنگ طلبی دولت افراطی اسرائیل در مسیر افزایش تنش است. افزایش فشارهای امنیتی بر فلسطینیان، تشدید شهرک‌سازی‌ها و سرکوب اعتراضات مردمی، همگی به تشدید تنش‌ها در این منطقه منجر شده است.

نورنیوز - گروه بین‌الملل : بحران سیاسی و امنیتی اسرائیل وارد مرحله‌ای تازه شده است. جناح راست افراطی مذهبی، که در سال‌های اخیر نفوذ خود را در ساختار قدرت گسترش داده، اکنون در حال تکمیل فرآیند تسلط بر تمامی ارکان حکومت است. سیاست‌های جدید دولت نتانیاهو، که شامل بی‌اعتنایی به احکام دادگاه عالی، تضعیف نهادهای مستقل و تغییرات بنیادین در نظام انتخابات است، نه‌تنها ساختار سیاسی داخلی را دگرگون می‌کند، بلکه اسرائیل و به تبع آن منطقه را در مسیر یک بحران امنیتی گسترده قرار می‌دهد.

از مهندسی ساختار قدرت تا حذف مخالفان

اسرائیل همواره خود را یک دموکراسی معرفی کرده است، اما در ماه‌های اخیر، سیاست‌های دولت گامی آشکار به سمت تمرکز قدرت برداشته است. حملات شدید به دستگاه قضایی، تلاش برای تغییر در ترکیب کمیته انتخابات و اعمال محدودیت بر رأی‌دهندگان، همگی نشان می‌دهند که جناح راست افراطی به دنبال مهندسی نتایج سیاسی در بلندمدت است. این جریان، که متشکل از گروه‌های مذهبی افراطی و راست‌گرایان تندرو است، با حمایت نتانیاهو در حال تغییر چهره سیاست در اسرائیل است.

نمونه آشکار این روند، مقاومت دولت در برابر احکام دادگاه عالی درباره رئیس شاباک است. در شرایطی که حکم این دادگاه خواستار لغو برکناری رونن بار شده بود، نتانیاهو نه‌تنها این حکم را نادیده گرفت، بلکه فشارهای سیاسی علیه نهادهای قضایی را افزایش داد. این اقدام، در کنار حملات شدید رسانه‌ای به قضات دیوان عالی، نشانه‌ای روشن از مسیر اسرائیل به سوی اقتدارگرایی است.

بازگشت ایتمار بن گویر و آغاز جنگی دوباره

نشانه دیگر از قدرت‌گیری راست افراطی، بازگشت مجدد ایتمار بن گویر، وزیر دفاع سابق، به دولت و صحنه سیاسی است. او که پس از آتش‌بس با غزه و لبنان در اعتراض به سیاست‌های دولت استعفا داده بود، با تشدید درگیری‌ها در مرزهای شمالی و جنوبی دوباره در مرکز تصمیم‌گیری‌های امنیتی قرار گرفته است. بازگشت او نشان می‌دهد که جنگ، به‌عنوان ابزاری سیاسی، در دستور کار دولت قرار گرفته است.

با آغاز مجدد حملات به غزه و لبنان، مشخص شد که آتش‌بس تنها یک تاکتیک موقت بوده و اسرائیل، تحت رهبری نتانیاهو و متحدان افراطی‌اش، به دنبال یک راه‌حل نظامی برای تثبیت قدرت خود در داخل است. این سیاست، علاوه بر ایجاد ناآرامی در مرزها، خطر ورود اسرائیل به یک درگیری تمام‌عیارمنطقه ای را افزایش می‌دهد.

پیامدهای امنیتی در منطقه

سیاست‌های دولت اسرائیل نه‌تنها در داخل، بلکه در سطح منطقه نیز پیامدهای خطرناکی دارد. تشدید حملات به غزه و لبنان، احتمال گسترش درگیری‌ها را افزایش داده است. حزب‌الله لبنان و گروه‌های مقاومت فلسطینی، که پیش از این هشدارهایی درباره تجاوزات اسرائیل داده بودند، تاکنون با هدف مدیریت تنش دست به اقدامات تهاجمی نزده اند اما تداوم این روند می تواند زمینه ساز تصمیمات جدید از سوی مقاومت شود.

آینده‌ای نامشخص برای رژیم صهیونیستی

آنچه امروز در اسرائیل می‌گذرد، تنها یک بحران سیاسی معمولی نیست. این روند، بازتاب تغییرات عمیقی در ساختار قدرت و آینده سیاسی این رژیم است. درصورتی‌که راست افراطی مذهبی بتواند کنترل کامل را به دست بگیرد، دموکراسی در اسرائیل به یک مفهوم تشریفاتی تبدیل خواهد شد و سیاست‌های سرکوبگرانه در داخل، با ماجراجویی‌های نظامی در منطقه همراه خواهد شد.

اینکه رژیم صهیونیستی در نهایت به سمت یک دولت اقتدارگرا حرکت کند یا بتواند توازن قدرت را حفظ کند، به عوامل مختلفی بستگی دارد. اما آنچه مسلم است، اینکه مسیر کنونی، اسرائیل را به سمت یک بحران بی‌سابقه سوق داده است.


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
گفتگوهای تلفنی وزیر امور خارجه ایران با وزرای خارجه منطقه
نتایج نهایی آزمون استخدامی برخی دانشگاه‌های علوم پزشکی اعلام شد
جزئیاتی از زمان اجرای مرحله دوم طرح کالابرگ الکترونیکی
عارف: اسامی همه جانباختگان حوادث اخیر اعلام می‌شود/مذاکره فقط با تضمین واقعی
جدول لیگ برتر پس از پایان هفته هجدهم
برف و کولاک در راه ایران + نقشه
تاکید پاکستان بر اهمیت دیپلماسی و صلح
آتش‌سوزی در شهرک صنعتی کاوش البرز 2 کشته بر جا گذاشت
ارتش اسرائیل آمار 70 هزار شهید غزه را پذیرفت
سردار وحیدی: دشمن نه می‌تواند ملت ایران را بترساند، نه فریب دهد
حملات رژیم صهیونیستی به جنوب لبنان ادامه دارد
هشدار هواشناسی درباره افزایش موج در جنوب کشور
آوردن این همه دارایی به تیررس ایران؛ اطمینان‌خاطر ترامپ از کجاست؟
خیز حسن یزدانی برای اولین طلای وزن 97 کیلوگرم
بازار معاملات همچنان کساد است
اتحادیه اروپا بسته تحریمی جدید علیه ایران تصویب کرد
از سوی سایپا؛ فروش خودرو آریا برای اولین بار آغاز شد
آغاز جشنواره فیلم فجر از پردیس ملت با یک انیمیشن
تحلیلگران: اختلال در عرضه نفت ایران با وجود حضور نظامی آمریکا بعید است
پوتین در دیدار با رئیس امارات: تحولات ایران را زیر نظر داریم
کدام آزادکاران به تیم ملی کشتی کشور دعوت شدند؟
قیمت محصولات ایران خودرو افزایش می‌یابد؟
پیام تهران به واشنگتن: تسلیم امضا نمی‌شویم
ماجرای سفر مقامات عربستان سعودی و اسرائیل به واشنگتن چیست؟
در صورت حمله به ایران، پاسخی پشیمان‌کننده می‌دهیم
تاج: ایران از جام جهانی حذف شدنی نیست
اسرائیل برای اولین بار آمار شهدای غزه در جنگ را پذیرفت
ادعاهای تکراری استارمر علیه ایران
وزیر فرهنگ: بپذیریم که میزان مصرف فرهنگی در کشور بالا نیست
تقویت عرضه اسکناس ارزی
دستور پزشکیان برای رفع مشکل نقدینگی صنایع و تولیدی‌ها
تشکیل ارتش مستقل اروپایی: آرزو یا واقعیت؟
درخواست ویژه استقلال درباره برگزاری بازی‌های خانگی
اروپا تحریم‌های جدیدی علیه ایران وضع کرد
دیدار وزیرخارجه ترکیه با سفیر آمریکا
الحاق 1000 فروند پهپاد به ارتش برای پاسخگویی به تهدیدها
کرملین: هنوز پتانسیل مذاکره با ایران وجود دارد
عراقچی فردا به ترکیه می رود
معاون ارزی بانک مرکزی منصوب شد
سن ورود به پیش‌دبستانی کاهش یافت ؟
میزان قدرت موشکی ایران برای پاسخ به آمریکا چقدر است؟
توضیحات شهردار درباره پناهگاه‌های جنگی در صورت درگیری احتمالی
بسته پیشنهادی پزشکیان برای مدیریت پسابحران
رژیم صهیونیستی همچنان آتش بس غزه را نقض می‌کند
قیمت طلا و سکه امروز پنجشنبه 9 بهمن + جدول
نقشه جدید آمریکا برای غیرنظامی‌سازی کردن غزه
جان باختن 4 نفر در تصادف جاده خوی ـ چالدران
قیمت دلار و سایر ارزها امروز پنجشنبه 9 بهمن 1404
بازگشت آلودگی هوا به تهران از فردا
افزایش نسبی دمای هوای تهران از فردا