×
بین الملل
شناسه خبر : 217309
تاریخ انتشار : پنج‌شنبه 1403/12/30 ساعت 11:44
روبیو : ترامپ حل مساله هسته‌ای ایران به روش دیپلماتیک را ترجیح می‌دهد

روبیو : ترامپ حل مساله هسته‌ای ایران به روش دیپلماتیک را ترجیح می‌دهد

وزیر خارجه آمریکا بار دیگر ادعا کرد که دونالد ترامپ آماده انجام هر کاری برای جلوگیری از دسترسی ایران به تسلیحات هسته‌ای است.

نورنیوز - گروه بین‌الملل: وزیر امور خارجه آمریکا در یک مصاحبه بار دیگر به تهدید ایران پرداخته و ادعا کرد دونالد ترامپ آماده دست زدن به هر کاری به منظور جلوگیری از تسلیحات هسته‌ای است.

«مارکو روبیو»، وزیر امور خارجه ایالات متحده در مصاحبه با خبرنگار مشهور آمریکایی، «هیو هیویت» با تکرار ادعاهای سابق کشورش علیه ایران مدعی شد: «فکر می‌کنم رئیس جمهور ما صریح بوده است. او آماده دست زدن به انجام هر کاری که لازم باشد به منظور جلوگیری از دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای است.»

وزیر خارجه آمریکا با طرح این ادعا که رئیس جمهور دولت متبوعش «خواستار حمایت از صلح است» گفت: «اگر از او سوال کنید به شما خواهد گفت که تا حد زیادی ترجیح می‌دهد که این مساله را به صورت دیپلماتیک بدون یک جنگ حل کند. این ترجیح او است و همیشه نیز ترجیح او این خواهد بود.»

روبیو در راستای تهدید ایران گفت: «اما اگر شما او را مجبور به انتخاب بین یک ایران هسته‌ای یا دست زدن به اقدام علیه آن کنید او صریحا گفته است که دست به اقدام خواهد زد. این که کشورهای دیگری بخواهند به ما برای اجرای این اقدام بپیوندند یا صرفا در حاشیه ایستاده و گاها بی‌سروصدا ما را تشویق کنند موضوع دیگری است. اما مطمئنا چنین چیزی تعیین‌کننده گامهایی که ما اتخاذ می‌کنیم نخواهد بود چون از نظر ما اینکه ایران تسلیحات هسته‌ای داشته باشد غیرقابل قبول است.»

روبیو همچنین در پاسخ به این سوال که آیا ایالات متحده تسلیحات لازم برای از بین بردن سایت‌های هسته‌ای ایران را دارد تهدید کرد: «این احتمالا سوالی است که بهتر است برای گرفتن پاسخ به وزارت دفاع ارجاع داده شود اما با اطمینان کافی می‌گویم اگر رئیس جمهور تصمیم بگیرد که ما باید برای جلوگیری از دستیابی ایران به توانمندی هسته‌ای دست به اقدام بزنیم ما قابلیت لازم برای انجام آن و حتی فراتر رفتن و شاید حتی تهدید حکومت را داریم.»

او ادامه داد:‌ «من در وزارت خارجه هستم ما حامی صلح هستیم نه جنگ. رئیس جمهور صراحتا گفته که همین را ترجیح می‌دهد. پس من همیشه می‌گویم که دوست دارم مساله را از طریق وزارت خارجه مدیریت کنم اما اگر نتوانیم باید موضوع را به وزارت دفاع و پیت هگست، وزیر دفاع واگذار کنیم.»

روبیو همچنین در ادامه این مصاحبه گفت ائتلاف چین با ایران «بزرگترین چالش پیش روی آمریکا» است.

وزیر خارجه آمریکا اضافه کرد: «ما لازم است که با این کشورها روابط داشته باشیم اما فکر می‌کنم مساله قرن بیست و یکم این است که چه اتفاقی بین آمریکا و چین بیفتد.

روبیو با متهم کردن چین به اینکه که در مسیرش برای پیشرفت قوانین تجارت و بازرگانی را رعایت نکرده و دست به تقلب می‌زند بیان کرد: «اما من می گویم که آنها کشوری قدرتمند و ثروتمند بوده و خواهند بود. لازم است که ما با آنها تعامل کنیم چون این غیرمسئولانه خواهد بود اگر چنین کاری نکنیم. اما ما همچنین نمی‌خواهیم در دنیایی زندگی کنیم که برای چیزهای که لازم داریم وابسته به چین باشیم.»

روبیو در خصوص تجاوزات اخیر آمریکا به یمن گفت: «حملات ما پایدار بوده و تا زمانی ادامه پیدا خواهند کرد که آنها دیگر توانمندی تهدید کردن نه فقط نیروی دریای آمریکا بلکه همچنین کشتی‌های جهانی را نداشته باشند.»

وزیر خارجه آمریکا با تکرار تهدیدات ترامپ علیه ایران در خصوص موضوع یمن نیز گفت:‌ «رئیس جمهور ما صراحتا گفته ایران به خاطر ادامه دادن به کمک به حوثی‌ها (انصارالله یمن) مسئول دانسته خواهد شد. رئیس جمهور ما پیشتر پستی را منتشر کرده و توضیح داد ایران هنوز دارد به حوثی‌ها کمک می‌کند شاید نه آنقدر علنی که قبلا بود اما هنوز هم علنا به آنها کمک می‌کنند. این غیرقابل قبول بوده و باید تغییر کند.»

وزیر خارجه آمریکا روز دوشنبه هفته جاری نیز با اذعان به توانایی موشکی انصارالله یمن ادعاهایی را مبنی بر کمک ایران به آنها در این زمینه مطرح کرد.

مارکو روبیو در گفت‌وگو با شبکه فاکس نیوز در پاسخ به سوالی درباره اظهارات رئیس‌جمهور کشورش در رابطه با انصارالله یمن و ادعای حمایت ایران از آنها مدعی شد: حوثی‌ها (انصارالله) توانایی انجام این کار را بدون کمک ایران ندارند. منظورم این است که آنها یاد گرفته‌اند که چگونه آنها را بسازند، این پهپادها و این هواپیماهای بدون سرنشین پیشرفته ضد کشتی اما این فناوری از جایی نشات می‌گیرد.»

«دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا که در طول کارزار انتخاباتی‌اش، هدف خود را «برقراری صلح» معرفی کرده بود، اخیرا با حمله به یمن باعث خشم جامعه آمریکایی و هراس آن‌ها از کشانده‌شدن پای آمریکا به جنگی دیگر در غرب آسیا شده است.

او دوشنبه شب با انتشار یک بیانیه در اظهاراتی تهدیدآمیز ادعا کرد: از این لحظه به بعد، هر تیری از سوی یمن به‌عنوان تیری شلیک شده از سوی ایران برداشت خواهد شد. ایران با عواقب جدی این اقدامات روبرو خواهد شد.»

رئیس‌جمهور آمریکا که به‌نظر می‌رسد از رسیدن به اهداف خود در حمله به یمن ناکام مانده در بیانیه خود مدعی شد: هرگونه حمله یا تلافی بیشتر از سوی حوثی‌ها با قدرت زیادی پاسخ داده خواهد شد و هیچ تضمینی وجود ندارد که این پاسخ در آنجا متوقف شود.

این ادعا و تهدیدات علیه ملت ایران درحالی است که «اسماعیل بقائی» سخنگوی وزارت امور خارجه ایران در نشست خبری روز دوشنبه خود تصریح کرد: ما به هرگونه تعرضی علیه تمامیت سرزمینی و علیه امنیت و منافع ملی ایران با قاطعیت پاسخ می‌دهیم و تردیدی در این زمینه وجود ندارد. مردم و دولت یمن خودشان به صورت مستقل در مورد اقداماتی که لازم می‌دانند در مورد فلسطین و حمایت از مقاومت مشروع مردم فلسطین انجام دهند، تصمیم می‌گیرند.

جمهوری اسلامی ایران همواره اتهامات حمایت نظامی از یمن را رد کرده است اما مقامات ایران تأکید کرده‌اند که هرگونه اقدام علیه تمامیت ارضی و ملت این کشور با پاسخ قاطعانه روبرو خواهد شد.


ایسنا
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
لاوروف: امیدواریم آتش‌بس غزه پایدار باشد
جزئیات و دلایل سفرهای استانی رئیس جمهور
دیدار و گفت‌وگوی وزرای امور خارجه ایران و الجزایر
واریز یارانه نقدی دهک‌های اول تا سوم
رئیس ستاد ارتش یمن به شهادت رسید +بیانیه نیروهای مسلح یمن
کرملین: درباره نفت روسیه از دمواضع هلی‌نو تبعیت می‌کنیم
وزیر کشور: در انتخابات تناسبی شوراها صدای همه شنیده می‌شود
غرب با تحریم نفت روسیه، اقتصاد خود را مختل کرد
اسرائیل به نیروهای امدادی ترکیه اجازه ورود به غزه را می‌دهد
ساپینتو: قول می دهم که استقلال قهرمان لیگ می شود
افزایش قیمت نفت پس از تعهد هند به توقف خرید از روسیه
خطیب‌زاده: اسرائیل به دنبال صلح در منطقه نیست
قهرمانی کشتی ایران در جهانی 2015 پس از 10 سال قطعی شد
حمله پهپادی اسرائیل به جنوب لبنان در فصل برداشت زیتون
پزشکیان: اگر به مردم تکیه کنیم هر کاری شدنی است/ از اختلافات داخلی می‌ترسم نه از آمریکا
نجات لکورنو از رأی عدم اعتماد پارلمان فرانسه
کشته شدن 64 عضو طالبان توسط ارتش پاکستان
بزرگ‌ترین شبکه قاچاق سوخت شمال کشور متلاشی شد
نقشه استقبال ایرانیان از کتابخانه های عمومی کشور
سفر دونالد ترامپ به کره جنوبی در اوایل آبان
زنگ هشدار هوای تهران به صدا درآمد
عامل جنایت عنبرآباد پس از 6 سال دستگیر شد
ثبت‌نام 99 هزار نفر در آزمون وکالت سال 1404
پیام تسلیت عراقچی در پی درگذشت سردار علیرضا افشار
درخواست آلمان برای استفاده از دارایی‌های روسیه
لاوروف: روسیه هرگز با آمریکا علیه چین متحد نمی‌شود
سردار افشار از یادگاران خوش‌نام دفاع مقدس بود
نتانیاهو: تمامی اهداف جنگ غزه را محقق خواهیم کرد
بازگشت سعید آقاخانی به تلویزیون با «اسباب زحمت»
قیمت طلا و سکه امروز پنجشنبه 24 مهر + جدول
30 کشته و زخمی درآتش‌سوزی تانکر نفت
آمریکا خواستار توقف محدودیت‌های چین شد
کاهش حضور دولت در اقتصاد، گامی مؤثر در اعتمادسازی مردم
تولد نوزاد عجول در آمبولانس
اعتراف اسیر اسرائیلی آزادشده به رفتار انسانی حماس
قیمت دلار و سایر ارزها امروز پنجشنبه 23 مهر 1404
پالایشگاه‌های نفت هند تسلیم آمریکا شدند
مخالفت چین با درخواست آمریکا برای توقف خرید نفت روسیه
سالم الدوساری مرد سال فوتبال آسیا شد
ذخیره سه برابری گازوئیل برای زمستان
خبر خوش برای مشاغل خانگی و کارآفرینان
پزشکیان: مدرسه هدف نیست، میدان پرورش آینده است
فهرست 28 تیم راه‌یافته به جام جهانی 2026+ 20 سهمیه باقی ماند
ماجرای مسمومیت‌ها استنشاقی در شهر ری چیست؟
پیروزی در جنگ 12 روزه نماد تحقق وعده الهی بود
عملیات دولت غزه برای نابودی باندهای جنایتکار
نوشابه‌های گازدار ریفلاکس را تشدید می‌کنند
مادورو: آمریکا به‌دنبال کودتا در ونزوئلاست
احضار سفیر لهستان به وزارت خارجه
ایران در مسیر میزبانی بازی‌های کشورهای اسلامی 2029
X
آگهی تبلیغاتی