×
اجتماعی
شناسه خبر : 217214
تاریخ انتشار : چهارشنبه 1403/12/29 ساعت 14:46
ممنوع الخروجی را با این روش ها چک کنید

ممنوع الخروجی را با این روش ها چک کنید

سکوی «کاتب» سازمان ثبت اسناد و املاک کشور، امکان اطلاع از وضعیت ممنوع الخروجی افراد را به صورت برخط و در هر ساعت از شبانه‌روز فراهم کرده است و شهروندان می‌توانند حتی در ایام تعطیل نیز از وضع ممنوع الخروجی خود مطلع شوند.

نورنیوز-گروه اجتماعی: ممنوع الخروجی تضمینی است که قانونگذار برای جلوگیری از فرار متهمان در موارد کیفری بر اساس قانون آیین‌دادرسی کیفری و در موارد حقوقی برای الزام فرد به انجام تعهد خود بر اساس قوانین مدنی و ثبتی در نظر گرفته است یا گاهی ممنوع الخروجی در اثر قرار ممنوعیت خروج از کشور صادر می‌شود و هر یک از دستگاه‌ها از جمله سازمان ثبت اسناد و املاک کشور، سازمان امور مالیاتی، بانک‌ها، سازمان تعزیرات حکومتی و یا محاکم به صورت مستقل در نتیجه رسیدگی‌ها ممکن است فرد یا افرادی را ممنوع‌الخروج اعلام کنند.

اطلاع از ممنوع الخروجی افراد با ۳ روش

اکنون در دستگاه قضایی، اطلاع از ممنوع الخروجی افراد با سه روش صورت می گیرد. نخست اینکه اگر مدیون در سامانه شماره تماس تلفن همراه داشته باشد به محض ممنوع‌الخروج بودن برای وی پیامک ارسال و موضوع پرونده به وی اطلاع رسانی می‌شود. دوم اگر مدیون ثبت‌نام ثنا داشته باشه براساس ثنا اطلاع رسانی می‌شود و راه سوم این است که اگر شامل دو مورد مزبور نباشد یعنی مدیون شماره موبایل در سامانه اجرای اسناد رسمی نداشته یا در ثنا ثبت‌نام نکرده باشد، امکان جدیدی اخیرا سازمان ثبت اسناد و املاک کشور ایجاد کرده و در سکوی کاتب به نشانی www.kateb.ir هر فرد قبل از اینکه به فرودگاه رجوع کند و سفر خارجی انجام دهد، می‌تواند با کد ملی در سامانه کاتب به بخش اجرای اسناد رسمی رجوع و استعلام بگیرد که ممنوع‌الخروج است یا خیر.

اخیرا نیز سخنگوی سازمان ثبت اسناد و املاک کشوردرباره اینکه آیا استعلام وضع ممنوع الخروجی افراد در ایام نوروز نیز فعال است، اظهار کرد: استعلام ممنوع الخروجی به صورت برخط از طریق سکوی کاتب صورت می‌گیرد و استعلام در هر ساعت شبانه روز امکان پذیر است و در ایام نوروز مانند سایر ایام تعطیل به صورت شبانه روزی قابل استعلام است.

پیش از این هم سردار سعید منتظرالمهدی معاون فرهنگی اجتماعی و سخنگوی فراجا اعلام کرده بود که دریافت وضعیت ممنوع الخروجی به صورت سامانه‌ای و غیرحضوری امکان‌پذیر است و شهروندان می‌توانند افزون بر مراجعه به پنجره واحد خدمات فراجا(سخا)، با نصب و راه‌اندازی نرم‌افزار «پلیس من»، وضعیت ممنوع الخروجی خود را به صورت آنی بررسی و در صورت ممنوعیت در خروج از کشور، برای پیگیری موضوع به یکی از دفاتر گذرنامه مراجعه کنند.

البته قانون برنامه هفتم پیشرفت برای دستگاه قضا و فرماندهی انتظامی کشور تکالیفی به منظور ساماندهی وضعیت ممنوعیت خروج از کشور تعیین کرده است.

مطابق بند چ ماده ۴ قانون برنامه هفتم پیشرفت، «به‌منظور صیانت از حقوق شهروندی، قوه قضاییه مکلف است ممنوعیت خروج از کشور افرادی را که توسط محاکم قضایی صادر شده است ظرف ۲۴ ساعت از طریق سامانه ابلاغ الکترونیک قضائی (ثنا) با ذکر علت به اطلاع آنان برساند همچنین فرماندهی انتظامی جمهوری اسلامی ایران مکلف است با رعایت بند (۳) ماده (۱۶) قانون گذرنامه مصوب دهم اسفند ۱۳۵۱ با اصلاحات و الحاقات بعدی، ممنوعیت خروج از کشور افرادی را که توسط محاکم یا سایر مراجع قانونی صورت گرفته است به آنان ابلاغ کند.»

براساس تبصره این ماده قانونی، «مواردی که به تشخیص قاضی با توجه به دلایل امنیتی، اطلاع ممنوعیت خروج از کشور به متهم مفسده دارد، از شمول این بند مستثنی است.»


ایرنا
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
تبدیل زباله‌های هسته‌ای به هیدروژن امکانپذیر شد
ترمیم مینای دندان با کراتین
هشدار کمبود آب در یونان؛ وضعیت در پایتخت و مناطق اطراف جدی‌تر است
تظاهرات در فلسطین اشغالی
چین سومین ناو هواپیمابر خود را به آب انداخت
مقام نیجریه ای: ترامپ باید به خاطر اظهاراتش درباره نیجریه عذرخواهی کند
حملات هوایی رژیم اسرائیل به جنوب لبنان سه شهید و 11 زخمی برجا گذاشت
هر دو مسیر تونل رسالت امشب مسدود است
اختصاص درصدی از درآمد بازیکنان و مربیان خارجی به توسعه فوتبال دانش‌آموزی
رونمایی از پیراهن تیم ملی فوتسال دانش‌آموزان
قول 5 ساله پاکستان برای حذف همه موانع تجاری با ایران
عراقچی: جایزه صلح نوبل را به حامی جنایات رژیم صهیونیستی دادند
رئیس جمهور عراق خواستار مشارکت گسترده مردم در انتخابات پارلمانی شد
15 کشته و زخمی در جریان تعقیب و گریز پلیس آمریکا
گزارشگر سازمان ملل: اگر می توانستم  طلسم کنم جلوی جنایات اسرائیل را می گرفتم
مدارس برخی شهرستان‌های خوزستان فردا یکشنبه غیرحضوری شد
جلسه سران قوا برگزار شد
واکنش پرسپولیس به رأی اصلاحی کمیته استیناف؛ ابطال کنید
کشف جسد یک افسر اسرائیلی در جنوب غزه
فهرست تیم ملی اعلام شد
وزارت دادگستری آمریکا همچنان به دنبال تحقیقات درباره پرونده ترامپ-روسیه
رسانه‌های عراقی از خشک شدن دریاچه حمرین در استان دیاله عراق خبر دادند
نخست وزیر مجارستان جو بایدن را مسئول آغاز جنگ اوکراین دانست
تامین 3 میلیارد دلار برای واردات ماشین‌آلات و تجهیزات تولید
وزیر جنگ آمریکا: وضعیت کنونی جهان مانند آغاز جنگ جهانی دوم است
ائتلاف احزاب لبنانی: دولت، مداخله وقیحانه سفارت آمریکا را محکوم کند
تیم ملی والیبال ایران مقابل ترکیه پیروز شد
نفوذ دوباره رژیم صهیونیستی به جنوب سوریه
فوجیان، غول دریایی چین وارد میدان شد+فیلم
لاوروف: دستور پوتین درباره آزمایش‌های هسته‌ای در حال انجام است
پزشکیان به گلستان سفر می‌کند
گروسی: سایت‌های فردو، نطنز و اصفهان برای بازرسان ما غیرقابل دسترسی هستند
خبر بد در اردوی پرسپولیس
جدول لیگ برتر پس از اتمام بازی تراکتور و خیبر در هفته دهم
ارتش آمریکا یک میلیون پهپاد می‌خرد
وضعیت اسفناک فلسطینیان در زندان زیرزمینی اسرائیل
خیبر (2)- تراکتور (1) | شاگردان رحمتی رویای صدرنشینی را از تبریزی ها گرفتند+ خلاصه بازی
خارج‌ کردن توده 10 کیلویی از شکم یک بیمار
مصر خواستار انتقال به مرحله دوم توافق غزه و اجرای آتش‌بس در سودان شد
تاج: آمریکا به افسر امنیتی ایران ویزا نمی‌دهد؛ ولی تمام افراد باید حاضر باشند
نورنما | اسرار‌آمیز‌ترین افعی جهان
آبفا: سرانه مصرف آب در شمال تهران،860 لیتر برای هر نفر است!
بزرگترین کشف ماریجوانا سال جاری توسط پلیس ری
دمای 7 استان به صفر می‌رسد
قالیباف: هدف ما افزایش مبادلات ایران و پاکستان از 3 به 10 میلیارد دلار است
وزیر ارشاد: قصد مچ‌گیری از مدیران را نداریم
بیانیه وزارت کشور یمن در خصوص کشف یک شبکه جاسوسی+ فیلم
کشف شی تاریخی عصر آهن در اسلامشهر
رهگیری و انهدام 8 پهپاد اوکراینی از سوی روسیه
زمین‌گیر شدن بوئینگ‌های ام‌دی 2 شرکت معروف آمریکایی
X
آگهی تبلیغاتی