×
سیاسی
شناسه خبر : 217211
تاریخ انتشار : چهارشنبه 1403/12/29 ساعت 13:52
سرانه مصرف آب باید مدیریت شود /حل ناترازی آب اولویت اصلی در 6 ماه آینده است

سرانه مصرف آب باید مدیریت شود /حل ناترازی آب اولویت اصلی در 6 ماه آینده است

معاون اول رئیس جمهور با بیان اینکه حل ناترازی آب اولویت اصلی در 6ماه آینده است، گفت: وضعیت کنونی سفره‌های آب زیرزمینی نتیجه عملکرد حکمرانی نادرست در زمینه آب است.

نورنیوز-گروه سیاسی: حمدرضا عارف در چهل و هفتمین جلسه شورای عالی آب که وزیر نیرو، سخنگوی دولت و مسئولان دستگاه‌های امر حضور داشتند، با اشاره به کاهش ۴۰ درصدی نزولات آسمانی و تاکید بر اینکه حل ناترازی آب اولویت اصلی در ۶ ماه آینده است، افزود: کاهش بارش‌ها مسئله‌ای جدی است که باید اقدامات لازم برای مقابله با کم‌آبی هر چه سریعتر اتخاذ شود.

معاون اول رئیس جمهور با بیان اینکه برخی راهکارهای تامین آب با توجه به تجارب گذشته و شرایط کنونی کشور و جهان منسوخ شده است، گفت: مدیریت مصرف آب و اصلاح الگوی کشت دو راه پیش روی حل ناترازی آب است.

درزمینه اصلاح الگوی کشت تاکنون فقط شعار داده ایم

عارف بیان کرد: ۸۰ درصد منابع کشور صرف کشت غرقآبی می‌شود و در زمینه اصلاح الگوی کشت تاکنون شعار داده‌ایم و برخی روش‌های نوین نیز همانند آبیاری قطره‌ای بکار گرفته شد اما در آن زمان متخصصان و نخبگان دانشگاهی هشدارهای علمی و لازم در خصوص ناسازگاری چنین روش‌هایی با شرایط کشور دادند اما توجهی به این دغدغه‌ها نشد که امروز ضرورت دارد رویکردهای علمی و متناسب با شرایط کشور بکار گرفته شود.

معاون اول رئیس جمهور درخصوص اصلاح الگوی مصرف تاکید کرد: سرانه مصرف آب باید مدیریت شود که طبق جدیدترین گزارش‌ها استان‌های یزد و اصفهان سرانه مصرف ۱۴۰ لیتر در روز داشتند که نشانگر اهمیت فرهنگ‌سازی و توجه مردم به این موضوعات برای اصلاح الگوی مصرف است.

عارف تصریح کرد: باید سازوکار محلی با توجه به فرهنگ حاکم و ویژگی‌های مردم بومی منطقه برای کاهش مصرف و مدیریت آب بین آحاد جامعه فرهنگ سازی شود و تاکنون از مسئله مهم فرهنگ سازی غفلت کردیم تا جایی که برای ساده‌ترین مصارف میزان بالایی از آب آشامیدنی برای مصارف غیر آشامیدنی صرف می‌شود که باید با همکاری و مشورت نخبگان در کنار اقدامات علمی و فنی الگوی مصرف تغییر یابد.

معاون اول رئیس جمهور افزود: حتی در بسیاری از کشورهای پرآب به نسل نوجوان سهم آب شرب و کشاورزی آموزش داده و این فرهنگ سازی از سنین پایین آغاز می‌شود.

وضعیت سفرهای آب زیرزمینی نتیجه عملکرد حکمرانی نادرست

عارف با اشاره به شرایط سفره‌های آب زیرزمینی تصریح کرد: وضعیت کنونی سفره‌های آب زیرزمینی نتیجه عملکرد حکمرانی نادرست در زمینه آب است که قابل احیا نیست و تنها بخش‌های اندکی از سفره‌های آب زیرزمینی برای کشور باقی مانده است.

در این جلسه برنامه‌های دولت و وزارت نیرو برای مقابله و مدیریت خشکسالی در ۲۸ استان کشور که بارش زیر نرمال دارند تدوین و به تصویب شورای عالی آب رسید.

در ادامه این جلسه سازمان هواشناسی کشور گزارشی از وضعیت بارش سال آبی و پیش‌بینی بی‌هنجاری فصلی بارش و دما شامل وضعیت بارش کشور در هفت روز گذشته، نمودار مقایسه درصد تامین بارش سال آب جاری و بلند مدت، شاخص سلامت پوشش گیاهی، نمودار مقایسه تغییرات سطح برف در سال جاری در مقایسه با سال‌های گذشته، شاخص خشکسالی ارائه کرد و در ادامه اقدامات فوری و کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت شامل اصلاح ساختاری برای حل مشکلات کم‌آبی کشور، بحث، بررسی و تصمیم‌گیری شد.

همچنین وزارت نیرو گزارشی از وضعیت تنش آبی در سال ۱۴۰۳ _‌۱۴۰۴، خلاصه وضعیت سدهای کشور و رتبه‌بندی بارش و وضعیت آبی استان‌های تهران، خوزستان و اصفهان ارائه کرد.


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
این خرچنگ دریایی یک دستیار شخصی هوش مصنوعی است!
آماده‌سازی نهایی فضانوردان آرتمیس2 برای سفر تاریخی به ماه
رونمایی از هدفون‌های پیشرفته با مواد نانویی در نمایشگاه CES 2026
دانشمندان یک رایانه قدرتمند را درون«نخ» جا دادند!
آیا نوشیدن چای برای سلامتی مفید است؟
«جایزه ملی گردشگری ایران» برگزار می‌شود
کنسرسیوم اروپایی مواد دوبعدی را با لیزر وارد دنیای صنعتی نیمه‌هادی‌ کرد
بیانیه 11 کشور در محکومیت تخریب مقر «آنروا» توسط رژیم صهیونیستی
هشدار نجباء به ترامپ: تعرض به مرجعیت به منزله صدور فتوای جهاد است
اعلام آمادگی حماس برای واگذاری اداره غزه به کمیته تکنوکرات فلسطینی
شهادت یک فلسطینی به دست نظامیان اسرائیلی در جنوب قدس
انجام آزمایشی کاپوتاژ خودروهای زائران از مرز خسروی
انتصاب «حمیدرضا بخشی» به عنوان رئیس دانشگاه شاهد
دادستان کل ونزوئلا: بازداشت مادورو نقض بی‌سابقه حقوق بین‌الملل است
پورمحمدی: همبستگی ملت رکن اصلی اقتدار ملی در شرایط کنونی است
ابلاغیه کمیته انضباطی برای سرمربی شمس آذر و بازیکن ذوب آهن
واکنش تازه اوباما به سرکوب مردم آمریکا در مینه‌سوتا
مردم عراق در حمایت از حاکمیت کشورشان تظاهرات کردند
جنگ بین‌قاره‌ای شاگردان پیاتز
اسامی و مشخصات تمام جانباختگان اخیر منتشر خواهد شد
معرفی نامزدهای جشنواره شعر فجر
سفر رئیس امارات به روسیه با محوریت تحولات منطقه
امیدیان سرمربی ذوب آهن شد
حمایت فرانسه از اقدام خصمانه علیه سپاه پاسداران
تاکید مصر، قطر و عمان بر از سرگیری مذاکرات میان ایران و آمریکا
سرویس اینترنت کاربران در زمان قطعی اینترنت جبران می‌شود؟
26 کشور به «شورای صلح» پیوستند
هشدار چین به آمریکا: ماجراجویی نکن!/حمله به ایران منطقه را جهنم خواهد کرد
روبیو: 40 هزار سرباز آمریکایی در تیررس موشک‌ها و پهپادهای ایران‌اند
صدور 210 هزار دادخواست علیه رژیم صهیونیستی و آمریکا
آیا طارمی به لیگ برتر انگلیس می‌رود؟
آتش سوزی مرگبار در مشیریه تهران
تلفن و اینترنت در مازندران قطع شد؛ علت چیست؟
دستگیری 16 لیدر اغتشاشات در نکا
هشدار سخنگوی سپاه به آمریکایی‌ها: برای همۀ سناریوهایتان برنامه داریم
آنکارا: صلح و ثبات ایران برای امنیت منطقه حیاتی است
اظهارات خصمانه صدراعظم آلمان علیه ایران
هشدار زرد بارش و افت دما در سمنان تا پایان هفته
واکنش عراقچی به تهدید ترامپ: نیروهای مسلح ما انگشت بر ماشه آماده‌اند
تسهیلات دولت برای دانش بنیان های متضرر از قطعی اینترنت
پلیس: به آذربایجان شرقی سفر نکنید
شمخانی:ضربه محدود وجود ندارد؛ پاسخ ایران فوری و همه‌جانبه خواهد بود
اوسمار: بیشتر از باخت ناراحت شیوه بازی تیم هستم
آمریکا رهبران ونزوئلا را تهدید کرد؛ از نیروی نظامی استفاده خواهیم کرد
اعلام زمان انتشار جدول نمایش فیلم‌های فجر
ورود سامانه بارشی به کهگیلویه و بویراحمد از امشب
اعلام نظر کرملین درخصوص تحویل بشار اسد
قلدری ترامپ علیه شهردار مینیاپولیس
وقوع زمین لرزه در هرمزگان
حزب دعوت اسلامی مداخله خارجی در امور عراق را محکوم کرد