×
اقتصادی
شناسه خبر : 217199
تاریخ انتشار : چهارشنبه 1403/12/29 ساعت 13:00
هشدار درباره ترکیدن حباب قیمت طلا

هشدار درباره ترکیدن حباب قیمت طلا

قیمت هر گرم طلای آب‌شده در ایران در حالی به مرز 8 میلیون تومان نزدیک شده، که به گفته تحلیلگران، نشان‌دهنده حباب بیش از 10 درصدی در بازار است.

نورنیوز-گروه اقتصادی: با نزدیک‌شدن قیمت هر گرم طلای آب‌شده به مرز بی‌سابقه ۸ میلیون تومان، کارشناسان اقتصادی هشدار می‌دهند که این بازار در آستانه یک حباب خطرناک ۱۰ درصدی قرار دارد.

 در آستانه پایان سال، نگرانی‌ها از تشکیل حباب در بازار طلای ایران بالا گرفته است.طی روزهای اخیر، قیمت هر گرم طلای آب‌شده در ایران به مرز ۸ میلیون تومان نزدیک شده، رقمی که به گفته تحلیلگران، نشان‌دهنده حباب بیش از ۱۰ درصدی در این بازار است.

کارشناسان هشدار می‌دهند که این افزایش قیمت، برآمده از نوسانات کوتاه‌مدت و عوامل غیربنیادین است و ممکن است به کاهش ناگهانی ارزش طلا در هفته‌های آینده منجر شود.عوامل محرک قیمت طلا، از دلار تا التهاب پایان سالبر اساس تحلیل‌های اقتصادی، دو عامل اصلی قیمت طلای ایران را تعیین می‌کنند: قیمت جهانی طلا‌ که تحت‌تأثیر تحولات اقتصاد کلان مانند نرخ بهره دلار و تنش‌های ژئوپلیتیک قرار دارد.نرخ دلار در بازار داخلی که به دلیل انتظارات و محدودیت‌های ارزی، نوسانات شدیدی را تجربه می‌کند.

بااین‌حال، کارشناسان تأکید می‌کنند که در روزهای پایانی سال، این عوامل کلاسیک تحت‌الشعاع فشارهای روانی بازار و مدیریت نقدینگی قرار گرفته‌اند. به گفته رضا موسوی، اقتصاددان ارشد یک مؤسسه مالی در تهران، «قیمت ارز در این روزها بازتاب واقعیت اقتصادی نیست، تقاضای هیجانی برای طلا و دلار، حبابی ایجاد کرده که می‌تواند هر لحظه ترکیدن آن آغاز شود».حباب ۱۰ درصدی، زنگ خطری برای سرمایه‌گذارانبررسی داده‌های بازار نشان می‌دهد اختلاف قیمت طلای آب‌شده باارزش واقعی آن (بر اساس نرخ جهانی و دلار روز) به بیش از ۱۰ درصد رسیده است.

این شکاف که به‌عنوان حباب قیمتی شناخته می‌شود، در تاریخ معاصر ایران بی‌سابقه نیست، اما کارشناسان می‌گویند حجم نقدینگی تزریق‌شده به بازار و سوداگری پایان سال، این بار خطرات بزرگ‌تری ایجاد کرده است.
نرگس جعفری، تحلیلگر بازارهای کالا،  هشدار می‌دهد: «تجربه سال‌های گذشته نشان داده که حباب‌های قیمتی در طلا معمولاً با اصلاح شدید همراه بوده‌اند. سرمایه‌گذاران خردی که در اوج قیمت‌ها خرید می‌کنند، اولین قربانیان این اصلاح خواهند بود». پایان سال، فصل سنتی نوساناتپایان سال در ایران همواره با افزایش تقاضا برای طلا و ارز همراه بوده است. این روند که ریشه در فرهنگ پس‌انداز طلای ایرانیان و نگرانی از تورم سال جدید دارد، امسال تحت‌تأثیر انتظارات، تشدید شده است.

بااین‌حال، به گفته منابع مالی، تصمیمات دولت برای مدیریت نقدینگی و ابهام در سیاست‌های ارزی سال آینده، بر التهاب بازار افزوده است.هشدار به خریداران، از هیجان دوری کنیددر چنین شرایطی، کارشناسان از مردم می‌خواهند به‌جای دنباله‌روی از موج‌های کوتاه‌مدت، به تحلیل‌های بلندمدت توجه کنند. موسوی می‌گوید: «طلای آب‌شده اکنون به یک دارایی پرریسک تبدیل شده است. خرید در این سطوح قیمتی، شبیه قمار با سرمایه شخصی است».

نکته پایانی این است که تاریخ بازارهای مالی نشان می‌دهد حباب‌ها دیریازود می‌ترکند. سؤال اینجاست که آیا ایران یک استثنا خواهد بود؟ پاسخ بسیاری از تحلیلگران به این سؤال، قاطعانه «خیر» است.


فارس
نظرات

آخرین اخبار
چرا معرفی نمایندگان فوتبال ایران به آسیا به کلاف سردرگم تبدیل شد؟
10 کشته و مفقود در پی باران‌های سیل‌آسا در 8 استان چین
پایان رایگان بودن عمومی مترو و اتوبوس در تهران/چه کسانی بلیت مجانی می‌گیرند؟
فرصت دوباره برای ثبت‌نام ایران‌خودرو ؛ فقط امروز
نحوه برگزاری امتحانات پایان سال ابتدایی‌ها اعلام شد
پیش‌بینی وزیر دفاع پاکستان: جنگ دوباره آغاز نخواهد شد
سقوط قیمت نفت پس از سیگنال‌های دیپلماتیک کاخ سفید
قیمت طلا و سکه امروز سه شنبه 29 اردیبهشت 1405 +جدول قیمت ها
آمریکا هنوز آماده جام جهانی 2026 نیست!
قیمت دلار و سایر ارزها امروز سه شنبه 29 اردیبهشت ؛ بازگشت به کانال 170 هزار تومانی+ جدول
افشاگری رسانه عبری از دیگر سفرهای محرمانه نتانیاهو
فردا بلیت سینما برای چه کسانی رایگان است؟
پزشکیان: حمایت‌های معیشتی باید هدفمند باشد/ مدیریت مصرف یک ضرورت ملی است
نورنما | نفس گیرترین نقطه اورست اینجاست
شرط بازگشایی نماد شرکت‌های آسیب‌دیده در بورس اعلام شد
مرزبانان در سنگرهای انفرادی دست به ماشه آماده‌اند
پشت‌پرده بی‌اعتمادی بن‌سلمان به ترامپ/ چرا عربستان به دنبال ائتلاف جدید با ایران است؟
عملیات انهدام مهمات در قم/ شهروندان نگران نباشند
شمارش معکوس برای حراج 147/تالار شمش طلا از ساعت 14 امروز باز می‌شود
پیام اختصاصی رهبر معظم انقلاب به خانواده شهدای آملی جنگ رمضان
فرودگاه امام (ره) دوباره 24 ساعته شد
واقعیت نگران‌کننده پشت پرده ذخایر سدهای کشور
سقف حقوق و پاداش کارکنان دولت تغییر کرد
محور پکن-مسکو مستحکم‌تر از همیشه
ضرب‌شست دادستانی به فراریان مالیاتی/ وصول 139 همت از مطالبات دولتی
قیمت گوشت قرمز امروز 29 اردیبهشت 1405 + جدول
قیمت طلای جهانی امروز سه شنبه 29 اردیبهشت 1405 / اونس طلا تقویت شد
چگونه با وثیقه سهام وام 200 میلیون تومانی بگیریم؟ +جزئیات
هزینه جنگ علیه ایران برای آمریکا از 85 میلیارد دلار فراتر رفت
سرلشکر عبداللهی: نیروهای مسلح دست بر ماشه و آماده‌تر از همیشه‌اند
ریانووستی: توان دفاعی ایران برای هر سناریویی آماده است
نوراینفو | با خواب آلودگی بهاری چه کنیم ؟
اجرای طرح ترافیک فعلا با شیوه سال گذشته
ادامه وضعیت قابل قبول کیفیت هوا در تهران
بازداشت دو عنصر نفوذی که در پوشش خبرنگار جاسوسی می کردند
عوارض خطرناک تزریق بی‌رویه سرم از تشنج تا اِدم مغزی
عقب‌نشینی فلزات گرانبها در بازارهای جهانی
اعتراف رسانه‌های عبری به تغییر تاکتیک حزب‌الله/گذار به جنگ چریکی و آغاز مرحله فرسایشی
طرح حذف تیم ملی ایران توسط آمریکا شکست خورد
کدام ازدواج‌ها بیشتر در معرض طلاق هستند؟
ایران و آمریکا؛ توافق یا جنگ؟
مارکوس رشفورد، شاگرد آقای خاص می‌شود؟
ادامه مذاکرات، مانع جنگ
آیا ترامپ ماشه جنگ با کوبا را می‌چکاند؟
آغاز واریز حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی از امروز +احکام جدید تا پانزدهم خرداد صادر می شود
جاده قدیم چالوس مسدود شد؛ از مسیر جایگزین بروید
قیمت خودرو امروز 29 اردیبهشت 1405/ ترمز افزایش قیمت خودرو کشیده شد؟ + جدول
«قدرت معنایی»؛ مهم‌ترین سنگر برای عبور از بحران
بیشترین گروهی که از اختلال و قطعی اینترنت آسیب می‌بینند زنان هستند
بازآرایی نیروها برای خنثی‌سازی تهدید در مبدأ، معادلات را تغییر داد