×
سیاسی
شناسه خبر : 217138
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1403/12/28 ساعت 20:30
انتقاد شدید ایران از رویکرد مداخله‌جویانه غرب درباره وضعیت حقوق‌بشر در ایران

انتقاد شدید ایران از رویکرد مداخله‌جویانه غرب درباره وضعیت حقوق‌بشر در ایران

سفیر و نماینده دائم ایران نزد دفتر سازمان ملل متحد در ژنو با یادآوری جنایات علیه مردم غزه، از برخی کشورها که زمینه را برای بحث درباره وضعیت حقوق بشر ایران فراهم کرده‌اند، به شدت انتقاد کرد.

نورنیوز - گروه سیاسی: سفیر و نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران نزد دفتر سازمان ملل متحد در ژنو، ضمن ابراز تاسف از اینکه در شرایطی که شورای حقوق بشر با پرسش‌های جدی مقابل افکار عمومی جهان برای عملکرد خود در موقعیت‌های حقوق بشری به‌ویژه مسئله فلسطین مواجه است، از برخی کشورها که زمینه را برای بحث درباره وضعیت حقوق بشر جمهوری اسلامی ایران فراهم کرده‌اند، به شدت انتقاد کرد.

علی بحرینی روز سه شنبه ۲۸ اسفند ۱۴۰۳ (۱۸ مارس ۲۰۲۵) در سخنانی در نشست گفت‌وگوی تعاملی شورای حقوق‌بشر با گزارشگر ویژه و ماموریت حقیقت‌یاب منتسب به ایران، افزود: این معرکه‌ای که امروز شاهد آن هستیم، زمانی مضحک‌تر و توهین‌آمیزتر است که متوجه می.شویم بازیگران اصلی آن آلمان و بریتانیا هستند؛ دو کشوری که سیاه‌ترین سوابق حقوق‌بشر را دارند. در ۱۹ ماه گذشته که وجدان بشری دردمند مصائب مردم فلسطین بود و همه مردم آزادی‌خواه جهان صدای یکپارچه خود را در برابر جنایات رژیم اسرائیل بلند کردند، آلمان و انگلیس با وقاحت تمام از این جنایات حمایت کردند. این دو کشور با حمایت مالی، نظامی و سیاسی از اسرائیل در جنایات این رژیم شریک هستند و باید در برابر وجدان بشری پاسخگو باشند.

نماینده کشورمان در ادامه با اشاره به اینکه بانیان قطعنامه‌ای که جلسه امروز بر آن استوار است، خود از ناقضان اصلی حقوق بشر مردم ایران هستند؛ یادآور شد آنها این کار را یا با اعمال اقدامات قهری یکجانبه انجام می دهند یا با همکاری و پایبندی به اجرای تحریم‌های یکجانبه ظالمانه و غیرقانونی ایالات متحده علیه ایران. آن‌ها بهره‌مندی ایرانیان از حقوق اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی خود و نیز حق توسعه برای نسل حاضر و آینده را به خطر انداخته‌اند. همین کشورها در رفتاری ریاکارانه با طرح قطعنامه علیه ایران، عدم صداقت و عدم اعتبار مطلق را در به اصطلاح دفاع از حقوق بشر آشکار کرده گ‌اند. این کشورها فاقد مشروعیت شرکت در بحث حقوق بشر در مورد سایر کشورها هستند. آنها فقط بذر ناامیدی را در شورای حقوق بشر می‌کارند.

سفیر ایران تاکید کرد: جمهوری اسلامی ایران قویاً بر موضع اصولی خود مبنی بر مخالفت و رد هر دو سازوکار نظارتی گزارشگر ویژه و مأموریت حقیقت‌یاب پایبند است و اعتبار و مشروعیت آنها را زیر سؤال می‌برد.

وی گزارش ماموریت حقیقت یاب را فاقد مشروعیت، غیر معتبر و مبتنی بر اطلاعات دریافت شده از گروه‌های تروریستی دانست. 

وی افزود: ما هیچ تناسبی بین مأموریت گزارشگر ویژه و وضعیت حقوق بشر در کشورمان نمی‌بینیم. علیرغم تمام نقاط منفی وارده بر این مأموریت، ما با هر کدام از گزارشگرانی که در این منصب قرار گرفته‌اند، بر اساس روش کار و پایبندی‌شان به آیین‌نامه مربوطه رفتار کرده‌ایم. در این راستا از گزارشگر ویژه کنونی دعوت کردیم تا از مسیر ویرانگر و میراث سلف خود که بی وقفه از اعتبار شورای حقوق بشر برای اهداف خودخواهانه و شهرت طلبانه خود سوء استفاده می‌کرد، فاصله بگیرد. ما رویکرد و فعالیت های گزارشگر ویژه را به دقت ارزیابی و تعاملات خود را بر این اساس تنظیم خواهیم کرد.

بحرینی در ادامه تصریح کرد: ما قویا ایجاد، تمدید و نوسازی مأموریت حقیقت‌یاب را که با پیشتازی آلمانی‌ها ایجاد شد، رد می‌کنیم. ایجاد این مأموریت کاملاً غیرموجه بود. گزارش‌های این مأموریت در دو سال گذشته مجموعه‌ای از دروغ‌ها و اتهامات واهی بود که توسط فعالان تروریستی ضدایرانی و حامیان غربی آنها برای هدایت دستورالعمل‌های سیاسی خود به ماموریت خورانده شد. با توجه به این رویکرد، جمهوری اسلامی ایران در موقعیتی نیست که بتواند با هیأت حقیقت‌یاب همکاری کند. ما تحت هیچ شرایطی با آن تعامل نخواهیم داشت و در صورت تصویب آن به شکلی که در پیش نویس قطعنامه آمده است، همکاری و تعامل خود با سازوکارهای حقوق بشر سازمان ملل را مورد تجدید نظر قرار خواهیم داد. 

سفیر ایران خاطرنشان کرد: جمهوری اسلامی ایران به عنوان یک مدافع سرسخت چندجانبه‌گرایی، تعهد خود را به ترویج و حمایت از حقوق بشر به وضوح نشان داده است. ما بر اساس آنچه از دین، تاریخ و فرهنگ خود آموخته‌ایم، به حقوق بشر احترام می‌گذاریم. دولت و ملت ایران نشان داده اند که از اعتقادات، استقلال و تلاش خود برای صلح و عدالت جهانی دست برنمی‌دارند.

نشست ۵۸ شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد از ۶ اسفند ۱۴۰۳ لغایت ۱۵ فروردین ۱۴۰۴ (۲۴ فوریه تا ۴ آوریل ۲۰۲۵) در ژنو برگزار می‌شود. در جریان این نشست، موضوعات مختلف حقوق بشری بررسی می‌شود و گزارشگران مربوطه گزارشات تخصصی خود را به شورا ارائه می‌دهند.

در حال حاضر برای وضعیت حقوق بشر در ایران دو سازوکار نظارتی «گزارشگر ویژه» و «ماموریت بین‌المللی حقیقت یاب» در شورای حقوق بشر وجود دارد و جمهوری اسلامی ایران اساسا هیچ کدام از این دو سازوکار را به رسمیت نمی‌شناسد.


نظرات

آخرین اخبار
ایمپلنت هوشمندی که پس از درمان در بدن ناپدید می‌شود
پایانِ یک رویا در ثانیه های آخر؛ ایران با حسرت از جام جهانی خداحافظی کرد
پاسخ قاطع موشکی سپاه به تجاوزات نظامی آمریکا در سواحل جنوبی ایران
تأثیر شگفت‌انگیز دارونما بر حافظه و توان جسمی سالمندان
آمریکا راه را برای بازگشت هوش مصنوعی پیشرفته انتروپیک باز می‌کند
چین نخستین هتل بدون کارمند جهان را افتتاح می‌کند
راز یک زندگی باکیفیت؛ کمتر بخرید، بیشتر احیا کنید
اروپا با ربات‌های انسان‌نما به جنگ غول‌های چینی رفت
هشدار وزارت بهداشت درباره باورهای غلط رایج مواد مخدر
سازمان غذا و دارو: مکمل ورزشی ON مجوز ندارد
پیگیری حقوقی عاملان بمباران شیمیایی سردشت با جدیت ادامه دارد
ارتش اسرائیل در آستانه عقب‌نشینی از جنوب لبنان؟
حماس خواستار اقدام عملی سازمان ملل برای توقف جنگ در غزه شد
نتانیاهو دوباره ایران و حزب‌الله را تهدید کرد؛ تکرار ادعاهای همیشگی
ژاپن با شکست آمریکا صدر لیگ ملت‌های والیبال را حفظ کرد
کیفرخواست رضا پهلوی و عوامل اینترنشنال و من‌وتو صادر شد
ایران: ایتالیا با سفسطه نمی‌تواند از مسئولیت جنگ شانه خالی کند
آغاز احداث تونل کاجاران در مسیر جاده جنوب به شمال ایران تا ایروان
عراقچی یکشنبه راهی بغداد می‌شود
وزیر جنگ اسرائیل: از جنوب لبنان عقب‌نشینی نمی‌کنیم/ایران اقدام کند، پاسخ می‌دهیم
پروازهای رامسر به شیراز، مشهد و بغداد برقرار شد
هشدار بارش و سیلاب؛ آماده باش نیروهای هلال‌احمر در 9 استان
پیام سرپرست وزارت دفاع به رئیس قوه قضائیه؛ لزوم تداوم پیگیری حقوقی جنایات اخیر
بهشتی و پروژه ناتمامش
موج گرمای شدید در فرانسه 109 قربانی گرفت
پاریس خواستار عقب‌نشینی نیروهای صهیونیستی از لبنان شد
جمعی از اعضای مجلس خبرگان در پی پیام رهبر انقلاب بیانیه صادر کردند
جدایی دو بازیکن از فولاد خوزستان
تلفات زلزله در ونزوئلا به 1430 نفر افزایش یافت
تأکید عارف بر روایت‌سازی جهانی از مراسم تشییع رهبر شهید انقلاب
تیم ملی فوتسال زنان ایران قهرمان آسیای مرکزی شد
نورنما | بهشتی؛ صدای غریب عدالت و اعتدال
ونس: از روند مذاکرات با ایران راضی هستیم
اعتراف رسانه صهیونیستی به قدرت فزاینده ایران
سه کشور عربی خواستار اجرای کامل تفاهم تهران و آمریکا شدند
شعله‌های آتش غرب آمریکا را فراگرفت؛ یوتا در وضعیت تخلیه
زمان و جزئیات مراسم تشییع زنده‌یاد سیمین‌دخت وحیدی اعلام شد+تسلیت وزیر ارشاد
آموزش‌وپرورش زمان قطعی شدن پیش‌ثبت‌نام کلاس اولی‌ها را اعلام کرد
قطع برق تعدادی از مناطق تهران؛ دلیل مشخص شد
آمریکایی‌ها به تحقق اهداف ترامپ در جنگ با ایران تردید دارند
جنبش امل بر حفظ وحدت ملی لبنان تأکید کرد
فولاد خوزستان استارت لیگ برتر را از تهران زد
متن کامل توافقنامه سازشکارانه دولت لبنان با رژیم اسرائیل
رئیس فیفا: دیدار ایران و مصر همه جذابیت‌های فوتبال را داشت
دادگستری تهران درباره پرونده «مولی‌الموحدین» توضیح داد
نقض دوباره آتش‌بس؛ رژیم صهیونیستی جنوب لبنان را هدف قرار داد
اعلام آمادگی ایران برای کمک به زلزله‌زدگان ونزوئلا
هند به دنبال افزایش واردات نفت و گاز از ایران
چند گزینه برای محل تدفین رهبر شهید در دست بررسی است
بانک مرکزی: تخصیص ارز به بخش صنعت دوباره افزایش یافت