×
سیاسی
شناسه خبر : 217138
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1403/12/28 ساعت 20:30
انتقاد شدید ایران از رویکرد مداخله‌جویانه غرب درباره وضعیت حقوق‌بشر در ایران

انتقاد شدید ایران از رویکرد مداخله‌جویانه غرب درباره وضعیت حقوق‌بشر در ایران

سفیر و نماینده دائم ایران نزد دفتر سازمان ملل متحد در ژنو با یادآوری جنایات علیه مردم غزه، از برخی کشورها که زمینه را برای بحث درباره وضعیت حقوق بشر ایران فراهم کرده‌اند، به شدت انتقاد کرد.

نورنیوز - گروه سیاسی: سفیر و نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران نزد دفتر سازمان ملل متحد در ژنو، ضمن ابراز تاسف از اینکه در شرایطی که شورای حقوق بشر با پرسش‌های جدی مقابل افکار عمومی جهان برای عملکرد خود در موقعیت‌های حقوق بشری به‌ویژه مسئله فلسطین مواجه است، از برخی کشورها که زمینه را برای بحث درباره وضعیت حقوق بشر جمهوری اسلامی ایران فراهم کرده‌اند، به شدت انتقاد کرد.

علی بحرینی روز سه شنبه ۲۸ اسفند ۱۴۰۳ (۱۸ مارس ۲۰۲۵) در سخنانی در نشست گفت‌وگوی تعاملی شورای حقوق‌بشر با گزارشگر ویژه و ماموریت حقیقت‌یاب منتسب به ایران، افزود: این معرکه‌ای که امروز شاهد آن هستیم، زمانی مضحک‌تر و توهین‌آمیزتر است که متوجه می.شویم بازیگران اصلی آن آلمان و بریتانیا هستند؛ دو کشوری که سیاه‌ترین سوابق حقوق‌بشر را دارند. در ۱۹ ماه گذشته که وجدان بشری دردمند مصائب مردم فلسطین بود و همه مردم آزادی‌خواه جهان صدای یکپارچه خود را در برابر جنایات رژیم اسرائیل بلند کردند، آلمان و انگلیس با وقاحت تمام از این جنایات حمایت کردند. این دو کشور با حمایت مالی، نظامی و سیاسی از اسرائیل در جنایات این رژیم شریک هستند و باید در برابر وجدان بشری پاسخگو باشند.

نماینده کشورمان در ادامه با اشاره به اینکه بانیان قطعنامه‌ای که جلسه امروز بر آن استوار است، خود از ناقضان اصلی حقوق بشر مردم ایران هستند؛ یادآور شد آنها این کار را یا با اعمال اقدامات قهری یکجانبه انجام می دهند یا با همکاری و پایبندی به اجرای تحریم‌های یکجانبه ظالمانه و غیرقانونی ایالات متحده علیه ایران. آن‌ها بهره‌مندی ایرانیان از حقوق اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی خود و نیز حق توسعه برای نسل حاضر و آینده را به خطر انداخته‌اند. همین کشورها در رفتاری ریاکارانه با طرح قطعنامه علیه ایران، عدم صداقت و عدم اعتبار مطلق را در به اصطلاح دفاع از حقوق بشر آشکار کرده گ‌اند. این کشورها فاقد مشروعیت شرکت در بحث حقوق بشر در مورد سایر کشورها هستند. آنها فقط بذر ناامیدی را در شورای حقوق بشر می‌کارند.

سفیر ایران تاکید کرد: جمهوری اسلامی ایران قویاً بر موضع اصولی خود مبنی بر مخالفت و رد هر دو سازوکار نظارتی گزارشگر ویژه و مأموریت حقیقت‌یاب پایبند است و اعتبار و مشروعیت آنها را زیر سؤال می‌برد.

وی گزارش ماموریت حقیقت یاب را فاقد مشروعیت، غیر معتبر و مبتنی بر اطلاعات دریافت شده از گروه‌های تروریستی دانست. 

وی افزود: ما هیچ تناسبی بین مأموریت گزارشگر ویژه و وضعیت حقوق بشر در کشورمان نمی‌بینیم. علیرغم تمام نقاط منفی وارده بر این مأموریت، ما با هر کدام از گزارشگرانی که در این منصب قرار گرفته‌اند، بر اساس روش کار و پایبندی‌شان به آیین‌نامه مربوطه رفتار کرده‌ایم. در این راستا از گزارشگر ویژه کنونی دعوت کردیم تا از مسیر ویرانگر و میراث سلف خود که بی وقفه از اعتبار شورای حقوق بشر برای اهداف خودخواهانه و شهرت طلبانه خود سوء استفاده می‌کرد، فاصله بگیرد. ما رویکرد و فعالیت های گزارشگر ویژه را به دقت ارزیابی و تعاملات خود را بر این اساس تنظیم خواهیم کرد.

بحرینی در ادامه تصریح کرد: ما قویا ایجاد، تمدید و نوسازی مأموریت حقیقت‌یاب را که با پیشتازی آلمانی‌ها ایجاد شد، رد می‌کنیم. ایجاد این مأموریت کاملاً غیرموجه بود. گزارش‌های این مأموریت در دو سال گذشته مجموعه‌ای از دروغ‌ها و اتهامات واهی بود که توسط فعالان تروریستی ضدایرانی و حامیان غربی آنها برای هدایت دستورالعمل‌های سیاسی خود به ماموریت خورانده شد. با توجه به این رویکرد، جمهوری اسلامی ایران در موقعیتی نیست که بتواند با هیأت حقیقت‌یاب همکاری کند. ما تحت هیچ شرایطی با آن تعامل نخواهیم داشت و در صورت تصویب آن به شکلی که در پیش نویس قطعنامه آمده است، همکاری و تعامل خود با سازوکارهای حقوق بشر سازمان ملل را مورد تجدید نظر قرار خواهیم داد. 

سفیر ایران خاطرنشان کرد: جمهوری اسلامی ایران به عنوان یک مدافع سرسخت چندجانبه‌گرایی، تعهد خود را به ترویج و حمایت از حقوق بشر به وضوح نشان داده است. ما بر اساس آنچه از دین، تاریخ و فرهنگ خود آموخته‌ایم، به حقوق بشر احترام می‌گذاریم. دولت و ملت ایران نشان داده اند که از اعتقادات، استقلال و تلاش خود برای صلح و عدالت جهانی دست برنمی‌دارند.

نشست ۵۸ شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد از ۶ اسفند ۱۴۰۳ لغایت ۱۵ فروردین ۱۴۰۴ (۲۴ فوریه تا ۴ آوریل ۲۰۲۵) در ژنو برگزار می‌شود. در جریان این نشست، موضوعات مختلف حقوق بشری بررسی می‌شود و گزارشگران مربوطه گزارشات تخصصی خود را به شورا ارائه می‌دهند.

در حال حاضر برای وضعیت حقوق بشر در ایران دو سازوکار نظارتی «گزارشگر ویژه» و «ماموریت بین‌المللی حقیقت یاب» در شورای حقوق بشر وجود دارد و جمهوری اسلامی ایران اساسا هیچ کدام از این دو سازوکار را به رسمیت نمی‌شناسد.


نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
آفتاب آنتالیا زیر سایه دلار یارانه‌ای!
جزایر سه‌گانه ایرانی در انتظار ورود به تقویم
برنامه مسابقات ورزشی امروز سه‌شنبه 29 شهریور 1404 + ساعت بازی سپاهان
وضعیت آب و هوا امروز سه‌شنبه 29 مهر+ وضعیت استان ها
چرا نباید از رسیدن به 60 سالگی ترسید؟
بهره هوشی دوقلوهای همسان یکسان نیستند!
گل‌های دی ان ای به بدن دارو می‌رسانند!
خشونت علیه مسلمانان در هند به سرگرمی تبدیل شده است
هشدار درباره رژیم کتوژنیک
برای سلامتی ریه ها آه بکشید
گفتگوی عراقچی و گوترش پیرامون مسائل غزه
کارشکنی اسرائیل در غزه همزمان با آغاز مذاکرات مرحله دوم آتش‌بس
اولتیماتوم چند هفته‌ای ترامپ به چین
شهادت 270 نفر در لبنان پس از برقراری آتش بس
سهمیه جهانی برای گلبال ایران
اسرائیل طرح آمریکا برای توقف حملات به لبنان را رد کرد
غریب‌آبادی: همکاری با آژانس در چارچوب توافق قاهره‌ متوقف شد
آمریکا تحریم های سوریه را لغو می کند؟
اعتراف عجیب نتانیاهو به نسل کشی در غزه
چرا داوران دیدار استقلال و الوحدات تغییر کردند؟
ادعای نیوزویک درباره گسترش همکاری‌های تهران و مسکو
راه‌حل قالیباف برای مترو حومه و بافت فرسوده تهران
نورنما | عبور جالب یک کشتی از تنگه پاناما
کسری بودجه 300 هزار میلیارد تومانی تأمین اجتماعی تا پایان سال!
قتل خونین پدرزن توسط دامادش
ماجرای احضار کادر فنی پرسپولیس چیست؟
وزیر میراث فرهنگی : اختیاراتم را به استانداران تفویض کردم
نظامیان آذربایجانی به نیروهای چند ملیتی در غزه پیوستند
آمریکایی‌ ها در صدر گردشگران حرم حضرت معصومه (س)
تعطیلی پالایشگاه روسیه به دنبال حمله پهپادی اوکراین
بازدید همسران سفیران 20 کشور از گروه صنعتی و پژوهشی زر(زرکام)
دومین پیروزی تیم فوتبال نوجوانان مقابل قرقیزستان
رئیس جمهور سابق فرانسه روانه زندان شد
درخشش پرشکوه دختران هندبالیست ایران مقابل چین
علی مطهری: جای حجاب، کم‌فروشی و گرانفروشی را رصد کنید
واکنش عراقچی به ادعاهای ضدایرانی لهستان
جزئیات سقوط بالگرد نیروی دریایی آمریکا
واکنش یوسف پزشکیان به سخنان اخیر مهرداد بذرپاش
بیانیه بغداد درباره رایزنی اخیر لاریجانی و الاعرجی
عکس های منتخب ایران، دوشنبه 28 مهر 1404
موج جدید تنش میان ترامپ و کلمبیا
ناطق نوری: قدرت موشکی ایران معادلات دشمن را بر هم زد
استقبال روسیه از آتش‌بس میان افغانستان و پاکستان
نامه جنجالی جوانان به پزشکیان + متن نامه
مومنی: امنیت مرزهای ایران در بالاترین سطح قرار دارد
ترکیب تراکتور مقابل شارجه امارات اعلام شد
بازگشت دوباره آتنه فقیه‌نصیری با «وحشی»
ایران دو ایرباس جدید می‌خرد
در دیدار عراقچی با نماینده ویژه پوتین در امور سوریه چه گذشت؟
افزایش موج مهاجرت معکوس از فلسطین اشغالی به کشورهای خارجی
X
آگهی تبلیغاتی