×
اجتماعی
شناسه خبر : 217084
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1403/12/28 ساعت 13:28
نظارت و کنترل خودروها از آسمان

نورنیوز طرح پهپادی پلیس را بررسی می کند

نظارت و کنترل خودروها از آسمان

پلیس راه کشور از آغاز طرح نوروزی با استفاده از پهپادها در جاده های کشور خبر داده است. در این طرح پهپاد های پلیس برای اولین بار جاده های کشور را رصد می کنند.

نورنیوز-گروه اجتماعی: به گفته پلیس، استفاده از پهپاد در جاده های تا حدود زیادی منجربه کاهش تصادفات رانندگی می شود.

پهپادهای پلیس راهور فراجا گامی نوین در مدیریت ترافیک و افزایش ایمنی جاده‌ها هستند. با تجهیز پلیس به این فناوری، نظارت بر تخلفات به شکل دقیق‌تری انجام شده و تخلفات پرخطری مانند سرعت غیرمجاز، سبقت غیرمجاز و رعایت نکردن فاصله طولی کاهش خواهد یافت.

***پهپاد پلیس در جاده های کرمان و فارس

در همین زمینه رییس پلیس راهنمایی و رانندگی فراجا با اشاره به اجرای این طرح در برخی استان‌های کشور گفت: این پهپادها در استان‌هایی مانند فارس و کرمان که مسافت‌های طولانی دارند، بیشتر مستقر شده است.

سرد ار سیدکمال هادیان‌فر افزود: براساس پیش‌بینی‌های انجام شده و طبق برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته، استفاده از سامانه‌ها، جایگاه پلن، بالگرد و ظرفیت‌ها پهپادهای پلیس در این ایام برنامه‌ریزی شده است تا برای مسیرهای طولانی مانند استان فارس و کرمان پهپادها در این حوزه فعالیت داشته باشند.

هادیان‌فر ادامه داد: با توجه به اینکه بیشترین تصادفات در استان‌ها با مسافت‌های طولانی است، پهپادها در استان کرمان می‌تواند مسیرهای بندرعباس و بوشهر را پوشش دهد و این پهپادها با پایداری در آسمان به صورت شبانه‌روزی قابل استفاده است و در آسمان پرواز می‌کند.

رییس پلیس راهنمایی و رانندگی گفت: آنچه که هماهنگ شده است همکاران ما با استقرار در مرکز کنترل پهپادها، گزارش‌ها را با تصویر از پهپاد دریافت می‌کنند و بلافاصله اطلاعات آنها به افسران در مسیر داده می‌شود و در صورت نیاز اعمال جریمه یا توقف وسیله صورت می‌گیرد.

وی اظهار داشت: در صورتی اگر راننده پرخطر بوده و سابقه خوبی در راهور نداشته باشد، علاوه بر نمره منفی، حتما توقیف‌هایی برای آن راننده اعمال خواهد شد.

***گشت‌های پهپادی پلیس در جاده‌های کندوان و هراز

سرپرست پلیس راه مازندران، از حضور گشت‌های هوایی پلیس و گشت پهپادی پلیس راهور فراجا در محور کندوان و هراز با هدف کنترل ترافیک نوروزی خبرداد.

سرهنگ هادی عبادی به حضور گشت‌های هوایی پلیس و گشت پهپادی پلیس راهور فراجا در محور کندوان و هراز خبرداد و گفت: باتوجه به افزایش ۳۰ درصدی جرایم رانندگی در سال جدید، انتظار ما از مردم و مسافران نوروزی پیوستن به پویش "نه به تصادف" است که پیش زمینه آن نه به تخلف و همچنین تعامل اثرگذار سازمان‌های امدادی، خدماتی و مردم نهاد با پلیس در این پویش بزرگ است .

***قابلیت‌های پهپاد پلیس راهور

پهپادهای پلیس راهور فراجا به دوربین‌های پیشرفته‌ای مجهز هستند که می‌توانند از ارتفاع بالا تخلفات رانندگی را ثبت کنند. این پهپادها قادر به شناسایی و گزارش پنج نوع تخلف اصلی هستند: 

1- سرعت غیرمجاز: پهپاد با استفاده از دوربین‌های پیشرفته و سیستم‌های راداری، سرعت وسایل نقلیه را رصد کرده و در صورت تجاوز از حد مجاز، پلاک خودرو را ثبت و گزارش تخلف را ارسال می‌کند. 

2- رعایت نکردن فاصله طولی: رانندگانی که فاصله ایمنی با خودروی جلویی را رعایت نکنند، شناسایی و جریمه خواهند شد. 

3- حرکت نکردن بین خطوط: رانندگانی که از خطوط تعیین‌شده تجاوز کنند یا به‌طور نامناسب بین خطوط حرکت کنند، تخلفشان توسط پهپاد ثبت می‌شود. 

4- سبقت غیرمجاز: پهپاد می‌تواند سبقت‌های غیرمجاز را در جاده‌ها و بزرگراه‌ها تشخیص داده و گزارش کند. 

5- تخلف حرکت وسایل نقلیه سنگین در خطوط غیرمجاز: کامیون‌ها و اتوبوس‌هایی که در خطوط غیرمجاز حرکت کنند، توسط پهپاد شناسایی شده و جریمه خواهند شد. 

***عملکرد پهپاد پلیس راهور فراجا در جریمه متخلفان

پس از شناسایی تخلف، پهپاد بلافاصله اطلاعات را به سامانه مرکزی پلیس راهور ارسال می‌کند. در این فرآیند، شماره پلاک خودروی متخلف به سیستم ثبت تخلفات راهنمایی و رانندگی وارد شده و پیامک جریمه برای مالک خودرو ارسال می‌شود. همچنین در موارد خاص، ممکن است خودروی متخلف توسط پلیس توقیف شود. 

***نقش پهپادهای پلیس راهور در کاهش تخلفات رانندگی

پوشش گسترده‌تر و نظارت بهتر: پهپادها می‌توانند مناطق وسیعی را در مدت‌زمان کوتاه بررسی کرده و تخلفات بیشتری را ثبت کنند.

کاهش تخلفات پرخطر: با افزایش احتمال شناسایی تخلفات، رانندگان محتاط‌تر رانندگی می‌کنند که منجر به کاهش حوادث رانندگی می‌شود. 

افزایش کارایی پلیس راهور: این فناوری جدید به پلیس راهور کمک می‌کند تا نظارت خود را بهینه کرده و از منابع انسانی به‌صورت مؤثرتری استفاده کند. 

همچنین سردار احمدرضا رادان ، فرمانده کل انتظامی کشور با تاکید بر استفاده تخصصی و بیشتر از پهپادها و ریز پرنده ها در ماموریت‌های انتظامی، ترافیکی و مرزبانی و دریایی با توجه به تعطیلات نوروزی ۱۴۰۴ گفت: استفاده ازریزپرنده‌ها در حوزه کشف و شناسایی، قاچاق کالا و قاچاق مواد مخدر و تخلفات کمک کننده خواهد بود.


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
65 عناصر وابسته به اسرائیل در استان مرکزی دستگیر شدند
آخرین جزییات حملات دشمن آمریکایی-صهیونی به ایران/ حمله به7 شهر/حمله دوباره به فولاد مبارکه
مقام اتحادیه اروپا: قیمت نفت و گاز به این زودی‌ به حالات عادی برنخواهد گشت
دستگیری 123 عامل مرتبط با شبکه‌های معاند در اسلامشهر، گلستان و بابلسر
سی‌ویکمین موج تجمعات شبانه مردمی ایران/پزشکیان و عراقچی در جمع مردم+فیلم
خدمات رایگان طراحی و نظارت برای بازسازی خانه‌های آسیب‌دیده
نگراتی پوتین از پیامدهای ادامه جنگ افروزی آمریکایی صهیونیستی
حزب‌الله: قانون اعدام اسرای فلسطینی نشانه تداوم سیاست‌های سرکوبگرانه و خطرناک است
پاپ خواستار پایان جنگ ایران پیش از عید پاک شد
بیانیه ستادکل نیروهای مسلح و قرارگاه مرکزی خاتم‌الانبیا به مناسبت روز جمهوری اسلامی
دستگیری 65مزدور دشمن آمریکایی-صهیونی و عوامل گروهک‌های تروریستی
اعلام ساعت کاری میادین میوه و تره‌بار بعد از تعطیلات عید
پدرو سانچز: جنگ علیه ایران بزرگ‌ترین فاجعه ژئوپلیتیکی جهان از زمان جنگ ویتنام است
بازتاب گسترده اقدام تیم ملی فوتبال ایران در رسانه‌های جهانی
عراقچی شعار «اول آمریکا» را به سخره گرفت
سفارت ایران اقدام اتحادیه اروپا را «ریاکاری» خواند
درآمد نفتی ایران دو برابر شد
نورنما| 12 فروردین روز جمهوری اسلامی گرامی باد
حمله هوایی به یک خودرو در جنوب لبنان
چه میزان تسهیلات تکلیفی اشتغال پرداخت شد؟
هرگونه اقدام علیه زیرساخت‌های ایران، پاسخ متقابل خواهد داشت
صدها هزار غیرنظامی در لبنان در معرض خطر هستند
هفت شهید و زخمی در حمله هوایی به نیروهای حشدالشعبی
بقائی: حمله آمریکا و اسرائیل به کارخانه‌های داروسازی جنایت ضد بشریت است
کشف سلاح و مهمات در دلیجان
عراقچی: آنچه در جریان است مذاکره نیست/شروط ایران برای «توقف کامل جنگ
جزئیات سی و دومین روز عملیات وعده صادق 4
مرحله دوم موج 88/ حمله به محل جلسه فرماندهان جبهه داخلی صهیون
اهمیت تنگه‌ هرمز و احتمال عملیات نظامی آمریکا
خداقوت سردار موسوی به بچه‌های پای لانچر/ حمله به محل اقامت خلبانان و کادر پروازی امریکا
اعلام آمادگی روسیه برای کاهش تنش و یافتن راه‌حل درخصوص ایران
نیروی دریایی سپاه: جلسه فرماندهان ناوگان پنجم آمریکا مورد اصابت پهپاد قرار گرفت
اعلام آخرین وضعیت جاده چالوس؛ هراز زیر بار ترافیک نیمه‌سنگین
تکرار تجربه 12 فروردین در میدان جدید جنگ
اتحادیه اروپا بر لزوم توقف درگیری‌ها در لبنان تاکید کرد
آتلانتیک: جنگ علیه ایران آمریکا را تبدیل به یک قدرت منفور در جهان کرد
آیت‌الله جوادی آملی: مردم در صحنه جزو فرشتگان زمینی‌اند +فیلم
استیو بنن خواستار اخراج پسر نتانیاهو را از آمریکا شد
جنگ علیه ایران شرکت هواپیمایی لوفت‌هانزای آلمان زمینگیر کرد
امیریل ارجمند: من خاک می‌خورم اما خاک نمی‌دهم
پیکر مطهر دریابان شهید علیرضا تنگسیری در آبادان به خاک سپرده می‌شود
حمایت مفتی عمان از محور مقاومت به رهبری ایران
اعلام تمهیدات ترافیکی مراسم تشییع پیکر شهید تنگسیری در میدان انقلاب
نور‌ویدئو| هذیان گویی جدید ترامپ درباره تصرف جزایر ایران
قالیباف: نتیجه سیاست‌های آمریکا حذف وعده‌های غذایی مردمش است
ترامپ تصویر رهبری آمریکا را تضعیف کرده است
دستیابی قلعه‌نویی به رکورد 40 پیروزی
تقلای نتانیاهو برای تفکیک آتش بس احتمالی با ایران از پرونده حزب الله لبنان
نحوه فعالیت ادارات استان تهران از شنبه هفته آینده اعلام شد
اروپا در تله تناقض؛ ادامه بازی دوگانه در میدان لبنان