×
اجتماعی
شناسه خبر : 217084
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1403/12/28 ساعت 13:28
نظارت و کنترل خودروها از آسمان

نورنیوز طرح پهپادی پلیس را بررسی می کند

نظارت و کنترل خودروها از آسمان

پلیس راه کشور از آغاز طرح نوروزی با استفاده از پهپادها در جاده های کشور خبر داده است. در این طرح پهپاد های پلیس برای اولین بار جاده های کشور را رصد می کنند.

نورنیوز-گروه اجتماعی: به گفته پلیس، استفاده از پهپاد در جاده های تا حدود زیادی منجربه کاهش تصادفات رانندگی می شود.

پهپادهای پلیس راهور فراجا گامی نوین در مدیریت ترافیک و افزایش ایمنی جاده‌ها هستند. با تجهیز پلیس به این فناوری، نظارت بر تخلفات به شکل دقیق‌تری انجام شده و تخلفات پرخطری مانند سرعت غیرمجاز، سبقت غیرمجاز و رعایت نکردن فاصله طولی کاهش خواهد یافت.

***پهپاد پلیس در جاده های کرمان و فارس

در همین زمینه رییس پلیس راهنمایی و رانندگی فراجا با اشاره به اجرای این طرح در برخی استان‌های کشور گفت: این پهپادها در استان‌هایی مانند فارس و کرمان که مسافت‌های طولانی دارند، بیشتر مستقر شده است.

سرد ار سیدکمال هادیان‌فر افزود: براساس پیش‌بینی‌های انجام شده و طبق برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته، استفاده از سامانه‌ها، جایگاه پلن، بالگرد و ظرفیت‌ها پهپادهای پلیس در این ایام برنامه‌ریزی شده است تا برای مسیرهای طولانی مانند استان فارس و کرمان پهپادها در این حوزه فعالیت داشته باشند.

هادیان‌فر ادامه داد: با توجه به اینکه بیشترین تصادفات در استان‌ها با مسافت‌های طولانی است، پهپادها در استان کرمان می‌تواند مسیرهای بندرعباس و بوشهر را پوشش دهد و این پهپادها با پایداری در آسمان به صورت شبانه‌روزی قابل استفاده است و در آسمان پرواز می‌کند.

رییس پلیس راهنمایی و رانندگی گفت: آنچه که هماهنگ شده است همکاران ما با استقرار در مرکز کنترل پهپادها، گزارش‌ها را با تصویر از پهپاد دریافت می‌کنند و بلافاصله اطلاعات آنها به افسران در مسیر داده می‌شود و در صورت نیاز اعمال جریمه یا توقف وسیله صورت می‌گیرد.

وی اظهار داشت: در صورتی اگر راننده پرخطر بوده و سابقه خوبی در راهور نداشته باشد، علاوه بر نمره منفی، حتما توقیف‌هایی برای آن راننده اعمال خواهد شد.

***گشت‌های پهپادی پلیس در جاده‌های کندوان و هراز

سرپرست پلیس راه مازندران، از حضور گشت‌های هوایی پلیس و گشت پهپادی پلیس راهور فراجا در محور کندوان و هراز با هدف کنترل ترافیک نوروزی خبرداد.

سرهنگ هادی عبادی به حضور گشت‌های هوایی پلیس و گشت پهپادی پلیس راهور فراجا در محور کندوان و هراز خبرداد و گفت: باتوجه به افزایش ۳۰ درصدی جرایم رانندگی در سال جدید، انتظار ما از مردم و مسافران نوروزی پیوستن به پویش "نه به تصادف" است که پیش زمینه آن نه به تخلف و همچنین تعامل اثرگذار سازمان‌های امدادی، خدماتی و مردم نهاد با پلیس در این پویش بزرگ است .

***قابلیت‌های پهپاد پلیس راهور

پهپادهای پلیس راهور فراجا به دوربین‌های پیشرفته‌ای مجهز هستند که می‌توانند از ارتفاع بالا تخلفات رانندگی را ثبت کنند. این پهپادها قادر به شناسایی و گزارش پنج نوع تخلف اصلی هستند: 

1- سرعت غیرمجاز: پهپاد با استفاده از دوربین‌های پیشرفته و سیستم‌های راداری، سرعت وسایل نقلیه را رصد کرده و در صورت تجاوز از حد مجاز، پلاک خودرو را ثبت و گزارش تخلف را ارسال می‌کند. 

2- رعایت نکردن فاصله طولی: رانندگانی که فاصله ایمنی با خودروی جلویی را رعایت نکنند، شناسایی و جریمه خواهند شد. 

3- حرکت نکردن بین خطوط: رانندگانی که از خطوط تعیین‌شده تجاوز کنند یا به‌طور نامناسب بین خطوط حرکت کنند، تخلفشان توسط پهپاد ثبت می‌شود. 

4- سبقت غیرمجاز: پهپاد می‌تواند سبقت‌های غیرمجاز را در جاده‌ها و بزرگراه‌ها تشخیص داده و گزارش کند. 

5- تخلف حرکت وسایل نقلیه سنگین در خطوط غیرمجاز: کامیون‌ها و اتوبوس‌هایی که در خطوط غیرمجاز حرکت کنند، توسط پهپاد شناسایی شده و جریمه خواهند شد. 

***عملکرد پهپاد پلیس راهور فراجا در جریمه متخلفان

پس از شناسایی تخلف، پهپاد بلافاصله اطلاعات را به سامانه مرکزی پلیس راهور ارسال می‌کند. در این فرآیند، شماره پلاک خودروی متخلف به سیستم ثبت تخلفات راهنمایی و رانندگی وارد شده و پیامک جریمه برای مالک خودرو ارسال می‌شود. همچنین در موارد خاص، ممکن است خودروی متخلف توسط پلیس توقیف شود. 

***نقش پهپادهای پلیس راهور در کاهش تخلفات رانندگی

پوشش گسترده‌تر و نظارت بهتر: پهپادها می‌توانند مناطق وسیعی را در مدت‌زمان کوتاه بررسی کرده و تخلفات بیشتری را ثبت کنند.

کاهش تخلفات پرخطر: با افزایش احتمال شناسایی تخلفات، رانندگان محتاط‌تر رانندگی می‌کنند که منجر به کاهش حوادث رانندگی می‌شود. 

افزایش کارایی پلیس راهور: این فناوری جدید به پلیس راهور کمک می‌کند تا نظارت خود را بهینه کرده و از منابع انسانی به‌صورت مؤثرتری استفاده کند. 

همچنین سردار احمدرضا رادان ، فرمانده کل انتظامی کشور با تاکید بر استفاده تخصصی و بیشتر از پهپادها و ریز پرنده ها در ماموریت‌های انتظامی، ترافیکی و مرزبانی و دریایی با توجه به تعطیلات نوروزی ۱۴۰۴ گفت: استفاده ازریزپرنده‌ها در حوزه کشف و شناسایی، قاچاق کالا و قاچاق مواد مخدر و تخلفات کمک کننده خواهد بود.


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
آغاز مرحله تکمیلی فروش اینترنتی ایران‌خودرو از روز 24 اسفندماه
نبردِ آزادی یا پوششِ تجاوز؟
موج بعدی ضربات اقتصادی به متحدان آمریکا در راه است
در رایزنی بن فرحان با همتایان آلمانی و آمریکایی چه گذشت؟
خودمراقبتی در شرایط جنگ مثل اکسیژن، ضروری است
کشف پنج تن مرغ تاریخ‌گذشته در اهواز
نفتالی بنت ترکیه را تهدید کرد
یکی از ساختمان‌های بانک سپه هدف حمله موشکی قرار گرفت
بارش باران و مه‌گرفتگی در محورهای 7 استان کشور
هشدار 4 ماه قبل دریاسالار شهید علی شمخانی در خصوص قدرت راهبردی دریایی ایران
کشتار دانش‌آموزان ایرانی، خاطرات جنایات آمریکا در ویتنام و عراق را زنده کرد
ستاد ترخیص پلیس راهور تهران بزرگ در ایام تعطیل و جنگ رمضان فعال است
نظارت مستمر بر محاکم طی ایام جنگ تحمیلی ضروری است
اینفانتینو : ترامپ از حضور ایران در جام جهانی استقبال کرد
دستمزد کارگران به تورم واقعی نزدیک خواهد شد
علی شمخانی؛ فرمانده‌ای که با غیرت، تاریخ را رقم زد
شست‌وشوی رایگان خودروهای شهروندان پس از آلودگی ناشی از آتش‌سوزی
نگرانی مردم آمریکا از جنگ و شکست کاخ سفید در اقناع افکار عمومی
چین: جنگ علیه ایران نباید اتفاق می‌افتاد
4 زخمی در اصابت 2 پهپاد به نزدیکی فرودگاه دوبی
قالیباف: مرگ در بستر شایسته مجاهدت سرداران شهید رمضان نبود
اخراج 50 هزار نفر از فولکس‌واگن
عضو کمیسیون انرژی: چرخه تأمین و توزیع سوخت در کشور پایدار است
الجزیره: استراتژی ایران فرسایش اسرائیل است
هشدار غول نفتی عربستان: بسته شدن تنگه هرمز فاجعه‌بار است
میدل ایست آی: اسرائیل و آمریکا مدارس و بیمارستانها را هدف قرار دادند
بیت‌کوین به زیر 70 هزار دلار سقوط کرد
نیویورک تایمز: تهران می‌تواند اعلام پیروزی کند
آمریکا و اسرائیل یکی از بانک‌های کشور را هدف قرار دادند/ اقدام متقابل ایران
موج 37؛ سنگین‌ترین عملیات وعده صادق 4/ اصابت مکرر موشک های ایران به سرزمین اشغالی
آخرین اخبار از حملات آمریکایی-صهیونیستی به تهران و مناطق مختلف کشور/آسیب به مراکز غیرنظامی
خسارت‌های حمله آمریکا و اسرائیل بر چهره «تالار اشرف» + تصاویر
میوه‌های شب عید از امروز توزیع می‌شود
وضعیت دانشگاه تهران پس از شروع جنگ؛ شهادت تعدادی از دانشجویان
نیاز مبرم کشورهای عربی خلیج فارس به موشک های رهگیر
تجارت خارجی از 103 میلیارد دلار گذشت
شارژ 800 هزار تومانی کالابرگ ویژه کودکان دارای سوءتغذیه
پنتاگون: 140 آمریکایی در جنگ با ایران مجروح شدند
قیمت محصولات سایپا امروز چهارشنبه 20 اسفند 1404 + جدول
امروز کالابرگ کد ملی‌های 3، 4، 5 و 6 شارژ شد
پزشکیان: ایران هیچ قصدی برای درگیری با کشورهای منطقه ندارد
قیمت محصولات ایران خودرو امروز چهارشنبه 20 اسفند 1404 + جدول
رسانه‌های عبری: میلیون‌ها اسرائیلی در برابر موشک‌های ایران رها شده‌اند
سرلشکر حاتمی: تا آخرین قطره خون از عزت و شرف ایران اسلامی پاسداری می‌کنیم
قیمت طلای جهانی امروز چهارشنبه 20 اسفند 1404
فراوانی کالا‌های اساسی در فروشگاه‌ها
ورود سامانه بارشی به کشور از فردا
قیمت نفت اوپک 115 دلار شد
برنامه بازی‌های امشب لیگ قهرمانان اروپا
رئیس اتحادیه طلا و جواهر تهران: روند بازار طلا و سکه نزولی است