×
اقتصادی
شناسه خبر : 217035
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1403/12/28 ساعت 09:08
چرا سود سهام عدالت برای برخی کمتر واریز شد؟

چرا سود سهام عدالت برای برخی کمتر واریز شد؟

مهدی حاجی‌وند، دستیار رئیس سازمان بورس در امور سهام عدالت چرایی کاهش واریز سود سهام عدالت برخی از افراد را تشریح کرد.

نورنیوز-گروه اقتصادی: سود سهام عدالت مربوط به سال مالی 1402، طی 48 ساعت گذشته به حساب 44 میلیون نفر از سهامداران سبد عدالت واریز شده است. با این حال برخی اعلام کرده‌اند که میزان سود واریزی برای آنها، کمتر از مبالغ و جداول اعلامی بوده است. «تجارت‌نیوز» در گفت‌وگو با مهدی حاجی‌وند، دستیار رئیس سازمان بورس در امور سهام عدالت این پرسش را در میان گذاشته است.

 سود سهام عدالت سال مالی 1402 طی دو روز گذشته به مبلغ 37 هزار میلیارد تومان به حساب 44 میلیون سهامدار عدالت واریز شده است. پیشتر رئیس سازمان بورس مبلغ سود سهامداران را اعلام کرده بود.

سهام+عدالت
 

حجت‌الله صیدی با بیان اینکه مبلغ سود پرداختی با توجه به میزان سبد سهام عدالت هر سهامدار متفاوت خواهد بود، گفته بود: دارندگان سبد سهام عدالت ۴۹۲ هزار تومانی مبلغ ۷۴۴ هزار تومان، ۵۳۲ هزار تومانی مبلغ ۸۰۵ هزار تومان و سبد سهام یک میلیون تومانی مبلغ یک میلیون و ۵۱۳هزار تومان سود دریافت خواهند کرد.

رئیس سازمان بورس تاکید کرده بود که پرداخت سود شامل هر دو گروه سهامداران مستقیم و غیرمستقیم سهام عدالت می‌شود. در همین حال، در این مرحله از پرداخت، سود سهام عدالت متوفیان نیز به حساب وراث آنها واریز شده است. بر اساس جدول ذیل مبلغ سود واریزی برای سهامداران عدالت که صاحب برگه‌های سهامی با ارزش‌های متفاوت هستند، مشخص شده است.

با این حال اما برخی از مشمولان دریافت سود اعلام کرده‌‍اند که مبلغ کمتری به حساب آنها واریز شده است. 

در حق هیچ‌یک از مشمولان اجحافی صورت نگرفته است

 مهدی حاجی‌وند، دستیار رئیس سازمان بورس در امور سهام عدالت با تاکید بر اینکه در پرداخت سود سهام عدالت در حق هیچ‌یک از مشمولان اجحافی صورت نگرفته، بیان کرد: «زمانی که در سال ۸۵ طرح توزیع سهام عدالت آغاز شد، گفتند به هر فرد یک میلیون تومان سهام تعلق می‌گیرد و هر خانواده تا سقف پنج میلیون تومان سهام دریافت می‌کند.»

او با اشاره به اینکه در واقع توزیع سبد سهام سقف داشته است، توضیح داد: «یعنی اگر خانواده‌ای دو نفره بود (زن و شوهر)، هر نفر یک میلیون تومان می‌گرفت و در مجموع دو میلیون تومان می‌شد. اگر خانواده چهار نفره بود، مجموع سهامشان چهار میلیون تومان می‌شد. همچنین اگر تعداد اعضای خانواده پنج نفر بود هم معادل پنج میلیون تومان برگه سهام دریافت می‌کردند.»

دستیار رئیس سازمان بورس در امور سهام عدالت ادامه داد: «اما اگر تعداد اعضای خانوار بیشتر از پنج نفر بود، این پنج میلیون تومان بین همه تقسیم می‌شد و به هر فرد یک میلیون تومان تعلق نمی‌گرفت. مثلاً اگر خانواده‌ای هفت نفره بود، هر نفر به‌طور میانگین حدود ۷۱۴ هزار تومان سهم می‌برد و اگر ۱۰ نفر بودند، به هر نفر ۵۰۰ هزار تومان می‌رسید. بنابر این علت کمتر بودن سود سهام عدالت برخی از افراد این مساله است.»

تسویه سهام عدالت از سوی برخی از سهامداران ناقص انجام شده است

دستیار رئیس سازمان بورس در امور سهام عدالت گفت: «دلیل دوم می‌تواند تسویه‌حساب ناقص باشد. مثلا در آن زمان به فردی یک میلیون تومان سهام عدالت داده‌اند؛ بعد از 10 سال که اقساط پرداخت شد، دولت اعلام کرد که سهامدار باید 500 هزار تومان دیگر پرداخت کند زیرا از محل اقساط فقط 500 هزار تومان از برگه سهام تامین شده بود.»

او افزود: «مثلا یک خانواده 10 نفره، نفری 500 هزار تومان سهم داشته است اما در انتهای 10 سال ارزش این سهام 250 هزار تومان بوده زیرا فقط نیمی از آن از محل اقساط تهاتر شده بود. این یکی دیگر از دلایل لاغر شدن سود سهام عدالت است.»

سهام عدالت متوفی بین وراث تقسیم شده و میزان سود سهام وارثان کم شده است

حاجی‌وند بیان کرد: «دلیل سوم نیز فوت سهام‌دار و تقسیم سهام بین ورثه است؛ اگر فردی فوت کرده باشد، سهامش بین وارثان تقسیم شده و طبیعتاً مقدار سهام هر نفر کاهش یافته است.»

او در پایان تاکید کرد: «در نتیجه، اگر کسی سود کمی دریافت کرده، احتمالاً یکی از این سه دلیل باعث آن شده است. به نظر نمی‌رسد دلیل دیگری در کار باشد.»


تجارت‌نیوز
نظرات

آخرین اخبار
اتصال شبکه بانکی به سیستم استعلام وضعیت طرح دعوای چک
بحران غزه تنها با رویکرد ترامپ قابل حل بود
معترضان آمریکایی:غزه فروشی نیست!
خروج بخشی از نیروهای آلمان از اربیل
6 هکتار از اراضی تالاب انزلی طعمه حریق شد
10 مصدوم در تصادف بزرگراه آیت‌الله سعیدی
آمریکایی‌ها خواهان پایان جنگ‌ و مداخلات خارجی هستند
سفر هیأت عراقی به ایران برای تأمین گاز
مخالفت قانونگذاران آمریکایی با سیاست‌های جنگ‌طلبانه ترامپ علیه ایران
آغاز ثبت‌نام تکمیل ظرفیت آزمون استخدامی دستگاه‌های اجرایی کشور
گزارش تصویری| محفل انس با قرآن با حضور رهبر انقلاب
ونس هیات صلح غزه را به عنوان پیروزی دولت ترامپ تبلیغ کرد
گفتگوی سفرای ایران، روسیه و چین در وین با گروسی
دستگیری 34 اغتشاشگر و تروریست خیابانی
معاون رئیس‌جمهور: هدف دولت توزیع عادلانه ثروت ملی است
سرمایه‌گذاری 10 میلیارد دلاری امریکا برای بازسازی غزه
اروگوئه به دنبال برگزاری دیدار دوستانه با ایران؟
تعجب فرانسه از حضور نماینده کمیسیون اتحادیه اروپا در شورای صلح
برنامه لیگ برتر والیبال در رمضان اعلام شد
باشگاه استقلال اطلاعیه داد
نتانیاهو: آمریکا با خلع سلاح حماس موافق است
شتاب‌ ساخت آزادراه قائم‌شهر-ساری با بودجه 500میلیاردی
اسارت بیش از 9300 فلسطینی و عرب در زندان‌های رژیم صهیونیستی
دیپلماسی تنها مسیر پایدار برای حل مساله هسته‌ای ایران
حال و هوای تئاترهای خصوصی در آخرین ماه سال
بازدید وزیر ارتباطات ایران از نمایشگاه هوش مصنوعی هند
معاونت کمیته ویژه منشور ملل متحد به ایران رسید
قیمت نفت باز هم بالا رفت
بارندگی کم و وضعیت دشوار منابع آبی پایتخت
نقش 10 سرویس اطلاعاتی خارجی در اغتشاشات دی ماه
افززایش تعداد شهدای غزه در ماه رمضان
روابط ایران و مصر وارد مرحله جدید شد
اعلام قیمت جدید مرغ توسط وزارت جهادکشاورزی + جدول
برخورد رو‌در‌رو کمپرسی و سواری در شمال اردبیل
اعطای تسهیلات 40 میلیاردی فناوران
صرفه‌جویی 1.2 میلیارد متر مکعب در مصرف سوخت نیروگاه‌ها
انهدام باند قاچاق 5 میلیون لیتر سوخت در کشور
چرخش محمدصلاح به سوی عربستان
سرمربی پرسپولیس: ناراحتی ما از باخت بیشتر از هواداران است
شکست نابغه ایرانی در تورنمنت تنیس میلیون‌دلاری
ناکامی ترامپ در استفاده دو پایگاه برای حمله به ایران
تهران 11 درجه گرم‌تر از شرایط نرمال
یارانه بهمن دهک‌های چهارم تا نهم واریز شد
روسیه تهدید دائمی را تحمل نمی کند
توافق با ایران ظرف 10 روز آینده مشخص می‌شود
با نگرانی عمیق از دستگیری برادرم مطلع شدم
برگزاری محفل انس با قرآن کریم با حضور رهبر انقلاب اسلامی
ادامه اقدام خصمانه اتحادیه اروپا علیه سپاه
شروع نشست شورای صلح غزه بدون حضور نماینده فلسطین
واحدهای 2و3 نیروگاه هسته ای بوشهر تکمیل می شود