×
بین الملل
شناسه خبر : 216870
تاریخ انتشار : دوشنبه 1403/12/27 ساعت 08:50
نظرسنجی‌های اندیشکده‌ای؛بازی رسانه‌ای برای توجیه جنگ‌های آینده

نورنیوز از تصویر سازی‌های هدفمند در مورد نظم آینده جهانی گزارش می دهد؛

نظرسنجی‌های اندیشکده‌ای؛بازی رسانه‌ای برای توجیه جنگ‌های آینده

نظرسنجی اخیر شورای آتلانتیک، با ارائه تصویری از آینده نظم جهانی، تلاش دارد تهدیدی ساختگی از ایران ارائه کند و در عین حال، سیاست‌های جنگ‌طلبانه اسرائیل را مشروع جلوه دهد.

نورنیوز-گروه بین الملل: در حالی که برنامه هسته‌ای ایران تحت نظارت آژانس بین‌المللی انرژی اتمی قرار دارد، گزارش‌های غربی همچنان بر احتمال دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای تأکید می‌کنند. این فضاسازی‌ها نه‌تنها بر مبنای واقعیت نیست، بلکه در راستای توجیه اقدامات تجاوزکارانه تل‌آویو و تداوم فشار بر ایران صورت می‌گیرد.

نظرسنجی اخیر شورای آتلانتیک، که با مشارکت ۳۵۷ استراتژیست از ۶۰ کشور جهان انجام شده، نشان‌دهنده پیش‌بینی‌هایی درباره شکل‌گیری یک نظم جهانی جدید و تقابل میان دو بلوک هم‌سو با آمریکا و چین است. بر اساس این نظرسنجی، ۴۷ درصد از پاسخ‌دهندگان انتظار دارند که چین، روسیه، ایران و کره شمالی به متحدان رسمی یکدیگر تبدیل شوند.

در عین حال، ۶۲ درصد از آن‌ها احتمال وقوع یک جنگ جهانی دیگر در دهه آینده را مطرح کرده‌اند، موضوعی که بر افزایش تنش‌های بین‌المللی و رقابت‌های ژئوپلیتیکی تأکید دارد. اما یکی از جنبه‌های مهم این گزارش، تمرکز آن بر ایران و ارائه تصویری تهدیدآمیز از برنامه هسته‌ای این کشور است.

ادعای هسته‌ای ایران؛ تکرار یک روایت بدون سند

ادعای پیوستن ایران به باشگاه دارندگان سلاح هسته‌ای تا سال ۲۰۳۵، یکی از موارد تأمل‌برانگیز این نظرسنجی است. این در حالی است که برنامه هسته‌ای ایران کاملاً تحت نظارت آژانس بین‌المللی انرژی اتمی قرار دارد و تهران بارها تأکید کرده که هیچ قصدی برای تولید سلاح هسته‌ای ندارد. علاوه بر این، فتوای صریح رهبر انقلاب اسلامی، تولید و استفاده از سلاح‌های کشتار جمعی را حرام دانسته است، مسئله‌ای که عامدانه در تحلیل‌های غربی نادیده گرفته می‌شود. چنین گزارش‌هایی، که بدون ارائه هیچ‌گونه سندی بر «احتمال» تسلیحاتی‌شدن برنامه هسته‌ای ایران تأکید دارند، می‌توانند بخشی از راهبرد فشار بر ایران باشند و در واقع بستری برای سیاست‌های تقابلی آمریکا و اسرائیل فراهم کنند.

پیش‌بینی جنگ ایران و اسرائیل؛ تلاشی برای مشروع‌سازی شرارت‌های صهیونیست‌ها

در همین راستا، ادعای وقوع جنگ مستقیم میان ایران و اسرائیل تا سال ۲۰۳۵، در امتداد همین فضاسازی‌ها قابل تحلیل است. اسرائیل که خود تنها دارنده سلاح هسته‌ای در منطقه است، همواره تلاش کرده با القای «تهدید ایران»، سیاست‌های نظامی و تجاوزکارانه خود را مشروع جلوه دهد. در حالی که برنامه هسته‌ای ایران صلح‌آمیز است و بارها بر پایبندی به تعهدات بین‌المللی خود تأکید کرده، اسرائیل با حمایت کامل آمریکا، نه‌تنها از امضای معاهده منع گسترش تسلیحات هسته‌ای (NPT) خودداری کرده، بلکه در مسیر شفاف‌سازی برنامه هسته‌ای خود نیز گام برنداشته است. با این حال، رسانه‌های غربی و اندیشکده‌هایی نظیر شورای آتلانتیک، به‌جای پرداختن به این واقعیت‌ها، در تلاش‌اند تا ایران را به‌عنوان تهدیدی هسته‌ای معرفی کنند و بدین ترتیب، اقدامات تجاوزکارانه اسرائیل را مشروع جلوه دهند.

اسرائیل و جنگ روانی؛ بهانه‌ای برای توجیه سیاست‌های جنگ‌طلبانه

این سیاست دوگانه، نه‌تنها بر هم‌زننده امنیت منطقه‌ای است، بلکه زمینه را برای تداوم سیاست‌های جنگ‌طلبانه تل‌آویو فراهم می‌کند. پیش‌بینی وقوع جنگ میان ایران و اسرائیل، در شرایطی مطرح می‌شود که رژیم صهیونیستی طی سال‌های اخیر با اقدامات تروریستی، خرابکاری در تأسیسات هسته‌ای ایران و ترور دانشمندان ایرانی، به‌دنبال تحریک تهران بوده است. چنین اقداماتی که به‌وضوح ناقض قوانین بین‌المللی هستند، با پشتیبانی دولت‌های غربی توجیه می‌شوند و در چارچوب استراتژی مهار ایران قرار می‌گیرند. بنابراین، این‌گونه گزارش‌ها نه پیش‌بینی بی‌طرفانه آینده، بلکه بخشی از پازل جنگ روانی علیه ایران و در راستای توجیه اقدامات مخرب اسرائیل هستند.

نتیجه‌گیری؛ آیا فضاسازی‌های غربی می‌توانند سیاست‌های خصمانه را توجیه کنند؟

با در نظر گرفتن این واقعیات، می‌توان نتیجه گرفت که فضاسازی درباره تهدید ایران، بیش از آنکه مبتنی بر واقعیت‌های موجود باشد، بخشی از راهبرد کلان غرب و اسرائیل برای مشروعیت‌بخشی به سیاست‌های خصمانه علیه جمهوری اسلامی ایران است. این روند در حالی ادامه دارد که ایران همواره بر دیپلماسی، همکاری‌های منطقه‌ای و رویکردهای چندجانبه تأکید داشته و سیاست خارجی خود را بر مبنای تعامل و احترام متقابل تنظیم کرده است. پرسش اساسی این است که آیا این‌گونه تحلیل‌های مغرضانه می‌توانند سیاست‌های ناعادلانه غرب را توجیه کنند، یا اینکه جهان در آینده‌ای نه‌چندان دور، شاهد افشای بیش‌ازپیش این سیاست‌های دوگانه خواهد بود؟


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
وزارت دفاع ایران اقدام اتحادیه اروپا علیه سپاه را محکوم کرد
از جنگ استقبال نمی‌کنیم اما مذاکرات متوازن را می‌پذیریم
لغو وضعیت اقامت ونزوئلایی‌ها توسط دولت ترامپ غیرقانونی است
صعود اندونزی، عراق، ویتنام و تایلند به مرحله حذفی فوتسال آسیا
اقدام اروپا خللی در مأموریت‌های سپاه ایجاد نمی‌کند
بازسازی سرمایه اجتماعی و تقویت تاب‌آوری، اولویت فوری کشور است
گوترش: توافق بر سر پرونده هسته‌ای ایران مهم است
ترامپ با جانشین «مادورو» گفت و گو کرد
واکنش رئیس مجلس به اقدام سیاسی اروپا
بسته حمایتی مجلس از سپاه در برابر اقدام اتحادیه اروپا
بیانیه وزارت خارجه در محکومیت شدید مصوبه وزرای خارجه اتحادیه اروپا
غیبت احتمالی دانشجویان در امتحانات موجه می شود
سرانه مصرف آب در کشور 12.7 مترمکعب است
مقام حزب‌الله: هر تحرک نظامی آمریکا علیه ایران منطقه را به انفجار می‌کشاند
وزیر جنگ آمریکا: ایران نباید به‌سمت توانمندی هسته‌ای حرکت کند
همه به‌ویژه آمریکا باید اسرائیل را تحت فشار قرار دهند
سخنگوی ارتش: اگر دشمن حماقت کند «بلادرنگ» پاسخ خواهیم داد
رایزنی کشورهای اروپایی برای ایجاد چتر هسته‌ای مشترک
لاوروف : تضمین‌های واشنگتن-کی‌یف، صلح پایدار در اوکراین را تضمین نمی‌کند
تراکتور بدون مجوز رسمی در دیدار جام حذفی حاضر نشد
کولاک برف در آزاد راه تهران - شمال ؛ از سفر غیر ضرور پرهیز کنید
روابط بغداد و واشنگتن باید بر اصل عدم مداخله استوار باشد
منطقه به جنگ تازه نیاز ندارد
ترامپ: پوتین با توقف یک هفته‌ای بمباران اوکراین موافقت کرد
روسیه آماده میانجیگری میان ایران و آمریکا است
نجات کشتی باری ایرانی «کاسپین شیوا» در نزدیکی بندر داغستان روسیه
اکثریت آلمانی‌ها خواستار بازگرداندن ذخایر طلای کشور از آمریکا شدند
هتک حرمت حرم سبزقبا چهره واقعی دشمنان ایران را آشکار کرد
حمایت مقاومت اسلامی بحرین از رهبر انقلاب و هشدار به آمریکا
امید عالیشاه در آستانه بازگشت به میادین
ریاست جمهوری عراق: مداخلات خارجی در امور سیاسی کشور قابل قبول نیست
هزینه تسلیم از جنگ کمتر نیست؛ تهران آماده است
پزشکیان: ایران در دفاع از خود تردید نمی‌کند
رئیس‌جمهور کلمبیا: آمریکای لاتین باید یک صدا بایستد
اروپا برای نخستین بار آمریکا را تهدیدی برای خود خواند
هرگونه دخالت خارجی در روند انتصابات غیرقابل قبول است
240 حقوقدان ایرانی خواستار تعقیب قضایی ترامپ و دولت آمریکا شدند
دستگیری 115 نفر از اغتشاشگران در رودبار
شکست چادرملو مقابل ملوان در انزلی
خودروسازان بدون مجوز حق افزایش قیمت ندارند
سامانه بارشی تا جمعه در زنجان فعال است
زمین‌لرزه 3.2 ریشتری بار دیگر حوالی پارسیان هرمزگان را لرزاند
ذوق زدگی تروریست‌های اسرائیلی از اقدام اروپا علیه سپاه پاسداران
وزیر امور خارجه: اروپا مرتکب یک اشتباه راهبردی بزرگ شد
همتی: نتایج مثبت یکپارچه‌سازی نرخ ارز به مرور زمان خود را نشان خواهد داد
بیانیه ستاد کل نیروهای مسلح در واکنش به تروریستی اعلام شدن سپاه پاسداران
ادعای الجزیره: ایران با چین و روسیه رزمایش دریایی برگزار می‌کند
هشدار هواشناسی اردبیل: بارش برف و باران با وزش باد شدید و کاهش دما
بازداشت 65 عامل اقدامات تروریستی و تخریبگر در هرمزگان
آسوشیتدپرس مدعی شد: ایران یکشنبه و دوشنبه در تنگه هرمز رزمایش برگزار می‌کند