×
سیاسی
شناسه خبر : 216815
تاریخ انتشار : یکشنبه 1403/12/26 ساعت 15:36
واکنش پزشکیان به طرح احیای وزارت بازرگانی

واکنش پزشکیان به طرح احیای وزارت بازرگانی

رئیس‌جمهور در نشست با مدیران وزارت صمت درباره طرح احیای وزارت بازرگانی گفت: آیا تا به حال ایجاد، انحلال، ادغام یا تفکیک دستگاه‌ها توانسته مشکلی از ما حل کند؟ اگر انتظارات و وظایف وزارت بازرگانی را دقیق تدوین و اعطا کنیم، ساختار موجود هم می‌تواند آن را اجرا کند.

نورنیوز - گروه سیاسی: رئیس جمهور گفت: برنامه دولت چهاردهم این است که با توسعه نیروگاه‌های خورشیدی، در صورت امکان و وجود صرفه اقتصادی، به طور کلی انرژی برق را جایگزین سوخت‌های فسیلی کنیم و نفت و گاز را در عرصه‌های دیگری که ارزش افزوده بالاتری دارند، استفاده کنیم و در این زمینه به دنبال تجمیع نظرات کارشناسی هستیم.

مسعود پزشکیان صبح امروز - یکشنبه - در نشستی با وزیر و مدیران وزارت صنعت، معدن و تجارت، ضمن تبریک سالروز ولادت امام حسن مجتبی (ع) و آرزوی قبولی طاعات و عبادات و نیز قدردانی از همه تلاش‌ها و اقدامات مسئولان و کارکنان وزارت صمت، با بیان اینکه با توجه به ناترازی انرژی، شخصا بر روی موضوع توسعه زیرساخت‌های تولید برق از محل منابع تجدیدپذیر و پاک تمرکز کرده‌ام، افزود: برنامه ما این است که با توجه به سطح بالای برخورداری از تابش خورشید در کشور، با توسعه نیروگاه‌های خورشیدی، در صورت امکان و وجود صرفه اقتصادی، به طور کلی انرژی برق را جایگزین سوخت‌های فسیلی کنیم و نفت و گاز را در عرصه‌های دیگری که ارزش افزوده بالاتری دارند، استفاده کنیم، برای این منظور از شما می‌خواهم که درباره اصل این موضوع و بهترین راهکارهای اجرای آن نظر کارشناسی بدهید.

رئیس جمهور با اشاره به اینکه محور اصلی بررسی و اجرای این برنامه، ارزیابی دقیق صرفه اقتصادی، اجتماعی و محیط زیستی آن است، گفت: در حال حاضر مصرف گاز برای بسیاری از عرصه‌های ما از حمل و نقل گرفته تا خانگی و صنعتی صرفه دارد، اما این صرفه ناشی از فروش گاز ارزان است و معلوم نیست اگر بخواهیم گاز را به قیمت واقعی و جهانی آن عرضه کنیم، باز هم این صرفه پابرجا باشد؛ همه این مسائل باید در این برنامه دیده و به دقت بررسی شود.

پزشکیان با بیان اینکه شیوه‌های تولید برق و صرفه سوزاندن گاز برای تولید برق یا تولید محصولات دیگر نیز باید به دقت بررسی شود، خاطرنشان کرد: گاز و نفت منابعی هستند که بالاخره یک روز تمام خواهند شد، اما تابش خورشید تا جهان باقی است، وجود دارد. از سوی دیگر برق یک انرژی پاک، با هزینه انتقال بسیار ارزان‌تر از نفت و گاز و بازدهی بسیار بالاتر است که توزیع و استفاده آن نیز بسیار ایمن‌تر از نفت و گاز است.

رئیس جمهور در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به پیگیری‌های شخصی خود برای برگزاری جلسات با سرمایه‌گذاران و فعالان اقتصادی و صنعتی در زمینه‌های مختلف، اظهار داشت: این وابستگی ما به نفت و گاز است که بستری برای اعمال و اثرگذاری تحریم‌ها بر روی اقتصاد کشورمان شده است. بنده برای جلوگیری از معطل شدن سرمایه‌گذارانی که می‌توانند به تغییر ریل اقتصادی کشور کمک کنند، در روند اداری کُند و ناکارآمد کشور، شخصا با تعداد زیادی از آنها دیدار و گفتگو کرده‌ام و کارشان را تا رسیدن به نتیجه دنبال خواهم کرد.

پزشکیان افزود: اگر برخی موانع را برطرف و مسیر را برای فعالیت این سرمایه‌گذاران تسهیل کنیم و همکاری‌های اقتصادی و تجاری با کشورهای منطقه را گسترش دهیم، می‌توانیم علاوه بر نجات اقتصاد کشور از وابستگی به نفت و گاز، رونق و رشد اقتصادی چشمگیری نیز ایجاد کنیم.

رئیس جمهور با اشاره به اینکه در تخصیص منابع صرفه، بازدهی و بهره‌وری باید به دقیق‌ترین شکل ممکن لحاظ شود، گفت: نوسازی صنایع نیز باید مورد توجه جدی قرار گیرد. متاسفانه زندگی در هوای آلوده تا حدودی برای ما عادی شده، اما باید برای بهبود این وضعیت فکر و اقدام جدی داشته باشیم. یکی از موثرترین اقدامات در این زمینه نوسازی صنایع و نوسازی و ارتقای ناوگان حمل و نقل با بهره‌گیری از دستاوردهای نوین در این عرصه و توجه جدی به گسترش حمل و نقل ریلی به عنوان گزینه‌ای، امن، به صرفه و دوستدار محیط زیست است. همچنین باید سیستم‌های گرمایشی منازل نیز با وسایل کم‌مصرف و پربازده جدید جایگزین شوند.

پزشکیان از همه مسئولان در دستگاه‌های مختلف خواست تا از تاخیر و توقف طرح‌ها و برنامه‌های تحولی در این عرصه در ساز و کارهای اداری به طور جدی جلوگیری کنند و خاطرنشان کرد: باید با کمک کارشناسان یک نقشه راه جامع و دقیق در این زمینه داشته باشیم که جایگاه این اقدامات را در کشورمان، در منطقه و در عرصه جهانی ترسیم کرده و برنامه زمانی دقیقی نیز تعیین کند. البته این نقشه و سند باید با بهره‌گیری موثر از نظرات صاحبان فرآیند در هر بخشی تدوین شود، چرا که اولا آنها به اقتضائات، ظرفیت‌ها، نقاط قوت و ضعف و مشکلات و موانع مسیر پیش‌رو بهتر از هر کس دیگر واقف هستند و دوما این آنها هستند که باید این برنامه را اجرا کنند، لذا بهتر از افراد بیرون از مجموعه می‌توانند آن را طراحی و تدوین کنند. امروز در کشور بی‌شمار سند تدوین شده داریم که معطوف به اجرا تدوین نشده‌اند.

رئیس جمهور در ادامه سخنانش به پیگیری طرح احیای وزارت بازرگانی اشاره و اظهار کرد: آیا تا به حال ایجاد، انحلال، ادغام یا تفکیک ساختارها و دستگاه‌ها توانسته مشکلی از ما حل کند؛ اگر انتظارات و وظایف مدنظر از وزارت بازرگانی را به شکل دقیق تدوین و اختیارات لازم را نیز اعطا کنیم، سازمان و ساختار موجود نیز می‌تواند آنها را اجرا کند.

پزشکیان همچنین به وجود برخی واحدهای تولیدی و صنعتی در کشور اشاره کرد که در صورت حمایت صحیح و دقیق، قابلیت تبدیل شدن به قطب‌های صنعتی و تولیدی منطقه‌ای و جهانی را دارند و اظهار داشت: باید بستر تسهیل و رونق فعالیت این شرکت‌ها در استان‌های مختلف را فراهم کنیم تا بتوانند به عنوان پیشران حرکت اقتصاد کشور را تسریع کنند. در کنار برنامه دولت برای تفویض اختیار به استانداران، وزارتخانه‌ها نیز باید اختیارات لازم را به دستگاه‌های استانی تفویض کنند تا مدیران هر استان با هماهنگی استاندار، به بهترین شکل بتوانند از ظرفیت‌های استان، شهرستان و بخش‌های خود برای رونق اقتصادی بهره بگیرند.

رئیس جمهور در بخش پایانی سخنان خود با اشاره به ابلاغ قانون موافقت‌نامه تجارت آزاد بین جمهوری اسلامی ایران و اتحادیه اقتصادی اوراسیا، ظرفیت‌های جدید ایجاد شده برای همکاری‌های تجاری، اقتصادی، صنعتی و نیز بخش خصوصی کشورمان با کشورهای این منطقه را چشمگیر و ارزنده توصیف کرد.

پیش از سخنان رئیس جمهور وزیر صنعت، معدن و تجارت و چند تن از معاونان وی نیز توضیحاتی درباره اقدامات انجام شده از سوی این وزارتخانه و برنامه‌های آتی دستگاه‌های تحت مدیریت خود ارائه کردند.

فعال‌سازی حداقل ۳۸۱ معدن راکد در مدت سپری شده از آغاز به کار دولت چهاردهم، رسیدگی و تعیین تکلیف ۱۵۰۰ پرونده از بیش از ۱۷۰۰ پرونده راکد در شورای‌عالی معدن، تمرکز بر تکمیل و ارتقای زنجیره ارزش معادن و صنایع، رسیدن به مراحل پایانی تدوین سند استراتژی صنعت کشور با برش‌های استانی با هماهنگی کامل با بخش خصوصی و تشکل‌هایی مثل اتاق بازرگانی، عبور ظرفیت تولید خودرو از ۱ میلیون دستگاه در سال و تمرکز جدی بر تامین برق مورد نیاز صنایع از سوی خود آنها برخی از محورهای گزارش مهندس اتابک بود.

 


نظرات

آخرین اخبار
آغاز فروش خودروهای وارداتی از امروز/جزییات+ لینک و جدول
آخرین وضعیت بازار رمزارزها در جهان؛ رکورد 10 ماهه صندوق‌های رمزارز شکست
تلفات بی‌سابقه گرمای تابستانی در اروپا
برنامه قطعی برق کهگیلویه و بویراحمد امروز یکشنبه 1 شهریور اعلام شد/ جدول خاموشی
رشد 69 درصدی تسهیلات بانکی در 4 ماه نخست سال
مبلغ انتقال مهدی طارمی به الوصل مشخص شد
سید حسن خمینی: سیاستمدارانی که از خوف دشنام سخن نمی‌گویند خائن هستند
برنامه قطعی برق ایلام امروز یکشنبه 1 شهریور اعلام شد
قیمت محصولات ایران خودرو امروز یکشنبه 1 شهریور اعلام شد + جدول
آخرین قیمت محصولات سایپا امروز یکشنبه 1 شهریور + جدول
قیمت یورو امروز یکشنبه 1 شهریور چقدر شد؟
جدول قیمت سکه پارسیان امروز یکشنبه 1 شهریور
ادعای افسر آمریکایی درخصوص توصیه هسته‌ای به ترامپ درباره ترکیه
واریز حقوق بازنشستگان آغاز شد؛ این حروف امروز اول شهریور حقوق می‌گیرند
قیمت طلا امروز یکشنبه 1 شهریور + جدول قیمت طلا 18 عیار
ایران روی صندلی؛ زنگ خطر زیر پوست شهر
قیمت دلار امروز یکشنبه 1 شهریور + جدول قیمت انواع ارز
پزشکیان: در جنگ تمام‌عیار اقتصادی و نظامی هستیم/ دنیا در برابر قدرت ایران حیرت کرد
کاهش متقاضیان کنکور در سال‌های اخیر؛ امسال تغییرمحسوسی در ظرفیت پذیرش نیست
واکنش غریب‌آبادی به درخواست از فرانسه و انگلیس برای اقدام علیه اسرائیل
مدار دیپلماسی | ایران وعراق از پیوند مردمی تا نظم جدید منطقه
ترکیب احتمالی استقلال برای دیدار با سپاهان؛ یک تغییر در ترکیب آبی‌ها
اقتصاد دفاع؛ از تاب‌آوری زنجیره تامین تا بهره‌وری قدرت
سهمیه کارت سوخت سیستان و بلوچستان تغییر کرد؛ جزئیات سهمیه 160 لیتری
ایران؛ حامی دولت و مقاومت عراق
آیا حمله اسرائیل به پایگاه سوریه برای تحریک ترکیه انجام شد؟
سیاه‌نمایی از ایران
برنامه کامل بازی‌های امروز لیگ برتر؛ ساعت بازی استقلال و سپاهان + جدول لیگ
مجید آدینه اعدام شد؛ جزئیات پرونده مردی که با سلاح و تجهیزات جنگی در کرج بازداشت شد
سوریه؛ میدان تقابل ترکیه و رژیم صهیونیستی
جدول پخش زنده بازی‌های امروز یکشنبه 1 شهریور 1405؛ ؛ از استقلال و سپاهان تا بارسلونا
دشمن تازه نتانیاهو کیست؛ آنکارا یا بحران داخلی؟
وضعیت آب و هوا امروز یکشنبه 1 شهریور 1405+ وضعیت استانها
محافظت از فرسودگی زودرس مغز با چند راهکار ساده
قطعی برق مازندران امروز یکشنبه 1 شهریور + لینک
قطعی برق کرمان امروز یکشنبه اول شهریور + لینک
قطعی برق کرمانشاه امروز یکشنبه اول شهریور + جدول
برنامه قطعی برق تهران امروز یکشنبه اول شهریور اعلام شد
درک جدید از چرخه‌های زندگی کهکشان‌های رادیویی
کدام اندام‌ها دچار پیری زودرس می‌شوند؟
پیشگیری از سکته‌های قلبی و مغزی با کاهش کلسترول بد
کشفی عجیب درباره الماس که می‌تواند آینده انرژی پاک را تغییر دهد
حذف کامل قند از رژیم کم‌چرب چه بلایی سر روده می‌آورد؟
بهترین ساعت برای خوردن شام؛ کاهش خطر دیابت و بیماری قلبی با یک تغییر ساده
خون دماغ چه زمانی خطرناک است؟ هشدار اورژانس درباره خونریزی بینی
گفت‌وگوی تلفنی وزیر خارجه ایران و فرمانده ارتش پاکستان درباره تحولات غرب آسیا
سقوط مرگبار ون در جاده هراز
طوفان و ریزگردها ادارات منطقه سیستان را تعطیل کرد
«بُت» حمید نعمت‌الله بدون حذف و اصلاحیه، مجوز اکران گرفت
نورنما | تجربه زندگی روی سیارات در موزه ژاپن