×
سیاسی
شناسه خبر : 216806
تاریخ انتشار : یکشنبه 1403/12/26 ساعت 16:00
1403، ایران و مقاومت در موقعیتی برتر

سعدالله زارعی*

1403، ایران و مقاومت در موقعیتی برتر

رهبر معظم انقلاب اسلامی ـ دامت برکاته ـ روز 22 اسفند ماه در دیدار سالانه «دانشجویان» با اشاره به فقدان بعضی از شخصیت‌های مهم مقاومت در سال جاری فرمودند «نگاه ناقص و بی‌پشتوانه و سطحی از سوی دشمنان و مخالفان و رقیبان جمهوری اسلامی، یک برداشت غلطی را از این حادثه می‌کنند.

نورنیوز-گروه سیاسی: رهبر معظم انقلاب اسلامی ـ دامت برکاته ـ روز 22 اسفند ماه در دیدار سالانه «دانشجویان» با اشاره به فقدان بعضی از شخصیت‌های مهم مقاومت در سال جاری فرمودند «نگاه ناقص و بی‌پشتوانه و سطحی از سوی دشمنان و مخالفان و رقیبان جمهوری اسلامی، یک برداشت غلطی را از این حادثه می‌کنند. من می‌خواهم در نقطه مقابل حرف آن‌ها، با اطمینان کامل به شما بگویم، بله این برادران بسیار ارزشمند بودند و واقعاً نبودشان برای ما خسارت است، در این تردیدی نیست اما ما امسال که این‌ها را نداریم، نسبت به سال گذشته در مثل همین روز، در برخی از مسایل قوی‌تر از سال گذشته هستیم، در بعضی از مسایل ضعیف‌تر نیستیم اگر قوی‌تر نباشیم. امسال ما بحمدالله از لحاظ گوناگون، از جهات مختلف، قوت‌ها و توانایی‌هایی داریم که سال گذشته اینها ‌را نداشتیم. بله نبودن این عزیزان خسارت است، حوادثی که در منطقه غرب آسیا پیش آمد، حوادث تلخ و دردناکی است، لکن جمهوری اسلامی بحمدالله رشد خودش و پیشرفت خودش و افزایش قدرت خودش را همچنان دارا است.»

درخصوص این فراز از بیانات بسیار مهم حضرت امام خامنه‌ای ـ دامت برکاته ـ

که برخاسته از اطلاعات و واقعیات دقیق میدانی و تحلیل واقع‌بینانه و مستند می‌باشد، می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

1- جمهوری اسلامی در سال جاری علی‌رغم ضربه سنگینی که از شهادت رئیس‌جمهور خورد، بدون آنکه ارتعاشی در فضای سیاسی و اجرائی کشور پیش آید، انتخابات ریاست‌جمهوری را در فضائی آزاد و بدون نیار به طراحی ویژه و یا در پیش گرفتن «وضعیت فوق‌العاده» برگزار کرد و قوه مجریه را از دل آن انتخابات مردمی و در خلال رقابت بالای انتخاباتی پدید آورد و مجلس شورای اسلامی اگرچه اکثریت آن در طرفی قرار داشت که در انتخابات از رئیس‌جمهور منتخب حمایت نکرده بود، به همه افراد معرفی شده برای تشکیل کابینه جدید رأی داد. این استحکام نظام جمهوری اسلامی در حوادث سهمگین را نشان داد. کشور در سال 1403 علی‌رغم آنکه با دو کابینه متفاوت اداره شد اما با اخلال و کشمکش مواجه نگردید. این توانمندی‌ بالا در دهه‌های گذشته بروز نکرده بود.

2- به گواهی تلاش‌هایی که در سال جاری در شمال غرب و در جنوب شرق کشور، برای اخلال در امنیت ایران صورت گرفت و دشمن صهیونیستی هم با یک اقدام نظامی تلاش کرد تا این چرخه را تکمیل نماید، اما امسال که روزهای پایانی آن را شاهد هستیم، امنیت کشور از هر زمانی مستحکم‌تر بود. تیم‌های آشوب، تخریب و ترور شناسایی و منهدم گردیدند که نشان‌دهنده اقتدار بالای نیروهای امنیتی نظام بود. علاوه‌بر آن، ایران در دو اقدام بی‌سابقه ـ وعده صادق یک و وعده صادق دو ـ با شلیک 346 موشک بالستیک، کروز و هایپرسونیک و 185 پهپاد، ضربات مهلکی به قدرتمندترین شبکه امنیتی رژیم غاصب (پایگاه 8200) و مهمترین پایگاه‌های نظامی آن وارد کرد و اقتدار و بازدارندگی خود را در برابر دشمنان خارجی به رخ کشید.

3- ایران در این یک سال تعاملات خود را در سطح بین‌المللی گسترش داد‌، روابط ایران با همه کشورهای پیرامون آن تقویت گردید، توافقات بزرگ اقتصادی با چین و روسیه وارد مرحله اجرائی شدند، ایران به عضویت بریکس درآمد و صادرات نفت ایران و نیز صادرات کالاهای غیرنفتی کشور روند صعودی خود را حفظ کرد. بنابراین تغییر دولت در ایران و تصریحات تیم ترامپ به بازگرداندن سیاست

«فشار حداکثری» روند رو به بهبود وضعیت اقتصادی ایران را کند نکرد.

4- مواضع محکم رهبر معظم انقلاب اسلامی ـ دامت برکاته ـ در برابر وساوس دشمنان و ایستادگی مردم ایران بر این مواضع، سال 1403 را به یک سال معیار تبدیل کرد. فشار متراکم دشمنان برای تغییر ریل جمهوری اسلامی با این گمان باطل که زخم‌های وارد شده بر پیکر مقاومت، ایران را تضعیف کرده است، با مقاومت شدید مردم و رهبری و مسئولین کشور مواجه گردید. پس زدن مذاکره با دشمن مکاری که غدر آن اثبات شده است و یکپارچه شدن موضع کشور، یعنی موضع مردم، رهبری، قوا و جناح‌های آن در سال 1403خیلی برجسته شد و اجازه به کرسی نشستن سیاست‌های فریبکارانه دشمن را نداد. در این سال، کشور از حیث یکپارچگی موضع در مقابل دشمن، در وضعیت ممتاز قرار گرفت و حال آنکه دشمن به اعتبار تغییر دولت و تغییر موقعیت سیاسی جناحی که آن را قابل مدیریت می‌دانست، به تغییر ریل جمهوری اسلامی و شکستن گارد آن پس از 46 سال مقاومت دل بسته بود.

5- از ابعاد معنوی، در سال 1403 شاهد برپایی چهار تجمع بزرگ، الهام‌بخش و معنادار بودیم، تشییع بسیار باشکوه آیت‌الله شهید رئیسی به عنوان یک مقام بلندپایه جمهوری اسلامی، دوم برگزاری بسیار باشکوه نماز جمعه تهران که پس از عملیات سنگین وعده صادق 2 و علی‌رغم تهدیدات دشمن و حاکی از حضور دست‌کم دو میلیون شهروند تهرانی بود که به همراه ولی‌امر، حضوری «جهادگونه» و «شهادت‌طلبانه» را رقم زدند، سوم برگزاری باشکوه مراسم مردمی چهل و ششمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی که به‌طور میانگین با 20 درصد افزایش حضور مردم همراه شد و چهارم برپایی تشییع بسیار باشکوه مجاهد عظم‌الشأن سیدحسن نصرالله در بیروت علی‌رغم آنکه پنج ماه از شهادت آن بزرگوار گذشته بود و در زیر سایه تهدیدات دشمن جنایتکار برگزار شد، از عظمت مقاومت لبنان و جایگاه مردمی آن حکایت ‌کرد. در این مراسم حدود 1/4 میلیون شهروند لبنانی، تاریخی‌ترین تشییع را رقم زدند به‌گونه‌ای که مخالفان حزب‌‌الله اعلام کردند لبنان در صد سال گذشته، شاهد چنین تشییعی نبوده است. مجموعه این چهار رخداد معنوی، قدرت روحی و عزم پیروان انقلاب اسلامی را برای ادامه راه و غلبه بر دشمنان نشان داد.

6- رژیم صهیونیستی که «دشمن منطقه‌ای» ایران شناخته می‌شود، در سال جاری ضربات سنگینی از مقاومت متحمل گردید. آمارهای رژیم صهیونیستی که قاعدتاً با رعایت ملاحظات منتشر گردیده، اعلام می‌کند در طول جنگی که

از 16 مهر 1402 شروع گردیده 16 هزار نیروی نظامی آن کشته و یا قطع عضو شده است. بررسی‌های دیگر که از دقت بالایی برخوردار می‌باشد، از کشته و زخمی شدن حدود 30 هزار نیروی نظامی رژیم به دست مقاومت خبر می‌دهد. این در مقیاس با 40 سال گذشته آمار بزرگی می‌باشد.

زلزله‌ای که واقعه 15 مهر / 7 اکتبر در ارکان رژیم پدید آورد اسرائیل را وادار به جنگ خونین و طولانی غزه کرد. رژیم غاصب به گمان اینکه می‌تواند از این طریق از یک‌سو افتضاح امنیتی، اطلاعاتی و نظامی 15 مهر را بپوشاند و از سوی دیگر بازدارندگی در مقابل فلسطینی‌ها را احیا نماید، جنگ سنگین غزه را راه انداخت، اما ناگزیر شد دو بار تن به آتش‌بس بدهد. آتش‌بس اول دو ماه پس از جنگ برقرار شد و آتش‌بس دوم پس از حدود 15 ماه جنگ رخ داد. در آتش‌بس دوم، رژیم ناگزیر شد به شروط حماس در نحوه، میزان و ما به‌ازای آزادی اسرا تن دهد. رژیم اسرائیل با همه جنایاتی که با پشت‌گرمی و حمایت تسلیحاتی و سیاسی آمریکا و بعضی دولت‌های اروپایی انجام داد، نتوانست از طریق ارتش به نتیجه برسد.

7- رژیم غاصب در جنگ با حزب‌الله هم نتوانست اهداف خود را محقق کند. حزب‌الله در این جنگ به حمایت از مردم مظلوم و مقاومت غزه پرداخت و این دومین بار ـ پس از سوریه ـ بود که حزب‌الله در حالی که خود مخاطب نبود، وارد جنگ می‌شد. در این میان رژیم اسرائیل که کلید غلبه بر مقاومت مردم غزه و به نتیجه رساندن جنگ با آنان را متوقف کردن حمایت آتش‌باری نظامی حزب‌الله می‌دید، جنگ را به سمت مرزهای شمالی با لبنان کشاند. ارتش اسرائیل با اعزام پنج لشکر به استعداد حدود 70 هزار نیروی نظامی و با اجرای عملیات‌های پی‌در‌پی ترور علیه رهبران و فرماندهان مقاومت لبنان گمان می‌کرد می‌تواند در زمانی کوتاه پرونده حزب‌الله را ببندد و آن‌قدر در این موضوع مطمئن بود که نقشه نظامی عملیات علیه لبنان را در سایت رسمی ارتش منتشر نمود اما عملیات زمینی اسرائیل علیه لبنان در شرایط فقدان سیدحسن نصرالله و فرماندهان ارشد یگان رضوان‌ نتوانست به اهداف خود برسد و عملیات سنگین یکشنبه حزب‌الله آن را در روز سه‌شنبه وادار به اعلام آتش‌بس کرد و متعهد شد از نقاط بسیار محدودی که تصرف کرده بود، عقب‌نشینی نماید. پذیرش آتش‌بس در جنگ با حزب‌الله سند شکست اسرائیل در این جنگ به حساب می‌آید. این را بگذارید کنار پیشروی‌های ارتش اسرائیل در سوریه که سه ماه و نیم از آن می‌گذرد و اسرائیل حرفی از آتش‌بس و عقب‌نشینی نمی‌زند و مشغول ایجاد پایگاه‌های نظامی دائمی در خاک این کشور است.

8- حمایت مقاومت یمن از مقاومت غزه هم حکایتی مشابه حکایت لبنان و غزه دارد. انصارالله حدود سه ماه پس از آغاز جنگ غزه و پس از تشدید آن، حمایت نظامی از غزه را با قدرت شروع کرد که شامل موشک‌باران مناطق جنوبی رژیم و تعطیل کردن بندر مهم تجاری «ایلات» و نیز بستن آبراه مهم دریای سرخ روی کشتی‌های رژیم و کشتی‌های خارجی حمل‌کننده کالا به رژیم و نیز کشتی‌ها و ناوهای کشورهای غربی حامی رژیم غاصب می‌باشد. آمریکایی‌ها برای متوقف کردن اقدامات یمنی‌ها به روش‌های مختلف از دادن رشوه تا حملات نظامی به مناطقی از این کشور روی آوردند اما نتوانستند آتشباری مقاومت یمن را متوقف گردانند. مقاومت یمن پس از اجرای آتش‌بس حملات خود را متوقف کرد اما با پایان مرحله اول و عدم تمکین رژیم به مرحله دوم، حملات خود در دریای سرخ را از سر گرفت. مقاومت یمن نه تنها تضعیف نشد بلکه این اواخر با شلیک موشک‌های بالستیک با برد نزدیک به 1500 کیلومتر قدرت فزاینده خود را به رخ کشید.

9- عراق به‌عنوان یک قدرت مقاومت منطقه‌ای، به‌طور یکپارچه به حمایت بی‌سابقه از فلسطین و لبنان در جنگ با رژیم غاصب روی آورد. بیانیه‌های آیت‌الله‌العظمی سیستانی ـ دامت برکاته ـ حمایت پی‌در‌پی دولت عراق از مردم غزه و محکوم کردن جنایات رژیم غاصب و آتش‌باری پیوسته مقاومت چند لایه عراق علیه رژیم و علیه پایگاه‌های نظامی آمریکا در منطقه ثابت کرد این کشور علی‌رغم آنکه از نظر شریان‌های اقتصادی تحت کنترل وزارت خزانه‌داری آمریکا است و پیامد اقدام علیه رژیم صهیونیستی برای آن بسیار بالاست، تردیدی در مواضع خود نکرد و تا آخر به آن پایبند بود.

با روی کار آمدن «ترامپ» در آمریکا، عراق تهدید به تحریم شد و تداوم قراردادهای آن با ایران در صنعت برق در ‌هاله‌ای از ابهام قرار گرفت. با این وجود و علی‌رغم تهدیدها، دولت عراق خرید گاز از ایران را ادامه داد چرا که در عالم واقع، جایگزینی برای آن وجود ندارد.  بنابراین می‌توان گفت ایران، عراق، یمن، لبنان و فلسطین در طول این جنگ نه در حمایت از غزه تردید کردند، نه علی‌رغم تهدیدات و پیامدهای آن پا پس کشیدند و نه اجازه دادند روند منطقه مطابق تمایلات آمریکا تغییر کند. در واقع با بررسی دقیق روند این جنگ می‌توان با قاطعیت نوشت، مقاومت در منطقه به رنگ سیاست‌های سازشکارانه درنیامد اما در این جنگ کشورهایی که به سازشکاری شهره بودند، به رنگ مقاومت درآمده‌اند. این رنگ حتی اگر پایدار نباشد از غلبه گفتمان مقاومت در منطقه حکایت می‌کند.


کیهان
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
عون: اسرائیل باید از نقاط اشغال شده عقب نشینی کند
ترامپ متحدان سیاسی خود را عفو کرد!
ترامپ غرامت یک میلیارد دلاری از بی‌بی‌سی می‌خواهد
2 حمله جدید آمریکا در اقیانوس آرام
ابلاغ قانون ‌موافقتنامه همکاری در زمینه حمل‌ونقل ریلی بین ایران و ترکیه
بیانیه جنبش حماس درباره نقض توافق آتش‌بس از سوی رژیم اشغالگر
کرملین خبر اختلاف لاوروف با پوتین را تکذیب کرد
ترامپ ملزم به پرداخت چهار میلیارد دلار برای کمک غذایی شد
عارف:تهیه سند ملی نظام نوآوری در اولویت قرار گیرد
تداوم آلودگی هوای تهران/ احتمال بارش در ارتفاعات
حملات رژیم صهیونیستی به جنوب لبنان
800 نفر نخل فین در آتش سوخت
تیم ملی والیبال فینالیست شد
«ظفر»، «پایا» و «کوثر» برای پرتاب به صف شدند
حضور همراه اول در نمایشگاه بین‌المللی انرژی‌های تجدیدپذیر و بهره‌وری انرژی برق
کوئیک پارس خودرو گران شد
وقتی استاد وارونگی روایت، شکار رسانه شد
دست رد ارتش لبنان به فشارهای تل‌آویو برای تنش‌آفرینی با حزب‌الله
جهاد تبیین؛ اولویت اصلی برای معرفی دستاوردهای صنعت هسته‌ای ایران
قالیباف: ارزیابی برنامه هفتم در سال نخست، تجربه‌ای بی‌سابقه است
تیم‌ملی امشب راهی امارات می‌شود
درگیری‌ تروریست‌های داعش و تحریر الشام در مرز سوریه و لبنان
مومنی: انتخابات تمام الکترونیک براساس زمانبندی برنامه هفتم در حال انجام است
وزیر نفت: برنامه‌ای برای تغییر قیمت بنزین سهمیه نداریم
وزیر دفاع: توان دفاعی کشور در وضعیت مطلوبی قرار دارد
باهنر: با خودی‌ها و رقبا حرف‌ مشترک زیاد داریم
تیم کامپوند بانوان ایران به برنز رسید
درخواست الجولانی از آمریکا برای ایجاد مسیر امنیتی و سیاسی جدید با تل‌آویو
هدیه معنوی پاپ برای رابرت دنیرو
ثبت روز «اورژانس» در تقویم کشور
سفر معنادار پوتین به دهلی‌نو در میانه تنش‌های هند با آمریکا
امروز امنیت بیشتری را در جامعه احساس می‌کنیم
شرط ریاض برای عادی‌سازی روابط با اسرائیل
130 زخمی در برخورد دو قطار در اسلواکی
ارتباط سازمان انرژی اتمی با وزارت امور خارجه پیوسته و پایدار است
شیب نزولی ابتلا به ایدز و هپاتیت
مسئله جمعیت ارتباط مستقیم با توسعه پایدار کشور دارد
درخواست مادورو از سران آمریکای لاتین: علیه نظامی‌سازی در کارائیب اقدام کنید
هشدار نمایندگان مجلس درباره تبعات افزایش قیمت بنزین
مهلت ثبت‌نام آزمون سراسری شرکت کار و تأمین سال 1404 تمدید شد
تداوم سلسله حملات پهپادی رژیم صهیونیستی به جنوب لبنان
محمد دشتی ، بازیگری که در سکوت خبری از دنیا رفت +‌آثار
عراقچی: مشکل غرب با پیشرفت علمی ایران است نه سلاح هسته‌ای
پیشرفت سریع پروژه انتقال آب از لار به شرق استان تهران
جزئیات جدید از پرونده تزریق ژل تقلبی؛ متهم اصلی به قتل غیرعمد متهم شد
نبی: ویزای ملی‌پوشان به دلیل تعطیلی امارات صادر نشده است
زمستان فضایی در راه است؛ پرتاب 3 ماهواره تا 2 ماه دیگر
پزشکیان: نارسایی‌ها با ذهن خلاق جوانان قابل حل است
آغاز پرداخت خسارت خودروهای آسیب‌دیده در جنگ 12 روزه تهران
محدودیت‌های جدید آبی اطلاع‌رسانی می‌شود
X
آگهی تبلیغاتی