×
بین الملل
شناسه خبر : 216788
تاریخ انتشار : یکشنبه 1403/12/26 ساعت 13:01

بررسی ابعاد تجاوز آمریکا و انگلیس به یمن؛ باتلاقی در انتظار ترامپ

در اقدامی غیرقانونی و ناقض حاکمیت ملی یمن، ایالات متحده و انگلیس حملات گسترده‌ای را علیه این کشور آغاز کردند که به شهادت و مجروحیت ده‌ها غیرنظامی انجامید. مقامات یمنی این تجاوز را محکوم کرده و از پاسخ قاطع خبر داده‌اند.

نورنیوز - گروه بین الملل:  در اقدامی غیرقانونی و ناقض حاکمیت ملی یمن، ایالات متحده و بریتانیا حملات گسترده‌ای را علیه این کشور آغاز کردند که به شهادت و مجروحیت ده‌ها غیرنظامی انجامید. مقامات یمنی این تجاوز را محکوم کرده و از پاسخ قاطع خبر داده‌اند.

ایالات متحده و بریتانیا در عملیاتی مغایر با قوانین بین‌المللی، حملات هوایی گسترده‌ای را به خاک یمن انجام دادند که منجر به شهادت و جراحت تعداد زیادی از غیرنظامیان شد. دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، اعلام کرد این عملیات به دستور مستقیم او و با هدف «اقدامی قاطع و قدرتمند» صورت گرفته است. فرماندهی مرکزی آمریکا (سنت‌کام) نیز این حملات را آغازگر یک سلسله عملیات نظامی در یمن توصیف کرد. مارکو روبیو، وزیر امور خارجه ایالات متحده، اظهار داشت که واشنگتن حملات جنبش انصارالله علیه نیروهای آمریکایی و کشتی‌های تجاری در دریای سرخ را بیش از این تحمل نخواهد کرد.

در مقابل، واکنش یمن سریع و قاطع بود. شبکه المیادین به نقل از خبرنگار خود در صنعا گزارش داد که ارتش یمن در حال آماده‌سازی برای پاسخی گسترده به این تجاوز است. مجمع علمای یمن نیز در بیانیه‌ای رسمی، مقابله با این حملات را وظیفه دینی و شرعی دانست. یکی از اعضای دفتر سیاسی انصارالله در گفت‌وگو با شبکه العربی قطر تأکید کرد که این تجاوز بدون پاسخ نخواهد ماند. وب‌سایت آکسیوس نیز به نقل از مقامات آمریکایی تأیید کرد که این حملات تنها گام نخست از یک برنامه نظامی طولانی‌مدت است.

ادعای واهی علیه انصارالله  

ایالات متحده و بریتانیا مدعی‌اند این حملات صرفاً علیه انصارالله، گروهی که آن را «تروریستی» می‌خوانند، انجام شده است. اما انصارالله بخشی جدایی‌ناپذیر از ساختار سیاسی و دفاعی یمن است و سازمان ملل متحد نیز این جنبش را به‌عنوان نماینده رسمی دولت یمن در مذاکرات به رسمیت می‌شناسد. واکنش هماهنگ ارتش، علما، سران قبایل و جریان‌های سیاسی یمن به این تجاوز، این واقعیت را تأیید می‌کند. افزون بر این، گزارش‌ها حاکی از آن است که بیشتر قربانیان این حملات غیرنظامیان، از جمله زنان و کودکان، بوده‌اند که ادعای هدف‌گیری پایگاه‌های نظامی یا سیستم‌های موشکی را زیر سؤال می‌برد و ضرورت واکنش جهانی به این جنایت را برجسته می‌سازد.

تکرار تجربه شکست‌خورده  

ترامپ با این عملیات درصدد نمایش اقتدار نظامی و ارسال پیامی به رقبایی چون ایران، روسیه و چین است. با این حال، تاریخ نشان می‌دهد که تجاوزات پیشین آمریکا و بریتانیا به یمن، از جمله حملات یک‌ساله با پیشرفته‌ترین تسلیحات، به نتیجه‌ای جز ناکامی منجر نشده است. مقامات این دو کشور خود اذعان کرده‌اند که موشک‌های گران‌قیمتشان نتوانسته‌اند بر پهپادهای ارزان‌قیمت یمن غلبه کنند. توقف عملیات یمن در دریای سرخ نیز نه با فشار نظامی، بلکه با برقراری آتش‌بس در غزه محقق شد. این اقدام جدید نیز تکرار همان استراتژی ناکارآمد است و جز شکست، دستاوردی برای متجاوزان نخواهد داشت؛ به‌ویژه آنکه متحدان منطقه‌ای آمریکا، از جمله عربستان سعودی، از مشارکت در این عملیات خودداری کرده‌اند.

بهانه امنیت دریایی و واقعیت میدان  

ترامپ این حملات را در راستای تأمین امنیت تجارت دریایی توجیه می‌کند، اما شواهد ۱۶ ماه گذشته نشان می‌دهد که امنیت دریای سرخ با مهار رژیم صهیونیستی و نه تشدید درگیری‌ها برقرار می‌شود. یمن از ابتدا اعلام کرده که عملیاتش در دریای سرخ صرفاً در حمایت از فلسطین و برای شکستن محاصره غزه است و تنها کشتی‌های مرتبط با اسرائیل را هدف قرار می‌دهد. محمد عبدالسلام، سخنگوی انصارالله، نیز تأکید کرد که ادعای تهدید کشتیرانی بین‌المللی از سوی یمن نادرست است و هدف صرفاً فشار بر اسرائیل برای رفع محاصره غزه است. این حملات نه‌تنها به امنیت کمک نمی‌کند، بلکه با نظامی‌سازی دریای سرخ، تجارت جهانی را با چالش‌های جدی مواجه خواهد ساخت.

ناکامی در حمایت از صهیونیست‌ها  

ترامپ مدعی است که این عملیات برای تأمین امنیت رژیم صهیونیستی انجام شده است، اما این اقدام نه‌تنها به هدف خود نمی‌رسد، بلکه با تشدید مقاومت یمن و فلسطین، اوضاع را برای اسرائیل وخیم‌تر می‌کند. یمن بارها اعلام کرده تا رفع محاصره غزه به حمایت از فلسطین ادامه خواهد داد. حزام الاسد، از رهبران انصارالله، و شورای عالی سیاسی یمن نیز بر این موضع تأکید کرده‌اند. حتی رسانه‌های صهیونیستی مانند یدیعوت آحارنوت هشدار داده‌اند که این تجاوز، حملات موشکی یمن به سرزمین‌های اشغالی را از سر خواهد گرفت.

 تداوم سیاست ایران‌هراسی  

ترامپ در ادامه رویکرد پیشینیان خود، ایران را متهم به حمایت از یمن کرده و هشدارهایی علیه تهران صادر نموده است. پیت هگست، وزیر دفاع آمریکا، نیز مدعی شد که حملات یمن با پشتیبانی ایران صورت می‌گیرد.

این در حالی است که ایران بارها تأکید کرده حمایت از مقاومت را افتخار خود می‌داند، اما گروه‌های منطقه‌ای به‌صورت مستقل عمل می‌کنند. این اتهامات به نظر می‌رسد بیش از آنکه واقعی باشد، تلاشی برای توجیه شکست احتمالی در یمن و فشار بر ایران در راستای سیاست‌های حداکثری باشد؛ سیاستی که بارها ناکارآمدی خود را نشان داده است.

سرنوشت محتوم متجاوزان  

تجاوز به یمن، ایالات متحده و بریتانیا را در باتلاقی گرفتار خواهد کرد که جز ناکامی و رسوایی دستاوردی برایشان ندارد. مقاومت یمن نشان داده که در برابر فشار تسلیم نمی‌شود، اما این امر مسئولیت کشورهای اسلامی و نهادهای بین‌المللی را برای حمایت از یمن و مقابله با یک‌جانبه‌گرایی آمریکا سلب نمی‌کند.


نورنیوز
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
نظری جویباری از مدیرعاملی استقلال استعفا کرد
هواداران لیورپول خواستار محرومیت تیم اسرائیلی از رقابت‌های فیفا شدند
دروازه بان سابق پرسپولیس به صنعت نفت پیوست
گرمای بی‌سابقه عراق را در خاموشی فرو برد
وزیر میراث: اداره هیات امنایی تخت جمشید بزودی به صورت رسمی ابلاغ می‌شود
اسلامی: حفظ منافع ملی و پیشرفت علمی اولویت اصلی ماست
بادامچیان: پیروزی ایران بر اسرائیل معادلات پشت‌پرده بین‌المللی را تغییر داد
واکنش «دیده‌بان حقوق بشر» و «عفو بین الملل» به کشتار بی سابقه خبرنگاران در غزه
شلیک به صدا، تصویر، روایت
تسلیم باشگاه استقلال در برابر انتقادات از رونمایی لباس جدید
عون: اجرای طرح انحصار سلاح قطعا اجرایی می شود/مقام حزب‌الله: خلع سلاح مقاومت محال است
مدیرکل آموزش و پرورش شهر تهران: ثبت نام دانش‌آموزان اتباع بدون مدرک هویتی ممکن نیست
غریب آبادی: معاون گروسی پس از مذاکرات، تهران را ترک کرد
ترامپ: نرخ جرم و جنایت در واشنگتن بالاست/گارد ملی ورود می کند
گزارش تصویری | دیدار تیم‌های فوتبال استقلال - تراکتور در سوپر جام فوتبال ایران
نبرد ستاره‌های تازه‌نفس در سوپرجام 1404/تراکتور قهرمان شد+ فیلم
دبیر ستاد ملی جمعیت: مشکل کاهش جمعیت با بخشنامه حل نمی‌شود
امانی: هوش مصنوعی نمی‌تواند جایگزین مسئولیت‌های انسانی خبرنگار شود
سازمان ملل هشدار داد: قتل خبرنگاران فلسطینی نقض جدی قوانین بین‌المللی است
شناسنامه‌دار کردن کالاها، راه نجات اقتصاد از قاچاق و احتکار
استرداد کلاهبردار 167 هزار دلاری به کشور
حمله مرگبار به چهره سیاسی کلمبیا؛/نامزد احتمالی انتخابات کشته شد
سومین مدرسه تابستانه چین؛ پل علمی و راهبردی برای تعمیق روابط ایران و چین
معجزه در کرج؛ نوزاد 23 روزه دوباره به زندگی بازگشت
وزیر جهادکشاورزی خبر داد؛ برنج احتکاری با نرخ مصوب توزیع می‌شود
کیفیت هوای تهران قرمز شد /ناسالم برای تمام گروه های سنی
سایت فاقد مجوز فروش بلیت هواپیما مسدود شد
مقصد غیرمنتظره بعدی جهانبخش کجاست؟
عارف: ستاد تنظیم بازار نقش کلیدی در مدیریت اقتصادی کشور دارد
نابودی اعتماد عمومی نسبت به ترامپ
هوشمندسازی پارک ملی گلستان با دستور ویژه رئیس جمهور
بانک‌های تخصصی به‌زودی راه‌اندازی می‌شوند
اظهارات عراقچی درباره واگذاری پرونده مذاکرات به دبیر شورای عالی امنیت ملی
حزب‌الله : ترور خبرنگاران در غزه جنایت جنگی کامل است
نیمی از زائران اربعین به کشوربازگشتند
ترفندهای جدید کلاهبرداران برای کلاهبرداری از زائران اربعین
سفری تعیین‌کننده با دستور کار تأمین امنیت منطقه‌ای
دفتر موسیقی وزارت فرهنگ: افزایش قیمت بلیت کنسرت‌ها پذیرفتنی نیست
تمدید مهلت ثبت نام داوطلبان آزمون پروانه مشاوره قوه قضاییه
بورس باز قرمز شد/ شاخص کل بورس اینبار چقدر کاهش یافت؟
سینماها روزهای آخر هفته تعطیل است
ادارات کدام استان ها چهارشنبه تعطیل است؟ + اسامی استان‌ها
دیدار علی لاریجانی با رئیس‌جمهور عراق/ امضای تفاهم امنیتی مشترک بین ایران و عراق
پوستر باشگاه استقلال و تراکتور برای دیدار سوپرجام امشب منتشر شد
صدها خلبان صهیونیست علیه گسترش جنگ در غزه تظاهرات می‌کنند
تئاترهای عمومی در ایام اربعین تعطیل شد
نیمه شهریور بعد از 7 سال در ایران ماه‌گرفتگی رخ می‌دهد
برنامه دولت برای 3 میلیون تبعه غیرمجاز باقی‌مانده چیست؟
چالش تصمیم‌گیری را در مذاکره با مردم حل کنید
قیمت طلا و سکه امروز دوشنبه 20 مرداد 1404 +جدول
X
آگهی تبلیغاتی