×
اجتماعی
شناسه خبر : 216759
تاریخ انتشار : یکشنبه 1403/12/26 ساعت 09:30

هشدار کارشناسان در مورد مصرف خودسرانه منیزیم، کلسیم و آهن

با وجود آنکه منیزیم به خواب و رفع اضطراب کمک می‌کند، مقدار زیاد آن عملکرد بدن را مختل می‌کند و باعث اسهال می‌شود.

نورنیوز-گروه اجتماعی: عموم مردم تصور می‌کنند مکمل‌ها از داروها ایمن‌ترند، اما همیشه اینطور نیست و برخی مکمل‌ها می‌توانند عوارضی بسیار جدی داشته باشند.

چرا همه مکمل مصرف می‌کنند؟

در حالی که بعضی مکمل‌ها کمبودهای تغذیه‌ای مهم را جبران می‌کنند، مانند ویتامین دی، برخی افراد مکمل‌ها را به امید آثار مثبت آن‌ها بر سلامتی کلی خود مصرف می‌کنند. 

بسیاری از مردم تنها به آنچه روی برچسب‌ها نوشته شده، مانند «تقویت سیستم ایمنی» یا «مفید برای روده» توجه می‌کنند، اما تعداد زیادی از این ادعاها مبنای علمی و تحقیقاتی ندارند، زیرا این صنعت عمدتا تحت قاعده خاصی فعالیت نمی‌کند.
به گفته متخصصان بسیاری از مکمل‌ها که چهره‌‌های مشهور آن‌ها را تبلیغ می‌کنند، تاثیر خاصی بر بدن نمی‌گذارند. نکته دیگر اینکه اغلب زنان هدف بازاریاب‌های مکمل‌‌‌ها هستند. از طرفی دوز مکمل‌ها عموما بر اساس قد و وزن مشخص می‌شوند، در حالی که جثه زنان به طور متوسط کوچک‌تر از مردان‌ است، اما اغلب همان دوز مکمل را مصرف می‌کنند.

ویتامین‌ها به طور کلی به دو دسته تقسیم شوند: محلول در آب و محلول در چربی. ویتامین‌های گروه اول مانند ویتامین‌ ث و ب در آب حل می‌شوند، در حالی که ویتامین‌های محلول در چربی، مانند ویتامین‌های آ، دی، ئی و کا در چربی حل و در بافت‌های بدن ذخیره می‌شوند.

به طور کلی، هر ویتامین محلول در آب اضافی که مصرف شود، از بدن دفع می‌شود، اما ویتامین‌های محلول در چربی در بدن جمع می‌شوند. این موضوع می‌تواند به افزایش سطح برخی ویتامین‌ها تا حد سمی و ایجاد مشکلاتی منجر شود. برخی عوارض جانبی می‌توانند ملایم باشند، مانند گرفتگی‌های شکمی، تهوع، اسهال و سردرد، اما برخی دیگر می‌توانند جدی‌ و حتی کشنده باشند.

جیمی آلن، استاد یار داروسازی و سم‌شناسی در دانشگاه ایالتی میشیگان، می‌گوید که ممکن است در مورد برخی مکمل‌های حاوی مواد معدنی هم زیاده‌روی شود که ممکن است خطرناک باشند، مانند منیزیم، کلسیم و آهن.

منیزیم می‌تواند به خواب و رفع اضطراب کمک کند و بسیاری از عملکردهای دیگر بدن را بهبود بخشد، اما مصرف بیش از حد منیزیم می‌تواند باعث اسهال شود. مصرف بیش از حد کلسیم ممکن است باعث درد معده و تهوع شود یا بر کلیه‌ها تاثیر بگذارد. بسیاری از افراد به دلیل کم‌خونی آهن مصرف می‌کنند، اما مصرف بیش از حد این ماده معدنی می‌تواند باعث تهوع و مشکلات معده شود. دوز بالای آهن هم می‌تواند در کبد و قلب رسوب و مشکلات بیشتری ایجاد کند. 

متخصصان در مورد مصرف مکمل‌‌های غذایی و گیاهی هشدار ویژه می‌دهند و می‌گویند این محصولات معمولا قبل از عرضه به بازار تحت کارآزمایی‌های علمی و بالینی قرار نمی‌گیرند، بنابراین آثار واقعی و بالقوه آن‌ها بر بدن دقیقا مشخص نیست.

چگونه مکمل‌ها را به شکل ایمن مصرف کنید؟

کارشناسان می‌گویند این اطلاعات نباید باعث ترس و اضطراب شود و شما را از مصرف تمام مکمل‌ها بترساند. نکته مهم این است که قبل از مصرف آن‌ها با پزشک یا متخصص مشورت و همچنین دستو‌رالعمل‌های روی برچسب‌ها را هم به‌دقت مطالعه کنید.

به گفته متخصصان، مهم‌تر از همه این است که اول آزمایش خون بدهید، زیرا با این کار در مورد کمبود ویتامین یا ماده معدنی و دوز موردنیاز‌تان اطلاعات درستی به دست خواهید آورد.


نورنیوز
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
250 هزار نفر از مجازین کنکور 1404 انتخاب رشته کردند
چک 500 هزار ریالی جدید ایران رسماً وارد بازار شد
مسکو در قلب کی‌یف وحشت آفرید
تقویت خط حمله تیم فوتبال المپیاکوس با ورود طارمی
صعود ایران در میراث ناملموس جهانی با ثبت 26 اثر/ ایران در رده چهارم ایستاد
دستگیری جوان 26 ساله/ مردی که برای کشتن انسان‌ها قیمت گذاشته بود
بقایی: قرار داد 25 ساله ایران با چین در حال اجراست
توافق بر سر نصب 5000 دوربین ثبت تخلف در سراسر کشور
یارانه نقدی در آستانه اصلاح؛ وزیر رفاه جزئیات اعتراض‌ها را اعلام کرد
ITC مهاجم سرشناس صادر شد؛ رونمایی بزرگ استقلال تا آخر هفته
آلودگی هوا در تهران؛ تنفس برای گروه‌های حساس خطرناک شد
اعتصاب کارکنان، مترو لندن فلج شد
بالاترین نرخ سوددهی طلای جهانی رقم خورد
5 سد خشک شد/وضعیت نامطلوب سدها ادامه دارد
پزشکیان: ما با هیچ کشور اسلامی دشمنی نداریم/به وحدت امت اسلامی پای‌بندیم
تصمیم تازه اوپک‌پلاس؛ افزایش تولید نفت از اکتبر آغاز می‌شود
پزشکیان: مرزهای جغرافیایی هرگز توان جدایی دو ملت برادر ایران و عراق را ندارد
قالیباف: اجرای قانون شفافیت را پیگیری می‌کنیم
مادورو دستور استقرار 25 هزار نیرو را صادر کرد
تقابل دوباره ایران و ازبکستان در فینال کافا
حماس: آماده مذاکره فوری هستیم، به شرط تأمین منافع ملت فلسطین
هشدار ملی در بریتانیا؛ آژیر خطر تلفن‌های همراه همزمان به صدا درآمد
دوفوریتی | یک اقرار رسمی برای مصرف بالای الکل در ایران
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست خبر داد؛ سربازان محیطبان می‌شوند
قدرت‌نمایی اسپانیا و بلژیک با برتری پرگل مقابل رقبای خود
امروز پیش فروش سکه در مرکز مبادله برگزار می‌شود
فردا؛ آخرین مهلت انتخاب رشته کنکوری‌ها/اعلام نتایج نهایی در نیمه مهر
صهیونیست‌ها اعتراف کردند؛ ضربه سخت یمنی‌ها به اسرائیل با حمله به فرودگاه رامون
برنامه مسابقات ورزشی امروز دوشنبه 17 شهریور
شب ناآرام استانبول در میان تظاهرات ضد دولتی
وضعیت آب و هوا امروز دوشنبه 17 شهریور1404 + وضعیت استان‌ها
مصرف بی رویه داروهای «کورتون» در ایران
رسوایی یک مقام سابق تل‌آویو در آلمان
80 درصد کاربران از VPN استفاده می‌کنند
کشور در خطر سالخوردگی جمعیت قرار دارد
آیا اوتیسم با مصرف استامینوفن مرتبط است؟
کدام اشغال؟ کدام صلح؟
ترامپ: اسرائیل با شروط من برای آتش‌بس در غزه موافقت کرد
نایب قهرمانی ووشو ایران با 10 مدال رنگارنگ
واریز مرحله دوم وام ازدواج فرزندان بازنشستگان کشوری
ماهواره‌های ظفر، پایا، کوثر و سلیمانی تا پایان سال پرتاب می‌شوند
900 نفر از حامیان فلسطین در لندن بازداشت شدند
لاپید: نتانیاهو به جای مذاکره، تخریب برج‌های غزه را انتخاب کرده است
رشد چشمگیر قیمت لوازم‌التحریر و افزایش هزینه‌های زندگی در آمریکا
اسپانیا (6) - ترکیه (0) / صدرنشینی با جشنواره ای از گل + جدول گروه E
ترامپ طرحی برای میانجی‌گری بین حماس و رژیم صهیونیستی ارائه کرد
پزشکیان: توصیه‌های رهبری نصب العین مسئولان است
نجات بیماران در آتش‌سوزی بیمارستان لقمان حکیم
نورنما | درس عبرتی که قوی مادر به مرغ دریایی مزاحم داد
دولت رویکردی همسو با رهنمودهای مقام معظم رهبری در پیش گرفته است
X
آگهی تبلیغاتی