×
اجتماعی
شناسه خبر : 216712
تاریخ انتشار : شنبه 1403/12/25 ساعت 19:33
دادستان کل کشور:: دادستان‌ها مکلف به نظارت ویژه در ایام تعطیلات هستند

دادستان کل کشور:: دادستان‌ها مکلف به نظارت ویژه در ایام تعطیلات هستند

دادستان کل کشور گفت: دادستان‌ها مکلف به نظارت ویژه بر عملکرد حوزه‌های تحت امر خود در ایام تعطیلات هستند.

نورنیوز-گروه اجتماعی: هفدهمین و آخرین نشست شورای معاونین دادستانی کل در سال ۱۴۰۳ به ریاست حجت‌الاسلام والمسلمین محمد موحدی دادستان کل کشور و به صورت ویدیو کنفرانسی با حضور دادستان‌های عمومی و انقلاب و انتظامی کل کشور برگزار شد.

دادستان کل کشور در این نشست ضمن درود بر روح پرفتوح بنیانگذار انقلاب اسلامی حضرت امام خمینی (ره) و شهدای گرانقدر و آرزوی سلامتی برای مقام معظم رهبری و خدمتگزاران اسلام خطاب به دادستان‌های کل کشور گفت: با عرض قبولی طاعات و عبادات همه عزیزان، بابت زحماتی که در این یک سال متحمل شده‌اید به شما و خانواده گرامیتان خسته نباشید عرض می‌کنیم، یقیناً اگر همکاری خانواده‌ها در این مسیر نبود امکان انجام وظیفه با این کیفیت و با خیال راحت فراهم نمی‌شد.

حجت‌الاسلام والمسلمین موحدی با اشاره به آیه ۲۱ سوره بقره «یَا أَیُّهَا النَّاسُ اعْبُدُوا رَبَّکُمُ الَّذِی خَلَقَکُمْ وَالَّذِینَ مِنْ قَبْلِکُمْ لَعَلَّکُمْ تَتَّقُونَ» و آیه ۱۸۳ سوره بقره «یا أَیُّهَا الَّذینَ آمَنُوا کُتِبَ عَلَیْکُمُ الصِّیامُ کَما کُتِبَ عَلَی الَّذینَ مِنْ قَبْلِکُمْ لَعَلَّکُمْ تَتَّقُونَ» بیان کرد: در برخی موارد سوال می‌شود که آیا عبادت‌ها مانند روزه و نماز در امر تربیت شیوه و وسیله هستند یا خود هدف هستند؟ با نگاه اجمالی به آیات قرآن کریم و به ویژه این آیات باید گفت عبادت‌ها به‌طور کلی هدف تربیت دینی نیستند؛ بلکه شیوه و وسیله تربیت هستند.

دادستان کل کشور افزود: هدف تربیت دینی به تقوا رسیدن انسان است و انسان باید در این مسیر با این ابزار، وظیفه‌شناس و تکلیف‌مدار تربیت شود و از گناه اجتناب کند و واجبات را در اولویت امور خود قرار دهد و از انجام فعل حرام دوری کند.

وی با تاکید بر اینکه خداوند بلندمرتبه در ماه مبارک رمضان امکان تقویت تربیت دینی به وسیله ابزارهای متفاوت در قالب واجبات و مستحبات را فراهم کرده است، اظهار کردند: خداوند در ماه رمضان امکان تقویت رابطه انسان با خداوند و همچنین رابطه انسان با هم‌نوع‌اش را ایجاد کرده است. این امکان هم برای خودسازی و هم برای ارتباط هم‌نوعان بسیار مناسب است. آثار و فضایلی که روزه دارد و همچنین فضایلی که خود روزه‌دار دارد مثل خواب و تمامی افعال روزه‌دار تمامی این موارد کمک‌کننده به تربیت بندگان است.

دادستان کل کشور یکی از وظایف انسان را کمک و رسیدگی به ایتام، فقرا و نیازمندان دانست و گفت: در خطبه شعبانیه پیامبر اکرم (ص) به کمک و توجه به هم‌نوعان در ماه مبارک رمضان ۳ توصیه شده است؛ اول اینکه به بزرگترها احترام بگذارید، دوم با ارحام و بستگان خود ارتباط برقرار کنید و سوم به کوچکترها محبت کنید. علت توصیه به انجام این امور اخلاقی در ماه مبارک رمضان نهادینه‌شدن آن است و ارزش این امور در این ماه بیش از زمان‌های دیگر است و همین موارد کوچک موجب از بین رفتن ناهنجاری‌های خانوادگی خواهد شد. 

 موحدی افزود: دادستان‌های کل کشور در راستای این توصیه‌ها و انجام وظایف خود نیز وظیفه دارند با مردم و به ویژه بستگان خود ارتباط داشته باشند و بهتر است به بهانه این ماه عزیز ارتباط خود را با دیگران تقویت کنند.

دادستان کل کشور در ادامه به بیانات رهبر انقلاب در دیدار رمضانی با مسئولان نظام اشاره و بیان کرد: مقام معظم رهبری در این دیدار نکات متعددی را بیان نمودند که یکی از محورهای صحبت‌های ایشان مسأله معیشت مردم بود. در این موضوع ما وظیفه داریم نظارت ویژه داشته باشیم چرا که دشمن در تلاش است با هدف قراردادن معیشت در قالب تحریم، تحریف و تبلیغ رابطه مردم و نظام را تضعیف کند، اما باید گفت اینها همه وسیله هستند و دشمن با این ابزار در تلاش است بر منابع، ثروت و فرهنگ کشور تسلط پیدا کند و در زمان مناسب ضربه خود را وارد کند. 

وی تاکید کرد: قطعاً و مسلماً همانگونه که مقام معظم رهبری فرموده‌اند ملت و دولت ایران امنیت خود را با شیطان بزرگ مصالحه نخواهد کرد و همچنین ملت و دولت ما در دام استکبار و شیطان بزرگ نخواهد افتاد، ۴۶ سال است که جوانان غیور ما در راه این مرز و بوم به شهادت رسیده‌اند و توطئه‌های بزرگی به دست دلاورمردان ما خنثی شده است تا بتوانیم امنیت خود را نفروشیم و بر مکر و حیله دشمن پیروز شویم و ان‌شاءالله این راه با حضور پررنگ مردم و مسئولین در صحنه به خوبی طی خواهد شد.

دادستان کل کشور خطاب به دادستان‌های کل کشور گفت: در روزهای باقی‌مانده از سال پرونده‌ها در شعب اجرای احکام و تحقیق تا حد امکان بررسی شوند تا از اطاله‌دارسی جلوگیری شود.

 موحدی همچنین به توجه ویژه دادستان‌های کل کشور به بخشنامه یازده‌ بندی دادستانی کل در رابطه با ایام نوروز و ماه مبارک رمضان اشاره و تاکید کرد: دادستان‌ها در راستای اجرای مفاد این بخشنامه اهتمام ویژه داشته باشند. 

وی همچنین توصیه کرد: واحدهای فرهنگی دستگاه‌های قضایی توجه ویژه به ایام ماه مبارک رمضان و لیالی قدر و شهادت حضرت علی (ع) داشته باشند؛ چرا که فعالیت این واحدها در ترویج احکام دینی مثمرثمر است.

دادستان کل کشور یکی دیگر از وظایف دادستان‌ها در ایام نوروز را نظارت ویژه و بازدید از بازداشتگاه‌های موقت، زندان‌ها، بیمارستان‌ها، پزشکی قانونی، آسایشگاه‌ها و مراکز ترک اعتیاد دانست و گفت: دادستان‌ها به ترک‌فعل‌های احتمالی در این ایام توجه ویژه داشته باشند، قضات کشیک نیز در زمان مقرر در محل خدمت خود حضور داشته باشند. همچنین نهادهای ارفاقی با نهایت دقت، رعایت انصاف و حقوق اشخاص اعمال شود. 

موحدی همچنین با اشاره به موضوع ناترازی انرژی، اظهار کرد: ریاست محترم جمهور با تخصیص بودجه برای نصب پنل‌های خورشیدی و تعیین مسئولین ویژه برای این امر در تلاش برای رفع ناترازی در حوزه برق هستند. نصب پنل‌های خورشیدی باید با دقت، سرعت عمل و جدیت انجام شود و یکی از اولویت‌های معاونت پیگیری حقوق عامه پیگیری رفع ناترازی انرژی است. دادستان‌ها نیز باید در حوزه خود به این مساله توجه داشته باشند چرا که ممکن است نصب پنل خورشیدی در آینده نزدیک به قانون تبدیل شود. 

اقدامات انجام شده در راستای تحقق شعار سال و تاکیدات مقام معظم رهبری در جهش تولید با مشارکت مردم، بررسی و چگونگی اجرای دستورات ریاست قوه قضاییه در همایش دادستان‌های عمومی و انقلاب، نظامی و ویژه روحانیت سراسر کشور، ضرورت اجرای دستورالعمل اصل ۴۹ قانون اساسی جمهوری اسلامی و نقش دادستان‌های عمومی و انقلاب در اجرای مفاد این دستورالعمل و همچنین ضرورت و اهمیت پدافند غیرعامل و استراتژی درخصوص ایام پایانی سال خصوصاً چهارشنبه آخرسال و ایام نوروز در دستور کار این جلسه بود.

همچنین در این نشست برخی از معاونین دادستان کل کشور و دادستان‌های عمومی و انقلاب سراسر کشور به ارائه آمار و عملکرد خود در سال ۱۴۰۳ پرداختند.


نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
رئیس الحشدالشعبی: از تهدیدها هراسی نداریم و به دفاع از عراق پایبند هستیم
تعدیل نیرو و تعطیلی ده‌ها شعبه استارباکس در آمریکا و کانادا
اخراج تیم دوچرخه سواری رژیم اسرائیل از مسابقه تور ایتالیا
سرنوشت مرگبار دو قاتل بعد از بخشیده شدن
مسکو: اسنپ‌بک فاقد اعتبار و قطعنامه 2231 همچنان معتبر است
اعلام اسامی داوران دیدار استقلال و المحرق بحرین
توئیت عبری رهبر معظم انقلاب: نظام خبیث صهیونی منزوی‌ترین و منفورترین دولت دنیاست
ادعای وزیر خارجه آلمان علیه ایران در سازمان ملل
تکذیب شایعه دستور شورای عالی امنیت ملی برای تعیین جانشین مقامات
نورنما | 6 مهر سالروز شهادت سید حسن نصرالله
آلمان برای مقابله با تهدید پهپادها آماده می‌شود
نورنما | واقعیتی تلخ در طنز امیرحسین قیاسی...
سفیر سابق آمریکا: اسرائیل به دنبال تجزیه ایران و ترکیه است
ادامه بهانه جویی تیم هندی؛ درخواست بازی بی طرف !
سخنگوی سپاه: هدف دشمن در هر دو جنگ‌ تحمیلی تجزیه ایران بود
استقرار تیپ نظامی ناتو در مرز با روسیه
کشته و زخمی شدن 89 نفر زیر دست و پا در هند
امید به صعود تیم ملی ایران در جام جهانی 2026
عراقچی: دنبال توافق عادلانه هستیم
هشدار به صهیونیست‌ها: ایرانی‌ها پشت خط هستند
ترامپ به دنبال ارسال نیروی نظامی به پورتلند
عامل مجازی گروهک‌های تروریستی در کرمان دستگیر شد
زلنسکی: از اسرائیل سامانه پاتریوت دریافت کردیم
سید الحوثی: حسن نصرالله کابوس صهیونیست‌ها بود
رشد صددرصدی اعتبارات بخش گردشگری
هشدار مجدد عراقچی نسبت به پیامدهای فعال‌سازی مکانیزم ماشه
لاوروف: بازگرداندن تحریم‌ها علیه ایران و استفاده از مکانیسم پس‌گشت غیرقانونی است
ابزار خوشحالی پاشینیان از صلح ارمنستان ـ آذربایجان
المیادین آخرین تصویر از شهید سیدحسن نصرالله را منتشر کرد
کوثری: ایران برنامه‌های موشکی و هسته‌ای را کنار نمی‌گذارد
جدول لیگ برتر پس از اتمام بازی های هفته پنجم
پیکان برابر چادرملو متوقف شد
پزشکیان: سفر به نیویورک فرصتی برای تبیین مواضع ایران در سطح جهانی بود
واردات خودرو در 6 ماه اول سال برابر صفر
جمهوری اسلامی ایران همواره حامی لبنان مقتدر و عزتمند است
شرح وظایف جدید در شرایط بن‌بست دیپلماسی
حال سعید پیردوست رو به بهبود است
آژیر خطر برای ترامپ؛ رشد چشمگیر نارضایتی در پایگاه جمهوری‌خواهان
شیخ نعیم قاسم: راه و روش سید حسن نصرالله جاودان است/هرگز خلع‌سلاح مقاومت را نمی‌پذیریم
جاده چالوس یکطرفه شد
دکتر پزشکیان در بازگشت از نیویورک وارد تهران شد
رئیس جمهور لهستان: آماده گشودن فصل نوینی در مناسبات تاریخی و فرهنگی با ایران هستیم
مسدود شدن 4 میلیارد دلار کمک‌‌های خارجی آمریکا
سود سهام عدالت تا آخر هفته واریز می شود
عراقچی: تهدید علیه حاکمیت ملی و تمامیت سرزمینی ونزوئلا را محکوم می‌کنیم
سقف خرید و نگهداری تتر محدود شد
بهره‌برداری فاز نهایی‌ انتقال آب سد طالقان به کرج و تهران‌ تا نیمه مهرماه
لاریجانی با نخست وزیر لبنان دیدار کرد
ایران نه منزوی است و نه طالب جنگ
انزوای اسرائیل و ضرورت شکل‌گیری نظم نوین جهانی
X
آگهی تبلیغاتی