×
سیاسی
شناسه خبر : 216683
تاریخ انتشار : شنبه 1403/12/25 ساعت 16:23
پشت پرده پیام ترامپ به تهران؛ادامه فشار یا تغییر رویکرد؟

نورنیوز بررسی می‌کند؛

پشت پرده پیام ترامپ به تهران؛ادامه فشار یا تغییر رویکرد؟

سفر انور قرقاش وزیر مشاور در امور خارجی امارات به تهران و تسلیم نامه ترامپ به سید عباس عراقچی وزیر امور خارجه، موجی از گمانه‌زنی‌ها را درباره محتوای این پیام دیپلماتیک برانگیخت. درحالی‌که برخی این اقدام را نشانه‌ای از تغییر رویکرد واشنگتن می‌دانند.

نورنیوز-گروه سیاسی: عصر چهارشنبه ۲۲ اسفند، هم زمان با اعلام خبر سفر انور قرقاش، وزیر مشاور در امور خارجه امارات به ایران برای تسلیم نامه دونالد ترامپ به مقامات کشورمان گمانه‌زنی‌های متعددی درباره محتوای این نامه نیز آغاز شد.   بررسی این نامه از روز پنجشنبه آغاز شد، اما همچنان جزئیات آن و واکنش رسمی جمهوری اسلامی ایران در هاله‌ای از سکوت باقی مانده است.

برخی این نامه را نشانه تغییری مثبت در سیاست‌های آمریکا می‌دانند، اما عده‌ای دیگر، با توجه به سوابق خصمانه واشنگتن، امیدی به تغییر رویکرد ترامپ ندارند. در این میان، یکی از شواهد مهمی که می‌تواند تصویر روشن‌تری ارائه دهد، اظهارات اخیر سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه است. او بدون اشاره مستقیم به این نامه از اصرار آمریکایی‌ها به طرح شروط سیاسی جدید برای دستیابی به ت افق با ایران خبر داده بود. لاوروف با اشاره به درخواست آمریکا برای ایجاد ترتیبات قابل راستی‌آزمایی برای ایران در زمینه اطمینان یافتن از توقف حمایت تهران از گروه‌هایی در عراق، لبنان و سوریه گفته بود: «چنین چیزی بعید است به نتیجه برسد.»

لاوروف همچنین بر عزم روسیه برای از سرگیری مذاکرات بر مبنای توافقات اولیه مورد تأیید شورای امنیت تاکید کرده بود.

اگر این اظهارات ناظر بر محتوای نامه ترامپ باشد – که به نظر می‌رسد چنین است – نشان می‌دهد که نامه رئیس‌جمهور آمریکا حاوی مطلب جدیدی نبوده و تکرار همان درخواست‌های یکجانبه و زیاده‌خواهی‌های پیشین است.این پیش‌بینی پیشتر از سوی مقام معظم رهبری نیز در واکنش به اظهارات ترامپ اعلام شده بود.

با این حال، این سؤال مطرح می‌شود که چرا ایران نامه‌ای با چنین محتوایی را پذیرفت؟ یک روز پیش از سفر قرقاش، عراقچی اعلام کرده بود که نامه رئیس‌جمهور آمریکا از طریق یک کشور عربی به ایران تحویل خواهد شد. این نشان می‌دهد که تهران از نحوه ارسال نامه و احتمالا کلیات محتوای آن آگاه بوده، اما برای نشان دادن حسن نیت – به‌ویژه در تعامل با یک کشور همسایه – تصمیم گرفت آن را دریافت کرده و پس از بررسی، واکنش نشان دهد.

اگر این نامه صرفاً تکرار درخواست‌های قبلی آمریکا باشد، طبیعتاً نیازی به پاسخگویی ندارد، چرا که موضع جمهوری اسلامی بارها به صراحت در این خصوص بیان شده است.

 اما صرف بی‌اعتنایی کافی نیست؛ بهتر است دولت ایران متن کامل نامه را منتشر کند تا افکار عمومی داخلی و خارجی از محتوای آن آگاه شوند. انتشار نامه در صورتی که محتوای آن مشابه درخواست‌های قبلی آمریکا باشد، می‌تواند روشن کند که آیا مذاکره با دولتی که تنها بر تحکم یک‌جانبه و محدودسازی حقوق یک کشور مستقل اصرار دارد، اساساً امکان‌پذیر است؟


نورنیوز
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
ساخت لیزرهای پالس کوتاه پرقدرت و پر بازده
چه رازی پشت حفره‌های کوهستانی آند نهفته است؟
آیا رزماری واقعاً جای زخم را از بین می‌بَرَد؟
مشکل ویزا تیم ملی فوتبال حل شد
جزییات پس گرفتن لنج سرقتی از دزدان دریایی توسط نیروهای دریابانی میناب
بالیکسیر ترکیه باز هم لرزید
در بازدید عراقچی از دستاوردهای هسته‌ای چه گذشت؟+فیلم
جدول مدالی مسابقات بازی های کشورهای اسلامی تا پایان روز سوم
اعلام وضعیت آماده‌باش در دهلی‌نو
پسر قذافی با قرار وثیقه آزاد شد
انتخابات عراق مرز پرویزخان را تعطیل کرد
نورنما | ماده سبکتر از هوا
نخستین طلای وزنه‌برداری ایران در بازی‌های کشورهای اسلامی
لفاظی‌های نتانیاهو درباره توافق‌های آتش بس‌ در لبنان و غزه
تیم تنیس روی میز ایران نقره گرفت
تقریظ رهبر معظم انقلاب بر رنج‌های «خانوم ماه»
عکس های منتخب جهان، 10 نوامبر 2025
وزیر نفت: شایعات بنزینی را تکذیب نمی‌کنم؛ همۀ پیشنهادها در دست بررسی است
درج نرخ‌ها و عوارض در بودجه سنواتی فسادزاست
لاپید خطاب به نتانیاهو: دولت تو فاسد است، باید کنار بروی
استعفای قاضی فدرال کهنه‌کار به دلیل قانون‌گریزی ترامپ
نورنما | مرد جیوه‌ای
سفر محرمانه رئیس FBI به پکن درباره «فنتانیل»
ترامپ کارکنان خطوط هوایی آمریکا را تهدید کرد
زمان فروش فوق‌العاده 2 محصول سایپا اعلام شد
جولانی وارد کاخ سفید شد
پوتین به هند سفر می‌کند
بیش از 1500 پرواز در فرودگاه‌های آمریکا لغو شد
چین به اظهارات نخست‌وزیر ژاپن درباره تایوان اعتراض کرد
توقیف خودروی راننده 9 ساله از سوی پلیس اردبیل
سیاست‌های غیرقیمتی جایگزین گران‌سازی با شوک قیمتی بنزین شود
عون: اسرائیل باید از نقاط اشغال شده عقب نشینی کند
ترامپ متحدان سیاسی خود را عفو کرد!
ترامپ غرامت یک میلیارد دلاری از بی‌بی‌سی می‌خواهد
2 حمله جدید آمریکا در اقیانوس آرام
ابلاغ قانون ‌موافقتنامه همکاری در زمینه حمل‌ونقل ریلی بین ایران و ترکیه
بیانیه جنبش حماس درباره نقض توافق آتش‌بس از سوی رژیم اشغالگر
کرملین خبر اختلاف لاوروف با پوتین را تکذیب کرد
ترامپ ملزم به پرداخت چهار میلیارد دلار برای کمک غذایی شد
عارف:تهیه سند ملی نظام نوآوری در اولویت قرار گیرد
تداوم آلودگی هوای تهران/ احتمال بارش در ارتفاعات
حملات رژیم صهیونیستی به جنوب لبنان
800 نفر نخل فین در آتش سوخت
تیم ملی والیبال فینالیست شد
«ظفر»، «پایا» و «کوثر» برای پرتاب به صف شدند
حضور همراه اول در نمایشگاه بین‌المللی انرژی‌های تجدیدپذیر و بهره‌وری انرژی برق
کوئیک پارس خودرو گران شد
وقتی استاد وارونگی روایت، شکار رسانه شد
دست رد ارتش لبنان به فشارهای تل‌آویو برای تنش‌آفرینی با حزب‌الله
جهاد تبیین؛ اولویت اصلی برای معرفی دستاوردهای صنعت هسته‌ای ایران
X
آگهی تبلیغاتی