×
بین الملل
شناسه خبر : 216615
تاریخ انتشار : شنبه 1403/12/25 ساعت 09:28
کنسرت کینگ‌پین‌های ترامپ جواب نمی‌دهد!

استفان والت *

کنسرت کینگ‌پین‌های ترامپ جواب نمی‌دهد!

اگر هنوز از هرج و مرجی که دونالد ترامپ در داخل و خارج از ایالات متحده ایجاد کرده شگفت‌زده هستید، احتمالاً در سال‌های اخیر به اندازه‌ی کافی به رفتارها و سیاست‌های او توجه نکرده‌اید.

نورنیوز-گروه بین الملل: ترامپ دنیایی را ترجیح می‌دهد که در آن مردان قدرتمند و ثروتمند، مانند خودش، بتوانند بدون محدودیت‌های قوانین یا هنجارهای اجتماعی، هر کاری که می‌خواهند انجام دهند. برای او، قوانین، شرافت، و منافع عمومی چیزهایی هستند که فقط برای "بازندگان" اهمیت دارند.

 ترامپ و محور دیکتاتورها

ترامپ به رهبرانی مثل ولادیمیر پوتین، شی جین‌پینگ، و کیم جونگ‌اون احترام می‌گذارد، چون آن‌ها قدرت مطلق دارند و بدون محدودیت‌های دموکراتیک حکومت می‌کنند. او پوتین را به عنوان یک "رهبر قوی" تحسین می‌کند و از روابط نزدیک خود با رهبران خودکامه‌ای مانند کیم جونگ‌اون یا محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان سعودی، صحبت می‌کند.

حتی رهبران دموکراتیکی که او ترجیح می‌دهد، مثل ویکتور اوربان در مجارستان یا نارندرا مودی در هند، تمایلات غیرلیبرال قوی دارند. بسیاری از این رهبران از قدرت خود برای ثروتمند کردن خود یا حامیانشان استفاده می‌کنند، که نشان‌دهنده‌ی فساد گسترده در سیستم‌های دیکتاتوری است. این نگرش توضیح می‌دهد چرا ترامپ با افرادی مثل ایلان ماسک که قوانین را مانعی برای کسب ثروت بیشتر می‌دانند، رابطه‌ی خوبی دارد.  

 تقابل با دموکراسی‌ها

در مقابل، ترامپ از رهبرانی که به دموکراسی و نهادهای دموکراتیک پایبند هستند، مثل آنگلا مرکل یا جاستین ترودو، متنفر است. او حتی تلاش کرده است تا محدودیت‌های قدرت اجرایی در ایالات متحده را از بین ببرد و خود را مانند یک پادشاه ببیند.

به نظر می‌رسد دیدگاه او از نظم جهانی این است که دیکتاتورها و مردان قدرتمند گرد هم آیند و دنیا را بین خود تقسیم کنند. برخی تحلیلگران این رویکرد را "ایمن کردن جهان برای دیکتاتوری" نامیده‌اند. سوزان رایس، مشاور سابق امنیت ملی ایالات متحده، حتی از اصطلاح "محور دیکتاتورها" برای توصیف روابط ترامپ با این رهبران استفاده کرده است.  

 کنسرت کینگ‌پین‌ها: یک نظم جدید؟

به نظر من، این همایندی را می‌توان "کنسرت کینگ‌پین‌ها" (اشاره به شخصیتی خیالی در داستان‌های فانتزی یا حماسی که نماد قدرت، فساد و چالش‌های اخلاقی است) نامید که نسخه‌ی مدرنی از کنسرت اروپا است. سیستمی که پس از شکست ناپلئون بناپارت و پایان جنگ‌های ناپلئونی در سال ۱۸۱۵ شکل گرفت تا از گسترش امواج انقلابی گری و حمله مجدد به نظام های سلطنتی اروپایی جلوگیری نماید.

اما آیا این استراتژی جواب می‌دهد؟ شاید در کوتاه‌مدت ساده به نظر برسد که با دیکتاتورها توافق کنید و کار را تمام کنید، اما در بلندمدت این روش ناکارآمد و خطرناک است. دولت‌های دموکراتیک به دلیل پایبندی به قوانین و نهادها، قابل اعتمادتر و پایدارتر هستند. تاریخ نشان داده است که رهبران خودکامه، مثل استالین یا هیتلر، اغلب اشتباهات بزرگی مرتکب می‌شوند که منجر به فاجعه‌های بزرگ می‌شود. در حالی که دموکراسی‌ها با جریان آزاد اطلاعات و امکان جایگزینی رهبران ناکارآمد، اشتباهات را سریع‌تر اصلاح می‌کنند.

 آینده‌ای پرابهام

ترامپ با نزدیکی به دیکتاتورها و تضعیف متحدان دموکراتیک ایالات متحده، نه تنها موقعیت جهانی آمریکا را تضعیف می‌کند، بلکه ارزش‌های دموکراتیک و حقوق بشر را نیز زیر سؤال می‌برد. این رویکرد ممکن است در کوتاه‌مدت به نفع او و هم‌پیمانانش باشد، اما در بلندمدت به ضرر ایالات متحده و جهان خواهد بود.

علاوه بر این، تلاش برای اداره‌ی جهان بر اساس مذاکرات شخصی با رهبران قدرتمند، بدون توجه به قوانین و نهادهای بین‌المللی، ذاتاً ناکارآمد است. بدون قوانین و نهادها، تعاملات بین‌المللی به سرعت به هرج و مرج تبدیل می‌شود. 

 درس‌های تاریخ

در نهایت، باور به اینکه جهان تحت حکومت خودکامه‌ها بهتر خواهد شد، نادیده گرفتن یکی از مهم‌ترین درس‌های تاریخ است. دموکراسی‌ها، با همه‌ی نقص‌هایشان، ثابت کرده‌اند که بهترین سیستم برای تضمین آزادی، رشد اقتصادی، و رفاه عمومی هستند. ترامپ و هم‌فکرانش ممکن است فکر کنند که دموکراسی متعلق به قرن گذشته است، اما واقعیت این است که دموکراسی‌ها همچنان بهترین مسیر برای دستیابی به آینده‌ای پایدار و عادلانه هستند.

*فارن پالیسی  


اندیشکده تهران
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
قیمت خودرو داخلی و خارجی امروز شنبه 19 مهر1404+ جدول
برنده ونزوئلایی جایزه صلح نوبل با ترامپ گفت‌وگو کرد
پیکر سردار شهید محمدهاشم سلطانی بعد 39 سال وارد کشور شد
اسامی برندگان قرعه کشی ایران خودرو طرح مادران اعلام شد + مهلت واریز وجه
ایران نما | معرفی جاذبه های گردشگری شهرهای ایران(97) « بندرانزلی»
تهرانی‌ها رکورد کاهش مصرف آب را شکستند
پایان باز ماجرای توله خرس پردیسان
آتش‌بس، پایان بمباران یا آغاز فراموشی جنایات جنگی؟
وزیر امور خارجه فردا به کمیسیون اصل نود مجلس می رود
پایان فرار 10 ساله قاتل نوعروس
3 کشته در سقوط هواپیما در استرالیا
ترامپ: افتخار می‌کنم که ایران از توافق آتش بس با حماس حمایت کرد
ترامپ: آتش‌بس در غزه پابرجا می‌ماند
بارندگی شدید در مکزیک جان 27 نفر را گرفت
پنج وزیر در کمیسیون‌های مجلس به نمایندگان پاسخ می‌دهند
خبر کمبود کتب درسی تکذیب شد
نتایج نهایی کنکور اواسط این هفته اعلام می‌شود
هادی چوپان در یک قدمی فتح دوباره مسترالمپیا + تابانی در جمع 10 نفر برتر
هشدار اردوغان نسبت به بازگشت به فضای نسل‌کشی در غزه
لغو قطعی اعزام فوتسال زنان ایران به بازی‌های کشورهای اسلامی
جنگ غزه و جهش میلیاردی کمک‌ها
یونیسف: 56 هزار کودک در غزه والدین خود را از دست دادند
بورس آمریکا ریخت
سرانجام یوان از دلار سبقت گرفت
هولوکاست غزه پایان می‌یابد؟
مکرون دوباره لکورنو را به نخست‌وزیری فرانسه منصوب کرد
نطق پوتین را چگونه باید فهمید؟
بیانیه مشترک حماس و جهاد اسلامی
حملات مجدد رژیم صهیونیستی به جنوب لبنان+فیلم
ترامپ: تعرفه 100 درصدی بر صادرات چین اعمال می‌کنم
برنده نوبل ادبیات: تلخ‌کامی محرکی است برای نوشتن
پس از آتش‌بس
صلح منطقه‌ای در پیش است؟
برنامه مسابقات ورزشی امروز 19 مهر 1404+ جدول پخش
وضعیت آب و هوا امروز 19 مهر + وضعیت استانها
زنان خطر ژنتیکی بسیار بالاتری برای ابتلا به افسردگی دارند
پلتفرم جدید هوش مصنوعی گوگل برای کسب‌وکارها
پیش بینی تست جدید سرطان قبل از به وجود آمدن آن با استفاده از یک روش نوین
نوراینفو| 7 مسکن طبیعی برای کاهش درد عضله
هوش مصنوعی و تغییرات چشمگیر در مدار زمین طی دهه آینده
ایران سومین کشور صاحب فناوری نانوآجرهای نیروگاهی
چگونه پاییز را با روحیه‌ای تازه و شاد سپری کنیم؟
الجزیره جزئیات مراحل اجرایی طرح توقف جنگ غزه را منتشر کرد
آمریکا برای قطر پایگاه نیروی هوایی می‌سازد
طرح خطرناک رژیم صهیونیستی در لبنان با شکست مواجه شد
واکنش نروژ در ارتباط با آتش‌بس در غزه
شایعه ترور سردار قاآنی تکذیب شد
سقوط مینی‌بوس به داخل رودخانه در ماسوله + آمار مصدومین
توضیحات سردار تنگسیری درباره انهدام ناو ساموئل رابرت آمریکا
آیت‌الله کعبی: ترور دانشمندان جنایت علیه بشریت و حمله به تمدن اسلامی است
X
آگهی تبلیغاتی