×
بین الملل
شناسه خبر : 216510
تاریخ انتشار : جمعه 1403/12/24 ساعت 10:13
خوش‌بینی «محتاطانه» آمریکا نسبت به صلح اوکراین

خوش‌بینی «محتاطانه» آمریکا نسبت به صلح اوکراین

مشاور امنیت ملی آمریکا در گفت‌وگویی بیان کرد که گفت‌وگوهای واشنگتن با طرفین جنگ برای رسیدن به صلح ادامه دارد و آمریکا خوش‌بینی «محتاطانه‌ای» نسبت به توافق در این زمینه دارد.

نورنیوز-گروه بین‌الملل: «مایک والتز» مشاوره امنیت ملی آمریکا در گفت‌وگویی در پاسخ به این سوال که در گفت‌وگوهای آمریکا و اوکراین در عربستان سعودی چه اتفاقی رخ داد، گفت: اول از این شروع کنیم که «مارک روته» دبیر کل ناتو امروز (پنجشنبه) در کاخ سفید با رئیس جمهور (ترامپ دونالد ترامپ) دیدار داشت و به او گفت که فقط شما، رئیس جمهور ترامپ می‌توانستید این بن‌بست و وضعیت نابسامان را برطرف کنید که رئیس جمهور بایدن ما را به آن وارد کرده بود، یعنی جنگی که با خندق‌ها و پر از کشتار به شیوه جنگ جهانی اول انجام می‌شد.

او در گفت‌گویی با شبکه فاکس نیوز با اشاره به مشاجره علنی «ولودیمیر زلنسکی» رئیس‌جمهور اوکراین با ترامپ و «جی‌دی ونس» معاون اول رئیس‌جمهور آمریکا در ۲۸ فوریه در کاخ سفید درباره صلح اوکراین، بیان کرد: ما در عربستان سعودی با وزیر امور خارجه «مارکو روبیو» رویکردی بسیار متفاوت از اوکراینی‌ها داشتیم که با حضور رئیس جمهور «زلنسکی» در اتاق بیضی شاهدش بودید ما گفت‌وگوی خیلی خوبی داشتیم و حتی در بخشی از آن به نقشه راهی رسیدیم و شروع کردیم به ترسیم کردن اینکه چطور قرار است این جنگ را به پایان ببریم.

والتز گفت: شما در نهایت شاهد بودید که اوکراینی‌ها به این رسیدند که باید به سمت آتش‌بس پیش بروند و با آن موافقت کنند. در واقع، همه باید با آتش‌بس موافقت کنند. بنابراین، تمامی این کارها در حال انجام شدن است.

وی تاکید کرد: «همانطور که رئیس‌جمهور زلنسکی، رئیس‌جمهور پوتین و دبیرکل ناتو گفتند، تنها رئیس جمهور ترامپ بود که می‌توانست ما را از این نقطه که هیچ یک از طرفین گفت‌وگویی درباره صلح نداشتند به نقطه‌ای برساند که پایان دادن به این جنگ نزدیک‌تر از قبل است.»

سه‌شنبه گذشته، نشستی بین هیئت‌های آمریکایی و اوکراینی در عربستان سعودی برگزار شد. دفتر رئیس‌جمهور اوکراین پس از این مذاکرات بیانیه‌ای مشترک منتشر کرد که بر اساس آن، کی‌یف برای پیشنهاد آمریکا درباره آتش‌بس ۳۰ روزه با روسیه، با امکان تمدید آن با توافق دوطرفه، آمادگی دارد. این سند همچنین اعلام کرد که آمریکا کمک‌های خود به اوکراین را فورا از سر خواهد گرفت و وقفه در تبادل داده‌های اطلاعاتی را رفع خواهد کرد.

همچنین «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا، بعدا ابراز امیدواری کرد که روسیه با یک آتش‌بس در اوکراین موافقت کند. او همچنین اعلام کرد که قصد دارد با «ولادیمیر پوتین» رئیس‌جمهور روسیه برای بررسی این موضوع گفت‌وگو کند.

مشاور امنیت ملی آمریکا در ادامه این گفت‌وگو، در پاسخ به این سوال که آیا با توجه به اقدامات طرف روسی درباره آمادگی برای مذاکرات صلح و این واقعیت که در صورت توافقی برای صلح هیچ یک از طرفین تماما به آنچه مقصودشان است دست نخواهند یافت، آیا اطمینان دارد که رسیدن به صلح امکان پذیر است، پاسخ داد: باید دید چه می‌شود اما من اطمینان دارم کسی که ما را به آن نقطه می‌رساند رئیس جمهور ترامپ است.

او افزود: ما خوش‌بینی محتاطانه‌ای داریم. شاهد این بودید که اوکراینی‌ها از جایی که در کاخ سفید بودیم به جایی رسیدند که در جده عربستان سعودی قرار داشتیم. شاهد اظهارات رئیس جمهور پوتین در کنفرانس خبری‌اش نیز بودیم. مسلما، ۲ طرف قرار است خواسته‌های خود را داشته باشند و ۲ طرف نیز در مواردی مصالحه خواهند کرد.

او افزود: «استیو ویتکاف» نماینده ویژه آمریکا در مسکو حضور دارد و قرار است اطلاعاتی را برای بررسی به ما منتقل کند تا درباره اقدامات بعدی تصمیم‌گیری کنیم.

والتز گفت که آمریکا در باره امتیازاتی که هر ۲ طرف برای برقراری این صلح ممکن است، بدهند در حال مذاکره با طرفین است.


نظرات

آخرین اخبار
ترافیک سنگین در محورهای هراز و چالوس؛ 10 مسیر مسدود است
چه کالاهای به سبد کالابرگ الکترونیکی اضافه شدند؟
روزنامه آمریکایی: واقعیت‌های جنگ با ایران با تصورات ترامپ همخوانی ندارد
برنامه مسابقات ورزشی امروز شنبه 15 فرودین 1405 +جدول
وضعیت آب و هوا امروز شنبه 15 فروردین 1405 + وضعیت استان‌ها
باران و برف در اغلب مناطق کشور
آغاز آموزش مجازی در سال 1405 از امروز+جزییات
آمار سئوال برانگیز وزارت دفاع آمریکا از تلفات ارتش این کشور در جنگ با ایران
پلتفرم ایکس صفحه جدید سردار موسوی فرمانده نیروی هوایی سپاه را بست
بولتون: ترامپ دنبال «اعلام پیروزی و خروج از جنگ» است
انتقاد از حمله آمریکا به پل B1 در ایران؛ «هیچ توجیه نظامی معقولی وجود نداشت»
اظهارنظر تند رئیس ستاد ارتش آمریکا پس از اعلام استعفا
تلهٔ بزرگ خارک: چرا 50 هزار تکاور آمریکایی، «گروگان‌های آیندهٔ» تهران هستند؟
مقام اسبق آمریکایی: دولت‌های قبلی عواقب حمله به ایران را می‌دانستند
البرادعی: کسانی که به تسلیم ایران فکر می‌کنند از فرهنگ و باورهای مردم آن اطلاعی ندارند
خواهش سناتور آمریکایی از ایران:با خلبان ما بشردوستانه رفتار کنید
نشست شورای امنیت درباره قطعنامه تنگه هرمز باز هم به تعویق افتاد
افزایش بی‌سابقه قیمت بلیط‌های جام جهانی
سی‌ بی‌ اس: سرنشینان بالگرد آمریکایی در علمیات نجات جنگنده اف- 15ای زخمی شدند
پزشکیان: ملت‌های دوست و برادر در هنگامه سختی‌ها و تنگناها یکدیگر را باز می‌یابند
طوفان سهمگین شهر گوئیانگ در جنوب غربی چین را درنوردید
نماینده کنگره آمریکا: آسمان ایران در اختیار آمریکا نیست
مشاور پیشین کلینتون‌ها: دست و پای ترامپ بسته شده، اما دهانش نه!
حملات حزب‌الله به نیروهای اسرائیلی در جنوب لبنان
توقف تولید آلومینیوم در امارات و بحرین پس از حملات ایران
تحلیل‌گر آمریکایی: فقط شکست در انتظار ماست!
گری سیک: ناکامی در پیش‌بینی وقوع انقلاب اسلامی، بزرگترین شکست اطلاعاتی آمریکا بود
وال‌استریت‌ژورنال: آمریکا جمعه متحمل یک شکست دوگانه شد
کنایه نماینده کنگره به ترامپ: به لانه زنبور لگد زدی!
جلسه فوری تیم امنیت‌ ملی ترامپ در پی سرنگونی جنگنده‌های آمریکایی
آغاز موج 93 عملیات وعده صادق 4/ وحشت صهیونیست‌ها با حملات سنگین موشکی ایران
سفارت ایران: انگلیس در سمت درست تاریخ بایستد
عضو مجلس نمایندگان آمریکا: ترامپ نمی‌داند چگونه به جنگ علیه ایران پایان دهد
جنگ طولانی در خلیج فارس حتمال بروز قحطی در جهان را به دنبال دارد
مقام روس: جنگ با ایران یک اشتباه ژئوپلیتیک جدی از سوی ایالات متحده و اسرائیل است
گزارش جدید نیویورک تایمز از وضعیت ذخایر موشکی ایران
زلزله 3.3 عسلویه را لرزاند
سناتور روس نسبت به عواقب تداوم درگیری‌ها در خاورمیانه هشدار داد
شکاف در اردوگاه ترامپ بر سر برکناری رئیس ستاد ارتش آمریکا
نیروی دریایی سپاه: وقت برکناری فرمانده نیروی هوایی آمریکا رسیده
الگوی انسجام ملی در بیانات رهبر شهید
ایران با خلبانان امریکایی به شیوه عصر حجر برخورد کند یا متمدنانه!
پرسش معنادار قالیباف دربارهٔ سهم تنگهٔ باب المندب در تجارت جهانی
نگرانی سناتور آمریکایی از تداوم جنگ با ایران
نظامیان صهیونیستی زیر ضربات مقاومت لبنان
3 دلیل تراکتور برای نرفتن به عربستان در نامه به AFC
نشریه آمریکایی از تلاش پنتاگون برای پنهان‌سازی تلفات جنگ با ایران پرده برداشت
واکنش پزشکیان به ادعای مذاکره آمریکایی‌ها
آیت الله فاضل لنکرانی به پویش «جانفدا برای ایران» پیوست
تشریح جزئیات روز سی و پنجم عملیات وعده‌ صادق 4