×
اقتصادی
شناسه خبر : 216362
تاریخ انتشار : پنج‌شنبه 1403/12/23 ساعت 21:05
رکورد بی‌سابقه در بازار کفش،فروش چنددرصد کاهش یافت؟

نورنیوز از بحران در صنعت کفش دست‌دوز تهران گزارش می‌دهد؛

رکورد بی‌سابقه در بازار کفش،فروش چنددرصد کاهش یافت؟

با نزدیک شدن به ایام نوروز، بازار کفش تهران حال و هوای سال‌های گذشته را ندارد. رکود شدید، افزایش قیمت دلار، مشکلات مالیاتی و قطعی برق و گاز، بسیاری از تولیدکنندگان و فروشندگان کفش را به مرز ورشکستگی کشانده است.

نورنیوز-گروه اقتصادی: بر اساس گزارشات میدانی، کاهش قدرت خرید مردم و ورود گسترده کالاهای قاچاق، شرایط این صنعت را بیش از پیش دشوار کرده است.

کارگاه‌هایی که دیگر رونق ندارند

در بازدید از چندین کارگاه تولید کفش در محدوده بازار تهران، کارگران و صاحبان کارگاه‌ها همگی از وضعیت نامطلوب کسب‌وکار خود گلایه دارند.

رضا عباسی، یکی از تولیدکنندگان باسابقه کفش، در این‌باره می‌گوید:"سال‌های قبل در اسفند ماه کارگاه‌ها سه شیفت کار می‌کردند، اما امسال از ۱۰ اسفند بسیاری از کارگاه‌ها تعطیل شده‌اند. سفارش‌ها کم شده و مشتریان قدرت خرید ندارند. این وضعیت به‌خاطر افزایش قیمت دلار، افزایش هزینه‌های تولید و رکود کلی در بازار است."

عباسی که بیش از ۲۰ سال در این صنف فعالیت دارد، می‌گوید در این مدت چنین شرایط بحرانی را تجربه نکرده است:"قیمت مواد اولیه به شدت بالا رفته است. برای تولید یک جفت کفش، حدود ۵۰ قلم ماده اولیه نیاز داریم که بسیاری از آنها وابسته به واردات است. هر بار که دلار گران می‌شود، مواد اولیه هم گران می‌شود و ما نمی‌توانیم هزینه‌ها را کنترل کنیم."

فروشندگان در بن‌بست کاهش مشتریان

در خیابان فردوسی، یکی از مراکز اصلی فروش کفش در تهران، تک‌فروشان نیز وضعیت مشابهی دارند. علی رضایی، مالک یکی از فروشگاه‌های کفش، درباره کاهش فروش می‌گوید:"سال گذشته در همین موقع از سال، روزانه حدود ۱۰۰ جفت کفش می‌فروختیم، اما حالا خوش‌بینانه اگر روزی ۳۰ جفت بفروشیم، راضی هستیم. مردم دیگر توان خرید ندارند. بسیاری از مشتریان وقتی قیمت‌ها را می‌شنوند، از خرید منصرف می‌شوند."

وی در خصوص قیمت‌های جدید کفش‌ها اضافه می‌کند:"سال گذشته یک جفت کفش متوسط را ۵۰۰ هزار تومان می‌فروختیم، اما امسال همان کفش حدود ۹۰۰ هزار تا یک میلیون تومان شده است. با این حال، هزینه‌های ما هم افزایش پیدا کرده و سودی برای ما باقی نمی‌ماند."

قطعی برق و گاز؛ مانعی دیگر برای تولیدکنندگان

علاوه بر مشکلات اقتصادی، قطعی برق و گاز در شهرک‌های صنعتی نیز بر وخامت اوضاع افزوده است. برخی کارگاه‌های تولیدی که به شهرک قرچک منتقل شده‌اند، از کمبود زیرساخت‌های مناسب گلایه دارند.

محمد کریمی، صاحب یک کارگاه تولید کفش در این شهرک، می‌گوید:"دو روز در هفته برق نداریم و یک روز هم گاز قطع است. چطور می‌توانیم در چنین شرایطی تولید کنیم؟ بسیاری از همکارانم تصمیم گرفته‌اند به تهران برگردند، اما اجاره‌ها بالا است و توان مالی آن را ندارند."

ورود کفش‌های قاچاق و چالش‌های بازار داخلی

یکی از مشکلات اساسی تولیدکنندگان داخلی، ورود گسترده کفش‌های قاچاق به بازار است. این کفش‌ها که اغلب از طریق مناطق آزاد و مرزهای جنوبی وارد کشور می‌شوند، با قیمت‌های پایین‌تری نسبت به تولیدات داخلی به فروش می‌رسند.

رضایی، فروشنده‌ای که در بازار کفش فعال است، درباره این موضوع می‌گوید:"کفش‌های خارجی که در بازار می‌بینید، بسیاری از آنها فیک هستند و کیفیت لازم را ندارند، اما چون ارزان‌تر هستند، مشتری‌ها به سمت آنها می‌روند. از طرفی، برخی تولیدات داخلی که برندشان به لاتین نوشته شده، به‌عنوان کالای قاچاق توقیف می‌شوند، در حالی که این تولیدات ایرانی هستند!"

بیکاری و تعطیلی گسترده کارگاه‌ها

بر اساس پیش‌بینی فعالان این صنعت، در صورت ادامه این شرایط، تا پایان سال ۲۰ تا ۳۰ درصد از کارگاه‌ها، بنکداران و تک‌فروشان این صنف از بازار خارج خواهند شد. احمد شیعه، رئیس اتحادیه کفاشان دست‌دوز تهران، هشدار می‌دهد:"اگر وضعیت به همین شکل ادامه پیدا کند، بسیاری از کارگران این صنعت بیکار شده و به شغل‌هایی مثل رانندگی اسنپ یا دستفروشی روی می‌آورند. این اتفاق علاوه بر مشکلات اقتصادی، تبعات اجتماعی نیز به همراه خواهد داشت."

وی از مسئولان درخواست می‌کند که برای جلوگیری از تعطیلی گسترده کارگاه‌های تولیدی، حمایت‌های عملی و فوری را در دستور کار قرار دهند:"وزارت صمت و سایر نهادهای مسئول باید به مشکلات اصناف تولیدی توجه ویژه داشته باشند. اگر تولید داخل حمایت نشود، بازار بیش از پیش در اختیار کالاهای قاچاق قرار می‌گیرد و صنعت کفش کشور نابود می‌شود."

ضرورت عبور از بحران

بررسی‌های میدانی نشان می‌دهد که صنعت کفش تهران با بحران جدی مواجه است. افزایش هزینه‌های تولید، کاهش قدرت خرید مردم، ورود گسترده کالاهای قاچاق و مشکلات زیرساختی، این صنعت را در معرض سقوط قرار داده است.

تولیدکنندگان و فروشندگان امیدوارند که با مداخله دولت و ارائه راهکارهای حمایتی، بتوانند از این بحران عبور کنند، اما در شرایط فعلی، چشم‌انداز روشنی برای این صنعت دیده نمی‌شود.


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
قانون جدید پارلمان فرانسه؛ زیدان از نیمکت تیم ملی دور می‌شود؟
قیمت نفت برنت کاهشی شد
این اختلافات «حتی موجه» تا کی؟!
مراقب نقشه وحدت‌شکن دشمن باشیم
مین‌روبی یا مهندسی نظم جدید؟
ادارات کرمان امروز تعطیل شد؛ آلودگی هوا به وضعیت بحرانی رسید
زلزله در جام جهانی 2026؛ پایان تلخ آلمان و هلند در یک شب تاریخی
قیمت گوشت قرمز امروز 9 تیر 1405 + جدول
سیاست نامه | اصولگرایی علیه افراط گرایی و تندرویی
قیمت خودرو داخلی و خارجی امروز سه شنبه 9 تیر 1405+ جدول
شهادت دو پاسدار سپاه در حمله تروریستی پاوه؛ روایت سپاه از جزئیات حادثه
قیمت طلای جهانی امروز سه شنبه 9 تیر 1405
خداحافظی احساسی گلر آلمان از مانشافت
نبویان از کدام کودتا حرف می زند؟
برنامه مسابقات ورزشی امروز 9 تیر 1405+ جدول پخش
وضعیت آب و هوا امروز سه شنبه 9 تیر 1405 + وضعیت استانها
راز طول عمر در وزنه‌ها؛ ورزش قدرتی عمر را افزایش می‌دهد
هشدار برای کلاهبرداری به نام سریال «وحشی»
مرگ 5 آمریکایی در هر ساعت به علت آلودگی خودروها
سفر در اروپا مختل شد!
شمار شهدای لبنان از 4250 نفر گذشت
پزشکیان: آمریکا به تفاهم نامه پایبند باشد، ما هم به تعهداتمان عمل می‌کنیم
حدادعادل: رابطه مردم و رهبری با معیارهای غربی قابل فهم نیست
گفت‌وگوی تلفنی اردوغان و مرتس
تیراندازی نظامیان اسرائیل به معترضان سوری در درعا
برخورد پهپاد با هواپیمای مسافربری در آسمان نیویورک
ادعای ترامپ: نشست دوحه شاید مهم باشد
ارتش جزئیات برنامه‌های مراسم بدرقه رهبر شهید را اعلام کرد
حمایت ویژه بنیاد ملی علم ایران از زنان و مادران پژوهشگر
روحانی: رهبر شهید در برابر بزرگ‌ترین فشارها ایستادگی کرد
شکست حقوقی ترامپ در پرونده رسوایی جنسی
سازمان ملل: اختلافات لبنان و اسرائیل باید پشت میز مذاکره حل شود
دایی فرزندان رهبر شهید: مردم برای دختر دوم رهبر شهید دعا کنند
معاون سیاسی نیروی دریایی سپاه در سانحه رانندگی جان باخت
پایان رؤیای سامورایی‌ها؛ برزیل با بازگشتی تماشایی صعود کرد
غریب‌آبادی: تنگه هرمز دیگر به وضعیت سابق بازنخواهد گشت
تنگه هرمز روی میز ناتو؛ رایزنی استارمر و دبیرکل ناتو در لندن
راز پیراهن 9 میلیون دلاری مارادونا فاش شد
پنالتی‌های سرنوشت‌ساز؛ گل‌گهر آخرین بلیت آسیا را گرفت
جزئیات فعالیت بانک‌ها در مراسم رهبر شهید
مخبر: شهید لاریجانی زبان گویای عقلانیت راهبردی جمهوری اسلامی بود
دیدار مکرون و سلطان عمان در کاخ الیزه
نور ویدئو | تحول قضایی ؛ از مطالبه تا واقعیت
برد نفس‌گیر ایران مقابل سوریه در انتخابی جام‌جهانی بسکتبال
بقائی: فعلاً هیچ مذاکره‌ای با آمریکا در کار نیست
130 هزار گواهینامه مهارتی فرهنگ و هنر صادر شد
چرا برقراری آتش بس، آغاز نبرد بر سر تنگه هرمز را کلید زده؟
لبنان زیر آتش؛ با وجود توافق، اسرائیل 10 نفر را به شهادت رساند
عارف: بحران بانک‌ها از ضعف امنیت سایبری شروع شد
پاسخ قاطع ایران به ادعای مکرون