×
سیاسی
شناسه خبر : 216358
تاریخ انتشار : پنج‌شنبه 1403/12/23 ساعت 21:02
ائتلاف شرقی در برابر یکجانبه‌گرایی ترامپ

نورنیوز ابعاد راهبردی مذاکرات هسته‌ای ایران، چین و روسیه در پکن را بررسی می‌کند؛

ائتلاف شرقی در برابر یکجانبه‌گرایی ترامپ

نشست سه‌جانبه ایران، چین و روسیه در پکن، با محوریت گفتگو درباره برنامه هسته‌ای ایران، هم‌زمان با مانور نظامی مشترک در دریای عمان برگزار شد. این هم‌زمانی، نشان‌دهنده اراده سه کشور برای گسترش همکاری‌های راهبردی است. در شرایطی که ترامپ پس از بازگشت به کاخ سفید سیاست فشار حداکثری علیه ایران را احیا کرده، تهران در حال تعمیق روابط خود با شرکای شرقی است.

نورنیوز-گروه سیاسی: نشست سه‌جانبه ایران، چین و روسیه در پکن که گفتگو در مورد برنامه هسته‌ای ایران ایران نیز در ردیف دستور کارهای آن خواهد بود و هم‌زمانی آن با مانور نظامی مشترک سه کشور در دریای عمان، نشانه‌ای از اراده تهران، پکن و مسکو برای گسترش همکاری‌هادر حوزه‌های مختلف است. در حالی که ترامپ با بازگشت به کاخ سفید، سیاست‌های فشار حداکثری علیه ایران را احیا کرده، تهران مسیر دیپلماتیک متفاوتی را دنبال می‌کند. از یک سو، مذاکرات با سه کشور اروپایی در موضوع هسته‌ای ادامه دارد و از سوی دیگر، همکاری‌های راهبردی با شرکای شرقی ایران، وارد مرحله‌ای جدید شده است. این اقدامات نشان می‌دهد که ایران در برابر تهدیدها و اولتیماتوم‌های ترامپ، به‌جای عقب‌نشینی، به تعمیق روابط بین‌المللی خود و استفاده از ابتکارات جدید پرداخته است.

چرا این نشست مهم است؟

مذاکرات پکن به‌عنوان بخشی از همکاری‌های سه کشور که هرسه عضو سازمان‌های بریکس و شانگهای هستند، نشانه‌ای از ائتلافی گسترده علیه یکجانبه‌گرایی آمریکاست. چین و روسیه، که از دیرباز مخالف سیاست‌های تحریمی واشنگتن بوده‌اند درصددند تا با همراهی ایران به‌عنوان یک بازیگر مهم در موازنه قدرت جهانی این مسیر را تقویت کنند. این مذاکرات، در کنار گفت‌وگوهای اخیر ایران با کشورهای اروپایی، نشان می‌دهد که تهران نه تنها منزوی نشده، بلکه به‌دنبال ایجاد یک موازنه جدید در سیاست خارجی خود است.

نامه تهدیدآمیز ترامپ و پاسخ قاطع تهران

ترامپ چند روز پیش اعلام کرد که نامه‌ای خطاب به رهبر معظم انقلاب اسلامی ارسال کرده و از ایران خواسته تا وارد مذاکرات مستقیم با آمریکا شود. او همچنین تهدید کرده که تهران دو گزینه بیشتر ندارد: مذاکره یا جنگ. اما مقامات عالی ایران، با رد این فشارها، تأکید کرده‌اند که وارد گفت‌وگویی که از موضع برابر و بدون تهدید و اجبار باشد نخواهند شد. این موضع‌گیری تهران نشان می‌دهد که راهبرد مقاومت فعال، همچنان محور سیاست خارجی ایران در برابر فشارهای غربی است.

رزمایش مشترک؛ پیام امنیتی به واشنگتن

برگزاری رزمایش نظامی مشترک ایران، چین و روسیه هم‌زمان با مذاکرات سه کشور در پکن، حامل پیام مهمی به واشنگتن است. این اقدام نشان می‌دهد که تهران، در کنار شرکای راهبردی خود، نه‌تنها در عرصه دیپلماسی فعال است، بلکه در حوزه نظامی نیز آمادگی کامل برای مقابله با تهدیدات را دارد. چین و روسیه نیز با این همکاری، نشان داده‌اند که امنیت خلیج فارس و منطقه، دیگر تنها در دستان غرب نیست و بازیگران جدیدی در معادلات امنیتی نقش ایفا می‌کنند.

آینده مذاکرات هسته‌ای و چشم‌انداز دیپلماسی

در شرایطی که گفت‌وگوهای ایران با کشورهای اروپایی ادامه دارد، مسکو و پکن تأکید کرده‌اند که هرگونه بازگشت آمریکا به برجام باید بدون پیش‌شرط و مطابق مصوبات شورای امنیت باشد. اما به نظر می‌رسد ترامپ با طرح شروط سیاسی جدید، به‌دنبال اعمال فشار بیشتر بر تهران است. این اختلاف دیدگاه‌ها نشان می‌دهد که مسیر دیپلماسی همچنان پرچالش خواهد بود، اما ایران توانسته با استفاده از کارت‌های متعدد، از جمله همکاری‌های شرقی، موقعیت خود را تقویت کند.

مذاکرات پکن و مانور نظامی مشترک ایران، چین و روسیه، نشان‌دهنده شکل‌گیری یک محور جدید در برابر یکجانبه‌گرایی آمریکاست. در حالی که ترامپ سعی دارد با سیاست تهدید و فشار، ایران را وادار به مذاکره کند، تهران با تقویت روابط بین‌المللی خود، راهی متفاوت را در پیش گرفته است. آینده این همکاری‌ها، چه در قالب بریکس و شانگهای و چه در چارچوب مذاکرات هسته‌ای، می‌تواند موازنه جدیدی را در نظام بین‌الملل ایجاد کند و نقش ایران را در معادلات جهانی پررنگ‌تر سازد.


نورنیوز
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
تماشای بارش شهابی در شامگاه سه‌شنبه
احساس می‌کنیم با حمله اسرائیل به قطر به ما خیانت شد
وضعیت آب و هوا امروز شنبه 26 مهر+ وضعیت استان ها
پایان محدودیت‌های برجامی ایران با انقضای قطعنامه 2231
برجام تمام شد، ایران در مسیر جدید دیپلماسی مستقل
قاتلان خاموش ریه‌ها / عامل 85 درصد از سرطان‌های ریه کشف شد
طراحی هوشمند پپتیدها برای مقابله با مقاومت آنتی‌بیوتیکی
چهره پنهان مریخ: بادهایی به تندی 160 کیلومتر در ساعت
افق‌های تازه‌ای در پزشکی ترمیمی با رشد ساختارهای شبه‌جنین
کنار زدن موانع سنتی آموزش رشته کامپیوتر با استارتاپ CS12
کاربران اپ‌های هوش مصنوعی از یک میلیارد کاربر گذشت
8 نشانه‌ای که می‌گویند بدن‌تان بیش از حد خسته است
پیش‌بینی عفونت‌های تنفسی کودکان با هوش مصنوعی
اجساد کشته شدگان اسرائیلی بهانه‌ آزار فلسطینیان است
رقابت عشقی خونین / پسر جوان در دعوا بر سر یک دختر کشته شد
محبوبیت بالای پوتین بر اساس نظرسنجی اخیر روسیه
درخواست اعدام برای نخست‌وزیر سابق بنگلادش
حمایت قاطع شورای امنیت از دولت لبنان
نامه ایران، روسیه و چین به سازمان ملل درباره قطعنامه 2231
رسوایی‌های شاهزاده کار دستش داد
قتل عمد در تصادفات مربوط به خودروهای با چراغ زنون صحت ندارد
با وجود تمدید آتش بس صورت گرفت؛ حمله هوایی پاکستان به پکتیکا افغانستان
اعلام قوی‌ترین گذرنامه‌های جهان/ایران در رتبه چندم قرار دارند؟
طلایی‌پوشان سپاهان برنده از آبادان بیرون آمدند
ترکیه و سوریه درصدد گسترش توافق میان خود
تعطیلی مدارس تمام مقاطع مشهد فردا 26 مهر
فیلمبرداری با تلفن همراه از مسابقات لیگ برتر ممنوع شد
لحن ترامپ نرم شد/تعرفه‌های سنگین چین پایدار نخواهد بود
نتایج اولیه انتخابات نظام پزشکی اعلام شد؛ مشارکت بیش از 76 هزار نفر
بیانیه تند ایران در واکنش به ادعاهای ضدایرانی مقام انگلیس
وزیر خارجه: ایران تحت هیچ فشاری قرار نمی‌گیرد/حقوق حاکمیتی ایران قابل مذاکره نیست
آثار شکنجه بر پیکر 120 شهید فلسطینی
ترامپ به زلنسکی : تاماهاوک‌ها را نمی‌دهیم!
تمدید 4 ماهه خدمت سربازی اجباری در رژیم اسرائیل
پاداش عجیب عربستان صدای قهرمان جام جهانی را درآورد
کاهش 10 درصدی ارزش بورس تهران در نیمه نخست امسال
چین همزمان با رزمایش مشترک فیلیپین و آمریکا قدرت‌نمایی کرد
جان بولتون خود را به مقامات قضایی تسلیم کرد
ساپینتو: به باخت عادت نداریم / فکر نکنید رئال مادرید هستیم
حماس خواستار تکمیل روند آتش بس شد
واکنش تند هاشمیان به شایعات درباره جانشینش
فوت رهبر اپوزیسیون آرژانتین در پخش زنده تلویزیونی
فایننشال تایمز:عربستان در پی پیمان دفاعی با آمریکاست
هشدار حماس: خلع سلاح مقاومت، آغاز ناآرامی هاست
جدول لیگ برتر پس از بازی‌های امروز / استقلال در یک قدمی صدرنشینی!
پیشنهاد پرسپولیس به سرمربی سابق سپاهان!
سناتورهای آمریکایی قطعنامه‌ای برای جلوگیری از حمله آمریکا به ونزوئلا ارائه می‌دهند
جزییات جدید از ثبت‌نام وام 50 میلیون تومانی بازنشستگان تأمین اجتماعی
روسیه: شکست اروپایی‌ها در بازگرداندن تحریم‌ها علیه ایران
یارانه پردرآمدهاحذف می شود/ تعداد و دهک های مشمول
X
آگهی تبلیغاتی