×
بین الملل
شناسه خبر : 216353
تاریخ انتشار : چهارشنبه 1403/12/22 ساعت 16:36
روبیو: در موضوع آتش‌بس اوکراین توپ در زمین روسیه است

روبیو: در موضوع آتش‌بس اوکراین توپ در زمین روسیه است

وزیر امور خارجه آمریکا در جمع خبرنگاران با گفتن این که واشنگتن از مسکو خواسته به خصومت‌ها با اوکراین پایان دهد و منتظر پاسخ آن است، بیان کرد که مذاکرات روز گذشته آمریکا-اوکراین بر تعیین نقشه راه صلح متمرکز بود، نه شروط آن.

نورنیوز-گروه بین‌الملل: «مارکو روبیو» وزیر امور خارجه آمریکا، امروز (چهارشنبه) در جمع خبرنگاران، سفر «استیو ویتکاف» نماینده ویژه آمریکا در امور غرب آسیا به روسیه را تایید نکرد.

خبرگزاری ریانووستی در این باره گزارش داد که روبیو به خبرنگاران گفت: من قرار نیست زمان یا تاریخ این سفر را پیشتر اعلام و حتی قرار نیست چنین سفری را تایید کنم. همین کفایت می‌کند بگویم که تماس‌های متعددی با روس‌ها انجام خواهیم داد تا ببینیم آیا به انجام شدن این کار تمایل دارند یا نه.

درخواست واشنگتن از مسکو برای پایان دادن به خصومت‌ها

وزیر امور خارجه امریکا افزود که آمریکا از روسیه می‌خواهد به خصومت‌ها پایان دهد و منتظر پاسخی از مسکو در این باره است.

او بیان کرد: ما مشتاقانه منتظری پاسخ روسیه هستیم و از آن‌ها می‌خواهیم پایان دادن به تمامی خصومت‌ها را بررسی کنند تا روند رسیدن به صلح دائمی آغاز شود.

به گفته روبیو، تنها راه حل‌وفصل مسائل پیرامون اوکراین از طریق مذاکره است.

او در پاسخ به سوالی درباره برنامه‌ها برای تماس‌های رسمی با مسکو درباره آتش‌بس در جنگ، گفت که «توپ در زمین روسیه است.»

گفت‌وگوهای واشنگتن-کی‌یف در عربستان

وزیر امور خارجه آمریکا درباره گفت‌وگوهای واشنگتن و کی‌یف درباره موضوعات امتیازات سرزمینی، روز گذشته در عربستان سعودی گفت: ما در این باره گفت‌وگوهایی داشتیم.

او همچنین گفت که مذاکرات روز سه‌شنبه،‌ عمدتا، به تهیه پیش‌نویس نقشه راه صلح اختصاص داشت، نه مشخص کردن شروط آن.

روز سه‌شنبه(دیروز)، نشستی بین هیات‌های آمریکایی و اوکراینی در عربستان سعودی برگزار شد. دفتر رئیس‌جمهور اوکراین پس از این مذاکرات بیانیه‌ای مشترک منتشر کرد که بر اساس آن، کی‌یف برای پیشنهاد آمریکا درباره آتش‌بس ۳۰ روزه با روسیه، با امکان تمدید آن با توافق دوطرفه، آمادگی دارد. این سند همچنین اعلام کرد که آمریکا کمک‌های خود به اوکراین را فورا از سر خواهد گرفت و وقفه در تبادل داده‌های اطلاعاتی را رفع خواهد کرد.

همچنین «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا، بعدا ابراز امیدواری کرد که روسیه با یک آتش‌بس در اوکراین موافقت کند. او همچنین اعلام کرد که قصد دارد با «ولادیمیر پوتین» رئیس‌جمهور روسیه برای بررسی این موضوع گفت‌وگو کند.

ارائه تضمین‌های امنیتی به اوکراین

ریانووستی در ادامه نوشت که وزیر امور خارجه آمریکا درباره ارائه تضمین‌های امنیتی به اوکراین گفت: اوکراین خواستار امنیت بلندمدت است. مسئله‌ای که مطرح است، بیشتر یک نوع بازدارندگی است. یعنی این که اوکراین بتواند بازدارندگی کافی در قبال تجاوزات آینده ایجاد کند. این حتما باید بخشی از گفت‌وگوها باشد.

او درباره تعیین ناظر آتش بس احتمالی در جنگ اوکراین گفت: اگر روس‌ها موافقت کنند، یکی از چیزهایی که باید مشخص شود، این است که طرفین به چه کسی برای نظارت بر برخی تبادل آتش‌های احتمالی اعتماد دارند. ضرورت نظارت بر آتش‌بس میان روسیه و اوکراین برای همه روشن است.

تحریم‌های اتحادیه اروپا علیه روسیه

روبیو درباره تحریم‌ها و تدابیر محدودکننده اتحادیه اروپا علیه روسیه گفت: تصورم این است که در هر مذاکره‌ای با روس‌ها، البته اگر به آن‌جا برسیم، آن‌ها موضوع تحریم‌های اروپا را که علیه آن‌ها اعمال شده، مطرح خواهند کرد. بنابراین، من فکر می‌کنم موضوع تحریم‌های اتحادیه اروپا، اموال بلوکه‌شده و دیگر مسائل نیز در این مذاکرات مطرح خواهد شد.


نظرات

آخرین اخبار
رادیو اسرائیل تایید کرد: ایران، مرکز و جنوب اسرائیل را موشک باران کرد
کرملین: نفت روسیه برای بازار جهانی ضروری است
قالیباف: پایگاه‌های آمریکایی از هیچ‌کس محافظت نمی‌کنند
گزارش تصویری / مراسم وداع با دریا سالار شهید علی شمخانی در مسجد ولیعصر (عج) تهران
حملات آمریکا-اسرائیل به ایران؛ حمله جنگنده های دشمن به یزد، اصفهان و قشم
ترامپ: هواپیماهای سوخت‌رسان آمریکا آسیب ندیده اند!/اعتراف به حمله از عربستان به ایران
دانشجویان با آیت‌الله سیدمجتبی خامنه‌ای اعلام بیعت می‌کنند
سخنگوی سپاه: حمله به شعب بانک‌های آمریکایی در پاسخ به تجاوز دشمن به دو بانک ایرانی بود
بارگیری 2.7 میلیون بشکه‌ای 2 نفتکش، امروز از خارک
یمن: احتمال بستن باب‌المندب وجود دارد
حماس: ایران حق دارد به هر شیوه‌ای که مناسب می‌داند به تجاوز پاسخ دهد
چه خبر از تحویل خودروهای ثبت‌نامی؟
ناخدای امنیت ایران در ساحل ابدیت آرام گرفت؛ بدرقه باشکوه دریاسالار شهید علی شمخانی + فیلم
گزارش تصویری / مراسم وداع با دریا سالار شهید علی شمخانی در مسجد ولیعصر (عج) تهران
بقائی: گفته بودیم عواقب حمله به ایران کل منطقه را درگیر خواهد کرد
هشدار فوری به ساکنان امارات
گروسی: درباره نیروگاه زاپروژیا با مسکو رایزنی کردیم
انهدام 87 پهپاد اوکراینی توسط روسیه
صلیب سرخ: باید از زیر ساخت‌های غیر نظامی حفاظت شود
کمک‌های بشردوستانه ترکمنستان وارد خراسان رضوی شد
هنوز از 6 کلاس موشکی ایران رونمایی نشده است
انهدام دو تانک مرکاوا در عملیات جدید حزب الله
جنگ با ایران هزینه زندگی آمریکایی‌ها را افزایش داد
درس‌های مهمی که ایران به عرب‌های منطقه داد
فراخوان آتش زدن پرچم‌ آمریکا و اسرائیل در چهارشنبه سوری امسال
افشای اطلاعات 50 افسر ارشد نیروی دریایی رژیم صهیونیستی
خنثی سازی یک عملیات تروریستی در روسیه
اعلام نتایج نهایی پذیرش دوره‌های‌ کارشناسی دانشگاه علمی ‌کاربردی + لینک
14 مدرسه درپی حملات دشمن در آذربایجان‌شرقی تخریب شد
هنگام شنیدن صدای انفجار چه کنیم؟
جاده چالوس دوباره یک طرفه شد
ماکرون: حزب الله باید فورا تشدید تنش‌ها را متوقف کند
اعلام آخرین اخبار از وضعیت ذخایر دارو/ بیماران خاص نگران نباشند
عبور کشتی‌های هندی از تنگه هرمز تایید شد
شهروندان آسیب دیده از جنگ کجا اسکان داده شدند؟/اعلام آخرین آمار
عطوان: رهبر جدید نقشه راه مجازات قاطع متجاوزان را ترسیم کرد
وزیر جهادکشاورزی: امنیت غذایی در کشور تامین است
اعلام جزئیات برنامه حمایتی وزارت صمت از تولیدکنندگان
مراسم وداع و تدفین امیر دریاسالار شهید علی شمخانی برگزار شد
اعلام شرایط فروش فوق‌العاده ایران خودرو+ نوع خودرو و قیمت
گزارش تصویری | مراسم وداع با دریا سالار شهید علی شمخانی در مسجد ولیعصر (عج) تهران
ضربه پیش‌دستانه وزارت اطلاعات به 3 هسته از مزدوران دشمن آمریکایی صهیونی
پیشنهاد سومالی‌لند برای انتقال پایگاه‌های نظامی آمریکا در قطر و بحرین به بربره
سه عضو دیگر تیم ملی فوتبال بانوان به ایران بازمی گردند
آغاز حذف و اضافه دانشجویان دانشگاه تهران
مواضع عجیب و غریب ترامپ در قبال ایران
سریال «بی‌مرز» از امشب پخش می‌شود
نورویدیو | مراسم وداع با دریاسالار شهید علی شمخانی در مسجد ولیعصر (عج)تهران
فروش کسب‌وکار‌های اینترنتی کوچک نصف شد
اجرای موج 49 عملیات مقتدرانه وعده صادق4 ؛ حمله موشکی و پهپادی نیروی دریایی سپاه