×
سیاسی
شناسه خبر : 216301
تاریخ انتشار : چهارشنبه 1403/12/22 ساعت 15:40
شخصیت رئیسی نشانه است!

احسان صالحی*

شخصیت رئیسی نشانه است!

بیانات رهبر معظم انقلاب در دیدار روز شنبه با مسئولان نظام، حاوی فرازهای مهم و کلیدی بود. شروع سخنان ایشان با گرامیداشت یاد شهید رئیسی و خدمات او با تعابیری برجسته بود. در ضمن بحث و تأکید بر ضرورت بازگشت ارزهای حاصل از صادرات نیز مجدد از آن شهید یاد و به ابتکاری که او برای وادار کردن شرکت‌ها به بازگرداندن ارزهای صادرات رسیده بود، اشاره کردند.

نورنیوز-گروه سیاسی: تعبیر رهبر انقلاب این بود که گزارشی که آن شرکت ها از اقدامات خود به شهید رئیسی داده بودند، گزارشی مهمل بود و نشان‌دهنده انجام کاری در این زمینه نبود. پس از انتشار این بخش از بیانات، جریانی کینه‌توز و سازمان دهی شده که با گذشت ۱۰ ماه از شهادت رئیس‌جمهور هنوز سرگرم تخریب و توهین به آن شهید بزرگوار است، با تحریف آشکار سخن رهبری مدعی شد که ایشان گزارش رئیس‌جمهور را مهمل خوانده است. این تحریف با تخریب ترکیب شد و حساب‌های کاربری مشخصی که در زمان حیات شهید رئیسی نیز کسب و کارشان همین بود، مجدد اشتهای سیری ناپذیر خود را برای تخریب شهید رئیسی به کار انداختند.

در خصوص موضوع بازگشت ارزهای حاصل از صادرات، این مسئله از دوره ریاست شهید رئیسی بر قوه قضاییه و پس از آن در دوره ریاست جمهوری، جزو مهم ترین دستورکارهای مورد پیگیری ایشان بود که توفیقات مهمی نیز حاصل شد. تأمین نزدیک به ۷۰ میلیارد دلار ارز کالاهای اساسی، مواد اولیه و تجهیزات سرمایه‌ای با نرخ مصوب در سال ۱۴۰۲ (۳۰ درصد بیش از متوسط ۴ سال قبل از آن) ناشی از همین اهتمام و برنامه‌ریزی دولت سیزدهم بود.

اما آن چه موضوع این نوشتار است، بررسی انگیزه و هدف ماشین تخریب علیه کسی است که عمر خود را در مسئولیت‌های خطیر و حساس برای خدمت مردم و انقلاب گذراند و سرآخر نیز در همین راه جان خود را فدا کرد. کسی که با آن تشییع تاریخی بر دستان مردم بدرقه شد و رهبر معظم انقلاب که ابداً اهل اغراق در مقام توصیف افراد نیستند در وصف او گفتند یکی از بهترین‌ها زیر آسمان را از دست دادیم. همچنین ایشان در آخرین دیدار هیئت دولت سیزدهم با برشمردن ویژگی‌های ممتاز شهید رئیسی فرمودند که این موارد را می‌گویند تا به عنوان الگو ثبت شود.

با وجود آن فداکاری و عاقبت فداکارانه و مورد تأیید مردم و رهبری، علت تخریب شهید رئیسی چیست و آبشخور آن کجاست؟

البته کینه‌ها و رقابت های سابق در بروز برخی بداخلاقی‌ها مؤثر است. به خصوص وقتی نتایج افکارسنجی‌های اخیر حکایت از آن دارد که رئیسی، با اختلافی معنادار، محبوب‌ترین رئیس‌جمهور ۳۵ سال گذشته ایران است، اما این نمی‌تواند دلیل کافی برای این حجم از تخریب و کینه‌توزی باشد.

 علت را باید در ورای شخص رئیسی و با توجه به شخصیت رئیسی جست وجو کرد. شخص رئیسی بهانه و شخصیت او نشانه است.

به نظر می‌رسد مسئله و نزاع اصلی بر سر دو مؤلفه کلیدی است: ۱. تداوم حیات انقلاب و تبلور آن در رویش "انسان انقلاب اسلامی" و ۲. توفیق الگوی "دولت جوان انقلابی".

در درجه اول، انگیزه تخریب مجاهدانی همچون رئیسی، انتقام‌گیری از انقلاب و هدف تخریبگران، ضربه زدن به خط تولید "انسان انقلاب اسلامی" است. رئیسی، سلیمانی، نصرا...و همه مجاهدان راه خدا در این عصر تاریکی، حجت‌های الهی برای خلق هستند. در مرتبه‌ای بالاتر، اصل انقلاب اسلامی و جریان مقاومت، حجت خدا برای بشریت است. حجت و نشانه خدا مبنی بر این که در این دوره غلبه ظلمت نیز می‌توان پاک بود و خدمتگزار؛ می‌توان هم در قله مسئولیت‌های سیاسی و اجتماعی بود هم در قله صدق و اخلاص. می‌توان در سخت‌ترین شرایط، ماندگارترین آثار و خدمات را از خود به جای گذاشت. این شخصیت‌ها نشانه حیات انقلاب اسلامی هستند؛ سند زنده بودن انقلاب اسلامی، بازتولید مستمر انسان تراز انقلاب اسلامی است. علت اصلی این کینه‌توزی‌ها، کینه از اصل انقلاب است. انقلابی که خون جوشان شهیدان آن همچون حجت‌های آشکار و زنده، اجازه ارتجاع و به تعبیر رهبر انقلاب در سخنرانی اخیر "خودفراموشی اجتماعی" را نمی‌دهد. البته افرادی که خود را هیزم این آتش می‌کنند، همگی شبیه هم نیستند؛ برخی از سر غفلت با جماعت کینه‌توز همراه می‌شوند که حساب آن ها جداست.

در سطحی دیگر، هدف از تخریب‌ها، مشوّه کردن الگوی "دولت جوان انقلابی" است. به یاد بیاوریم زمانی نه چندان دور را که تسلط نگاه و گفتمان "نمی‌توانیم و نمی‌شود" بر مجموعه اجرایی، کشور را معطل و دست‌بسته کرده بود. شهید رئیسی در شرایطی به تعبیر مسئولان دولت قبل از او سخت‌تر از جنگ تحمیلی بر سر کار آمد و در مقابل بحران‌های جدی همچون کرونا، خزانه منفی، تورم ۵۰ درصدی، نفت بدون مشتری، روابط آسیب‌دیده با همسایگان، قطعی آب و برق و گاز و... با توکل به خدا سراغ تک‌تک پرونده‌های باز و بحرانی رفت و برای علاج و اصلاح آن ها برنامه‌ریزی کرد. بنابراین، جریانی که اساساً با نظریه و الگوی نظام انقلابی و برآمدن کارگزاران مؤمن به اهداف و روش های انقلاب در ستیز است، طبیعی است که روزی را بدون تخریب و تهمت به آن الگو و مصادیق آن نگذراند.

در این کارزار که با نگاهی کلان متفاوت از زدوخوردهای رایج سیاسی است، صیانت از شخصیت شهید رئیسی و ترویج آن، نه حمایت از یک شخص بلکه صیانت و ترویج "انسان انقلاب اسلامی" و "الگوی دولت جوان انقلابی" است.


خراسان
نظرات

آخرین اخبار
زمان برگزاری کنکور اعلام شد
آمار جان ‌فدایان ایران به 31 میلیون نفر رسید
سایت آفریقایی گزارش داد: بالا رفتن احتمال حضور ایران در جام جهانی
صدور حکم حبس ابد برای 5 نفر در بحرین به اتهام همکاری با ایران
ابلاغ میزان افزایش دستمزد روزانه مبنای کسر حق‌بیمه از ابتدای سال 1405
مرهم کاپیتان بر تن سوخته هوادار کوچک؛ پیراهن عالیشاه به میناب رسید
نتانیاهو خطاب به ترامپ: آتش‌بس لبنان در آستانه فروپاشی است!
سرعت وزش باد در تهران به 90 کیلومتر بر ساعت رسید
مهلت ثبت‌نام بیمه بیکاری به 90 روز افزایش یافت
قتل عام در نیجریه؛ داعش مسئولیت حمله را به عهده گرفت
صادرات آرامکو ماه آینده متوقف می شود
سخنگوی ارتش: ارتش جنگ را تمام‌شده نمی‌داند/بانک اهدافمان بروز شده است
تنش بین اوکراین و رژیم اسرائیل بر سر «غلات دزدیده‌شده»
«میناب 168»؛ نام کاروان ایران در جام‌جهانی شد
خروج رسمی امارات از «اوپک» و «اوپک‌پلاس»
تداوم حملات پهپادی و بمباران اسرائیل به شهرک‌های جنوبی لبنان
شوک ژئوپلیتیک، نبض بازارهای جهانی را به لرزه انداخت
آغاز بلیت‌فروشی دیدارهای ایران در جام‌جهانی 2026؛ قیمت‌ها اعلام شد
رئیس کمیته بین‌المللی صلیب سرخ، وارد ایران شد
تاکر کارلسون: ایران یکی از آزادترین کشورهای منطقه است
حمایت ویژه از کودکان کار در روزهای جنگ
تحلیل جفری ساکس از پیامدهای ادامه جنگ علیه ایران
هشدار اتحادیه اروپا درباره تبعات اختلال در کشتیرانی جهانی
محدودیت ال ان جی آمریکا در جایگزینی عرضه از دست رفته قطر
اثر معکوس سقف‌گذاری قیمت سوخت در آلمان
وزیر ارتباطات: اینترنت باکیفیت حق مردم است
ورود رئیس کمیته بین‌المللی صلیب سرخ از مرز آستارا به ایران
پاسخگویی سامانه 4030 به بیش از 214 هزار تماس مشاوره‌ای تا هفتم اردیبهشت 1405
دولت افزایش اعتبار کالابرگ را در دستور کار دارد
هند از ادامه مذاکرات با ایران و آمریکا درباره بندر چابهار خبر داد
بیانیه حماس درباره تخریب واحدهای مسکونی در قدس
تغییر قانون کارت زرد در دو مرحله
انرژی پاک چگونه به سلاح برتری اقتصادی کشورها بدل شد
قلعه‌نویی: ایران شاید ابرقدرت نباشد، اما ابرملت جهان است
نخست‌وزیر مکلف عراق اولویت‌های دولتش را اعلام کرد
ماجرای حشرات ریز چیتگر چیست؟
قیمت طلا و سکه امروز سه شنبه 8 اردیبهشت 1405 +رشد 10 میلیون تومانی سکه
انهدام پایگاه جاسوسی در پایتخت
روند ابتلا به آنفلوآنزا در هفته پنجم سال کاهشی شد
تابستان زودرس و سدهای خالی؛ زنگ خطر آب به صدا درآمد
چگونه با گوش دادن به موسیقی اضطراب را کنترل کنیم؟
قیمت دلار و سایر ارزها امروز سه شنبه 8 اردبهشت 1405 / دلار 5 هزار تومان رشد کرد
چین: آمریکا عامل وضعیت کنونی تنگه هرمز است
سیل شدید در جنوب چین؛ تخلیه بیش از 200 نفر
گزارش هلال‌احمر: انجام 6003 عملیات در جنگ 40 روزه
مقام وزارت خارجه: تنگه هرمز بخشی از ابزار بازدارندگی ایران است
قیمت جهانی نفت دوباره اوج گرفت
کردستان دروازه ورود بیش از 3 هزار تن کالای اساسی به کشور
جایزه صلح فیفا را از ترامپ پس بگیرید
«چت‌جی‌پی‌تی»، مشاور قاتل دانشجویان فلوریدا