×
ورزشی
شناسه خبر : 216245
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1403/12/21 ساعت 23:58
هشدار بزرگ برای سهمیه فوتبال ایران؛  تراکتور برای ایران می جنگد

نورنیوز رده بندی ایران در آسیا پس از شکست استقلال را بررسی می‌کند؛

هشدار بزرگ برای سهمیه فوتبال ایران؛ تراکتور برای ایران می جنگد

فوتبال باشگاهی ایران با سقوط به رده ششم آسیا، در آستانه از دست دادن سهمیه‌های ارزشمند خود قرار گرفته و تنها عملکرد موفق تراکتور می‌تواند بار دیگر جایگاه کشورمان را در جمع پنج تیم برتر قاره تثبیت کند.

نورنیوز-گروه ورزشی: در اتفاقی ناگوار برای فوتبال باشگاهی ایران، تیم‌های ایرانی در رقابت‌های آسیایی نتوانستند به اندازه‌ای که انتظار می‌رفت موفق عمل کنند و همین امر منجر به سقوط ایران در رده‌بندی باشگاهی آسیا شد. طبق آخرین آمار کنفدراسیون فوتبال آسیا (AFC)، کشورمان که تا پیش از این در جایگاه پنجم رده بندی باشگاهی آسیا قرار داشت، با ۶۸.۷۱۷ امتیاز به رده ششم سقوط کرده و جای خود را به قطر داد که با ۶۹.۰۷۶ امتیاز در رده پنجم ایستاده است.

این جابه‌جایی زمانی رخ داد که استقلال تهران در لیگ قهرمانان آسیا مغلوب تیم متمول النصر عربستان به رهبری کریستیانو رونالدو شد. از سوی دیگر، در لیگ قهرمانان آسیا ۲ نیز تیم السد قطر موفق شد با کامبک تماشایی برابر الوصل امارات، راهی مرحله یک‌چهارم نهایی شود و امتیاز ارزشمندی برای فوتبال قطر به ارمغان بیاورد. درست همین دو نتیجه بود که دست‌به‌دست هم داد تا فوتبال باشگاهی قطر بتواند ایران را در جدول کلی پشت سر بگذارد و یک رتبه صعود کند.

اکنون نگاه همه هواداران فوتبال ایران به رده‌بندی نهایی فصل ۲۵-۲۰۲۴ دوخته شده است؛ چراکه جایگاه ایران در این فصل، مستقیماً تعداد سهمیه‌های باشگاه‌های ایرانی را برای فصل ۲۷-۲۰۲۶ لیگ نخبگان آسیا (نسخه ارتقایافته لیگ قهرمانان) تعیین خواهد کرد. در صورتی که ایران در پایان این رقابت‌ها همچنان در رده ششم باقی بماند، تنها ۱+۱ سهمیه در لیگ نخبگان آسیا کسب می‌کند؛ یعنی یک سهمیه مستقیم و یک سهمیه در پلی‌آف. علاوه بر آن، ایران یک سهمیه مستقیم در لیگ قهرمانان آسیا ۲ به دست خواهد آورد.

اهمیت این موضوع زمانی بیشتر درک می‌شود که بدانیم تیم‌های ایرانی همواره در آسیا از پشتوانه هواداری بالایی برخوردارند و هرگونه کاهش در تعداد سهمیه‌ها، می‌تواند به ضرر فوتبال ملی و باشگاهی کشور تمام شود. بدیهی است که حضور کمتر در رقابت‌های آسیایی، شانس تیم‌ها برای درآمدزایی و پیشرفت فنی را نیز کاهش می‌دهد.

اما هنوز یک روزنه امید باقی است: دیدارهای تیم تراکتور در لیگ قهرمانان آسیا ۲. شاگردان دراگان اسکوچیچ این شانس را دارند که با کسب نتایج مطلوب، امتیاز لازم را برای بازگشت ایران به رده پنجم جمع‌آوری کنند. به‌ویژه دیدار حساس تراکتور مقابل التعاون عربستان، تعیین‌کننده‌ترین مسابقه در مسیر صعود ایران به جایگاه قبلی خواهد بود. اگر تراکتور بتواند با عبور از التعاون به نیمه‌نهایی صعود کند، ایران تقریباً به جایگاه پنجم بازمی‌گردد و سهمیه‌های ۱+۱ در لیگ نخبگان و یک سهمیه مستقیم در لیگ قهرمانان آسیا ۲ را به دست خواهد آورد.

در این میان، عملکرد تیم‌های عربستانی و قطری به شکل مستقیم بر وضعیت ایران تأثیر می‌گذارد. باشگاه‌های متمول عربستان با خرید ستاره‌های بزرگ دنیا، توان رقابتی‌شان را به طرز چشمگیری افزایش داده‌اند و در مقابل، تیم‌های قطری نیز از امکانات مالی و برنامه‌ریزی دقیق بهره می‌برند. همین موضوع کار را برای تیم‌های ایرانی سخت‌تر کرده و آنها را مجبور ساخته با حداقل هزینه، حداکثر بهره‌وری را در آسیا داشته باشند.

هواداران فوتبال ایران امیدوارند که تراکتور بتواند در ادامه رقابت‌های آسیایی خود نتایج درخشانی کسب کند و جایگاه از دست‌رفته ایران را دوباره پس بگیرد. این امر نه‌تنها از نظر حیثیتی و جایگاه بین‌المللی اهمیت دارد، بلکه از بُعد اقتصادی و فنی هم بسیار حائز اهمیت است. باشگاه‌های ایرانی در صورت داشتن سهمیه‌های بیشتر، فرصت بیشتری برای حضور در رقابت‌های معتبر پیدا می‌کنند و می‌توانند با تجربه‌اندوزی و درآمدزایی بهتر، کیفیت فوتبال باشگاهی را ارتقا دهند.

سرنوشت فوتبال ایران در رده‌بندی باشگاهی آسیا به همین چند بازی باقی‌مانده گره خورده است. اگر تراکتور به موفقیت برسد، ایران بار دیگر به جمع پنج کشور برتر آسیا بازمی‌گردد و سهمیه‌های ارزشمند را حفظ خواهد کرد. در غیر این صورت، باید برای فصل آینده با سهمیه‌های کمتری وارد میدان شویم و شاید این اتفاق، انگیزه تیم‌های ایرانی را در ادامه مسیر حرفه‌ای‌شان کاهش دهد. به هر حال، تمام نگاه‌ها امشب ساعت ۳۰/۲۲  به مستطیل سبز خواهد بود و طرفداران ایرانی امیدوارند تراکتور با شکست التعاون عربستان سعودی ناجی فوتبال باشگاهی کشور شود.


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
دستگیری عضو سابق ارتش رژیم صهیونیستی به اتهام همکاری با ایران
وداع تلخ با پیراهن زرد؛ نیمار از تیم ملی برزیل خداحافظی کرد
محکومیت حملات آمریکا و عربستان به مواضع حشدالشعبی توسط رئیس پارلمان عراق
ریاست جمهوری عراق: حمله به مقرهای حشدالشعبی غیرقابل قبول است
اعلان قرمز روسیه علیه پاول دورف
بازسازی پل B1 کرج؛ زمان افتتاح و بهره برداری اعلام شد
ترامپ: حمله ایران غافلگیرمان کرد؛ فقط چند دقیقه فرصت واکنش داشتیم
جزئیات برنامه جدید استانداری قم برای کاهش مصرف انرژی در ادارات
آخرین تغییرات وثیقه خروج از کشور برای دانشجویان
هشدار سیل در پاکستان؛ صدها زخمی و خسارت به 800 خانه بر اثر بارندگی
تصمیم جدید اوپک‌پلاس با کاهش ذخایر نفت خام آمریکا
هشدار امنیتی جدید آمریکا؛ شهروندان آمریکایی از سفر به عراق منع شدند
ایران حملات آمریکا و عربستان به عراق را به‌شدت محکوم کرد
ضربه اطلاعاتی به گروهک‌های تروریستی تکفیری؛ 4 تیم عملیاتی پیش از اقدام بازداشت شدند
بازگشت کاپیتان سابق پرسپولیس به فولاد خوزستان
پیکر شهید خلبان مجید کاظمی به وطن بازگشت ؛ روایت ارتش از عملیات سوخو 24
آیا نتانیاهو از واشنگتن دست خالی برگشت؟
جدول و لینک ساعت قطعی برق استانها فردا پنج شنبه 8 مرداد اعلام شد
هشدار هواشناسی تهران؛ وزش باد شدید در نیمه جنوبی و غربی استان
مدیریت مصرف انرژی شرط تداوم تولید کشور است؛ دولت با اخلالگران برخورد می‌کند
نورنما | بزرگداشت زنده‌یاد اکبر عبدی در جشن «نفس»
وام 20 میلیون تومانی اربعین بازنشستگان کشوری آغاز شد؛ شرایط و نحوه ثبت‌نام
حمله به عراق؛ مقدمه تقابل بزرگ‌تر یا پرده آخر بحران؟
خبر مهم وزیر آموزش و پرورش؛ جزئیات استخدام 40 هزار نیروی جدید اعلام شد
برنامه قطعی برق تهران فردا 8 مرداد 1405 | جدول خاموشی مناطق
تجاوز مشترک آمریکا و عربستان به عراق ؛20 شهید و 32 زخمی ؛واکنش انصارالله و آماده‌باش بغداد
برنامه لیگ برتر وزنه برداری اعلام شد؛ زمان برگزاری مسابقات بزرگسالان، امید و بانوان
قیمت محصولات ایران‌خودرو امروز 7 مرداد 1405 | 207، دنا، تارا و ری‌را چند؟
قیمت طلا و سکه امروز چهارشنبه 7 مرداد 1405 / بازار طلا ملتهب شد
جدیدترین قیمت محصولات سایپا اعلام شد؛ شاهین، اطلس و کوییک چند؟
آمار رسمی بیکاری منتشر شد؛ کاهش 450 هزار نفری شاغلان در بهار 1405
چین خواستار گفت‌وگو برای کاهش تنش‌ها در دریای سرخ شد
قیمت دلار و سایر ارزها امروز چهارشنبه 7 مرداد 1405
حمله عربستان به حشدالشعبی؛ سفر نخست‌وزیر این کشور به ریاض را لغو کرد
افکار عمومی آمریکا علیه نتانیاهو؛ نیمی از آمریکایی‌ها از حکم دیوان کیفری حمایت کردند
اعلان بین‌المللی روسیه برای دستگیری بنیانگذار تلگرام
تسهیلات جدید مدارس شاهد برای فرزندان شهدا و مجروحان جنگ تحمیلی سوم
خبر جدید برای متقاضیان نهضت ملی مسکن
آخرین آمار زائران اربعین؛ بیش از 2 میلیون نفر در سامانه سماح ثبت‌نام کردند
خبر مهم سازمان غذا و دارو؛ پزشکان از موجودی داروها مطلع می‌شوند
آخرین وضعیت آتش‌سوزی تالاب هورالعظیم
خبر مهم برای کاربران؛ تماس صوتی و تصویری به واتس‌اپ وب آمد+ نحوه تنظیمات
آمادگی یمن برای تشدید درگیری با عربستان؛ درس بزرگی به متجاوزان می‌دهیم
گرمای سوزان در غرب کشور تا چند روز ماندگار است؟
نخستین قطعه خط 9 مترو تهران چه زمانی افتتاح می‌شود؟
وعده تأمین اجتماعی برای تسویه بدهی‌های خود+ جزییات و زمان پرداخت
پرداخت کمک بلاعوض به خانوارهای آسیب‌دیده از سیل هرمزگان
ورزشگاه میزبان پرسپولیس در لیگ بیست‌وششم مشخص شد
آمادگی فرودگاه امام خمینی(ره) برای پروازهای اربعین؛ 16 ایرلاین پای کار آمدند
نوراینفو | اشتباهات رایج در پیاده روی اربعین