×
اجتماعی
شناسه خبر : 216223
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1403/12/21 ساعت 19:57
ذوالفقاری: ایران با برخوردهای سیاسی و غیرمنصفانه از سوی غرب روبه‌رو است

ذوالفقاری: ایران با برخوردهای سیاسی و غیرمنصفانه از سوی غرب روبه‌رو است

نماینده رئیس‌جمهور و دبیرکل ستاد مبارزه با موادمخدر در دیدار با دبیرکل وزارت بهداشت سوئیس در وین گفت: با وجود اقدامات و دستاوردهای جمهوری اسلامی ایران در مبارزه با موادمخدر، متأسفانه ایران با برخوردهای گزینشی و سیاسی و غیرمنصفانه از سوی برخی کشورها مخصوصاً در غرب روبه‌رو است.

نورنیوز-گروه اجتماعی: حسین ذوالفقاری؛ نماینده رئیس‌جمهور و دبیرکل ستاد مبارزه با موادمخدر در حاشیه شصت و هشتمین اجلاس سالیانه کمیسیون مواد مخدر در مقر اروپایی سازمان ملل متحد در وین اتریش با خانم “باربارا شدلر”؛ دبیرکل وزارت بهداشت سوئیس دیدار و گفت‌وگو کرد.

نماینده رئیس‌جمهور و دبیرکل ستاد مبارزه با موادمخدر در این دیدار با اشاره به کشف حدود پنج هزار تن انواع موادمخدر توسط دستگاه‌های مقابله‌ای کشور در پنج سال گذشته ( ۲۰۲۴-۲۰۱۹) اظهار کرد: در نتیجه اقدامات مقابله‌ای ایران از جمله تمرکز بر عملیات‌های مبتنی بر اطلاعات، ضریب ریسک قاچاق از کشور افزایش یافته و در پنج سال اخیر باندهای بین‌المللی قاچاق برای ادامه تحصیل منافع مادی خود به تغییر مسیر قاچاق از طریق دریا گرایش پیدا کرده‌اند.

شهادت ۶۰ نفر از پرسنل دستگاه‌های مقابله‌ای کشور در راه مقابله با موادمخدر در ۵ سال اخیر

وی افزود: متأسفانه حدود ۶۰ نفر از پرسنل دستگاه‌های مقابله‌ای کشور در جریان مبارزه با این مسئله جهانی موادمخدر جان خود را از دست داده و به شهادت رسیده‌اند. 

ذوالفقاری با اشاره اصلاح قانون مبارزه با موادمخدر، گفت: «در مواد ۱۵ و ۱۶ قانون مبارزه با مواد مخدر به اصلاح و تربیت و نجات انسان‌ها از بلیه شوم اعتیاد پرداخته شده و ترتیبات درمان را فراهم آورده است».

نماینده رئیس‌جمهور و دبیرکل ستاد مبارزه با موادمخدر افزود: در «ماده ۴۵ قانون مبارزه با مواد مخدر مرتکبین جرائم مواد مخدر (اعم از حمل، تولید، توزیع، فروش، ساخت، کشت و …) محکوم به اعدام نخواهند شد مگر با لحاظ یکی از شروط چهار گانه در بندهای؛ الف:(مسلحانه بودن)، ب:(سردستگی و سرمایه گذاری و استفاده از اطفال و محجورین) ، پ: (داشتن سابقه قبلی)، ت: (رسیدن به حد نصاب قانونی)».

ذوالفقاری به برنامه‌های جمهوری اسلامی ایران در بخش کاهش تقاضا، کاهش آسیب، درمان، بازتوانی و بازگشت به جامعه بهبودیافتگان نیز اشاره و عنوان کرد: در این راستا سند جامع پیشگیری اولیه از اعتیاد تدوین و اجرا شده که هدف اصلی آن کاهش نرخ بروز اعتیاد از طریق تحت پوشش قرار دادن ۴۰ درصد از جمعیت کل کشور هدف است.

وی خاطرنشان کرد: کانون‌های عمده برنامه‌های پیشگیری از اعتیاد در ایران؛ خانواده، محیط‌های آموزشی (مدارس و دانشگاه‌ها)، محیط‌های کاری (شامل اداری، صنعتی نظامی و کارگری) و محله‌ها است.

دسترسی به موادمخدر برای مصارف پزشکی و علمی جزء لاینفک استراتژی متوازن جمهوری اسلامی ایران است

ذوالفقاری یادآور شد: دسترسی به مواد برای مصارف پزشکی و علمی در چارچوب کنوانسیون‌های سه‌گانه بین‌المللی، ضمن مقابله با انحراف آن‌ها به بازارهای غیر قانونی، با هدف به حداقل رساندن تبعات منفی سوء مصرف و ارتقاء سلامت عمومی، جزء لاینفک استراتژی متوازن جمهوری اسلامی ایران است.

وی افزود: برنامه‌های کاهش آسیب در قالب توسعه تیم‌های سیار و موبایل‌سنتر بر ارائه خدماتی مانند ارائه سرنگ و سوزن استریل، توزیع وعده‌های غذایی، وسایل بهداشتی، امکان استحمام، امکان خواب شبانه درshelter و مصرف متادون low threshold به معتادان کارتن‌خواب، بی‌بضاعت و دارای بیماری‌های مقاربتی متمرکز شده است.

کنترل شیوع ایدز در معتادان تزریقی با اجرای برنامه‌های کاهش آسیب

وی خاطرنشان کرد: اجرای برنامه‌های کاهش آسیب موجب شده است تا شیوع اچ. آی. وی (ایدز) در معتادان تزریقی کنترل شود.  

ذوالفقاری تصریح کرد: تدوین و اجرای سند جامع برنامه درمانی با هدف گسترش و تنوع‌بخشی به مدالیته‌های درمانی مانند استفاده از درمان‌های نگهدارنده با “متادون”، “بوپرونورفین”، “تنتور اپیوم” و مداخلات روانی و اجتماعی به صورت سرپایی و اقامتی و بهره‌گیری از شیوه‌های مختلف علمی برای درمان و بازتوانی افراد مبتلا به اختلال مصرف مواد از اهداف این سند است.

فعالیت ۴۲ هزار نیروی متخصص در ۷۲۰۰ مرکز درمان اعتیاد کشور

نماینده رئیس‌جمهور و دبیرکل ستاد مبارزه با موادمخدر به تشریح نمونه‌هایی از ارتقاء ظرفیت‌های درمانی کشور در رابطه با مدیریت مراکز درمانی از جمله مواد صنعتی و ترکیبی پرداخت و گفت: در این رابطه می‌توان به افزایش تعداد مراکز درمان اعتیاد به هفت هزار و ۲۰۰ مرکز در تیپ‌های اقامتی و سرپایی و بستری اشاره کرد که نزدیک به ۴۲ هز مراکز فعالیت دارند.

وی افزود: تجهیز و راه‌اندازی تعداد ۲۷۶ بیمارستان روان‌پزشکی تک تخصصی و فوق تخصصی اطفال و عمومی با بیش از ۱۰ هزار تخت مخصوص بیماران مبتلا به مصرف شیشه و مواد محرک از دیگر اقدامات کشور در این رابطه است که تلاش می‌شود تا دسترسی به خدمات درمانی برای متقاضیان فراهم شود. 

ذوالفقاری متذکر شد: بیش از ۸۰ درصد برنامه‌های کاهش آسیب و درمان توسط بخش خصوصی و سازمان‌های مردم‌نهاد اجرا می‌شود. به دلایل مذکور و دستاوردهای علمی،‌ با مشارکت دفتر UNODC، مرکز منطقه‌ای مطالعات درمان اختلالات ناشی از سوء مصرف مواد مخدر در تهران در سال ۲۰۲۱ تاسیس شده است.

نماینده رئیس‌جمهور و دبیرکل ستاد مبارزه با موادمخدر بیان کرد: در نتیجه اقدامات پیشگیری، کاهش آسیب، درمان، بازتوانی و اجرای طرح “یاریگران زندگی” در پنج سال گذشته،‌ نرخ انتقال AIDS /HIV، ویروس هپاتیت C و سایر بیماری‌های خونی مرتبط با مصرف مواد، از جمله مصرف مواد مخدر تزریقی و همچنین نرخ شیوع مصرف در کشور مهار و کنترل شده است.

ایران با برخوردهای گزینشی و سیاسی و غیرمنصفانه از سوی برخی کشورها مخصوصاً در غرب روبه‌رو است

وی با تأکید بر اینکه ایران بنا به گزارش‌های مستند و مستدل دفتر UNODC اقدامات و فعالیت‌ها و دستاوردهای بزرگی در تمامی ابعاد مسئله جهانی مواد مخدر به دست ایران و شریک پایدار جامعه جهانی در این امر است، گفت: با وجود این اقدامات و دستاوردها، جمهوری اسلامی ایران متأسفانه با برخوردهای گزینشی و سیاسی و غیرمنصفانه از سوی برخی کشورها مخصوصاً در غرب روبه‌رو است. 

ذوالفقاری ادامه داد: این کشورها به جای مساعدت فنی و تجهیزاتی به ایران (بر اساس اصل مسئولیت مشترک) تحریم‌های یک‌جانبه اعمال می‌کنند و گروهی دیگر از کشورها به بهانه‌های واهی دیگری از کمک به ایران حتی در حوزه‌ای که مدعی آن هستند (کاهش تقاضا)‌ خود داری می‌کنند. 

نماینده رئیس‌جمهور و دبیرکل ستاد مبارزه با موادمخدر تأکید کرد: جهان مخصوصاً جهان غرب و علی‌الخصوص اروپا برای کم کردن هزینه‌های خود در مبارزه با مواد مخدر از منشاء افغانستان ناچار از همکاری سازنده با جمهوری اسلامی ایران است.

وی همچنین از طرف سوئیسی به منظور مشاهده مجموعه فعالیت‌ها و اقدامات ایران برای سفر به تهران دعوت به عمل آورد.

باربارا شدلر؛ دبیر کل وزارت بهداشت سوئیس نیز در دیدار با اشاره به روابط خوب بین دو کشور گفت که وزرای دو کشور در حاشیه نشست بهداشت جهانی دیدار داشته‌اند.

وی اقدامات جمهوری اسلامی ایران در مقابله با قاچاق موادمخدر را حائز اهمیت دانست و تصریح کرد: ما شرایط جغرافیایی ایران و مشکلات ناشی از آن را درک می‌کنیم.

شدلر با تأکید بر اینکه برنامه کاهش آسیب جمهوری اسلامی ایران قابل توجه است، گفت: برنامه کاهش آسیب سوئیس زنده نگه داشتن و درمان معتادان بوده و آمادگی داریم تا تبادل تجربیات داشته باشیم.


نظرات

آخرین اخبار
پرداخت مطالبات ناشران نمایشگاه کتاب
بسکتبالیست زن آمریکایی در ایران ازدواج کرد و مسلمان شد
پیام سید مجید نقطه زن به مردم چیست؟
سفارت ایران در برلین: آمریکا مسئول نقض آتش‌بس است
آتش‌سوزی گسترده در جنوب لندن؛ 100 آتش‌نشان به محل اعزام شدند
ادعای سنتکام درباره توقیف نفتکش در دریای عمان
حمله حزب‌الله به مواضع ارتش اسرائیل در جنوب لبنان
ترامپ: پنج کشور خواستار توقف درگیری‌ها و فشار بر نتانیاهو شدند
عزیزی: ایران مانع مذاکرات با آمریکا نیست
انفجارهای شدید در شمال عراق
حازم قاسم: سفارتخانه‌های فلسطین باید صدای مردم غزه در جهان باشند
قاآنی: مقاومت از هرمز تا باب‌المندب کمربند امنیتی می‌سازد
تداوم وضعیت فعلی تنگه هرمز هزینه سنگینی برای اقتصاد جهانی دارد
ادعای ترامپ درباره نتانیاهو؛ به او گفتم مقابل ایران تنها خواهی ماند
یزد 19 خرداد تعطیل شد؛ امتحانات طبق برنامه برگزار می‌شود
چرا جنگنده‌های اسرائیل وارد آسمان ایران نشدند؟
پایان کابوس دختران سنندجی؛ نامادری سنگدل راهی زندان شد
وزیر صمت: اجازه اختلال در زنجیره تأمین و کمبود کالا را نمی‌دهیم
افزایش شمار شهدای لبنان به 3637 نفر
تغییر تازه در پروازهای حج؛ بازگشت حجاج ایرانی به تهران از سر گرفته شد
مرحله سوم همسان‌سازی حقوق بازنشستگان امسال اجرا می‌شود
عارف: دشمن ناچار به التماس مجدد برای آتش‌بس شد
جهش گردشگری اسپانیا؛ جنگ خاورمیانه بازار سفر را تغییر داد
منبع امنیتی اسرائیل: تصور نمی‌کردیم ایران تهدید خود را عملی کند
جایزه بین‌المللی برای هدی زین العابدین در گرجستان
ایران دوست وفادار لبنان است
هدف مذاکرات پایان جنگ و ایجاد امنیت پایدار است، نه عادی‌سازی با آمریکا
هزینه سنگین درگیری با ایران برای رژیم صهیونیستی؛ تا این لحظه 171 میلیون دلار
معافیت مالیاتی برای خسارت‌دیدگان جنگ
بازگشت وحید امیری به پرسپولیس+ جزئیات و عکس
قالیباف:هدف مذاکرات با آمریکا عادی‌سازی روابط نیست
دولت هزینه برخی عوارض ملکی را کاهش داد
تبریک عراقچی به پاشینیان
عکس های منتخب جهان، 8 ژوئن 2026
دیدار اردوغان و رئیس‌جمهور موقت ونزوئلا در استانبول
واکنش ایران به تحریم‌های اروپا
بازنشستگان حکم حقوقی خود را چگونه دریافت کنند؟
نتانیاهو به توقف تبادل آتش با ایران اعتراف کرد
بقایی: نیرویی که برای تسلط بر دیگران آفریده بودند، دیگر از فرمانشان خارج شده است
آتش‌سوزی در نفتکش نزدیک سواحل عمان
نوراینفو | چگونه از روان کودک مراقبت کنیم؟
آسمان کشور به شرایط عادی بازگشت
رحمان بی رحم با کامبکی دیدنی در فینال
اعلام نحوه قیمت‌گذاری بر لوازم خانگی
آمریکا بیش از 100 مقام نیکاراگوئه را تحریم کرد
رئیس سابق اطلاعات اسرائیل: رهبر ایران پیام قدرت و اعتماد به نفس به مردمش داد
لبنان: اسرائیل 3491 بار آتش‌بس را نقض کرد
انصارالله: اجازه قلدری نتانیاهو در منطقه را نمی‌دهیم
صالحی: کنار هم بودن ایران و لبنان فقط همدردی نیست، یک ضرورت دفاعی است
پزشکیان پیروزی حزب پاشینیان در انتخابات ارمنستان را تبریک گفت