×
اقتصادی
شناسه خبر : 216184
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1403/12/21 ساعت 15:19
چند درصد از کارگران زیر خط فقر زندگی می کنند؟

نورنیوزحداقل دستمزد و چالش‌های معیشتی کارگران در ایران را بررسی می کند؛

چند درصد از کارگران زیر خط فقر زندگی می کنند؟

قدرت خرید کارگران ایرانی در سالهای اخیر به‌طور قابل ‌توجهی کاهش یافته و حداقل دستمزد دیگر قادر به تأمین نیازهای اساسی خانوارها نیست.

نورنیوز- گروه اقتصادی: داده‌های منتشرشده نشان می‌دهند که نسبت حداقل دستمزد به خط فقر در سال‌های گذشته روندی نزولی داشته است و این امر باعث شده تا بسیاری از کارگران حداقل‌بگیر زیر خط فقر زندگی کنند.

کاهش نسبت حداقل دستمزد به خط فقر

بررسی‌های آماری نشان می‌دهند که نسبت حداقل دریافتی خانوارهای سه‌نفره به خط فقر از سال ۱۳۹۰ تا ۱۴۰۳ دچار نوساناتی شده است، اما روند کلی آن نزولی بوده است.

در سال‌های نخست این بازه، این نسبت بیشاز ۱.۰ بوده که نشان می‌داد حداقل دستمزد می‌توانست به‌طور نسبی نیازهای یک خانوار را تأمین کند. اما در سال‌های اخیر، به‌ویژه از ۱۳۹۹ به بعد،این نسبت کاهش یافته و در سال ۱۴۰۳ به ۹۴ درصد رسیده است؛ به این معنا که حداقل دستمزد ۶ درصد کمتر از خط فقر تعیین شده است.

افزایش شکاف بین تورم و حداقل دستمزد

یکی از مهم‌ترین عوامل کاهش قدرت خرید کارگران، عقب‌ماندگی افزایش حداقل دستمزد از نرخ تورم است.

در سال ۱۴۰۲، خط فقر مطلق برای یک خانوار سه‌نفره ۸ میلیون و ۳۵۶ هزار تومان برآورد شده بود، اما این رقم در سال ۱۴۰۳ به ۱۱ میلیون و ۲۱۴ هزار تومان رسید که نشان‌دهنده افزایش ۴۹ درصدی است.در مقابل، حداقل دستمزد تنها ۲۷ درصد رشد داشته است.این اختلاف نشان می‌دهد که کارگران نه‌تنها از افزایش قیمت‌ها عقب افتاده‌اند، بلکه به‌طور نسبی فقیرتر شده‌اند.

پیامدهای اجتماعی و اقتصادی

کاهش قدرت خرید کارگران کاهش قدرت خرید کارگران نه‌تنها بر معیشت فردی و خانوادگی تأثیر می‌گذارد، بلکه پیامدهای گسترده‌ای در سطح اقتصاد کلان و جامعه دارد.

کاهش قدرت خرید به معنای کاهش مصرف خانوارهاست که می‌تواند به رکود در بخش تولید و خدمات منجر شود. از سوی دیگر، افزایش نرخ فقر می‌تواند موجب افزایش نارضایتی اجتماعی، کاهش انگیزه نیروی کار و حتی افزایش مهاجرت نیروی کار متخصص شود.

ضرورت متناسب سازی دستمزد با تورم

برای بهبود وضعیت معیشتی کارگران و جلوگیری از تعمیق بحران، افزایش حداقل دستمزد متناسب با نرخ تورم و خط فقر ضروری است. همچنین، اجرای سیاست‌های حمایتی مانندارائه یارانه‌های هدفمند، کاهش هزینه‌های مسکن و افزایش امنیت شغلی می‌تواند تا حدودی فشار اقتصادی بر کارگران را کاهش دهد.

از سوی دیگر، افزایش بهره‌وری و توسعه اقتصادی نیز می‌تواند به ایجاد فرصت‌های شغلی بهتر و افزایش سطح درآمدها منجر شود.

بحران اجتماعی و اقتصادی

کاهش نسبت حداقل دستمزد به خط فقر نشان‌دهنده افزایش مشکلات معیشتی برای کارگران است. در حالی که خط فقر ۴۹ درصد رشد داشته، حداقل دستمزد تنها ۲۷ درصد افزایش یافته که موجب کاهش قدرت خرید خانوارهای حداقل‌بگیر شده است. ادامه این روند می‌تواند بحران‌های اجتماعی و اقتصادی را تشدید کند.

اتخاذ سیاست‌های مناسب برای افزایش متناسب دستمزدها و کاهش هزینه‌های زندگی می‌تواند به بهبود شرایط معیشتی کارگران کمک کند.


نورنیوز
اخبار مرتبط
جزییات پیشنهاد مجلس درباره نحوه محاسبه دستمزد کارگران
یکشنبه 1403/12/19 ساعت 12:39
نور نیوز از تلاش همزمان مجلس و جامعه کارگری برای متناسب سازی دستمزد گزارش می دهد؛
جزییات پیشنهاد مجلس درباره نحوه محاسبه دستمزد کارگران
کارگران هر روز در جدالی تازه با گرانی و هزینه‌های سرسام‌آور زندگی دست‌وپنجه نرم می‌کنند. در حالی که تورم، قدرت خرید را کاهش داده، مجلس از افزایش 40 تا 45 درصدی حقوق و تعدیل شش‌ماهه صحبت می‌کند. اما آیا این تصمیمات می‌تواند واقعاً تغییری در معیشت کارگران ایجاد کند، یا تنها وعده‌ای است که زیر فشار تورم محو خواهد شد؟
جزییات پیشنهاد جدید برای تعیین دستمزد کارگران در سال 1404
شنبه 1403/12/18 ساعت 13:01
نورنیوز از آخرین روند تعیین دستمزد کارگران گزارش می دهد؛
جزییات پیشنهاد جدید برای تعیین دستمزد کارگران در سال 1404
در پی افزایش فشارهای معیشتی بر کارگران و نوسانات شدید اقتصادی، کمیسیون اقتصادی مجلس پیشنهاد افزایش 45 درصدی حقوق کارگران در سال آینده را مطرح کرده است. این پیشنهاد که شامل تعدیل دستمزدها هر شش ماه یک‌بار می‌شود، با هدف جبران اثرات تورم و حفظ قدرت خرید کارگران ارائه شده است.
نحوه تعیین دستمزد تغییر می‌کند+جزییات و نظر وزیر کار درباره تعیین حقوق کارگران
سه‌شنبه 1403/12/07 ساعت 14:27
نحوه تعیین دستمزد تغییر می‌کند+جزییات و نظر وزیر کار درباره تعیین حقوق کارگران
با نزدیک شدن به پایان سال، یکی از مهم‌ترین چالش‌ها در جامعه کارگری کشور، بحث تعیین دستمزد کارگران است. این موضوع همچنان به یکی از مسائل پیچیده و بحرانی در حوزه کارگری تبدیل شده است.
چانه‌زنی دوباره برای حقوق کارگران؛ دستمزد 1404 افزایش می‌یابد؟
شنبه 1403/12/04 ساعت 13:40
نورنیوز از آخرین تصمیمات در خصوص افزایش دستمزد کارگران در سال 1404 گزارش می‌دهد؛
چانه‌زنی دوباره برای حقوق کارگران؛ دستمزد 1404 افزایش می‌یابد؟
افزایش 4 درصدی تورم در بهمن‌ماه، شورای عالی کار را به بازنگری در رقم دستمزد سال 1404 واداشت. رقم 23 میلیون و 400 هزار تومان که پیش‌تر تصویب شده بود، دیگر پاسخگوی هزینه‌های معیشتی نیست و جلسات جدیدی برای اصلاح آن برگزار خواهد شد.
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
حمله مجدد به یک نفتکش روسی در دریای سیاه
قرارداد اجرایی خط‌آهن رشت ـ آستارا به زودی امضا می‌شود
کاراکاس حمایت خود از ملت فلسطین را اعلام کرد
انتخاب استراتژیک جهانبخش؛ دِندر بلژیک مقصد جدید
دمشق: تجاوزهای مکرر اسرائیل تهدیدی جدی برای امنیت منطقه است
ترامپ: تمام حریم هوایی ونزوئلا باید بسته تلقی شود
درگیری مسلحانه در اربیل با بیش از 20 کشته و زخمی
گلدمن ساکس هشدار داد؛ بهای طلا تا 5 هزار دلار بالا می‌رود
مدارس و دانشگاه‌ها کدام استان ها غیرحضوری شدند؟
تمدید مهلت ثبت‌نام آزمون کارشناسی رسمی دادگستری 1404
تیم فوتبال دختران ایران به مقام سوم کافا رسید
پشت پرده حملات مجدد اسراییل به غزه
حمله به دو نفتکش تحریم‌شده، کار اوکراین بود
دانشگاه‌ها و مدارس تهران یکشنبه و دوشنبه هم مجازی شدند/ اعلام شرایط دورکاری ادارات
افشای اطلاعات 10 متخصص مخوف‌ترین واحد ارتش اسرائیل
اعزام هیأت عالی‌رتبه اوکراین به واشنگتن برای مذاکرات صلح
چرا همیشه سردتان است؟ 11 علت پزشکی احساس سرما
زاکانی: تهران نمونه‌ای بی‌نظیر از همزیستی ادیان است
قرارداد بیمه تکمیلی درمان بازنشستگان تامین اجتماعی قطعی شد/جزییات کامل و بسته های پیشنهادی
روزنامه اسرائیلی: مخروبه‌های حملات موشکی ایران هنوز بازسازی نشده است
وزیر دفاع پاکستان هرگونه مذاکره با اسرائیل را رد کرد
نیروگاه سد کرخه از مدار تولید برق خارج شد
حنظله با یک دسته‌گل به استقبال دانشمند صهیونیست رفت!
حزب‌الله در نامه به پاپ: رژیم صهیونیستی تهدید کننده ثبات منطقه است
وزیر خارجه ترکیه فردا به ایران می‌آید
کشف شبکه قاچاق بین‌المللی مواد مخدر با همکاری قضایی ایران و ترکیه
اظهارت جنجالی ساپینتو در آستانه شهرآورد پایتخت
تاکید پزشکیان بر توسعه شبکه ریلی تهران
حذف زنان ایران از جام جهانی فوتسال با شکست از ایتالیا
حمله شهرک نشینان به جنوب بیت لحم
انسداد جاده چالوس برای اجرای عملیات عمرانی
رویدادی فراتر از یک جشنواره سینمایی
دومین مجوز برگزاری آزمون استخدامی معلولان از سازمان اداری و استخدامی اخذ شد
قیمت عمره به 70 میلیون رسید؛ جهش 5 میلیونی در رجب و شعبان
وضعیت آلودگی هوا نگران کننده است
قیمت طلا و سکه امروز شنبه 8 آذر + جدول
ترامپ رئیس‌جمهوری پیشین هندوراس را عفو می‌کند
پایان ارز ترجیحی صحت ندارد
ایستگاه مترو «مریم مقدس» در خط 6 افتتاح شد
روسیه تغییر تابعیت کشتی‌گیرانش را ممنوع کرد
الحاق پایگاه شناوری «کردستان» و ناوشکن «سهند» به نداجا
پایان فعالیت شبکه هرمی «کیونت» در پایتخت
قیمت دلار و سایر ارزها امروز شنبه 8 آذر 1404
کانادا محدودیت‌های مذهبی را تشدید می‌کند
افزایش جریمه‌ تخلفات رانندگی زیربار تورم بی‌اثر ماند
موج آنفلوآنزا رو به گسترش است؛ ماسک بزنید
بازداشت علی صبوری و 6 نفر از عوامل تولید برنامه نصف شب
چطور آموزش آنلاین را برای دانش آموزان مفیدتر کنیم؟
توضیح استاندار تهران درباره چرایی تاخیر در اعلام تعطیلی‌ها
3 کشته در تیراندازی مرگبار بندرعباس
X
آگهی تبلیغاتی