×
سیاسی
شناسه خبر : 216170
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1403/12/21 ساعت 15:40
«پاسخ ایرانی» به «ادعای امریکایی»

هوشمند سفیدی*

«پاسخ ایرانی» به «ادعای امریکایی»

رهبری، موضع خوبی را در قبال نامه ترامپ گرفتند و این معنا را به دست دادند که ایران آماده مذاکره است ، اما قلدری،تحمیل و تحکم را برنمی تابد .

نورنیوز-گروه سیاسی:  موضوع ارسال نامه توسط “ترامپ” به ایران و قبل از آن و سخنانی که مقامات امریکا درباره ایران و تنظیم روابط با آن مطرح کردند ، همانطور که مقام معظم رهبری به درستی تحلیل کردند ، برجسته کردن این گزاره در فضای افکار عمومی جهانی بود که امریکا طالب مذاکره و تعامل با ایران است ، اما ایران تمایلی به حل مسئله ، تنش زدایی و مذاکره ندارد ؛ اما رهبری، موضع خوبی را در قبال نامه ترامپ گرفتند و این معنا را به دست دادند که ایران آماده مذاکره است ، اما قلدری،تحمیل و تحکم را برنمی تابد .

دیروز هم نماینده ایران در سازمان ملل آمادگی ایران را برای مذاکره ای که نگرانی احتمالی از نظامی بودن فعالیت های هسته ای را برطرف می کند ،اعلام کرد . بی تردید ، در باره تبادل پیام ها در فضای رسانه ای و عرصه دیپلماتیک ، با دو مقوله مواجه هستیم:یکی ادعای امریکاست و دیگری،پاسخ ایران .

به نظر می رسد ما باید پاسخ تبیینی،استدلالی،موثر و منطقی خود را با بهره برداری صحیح و قوی از قدرت نرم افزاری خود و دیگران مطرح کنیم و به افکار عمومی جهانی نشان دهیم که مذاکره، تعامل،صلح خواهی و تنش‌زدایی، ریشه در باورهای اسلامی و فرهنگی ما دارد و ما صاحب نظریه گفت گوی تمدن ها هستیم.

لذا ، اگر این رویکرد را بپسندیم ، آن گاه می توانیم پیام ترامپ را ، یک فرصت ویژه تلقی کنیم و به ادعای ترامپ و سایر مسئولان امریکا ، که همراه با تهدید،زورگویی، و اقتدارگرایی است ، پاسخی ایرانی دهیم.

ما نباید در برابر لحن تند امریکا ، خود نیز تندگویی کنیم، باید آرامش خود را حفظ کنیم ؛ زیرا پروژه “فشار حداکثری” در حال از دست دادن کارایی و اثربخشی است ؛ واقعیتی که اخیراً “گروسی” نیز بر آن صحه گذاشت ؛ از طرف دیگر ، امریکا می داند که نمی تواند در رویایی نظامی ، برتری واقعی در برابر ایران کسب کند ، چون ایران، قلب تپنده خاورمیانه است و هر حمله ای به ایران،می تواند در وهله اول منافع بلند مدت امریکا را تهدید کند ؛ واقعیتی که نخست وزیر قطر اخیراً آن را به رخ کشید ؛ لذا گرچه رهایی از بند تحریم ها ، می تواند ایران را در موقعیتی ویژه برای توسعه قرار دهد و فشار های اقتصادی را تا حد زیادی از دوش مردم بردارد ، اینکه با پاسخ منطقی و علمی با امریکا ، می توان تصویر ایران مقتدر را بیش از پیش نشان داد ؛ ایرانی که دوست دارد، پیشرفت کند، از اقتصاد جهانی بهره برد ، و … ، اما در برابر زور و تهدید کوتاه نمی آید،یک واقعیت انکار ناپذیر است.

پس، با پاسخ ایرانی، ادعای امریکایی را پس نزنیم ، از مذاکره نهراسیم ، و نشان دهیم که آداب مذاکره را بهتر از آن ها بلدیم، اگر امریکا مذاکره ای بر اساس انتخاب عقلانی با ایران انجام دهد ، باید از آن استقبال کنیم ، چنین مذاکره ای برای امریکا هم سودمند خواهد بود ، اگر بتواند بلندمدت فکر کند.


آرمان امروز
نظرات

آخرین اخبار
اعمال محدودیت‌های ترافیکی در محورهای شمالی؛ چالوس یک‌طرفه می‌شود
پایتخت‌نشینان در بهمن ماه چند روز هوای قابل قبول تنفس کردند؟
واردات روغن افزایش یافت
در صورت عدم توافق با ایران اتفاقات بسیار بدی برای آنها خواهد افتاد
ساپینتو ماندنی شد
دانمارک مدعی شد: یک کشتی با پرچم ایران را توقیف کردیم
زندگی در فضا، مغز فضانوردان را جابه‌جا می‌کند
توصیه‌های تغذیه‌ای برای ماه رمضان
کدام کشورها رسانه‌های اجتماعی را برای کودکان ممنوع کرده‌اند؟
توزیع 100 آمبولانس جدید در طرح ارتقای اورژانس
رایزنی غریب آبادی با سفرای روسیه و چین درباره گفتگوهای ژنو
علی کریمی تهدید به سوزاندن قرآن کرد
آمریکا پایگاه نظامی با 5000 سرباز در غزه می‌سازد
فیفا به غزه کمک می‌کند
اردوغان: ترکیه ناوهواپیمابر بومی می سازد
صدرنشینی مس کرمان در لیگ برتر هندبال
واکنش حماس به نشست شورای صلح غزه در واشنگتن
اتصال شبکه بانکی به سیستم استعلام وضعیت طرح دعوای چک
بحران غزه تنها با رویکرد ترامپ قابل حل بود
معترضان آمریکایی:غزه فروشی نیست!
خروج بخشی از نیروهای آلمان از اربیل
6 هکتار از اراضی تالاب انزلی طعمه حریق شد
10 مصدوم در تصادف بزرگراه آیت‌الله سعیدی
آمریکایی‌ها خواهان پایان جنگ‌ و مداخلات خارجی هستند
سفر هیأت عراقی به ایران برای تأمین گاز
مخالفت قانونگذاران آمریکایی با سیاست‌های جنگ‌طلبانه ترامپ علیه ایران
آغاز ثبت‌نام تکمیل ظرفیت آزمون استخدامی دستگاه‌های اجرایی کشور
گزارش تصویری| محفل انس با قرآن با حضور رهبر انقلاب
ونس هیات صلح غزه را به عنوان پیروزی دولت ترامپ تبلیغ کرد
گفتگوی سفرای ایران، روسیه و چین در وین با گروسی
دستگیری 34 اغتشاشگر و تروریست خیابانی
معاون رئیس‌جمهور: هدف دولت توزیع عادلانه ثروت ملی است
سرمایه‌گذاری 10 میلیارد دلاری امریکا برای بازسازی غزه
اروگوئه به دنبال برگزاری دیدار دوستانه با ایران؟
تعجب فرانسه از حضور نماینده کمیسیون اتحادیه اروپا در شورای صلح
برنامه لیگ برتر والیبال در رمضان اعلام شد
باشگاه استقلال اطلاعیه داد
نتانیاهو: آمریکا با خلع سلاح حماس موافق است
شتاب‌ ساخت آزادراه قائم‌شهر-ساری با بودجه 500میلیاردی
اسارت بیش از 9300 فلسطینی و عرب در زندان‌های رژیم صهیونیستی
دیپلماسی تنها مسیر پایدار برای حل مساله هسته‌ای ایران
حال و هوای تئاترهای خصوصی در آخرین ماه سال
بازدید وزیر ارتباطات ایران از نمایشگاه هوش مصنوعی هند
معاونت کمیته ویژه منشور ملل متحد به ایران رسید
قیمت نفت باز هم بالا رفت
بارندگی کم و وضعیت دشوار منابع آبی پایتخت
نقش 10 سرویس اطلاعاتی خارجی در اغتشاشات دی ماه
افززایش تعداد شهدای غزه در ماه رمضان
روابط ایران و مصر وارد مرحله جدید شد
اعلام قیمت جدید مرغ توسط وزارت جهادکشاورزی + جدول